Hoe permanent verwijderde foto’s van iPhone te herstellen: 5 methoden

Recover deleted photos on iphone

We nemen foto’s van onze vrienden, plaatsen waar we zijn geweest en hebben enkele van de belangrijkste momenten van ons leven op onze iPhone. Met zoveel belangrijke momenten die worden vastgelegd, kan het catastrofaal zijn als iemand er niet is.

Gelukkig zijn er veel manieren om verwijderde foto’s op de iPhone op te halen en terug te krijgen. In dit artikel gaan we kijken hoe u per ongeluk verwijderde foto’s op de iPhone kunt herstellen.

Waar gaan verwijderde foto’s naartoe op de iPhone

Ook al is er geen centrale prullenbak op iOS zoals op macOS, foto’s verdwijnen niet meteen wanneer je ze verwijdert. In plaats daarvan worden ze verplaatst naar het album ‘Recent verwijderd’ van de app Foto’s.

Vanwege de manier waarop het album ‘Recent verwijderd’ werkt, bevat het mogelijk niet alle foto’s en andere afbeeldingsbestanden. Veel apps van derden slaan afbeeldingsbestanden op verschillende locaties op en ze gaan niet altijd op dezelfde manier om met het verwijderen van afbeeldingen.

Methode 1: Onlangs verwijderde map in de app Foto’s

De eerste plaats om verwijderde foto’s op de iPhone te zoeken, is de Foto’s-app. Hier worden alle foto’s die u maakt opgeslagen. U kunt vanuit de app alle foto’s bekijken, delen, bewerken en zoeken op foto. De Foto’s-app is ook zeer intuïtief ontworpen met een ingebouwde onlangs verwijderde map waardoor het herstellen van oude foto’s een proces is dat we in slechts een paar stappen kunnen bereiken.

Stap 1. Open de Foto’s-app op je iPhone.

Stap 2. Tik op Albums en scrol omlaag totdat je Recent verwijderd ziet, het zou helemaal onderaan de lijst moeten staan.

onlangs verwijderd

Stap 3. Klik vanaf hier op Selecteren in de rechterbovenhoek van uw scherm en tik op de recent verwijderde foto’s die u wilt herstellen. Als u ze allemaal wilt herstellen, klikt u op Alles herstellen. Je hebt ook de mogelijkheid om alles te verwijderen vanuit dit scherm.

onlangs verwijderde foto's

Stap 4. Klik op Herstellen om verwijderde foto’s op te halen en dan worden ze teruggezet in de weergave Alle foto’s.

verwijderde foto's herstellen

Foto’s en video’s tonen de resterende dagen voordat ze worden verwijderd vanuit de map ‘Recent verwijderd’. Nadat de tijd is verstreken, worden ze permanent van uw apparaat verwijderd. Het kan tot 40 dagen duren voordat dit proces is voltooid, dus u heeft wat tijd als u een foto verwijdert en vervolgens beseft dat u deze wilt herstellen. Dit is de gemakkelijkste manier om verwijderde foto’s op de iPhone te bekijken en te herstellen.

Methode 2: Software voor gegevensherstel

Als uw verloren foto’s niet kunnen worden hersteld met behulp van de bovenstaande methode, is het tijd om software voor gegevensherstel te gebruiken om de verwijderde foto’s te herstellen.

Disk Drill is een iPhone-softwareprogramma voor het herstellen van foto’s waarmee we permanent verwijderde foto’s kunnen herstellen nadat ze zijn verwijderd uit de map ‘Recent verwijderd’. Disk Drill kan worden gedownload op Mac of Windows en stelt ons in staat om oude foto’s op iPhone te herstellen.

Stap 1. Downloaden en installeer Disk Drill voor je computer.

Stap 2. Start een scan door uw iPhone op uw computer aan te sluiten en deze te selecteren als het apparaat om door te zoeken.

iphone selecteren voor herstel

Stap 3. Wacht tot het scanproces is voltooid. Dit zou niet lang moeten duren, maar zal variëren afhankelijk van hoeveel gegevens je op je iPhone hebt. Voor mijn telefoon duurde het ongeveer 20 minuten om te voltooien en ik heb veel dingen op mijn apparaat opgeslagen.

scan bezig

Stap 4. Nadat de scan is voltooid, wordt u begroet door alle gevonden bestanden op uw iPhone. Klik op het pictogram Foto’s om de verwijderde foto’s te bekijken die Disk Drill kon herstellen.

scherm herstelde gegevens

Stap 5. Eenmaal op het scherm met herstelde foto’s kunnen we de verwijderde foto’s op de iPhone vinden. U kunt sorteren op naam en datum. Aangezien niet al mijn foto’s een naam hebben en de standaard bestandsnaam hebben, ga ik sorteren op de datum waarvan ik mijn verwijderde foto’s wil herstellen. Je kunt hier op fotonaam op je iPhone zoeken als je de naam ervan weet.

Stap 6. Selecteer de foto’s die u wilt herstellen en klik vervolgens op de blauwe knop Herstellen in de rechterbenedenhoek van het scherm.

verwijderde foto's herstellen in schijfoefening

Stap 7. Kies een pad voor Disk Drill om de verwijderde foto’s te herstellen en klik op OK.

herstel pad

Stap 8. Nadat u de verwijderde foto’s met succes hebt hersteld, ontvangt u een bevestigingsbericht dat het herstel is voltooid en worden de verwijderde foto’s hersteld naar de locatie die u op uw computer kiest.

herstel voltooid

Methode 3: Back-up van muziek/iTunes-app

Als je je iPhone op je Mac of Windows-machine aansluit en de Muziek-app of iTunes op je computer hebt staan, bestaat de kans dat je je telefoon hebt ingesteld om een ​​back-up naar je computer te maken. Een computerback-up is een andere manier om oude foto’s te herstellen en ze terug op uw iPhone te krijgen.

Het back-upproces vindt automatisch plaats telkens wanneer u uw iPhone op uw computer aansluit om op te laden. Wanneer aangesloten, zal het ook synchroniseren en een back-up maken. Op een Mac wordt deze app geïnstalleerd als onderdeel van het besturingssysteem en wordt de app Muziek genoemd. Op Windows kunt u iTunes downloaden voor: free door naar te gaan Apple’s website.

U kunt verwijderde iPhone-foto’s herstellen vanaf een back-up op uw computer met behulp van de Muziek-app, die recenter is, maar als u een oudere versie van macOS of Windows gebruikt, is iTunes de app om naar te zoeken. De stappen zijn in beide vrijwel hetzelfde, dus de onderstaande stappen kunnen worden gevolgd, ongeacht welke u gebruikt.

Stap 1. Sluit uw iPhone aan op uw Mac- of Windows-computer.

Stap 2. Selecteer uw iPhone in het vervolgkeuzemenu aan de linkerkant en klik vervolgens op Instellingen synchroniseren….

iPhone-muziek selecteren

Stap 3. Selecteer op de overzichtspagina Back-up herstellen…. Dit is te vinden op het tabblad Algemeen. U kunt vanuit dit venster ook back-ups beheren en een back-up van uw iPhone maken.

iPhone herstellen vanaf een back-up

Stap 4. Nadat u op de optie Back-up herstellen… hebt geklikt, wordt uw iPhone teruggezet naar de back-up die u hebt geselecteerd en gaan uw recent verwijderde foto’s terug naar uw iPhone. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van de back-up. Zorg ervoor dat uw iPhone tijdens dit hele proces op uw computer is aangesloten, want deze kan niet worden onderbroken!

Methode 4: Eerdere iCloud-back-up

Wanneer je een iPhone koopt, wordt je gevraagd om iCloud in te stellen tijdens de eerste installatie, dus de kans is groot dat je dit hebt ingeschakeld zonder zelfs maar te weten wat het was, aangezien iCloud een van de meest gebruikte cloudservices ter wereld is.

iCloud synchroniseert uw gegevens tussen apparaten, maar het maakt ook ‘s nachts een back-up van uw iPhone wanneer u deze aansluit om op te laden en deze op Wi-Fi staat. Dit is een back-up van alles, van sms-berichten tot contacten en al je foto’s.

U kunt per ongeluk verwijderde foto’s van iCloud herstellen met een van de gemaakte back-ups en de gegevens direct terugzetten op uw telefoon.

Stap 1. Eerst willen we een back-up van ons apparaat maken als er iets mee gebeurt tijdens het herstelproces. Om dat te doen, sluit je je iPhone aan op een computer en maak je een back-up naar de Muziek-app als je een Mac gebruikt of iTunes als je Windows gebruikt.

Stap 2. Eenmaal in de Muziek-app of iTunes, kies Instellingen synchroniseren….

iPhone muziek-app selecteren

Stap 3. Kies Nu een back-up maken… om een ​​back-up van uw iPhone op uw computer te maken. Dit kan enige tijd duren en de telefoon moet voor het hele proces worden aangesloten.

nu backuppen

Stap 4. Vervolgens moeten we een fabrieksreset uitvoeren op onze iPhone, zodat we het installatieproces kunnen doorlopen waarmee we foto’s van een iPhone-back-up kunnen herstellen. Om de reset te starten, ga naar Instellingen > Algemeen > Reset > Wis alle inhoud en instellingen.

iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen

Stap 5. Wanneer uw iPhone opnieuw is opgestart, doorloopt u het installatieproces van de iPhone en kies Herstellen vanaf een iCloud-back-up en kies een oudere datum vanaf het moment dat u zich de oude foto’s op uw iPhone kunt herinneren. Hiermee wordt het proces van het herstellen van foto’s vanaf een iPhone-back-up gestart.

herstel vanaf icloud maak een back-up van uw foto's

Stap 6. Wacht tot het herstel is voltooid en controleer vervolgens uw Foto’s-app om te zien of de verwijderde foto’s zijn hersteld.

Opmerking: als je veel foto’s op je telefoon hebt staan, kan het herstellen een paar uur duren, afhankelijk van je internetsnelheid, zodat ze mogelijk niet meteen verschijnen. Geef het wat tijd om de back-up te voltooien en controleer of u de verwijderde foto’s in uw Foto’s-app kunt bekijken.

Methode 5: Gebruik een lokale back-up

Het maken van iPhone-back-ups is een snelle en gemakkelijke manier om gegevensverlies te voorkomen in het geval van een onbedoelde verwijdering of zelfs verlies van een fysiek apparaat, en het is ook een geweldige manier om verwijderde foto’s van de iPhone te herstellen als zich echt een incident met gegevensverlies voordoet. Op Macs met macOS Catalina en nieuwer worden iPhone-back-ups gemaakt met Finder en wordt Finder ook gebruikt om te herstellen van eerder gemaakte back-ups:

    Gebruik een geschikte USB-kabel om uw iPhone op uw Mac aan te sluiten. Start Finder en selecteer uw iPhone in de lijst met beschikbare locaties in het linkerdeelvenster. Zorg ervoor dat u zich op het tabblad Algemeen bevindt en klik op de knop Back-up herstellen onder Back-ups.klik op de knop Back-up herstellen
    Selecteer de meest recente back-up die uw foto’s bevat. Klik op Herstellen om het herstelproces te starten. Mogelijk wordt u gevraagd uw wachtwoord in te voeren.selecteer back-up en herstel foto's

FAQ

Wanneer u per ongeluk de verkeerde foto op uw iPhone verwijdert, moet u deze eerst zoeken in het album ‘Recent verwijderd’. Als het er niet is, raden we u aan de interne opslag van uw iPhone te scannen op verloren gegevens met behulp van software voor gegevensherstel.

U kunt permanent verwijderde foto’s op iPhone 11 herstellen met behulp van software voor gegevensherstel:

    Installeer software voor gegevensherstel op uw Mac. Verbind je iPhone met je Mac. Scan het apparaat en herstel uw foto’s.

Er zijn meerdere manieren om foto’s op te halen die van de iPhone zijn verwijderd:

Het album ‘Recent verwijderd’ in de app Foto’s. Software voor gegevensherstel van derden. Lokale en cloudback-ups.

Om iPhone-foto’s uit de galerij te herstellen:

    Start de Foto’s-app. Ga naar Albums > Onlangs verwijderd. Selecteer de foto’s die u wilt herstellen en tik op de knop Herstellen om galerijfoto’s te herstellen.

0 Shares:
You May Also Like