Hoe schrijfbeveiliging van USB en SD-kaart te verwijderen 2022

Foutmelding De schijf is tegen schrijven beveiligd. Verwijder de schrijfbeveiliging of gebruik een andere schijf Terwijl u de USB-stick inplugt? Of soms krijgen Schijf is tegen schrijven beveiligd fout Tijdens het kopiëren van gegevens op USB/SD-kaart Of tijdens het formatteren van de USB-flashdrive. Vanwege deze fout is de schijf onleesbaar geworden. Sta u niet toe om gegevens erop te kopiëren/plakken of de schijf te formatteren. Hier hoe schrijfbeveiliging van USB te verwijderen flash drive en SD-kaart met 3 eenvoudige oplossingen.

Schrijfbeveiliging van USB verwijderen

Deze fout wordt meestal veroorzaakt wanneer de Windows-registervermelding beschadigd raakt, uw systeembeheerder beperkingen heeft opgelegd of het apparaat zelf beschadigd is. Het beveiligingsbeleid van uw USB-apparaat kan verstoord raken door een virusaanval. of USB is mogelijk niet goed aangesloten tijdens gebruik. Wat de reden ook is, hier 3 effectieve oplossingen om Schrijfbeveiliging van USB verwijderen Pendrive, SD-kaart, Flash-drive, externe schijf enz.

Probeer een andere USB-poort

Controleer eerst het apparaat met een andere USB-poort of op een andere pc. Als het probleem met de SD-kaart is, plaatst u de SD-kaart in een andere laptop.

Controleren op zelfbeveiligd slot van apparaat

Sommige externe apparaten, zoals pen-drives, hebben een hardwarevergrendeling in de vorm van een schakelaar. U moet kijken of het apparaat een schakelaar heeft en of deze is ingedrukt om het apparaat te beschermen tegen onbedoeld schrijven.

In tegenstelling tot gewone USB-drives, hebben SD-kaarten nog steeds de neiging om een ​​fysieke schakelaar voor schrijfbeveiliging te hebben. Zorg ervoor dat dit is ingeschakeld voordat u in paniek raakt.

Controleer op Virus-malware-infectie

Scan het apparaat op een virus-/malware-infectie. Om er zeker van te zijn dat een virus of spyware het probleem niet veroorzaakt.

Schrijfbeveiliging van USB verwijderen met cmd

Dit is de meest effectieve oplossing om schrijfbeveiliging van USB verwijderen USB-stick.

Open hiervoor eerst de opdrachtprompt met beheerdersrechten. Typ nu bij de prompt het volgende en druk na elke opdracht op Enter:

verliezen

schijfpartlijstschijfselecteer schijf x (waarbij x het nummer is van uw niet-werkende schijf – gebruik de capaciteit om uit te zoeken welke het is)attributen schijf wissen alleen-lezenschoonmaak partitie primair aanformaat fs=fat32 (u kunt fat32 omwisselen voor NTFS als u de schijf alleen met Windows-computers hoeft te gebruiken)Uitgang

Dat is het. verwijder de schijf en start windows opnieuw op. Plaats bij de volgende start de schijf. Uw schijf zou nu normaal moeten werken in Verkenner

Tweak de register-editor om de schrijfbeveiliging te verwijderen

Dit is een andere effectieve manier om de schrijfbeveiliging van een USB-flashstation, SD-kaart enz.

Druk op Windows-toets + R, typ regedit en druk op ok Hiermee wordt de Windows-registereditor geopend. Maak eerst een back-up van de registerdatabase en navigeer naar het volgende.

HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM> CurrentControlSet > Control > StorageDevicePolicies

controle

Klik nu op de nieuwe registersleutel en klik in de rechter pan met de rechtermuisknop, selecteer Nieuw > DWORD en geef het de naam SchrijvenBeveiligen. Dubbelklik vervolgens op de “SchrijfBeschermen” toets in het rechterpaneel en stel de waarde in op 0. Sluit de register-editor en start uw pc opnieuw op om de wijzigingen door te voeren. Plaats bij de volgende start de USB-stick en controleer of deze goed werkt.

Controleer beveiligingsmachtigingen

Controleer ook en zorg ervoor dat uw huidige gebruiker de juiste machtigingen heeft om op de schijf te lezen/schrijven.

Om dit te controleren en toestemming te verlenen, opent u deze PCKlik met de rechtermuisknop op de USB-drive en selecteer eigenschappen. Selecteer in het eigenschappenvenster het tabblad Beveiliging. Selecteer de ‘gebruiker’ onder de gebruikersnaam en klik op ‘Bewerken’.Controleer of u schrijfrechten hebt Als u niet, vink de optie “Volledig” aan voor volledige machtigingen of “Schrijven” voor schrijfrechten

Hebben deze oplossingen geholpen om? schrijfbeveiliging verwijderen van USB-drive, SD-kaart etc? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like