Hoe opstartproblemen met Windows 10 in 2022 op te lossen?

Repair your computer

Anders worden Windows 10 Opstartproblemen zoals Windows 10 opstartreparatie kon uw pc niet repareren, opstartconfiguratiegegevens ontbreken, Windows 10 opstartprobleem na update. Windows 10 startte niet, systeem crasht en start regelmatig opnieuw op met verschillende blauwe schermfouten, vastgelopen op zwart scherm enz. Vooral na recent windows 10 update gebruikers Windows kan niet starten, vaak opnieuw opstarten en opstartherstel loopt uren vast bij het repareren van Windows.

Meestal Al deze Windows 10 Opstartproblemen optreden als gevolg van een incompatibel apparaatstuurprogramma, een schijffout of fouten in een slechte sector, een toepassing van derden of een virus-malware-infectie die het probleem veroorzaakt. En vooral terwijl Windows-upgradeproces systeembestanden beschadigd raken of ontbreken.

Opstartproblemen met Windows 10 oplossen

Als verschillende redenen achter deze Windows 10 Opstartproblemen, moeten we verschillende oplossingen toepassen om de meeste te repareren en te repareren Windows 10 Opstartproblemen. Als u ook worstelt met opstartproblemen met Windows, start uw laptop niet op, treedt regelmatig een blauw scherm op, loopt vast bij opstartreparatie enz. Hier zijn de meest toepasselijke oplossingen om hiervan af te komen.

Met Windows 10 en 8.1 Microsoft toegevoegde vensters Geavanceerde opties waar u verschillende hulpprogramma’s voor probleemoplossing kunt krijgen, zoals opstartreparatie, geavanceerde opdrachtprompt, systeemherstel, systeemkopieherstel, ga naar de vorige build en startinstellingen waar u toegang hebt tot de veilige modus (vensters starten met minimale systeemvereisten) en probleemoplossing kunt uitvoeren stappen. Omdat vanwege het opstartprobleem vensters niet starten, moeten we toegang krijgen tot geavanceerde Windows-opties om dit soort problemen op te lossen.

Toegang tot vensters Geavanceerde opties

Om toegang te krijgen tot Windows Geavanceerde opties heb je Windows-installatiemedia nodig. Als je die niet hebt, maak dan als volgt installatiemedia: koppeling. Als u klaar bent met de installatiemedia, plaatst u deze in het dvd/cd-station en opent u de BIOS-setup door op de Del-toets te drukken. Ga vervolgens naar het opstarttabblad en wijzig de eerste opstartmedia (cd/dvd of verwisselbaar apparaat). Druk op F10 om de wijzigingen op te slaan, dit zal Windows opnieuw opstarten en op een willekeurige toets drukken om op te starten vanaf installatiemedia.

Stel eerst de taalvoorkeur in, klik op volgende en klik op de optie Computer repareren. Selecteer in het volgende scherm Problemen oplossen en klik vervolgens op Geavanceerde opties. Dit vertegenwoordigt u met verschillende hulpprogramma’s voor het oplossen van problemen met opstarten om verschillende opstartproblemen op te lossen.

Gebruik de optie Opstartherstel

Wanneer u toegang krijgt tot Geavanceerde opties Gebruik eerst de opstartoptie Repareren en laat Windows het probleem zelf oplossen. Wanneer u op opstartherstel klikt, worden de vensters opnieuw opgestart en wordt het diagnostische proces gestart. En analyseer de verschillende instellingen, configuratie-opties en systeembestanden. Zoek vooral naar:

    Ontbrekende/corrupte/incompatibele stuurprogramma’sOntbrekende/corrupte systeembestandenOntbrekende/corrupte opstartconfiguratie-instellingenCorrupte registerinstellingenCorrupte schijfmetadata (hoofdopstartrecord, partitietabel of opstartsector)Problematische update-installatie

Het opstartreparatieproces zal enige tijd duren, wees geduldig en wacht tot het reparatieproces is voltooid. Daarna zal Windows opnieuw opstarten en normaal opstarten. Als het reparatieproces resulteert in een opstartreparatie die uw pc niet kan repareren of als automatische reparatie uw pc niet kan repareren, volgt u de volgende stap.

Opstarten in veilige modus

Als opstartherstel mislukt, moeten we Windows opstarten in veilige modus, waarmee vensters met minimale systeemvereisten worden gestart en waarmee u verschillende stappen voor probleemoplossing kunt uitvoeren. Om toegang te krijgen tot de veilige modus, klikt u op Geavanceerde opties -> Problemen oplossen -> Geavanceerde opties -> Opstartinstellingen -> Klik op Opnieuw opstarten -> Druk vervolgens op F4 Om toegang te krijgen tot de veilige modus en F5 Om toegang te krijgen tot de veilige modus met netwerken, zoals hieronder afgebeeld.

Als Windows nu opstart in de veilige modus, laten we dan stappen voor probleemoplossing uitvoeren, zoals: voer de tool voor het controleren van systeembestanden uit, Voer de DISM-tool uit om de systeemkopie te herstellen, schijffouten te controleren en op te lossen met CHKDKS, stuurprogramma’s bij te werken of opnieuw te installeren, snel opstarten uit te schakelen, recent geïnstalleerde applicaties te verwijderen, volledige systeemscan uit te voeren om virus-malware-infectie enz.

Bootrec-fouten herstellen

Als vanwege dit opstartprobleem het opstarten in de veilige modus niet is toegestaan, moeten we eerst de opstartrecordfout herstellen door de volgende opdracht uit te voeren waarmee u in de veilige modus kunt opstarten.

Om de onderstaande opdrachten opnieuw uit te voeren vanuit Geavanceerde opties, klikt u op de opdrachtprompt en typt u de onderstaande opdracht één voor één en drukt u op Enter om hetzelfde uit te voeren.

Start daarna Windows opnieuw en vink Start normaal aan, zo niet, probeer dan op te starten in de veilige modus vanuit Geavanceerde opties. Hoop Met deze tijdvensters kunt u inloggen in de veilige modus. Voer vervolgens de stappen voor probleemoplossing van Bellow uit om opstartproblemen op te lossen en Windows normaal te starten.

Voer het hulpprogramma Systeembestandscontrole uit

Zoals besproken, veroorzaken ontbrekende systeembestanden meestal verschillende opstartproblemen, zoals een blauw schermfout, vastgelopen op een zwart scherm, vensters konden niet worden gestart, opstartreparatie mislukt enz. Systeembestandscontrole uitvoeren Hulpprogramma scant en repareert de ontbrekende systeembestanden vanuit een speciale map die zich bevindt Aan %WinDir%\System32\dllcache.

Om de systeembestandscontrole uit te voeren, opent u de opdrachtprompt als beheerder en typt u command sfc /scannow en druk op de enter-toets. Dit zal beginnen met scannen op ontbrekende beschadigde systeembestanden, indien gevonden, zal het hulpprogramma ze zelf herstellen. Wacht tot het scanproces 100% is voltooid. Start daarna de vensters opnieuw.

Voer de DISM-tool uit

Als het SFC-hulpprogramma Resultaten de systeembestandscontrole corrupte bestanden heeft gevonden, maar deze niet kon repareren, of Windows Resource Protection corrupte bestanden heeft gevonden, maar sommige ervan niet kon repareren. Dan moeten we The . uitvoeren DISM-tool Welke scan en repareert de systeemkopie en laat het SFC-hulpprogramma zijn werk doen.

Om DISM Tool opnieuw uit te voeren op hetzelfde type opdrachtprompt DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth en druk op de enter-toets. Het proces is traag en soms denk je misschien dat het vastzit, meestal op 30-40%. Annuleer deze echter niet. Het zou na een paar minuten moeten bewegen. Nadat het scanproces 100% is voltooid, voert u de opdracht sfc / scannow uit.

Apparaatstuurprogramma bijwerken

Ook veroorzaken incompatibele apparaatstuurprogramma’s meestal verschillende opstartproblemen. Zoals beschadigde / verouderde beeldschermstuurprogramma’s veroorzaken meestal een andere blauwe schermfout en Windows blijft hangen bij een probleem met een zwart scherm. Werk de momenteel geïnstalleerde stuurprogramma’s bij, met name het stuurprogramma voor het beeldscherm, het audiogeluid en de netwerkadapter, naar de nieuwste versie om een ​​aantal opstartproblemen op te lossen.

Om het apparaatstuurprogramma bij te werken, moet u opstarten in de veilige modus met netwerkmogelijkheden. (zodat u toegang hebt tot de internetverbinding en de nieuwste driver van internet kunt downloaden.) Open nu Apparaatbeheer door op win + R te drukken, typ devmgmt.msc en druk op de enter-toets. Hiermee wordt een lijst met alle geïnstalleerde stuurprogramma’s weergegeven. Controleer een geïnstalleerd stuurprogramma met een geel tintje, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer verwijderen. Klik ook met de rechtermuisknop en selecteer stuurprogramma bijwerken voor stuurprogramma voor grafische weergave, audio en netwerkadapter. Start daarna Windows opnieuw en begin normaal te controleren of de opstartproblemen zijn opgelost.

Recente installatietoepassing verwijderen

Ook als u merkt dat Windows na het installeren van een toepassing van derden niet kan worden gestart, kan die toepassing dit probleem veroorzaken bij het opstarten. Druk gewoon op Win + R, typ appwiz.cpl en druk op enter. Selecteer vervolgens de recent geïnstalleerde applicatie en klik op Verwijderen.

Voer ook een volledige systeemscan uit met de laatste bijgewerkte antivirus-/antimalware om te controleren en eventuele virussen of malware-infecties die het probleem veroorzaken, te controleren en op te lossen. Download en voer systeemoptimalisatieprogramma’s van derden uit, zoals Ccleaner, om ongewenste bestanden, tijdelijke bestanden, geheugendumps, Windows-foutlogboeken enz. op te schonen en ontbrekende, kapotte registerfouten op te lossen.

Snel opstarten uitschakelen

De meeste Windows-gebruikers melden dat de functie Snelle opstartfunctie is uitgeschakeld Verschillende opstartproblemen zoals blauwe schermfouten, zwart scherm bij opstarten enz. Voor hen. Om de functie voor snel opstarten uit te schakelen bij inloggen in dezelfde veilige modus, opent u het Configuratiescherm -> energie-opties (weergave met kleine pictogrammen) -> Kies Wat de aan / uit-knoppen doen -> klik op Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn. Dan Hier onder Shutdown Settings Haal het vinkje weg bij Turn on Fast Startup (aanbevolen) Klik op Save Changes.

Schijffouten herstellen

Controleer en repareer ook verschillende schijffouten met behulp van: CHKDSK-opdracht nutsvoorziening. Zoals besproken worden deze opstartproblemen ook veroorzaakt door schijffouten, zoals defecte schijfstations, slechte sectoren enz. Maar door enkele extra parameters toe te voegen, kunnen we CHKDSK dwingen schijffouten te controleren en te repareren.

Om CHKDSK opnieuw uit te voeren, opent u de opdrachtprompt als beheerder. Typ vervolgens opdracht chkdsk C: /f /r of u kunt indien nodig extra /X toevoegen om het volume te ontkoppelen.

Dan wordt het commando uitgelegd:

Hier het commando chkdsk geeft er de voorkeur aan de schijf te controleren op fouten. C: vertegenwoordigen de schijf die op fouten controleert, normaal gesproken zijn systeemschijf C. Dan /F Corrigeert fouten op de schijf en /R Lokaliseert slechte sectoren en herstelt leesbare informatie.

Zoals de bovenstaande afbeelding laat zien, geeft dit het bericht weer dat de schijf gebruikt, drukt u op Y om chkdsk om bij de volgende herstart te verwerken, drukt u gewoon op ja, sluit de opdrachtprompt en start Windows opnieuw. Bij de volgende keer opstarten begint CHKDSK met het scannen en repareren van het proces voor de schijf. Wacht tot het proces 100% is voltooid, daarna zullen Windows opnieuw opstarten en normaal starten.

Dit zijn enkele meest toepasselijke oplossingen om te repareren: Windows 10 Opstartproblemen zoals opstartreparatie uw pc niet kon repareren, ontbreken opstartconfiguratiegegevens, opstartprobleem met Windows 10 na update, systeemcrashes en regelmatig opnieuw opstarten met verschillende blauwe schermfouten, vastgelopen op zwart scherm enz. Ik hoop dat na het toepassen van de bovenstaande oplossingen uw opstart het probleem wordt opgelost en Windows wordt normaal gestart. Ondervind eventuele problemen tijdens het toepassen van deze oplossingen, of heb een vraag, suggestie over dit bericht, voel je vrij om te bespreken op opmerkingen hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like