Hoe snoersnijders gebruik kunnen maken van de verborgen mogelijkheden van Amazon Fire TV om op kanalen te surfen

ftvgrid1

Een van de leukste functies op Amazon’s Fire TV-apparaten is ongelooflijk gemakkelijk over het hoofd te zien.

Ik heb het over de kanaalgids, waarmee je rechtstreeks vanuit het startscherm van Fire TV door een rastergids van je favoriete live tv-kanalen kunt bladeren. U hoeft geen tijd te verspillen aan het laden van een app om te zien wat er aan de hand is, en u kunt zelfs uw eigen metagids maken die zowel streaming- als over-the-air-kanalen omvat.

Hoewel de Channel Guide vorige maand een grote upgrade kreeg met nieuwe streamingbronnen zoals Sling TV en YouTube TV, krijgt deze nog steeds geen prominente facturering in het Fire TV-menusysteem. En om er echt het beste van te maken, moet je precies aanpassen welke kanalen in het raster worden weergegeven. Maar als je de gewoonte hebt om op momenten van besluiteloosheid naar kanalen te surfen, is het de moeite waard om een ​​paar minuten de tijd te nemen om alles op te zetten.

De Fire TV-kanaalgids zoeken

Er zijn drie manieren om toegang te krijgen tot de live tv-gids op Fire TV:

Scrol op het tabblad Start boven aan het startscherm omlaag naar ‘Nu aan’, scrol vervolgens naar links en klik op ‘Gids’. Scrol op het tabblad Live naar beneden en selecteer ‘Kanaalgids’. Houd op je Alexa-afstandsbediening de microfoonknop ingedrukt en zeg ‘Kanaalgids’ of ‘open de gids’.

ftvgids1

Je zou nu een kabelachtige rastergids moeten zien met maximaal 14 dagen programmeren waar je doorheen kunt bladeren, en alle apps die je hebt geïnstalleerd die Amazon’s gids ondersteunen, zouden automatisch in dit menu moeten verschijnen.

Fire TV-kanaalgids: bronnen en beperkingen

Wat betreft welke apps en streamingdiensten de Channel Guide op Fire TV ondersteunen, het is ingewikkeld.

Als je je kabelbundel hebt vervangen door een live tv-streamingservice, zouden de meeste daarvan in de gids moeten verschijnen, inclusief AT&T TV Now, Hulu + Live TV, Philo, Sling TV en YouTube TV.

ftvgrid2

Een aantal gratis streamingdiensten – Pluto TV en Red Bull TV – integreren ook met de Fire TV’s Channel Guide. De eerste bevat slechts ongeveer 50 van de kanalen die je in de eigenlijke Pluto TV-app vindt, maar het is nog steeds een leuke manier om het aantal kanalen aan te vullen waar je doorheen kunt bladeren.

Een handvol premium streamingdiensten kunnen hun livekanalen ook via de gids streamen, waaronder HBO, Cinemax, Showtime, Starz, Epix en PixL. Het nadeel hiervan is dat ze alleen verschijnen als je je abonneert via Amazon-kanalen, niet via hun individuele apps. Als je je rechtstreeks hebt aangemeld via de app van een service, wil je misschien het abonnement laten vallen en je opnieuw aanmelden via Amazon om de live tv-integratie te krijgen. (Je kunt via deze link een lijst bekijken van alle Amazon-kanalen waarop je je al hebt geabonneerd.)

Misschien wel het beste van alles is dat de Fire TV-kanaalgids over-the-air-kanalen kan weergeven als je een Amazon Fire TV Recast DVR of een Amazon Fire TV Edition-televisie hebt met een antenne aangesloten. Dat betekent dat je antennekanalen kunt combineren met streamingdiensten zoals Philo of Sling TV in één overkoepelende gids.

herschikkingsgids

Je kunt ook antennekanalen in de Amazon-gids krijgen via AirTV, een netwerk-tv-tuner die over-the-air-kanalen integreert met Sling TV. Omdat Sling TV werkt met Amazon’s Channel Guide, zouden de antennekanalen van AirTV ook moeten verschijnen.

Houd er rekening mee dat het tabblad Live op het startscherm van Fire TV ook live-inhoud van andere bronnen bevat, waaronder Twitch, MLB TV (via Amazon-kanalen) en NBA League Pass (ook via Amazon-kanalen). Helaas ziet u geen inhoud van deze bronnen in de rastergids.

De Fire TV-kanaalgids gebruiken

Als je eenmaal een aantal bronnen in de Kanaalgids hebt staan, zou je volgende stap moeten zijn om een ​​bladwijzer te maken voor een aantal favoriete kanalen en misschien de kanalen te verbergen die je nooit zou kijken.

Ga naar het tabblad Live op het startscherm van uw Fire TV, scrol omlaag en selecteer ‘Instellingen’.

ftvgids2

Selecteer ‘Kanalen beheren’ en kies vervolgens een van je tv-bronnen om een ​​zenderlijst weer te geven.

ftvmanage2

Klik op een kanaal in deze lijst om het aan je favorieten toe te voegen, of druk op play/pauze om het voor de gids te verbergen.

ftvfavs

Herhaal dit proces voor al je andere kanaalbronnen.

Ga nu naar de Kanaalgids en druk op de menuknop op je afstandsbediening. Selecteer ‘Kanalen filteren’ in het pop-upmenu om alleen uw favorieten of slechts één specifieke bron te bekijken. U kunt vanuit hetzelfde menu ook meer kanalen aan uw favorietenlijst toevoegen.

ftvgridfav

In de meeste gevallen zal het selecteren van een kanaal uit de gids je naar de bijbehorende app brengen en kun je niet door de Amazon-gids bladeren terwijl je live tv kijkt. (De uitzonderingen op deze regel zijn Pluto TV, Fire TV Recast en directe antenne-ingang op een Fire TV Edition-televisie, aangezien deze bronnen rechtstreeks worden afgespeeld via het menusysteem van Amazon.) Om terug te gaan naar de Amazon-gids nadat je een kanaal hebt geselecteerd, druk gewoon een of twee keer op de terug-knop.

Een ander voorbehoud: hoewel de kanaalgids van Amazon de kanaalsurfervaring van kabel repliceert, doet het geen DVR voor het streamen van tv. Om live streaming-kanalen op te nemen, moet je nog steeds naar je live tv-streaming-app naar keuze springen en alle DVR-functies gebruiken die deze bevat. De rastergids van Amazon is leuk, maar zonder uitgebreidere oplossingen blijft de droom van een echt universeel streamingmenu ongrijpbaar.

0 Shares:
You May Also Like