Hoe recent verwijderde foto’s op een Mac in 2022 te vinden en te herstellen

How to find recently deleted photos

De meeste foto’s die we maken, worden opgeslagen in de Foto’s-app op onze Mac. De Foto’s-app is geweldig voor het opslaan en bewerken van de foto’s die we met onze iPhone of met een aparte camera maken en is ingebouwd in elke Mac.

Met zoveel foto’s die worden gemaakt en opgeslagen, kunnen we sommige gaan verwijderen en per ongeluk de verkeerde verwijderen. U hoeft zich echter geen zorgen te maken, er zijn manieren om verwijderde foto’s te herstellen en terug op onze Mac te krijgen. We zullen in dit artikel 2 van de beste methoden voor fotoherstel bekijken.

Onlangs verwijderde map in de Foto’s-app

De Foto’s-app is vooraf geïnstalleerd als onderdeel van macOS, waarmee je de foto’s die je maakt kunt ordenen en bewerken. Als je iCloud-synchronisatie hebt ingesteld, worden de foto’s die je op je andere Apple-apparaten maakt ook met je computer gesynchroniseerd, zodat ze allemaal op één plek staan.

icloud-synchronisatie met foto-app

Als je je afvraagt ​​”waar komen verwijderde foto’s op Mac?”, is het antwoord je map ‘Recent verwijderd’. Wanneer u een foto expres of per ongeluk verwijdert, zijn er manieren om deze foto’s terug te krijgen en moeten we naar de map Onlangs verwijderd gaan om dit te doen.

Hoe werkt het?

Apple is een slim bedrijf en ze hebben functies ingevoerd om ons leven gemakkelijker te maken. Daarom hebben ze de map ‘Recent verwijderd’ toegevoegd aan de app Foto’s. Volgens Apple blijven de verwijderde foto’s of video’s maximaal 30 dagen in deze map staan. Na deze tijd worden ze permanent verwijderd en kunnen ze niet meer worden hersteld. Dit is leuk omdat je wat tijd hebt om de recent verwijderde foto’s te herstellen voordat ze voor altijd verdwenen zijn.

Hoe verwijderde foto’s te herstellen?

Om recent verwijderde foto’s op onze Mac te vinden, starten we de Foto’s-app en gaan we naar de map ‘Recent verwijderd’. Dit is eigenlijk vrij eenvoudig te doen en het duurt maar een paar stappen.

Stap 1. Start de Foto’s-app vanuit de Finder.

foto-app starten

Stap 2. Navigeer naar de map Onlangs verwijderde foto’s op de Mac aan de linkerkant van de Foto’s-app.

toegang krijgen tot de onlangs verwijderde map in de foto-app

Stap 3. Selecteer de foto’s die u wilt herstellen en klik op de knop Herstellen.

Dat is het! Nadat u op de knop Herstellen hebt geklikt, worden de foto’s die u hebt geselecteerd teruggezet in uw weergave Alle foto’s en heeft u er weer toegang toe.

Hoe zit het met de afbeeldingsmap op Mac?

Misschien hoor je de naam “Afbeeldingenmap” en denk je bij jezelf: “daar moet ik naartoe gaan om mijn recent verwijderde foto’s te herstellen!”. Hoewel uw fotobibliotheek daar is opgeslagen, kunt u deze niet echt openen vanuit de map Afbeeldingen, omdat het een bestand is dat moet worden geopend door de Foto’s-app.

Als u probeert toegang te krijgen tot uw map Afbeeldingen op uw Mac, kunt u dit doen, maar het zal u niet zoveel helpen als het gebruik van de map Onlangs verwijderd of de software voor gegevensherstel van derden die we gaan gebruiken een kijkje in de volgende sectie.

Je fotobibliotheek is opgeslagen in de map Afbeeldingen op je Mac. U heeft hier echter niet veel aan, omdat u niet naar de map Afbeeldingen kunt gaan en verwijderde foto’s kunt herstellen. U moet de Foto’s-app gebruiken om uw foto’s te openen en te bekijken.

Als u echter wilt weten hoe u het kunt vinden, kunt u dit doen door de onderstaande stappen te volgen.

Stap 1. Start Finder en ga naar je thuismap om de map Afbeeldingen op je Mac te vinden.

toegang krijgen tot de afbeeldingenmap vanuit de Finder

Stap 2. Klik op de optie Afbeeldingen in de navigatiebalk om uw map Afbeeldingen te zoeken.

map afbeeldingen op mac

De belangrijkste reden dat u mogelijk toegang tot deze map wilt hebben, is om extra fotobibliotheken op uw computer te maken. U kunt het beste de Foto’s-app gebruiken om toegang te krijgen tot uw foto’s.

Als u onlangs verwijderde foto’s op Mac niet kon herstellen met behulp van uw map ‘Recent verwijderd’, is het tijd om software voor gegevensherstel te gebruiken.

Hoe recent verwijderde foto’s te herstellen met Disk Drill

Wat doet u nu als u niet op de hoogte was van de map ‘Recent verwijderd’ en er zijn meer dan 30 dagen verstreken? Het goede nieuws is dat er andere opties zijn voor gegevensherstel en: Disk Drill kunt u verwijderde foto’s van uw Mac of iPhone herstellen, zelfs nadat de 30 dagen zijn verstreken.

Stap 1. Downloaden en installeer Disk Drill op je Mac.

Stap 2. Start Disk Drill en selecteer het opslagapparaat waarvan je verwijderde foto’s wilt herstellen.

scan starten met schijfboor

Stap 3. Wacht tot het scanproces is voltooid.

scan bezig in schijfoefening

Stap 4. Bekijk wat Disk Drill kon herstellen.

Stap 5. Selecteer de foto’s die je wilt herstellen met Disk Drill. Om er zeker van te zijn dat u de juiste foto herstelt, kunt u het beste de voorbeeldoptie gebruiken waarmee u de foto kunt zien voordat u deze herstelt. Om deze functie te gebruiken, klikt u gewoon op de foto, waarna een afbeelding van de afbeelding wordt weergegeven.

bekijk en herstel verwijderde foto's

Stap 6. Klik op de blauwe knop Herstellen en u kunt de onlangs verwijderde foto terugzetten op uw Mac.

Dat is het! Houd er rekening mee dat u andere dingen kunt herstellen dan alleen foto’s. Je kunt ook video’s, audio, documenten, archieven en andere herstellen, wat een “vangst” is voor dingen die niet in een categorie passen. In een ander artikel konden we ook verwijderde mappen herstellen!

Conclusie

Het is een goed idee om te weten hoe u recentelijk verwijderde foto’s op uw Mac kunt herstellen als u er met opzet of per ongeluk een verwijdert, aangezien u nu weet hoe u deze terug kunt krijgen.

Met functies zoals de map ‘Recent verwijderd’ en gegevensherstel van derden, zoals Disk Drill, hoeft het herstellen van recent verwijderde foto’s op je Mac niet zo ontmoedigend te zijn als het ooit was.

0 Shares:
You May Also Like