Hoe op te lossen kan print spooler 1068 windows 10 niet starten

De Print Spooler-service op Windows 10 OS is verantwoordelijk voor het beheer van afdruktaken die momenteel naar de computerprinter of afdrukserver worden verzonden. En als deze service om wat voor reden dan ook niet meer werkt, printer drukt geen documenten af. In dergelijke situaties adviseren: herstart de print spooler-service vanaf de Windows-serviceconsole. Klik met de rechtermuisknop op print spooler-service selecteer opnieuw opstarten. (Als het niet actief is, selecteert u eenvoudig start). Als de service opnieuw wordt opgestart of sterren krijgt, is dat geweldig, maar soms kom je Printer Spooler-fout 1068:

Spooler-servicefout 1068

Afhankelijk van uw omgeving en het type printer dat is geïnstalleerd, heeft de Print Spooler-service andere afhankelijke services die moeten worden uitgevoerd voordat de Print Spooler-service wordt gestart. En u kunt deze afhankelijke services controleren onder afhankelijkheden t

En de oorzaak van de Spooler-servicefout 1068 wordt meestal bepaald als een beschadiging met de afhankelijkheid van de print spooler-server. Meestal crasht de RPC-service (Remote Procedure Control) of reageert deze niet meer. Hier kunnen oplossingen om te repareren de print spooler 1068 niet starten op Windows 10. Laten we beginnen!

Afhankelijkheidsservices starten

Druk op Windows + R, typ services.msc en ok, hiermee wordt de Windows-serviceconsole geopend, zoek de Remote Procedure Call (RPC) -service. op het tabblad Afhankelijkheid van de Print Spooler-service. Stel het opstarttype voor die services in op Automatisch, zodat ze automatisch starten wanneer u uw systeem de volgende keer opnieuw opstart. Klik nu met de rechtermuisknop op de afdrukspooler-service en selecteer start, controleer of dit helpt.

Voer de probleemoplosser voor printers uit

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor printers uit volgens de onderstaande stappen, die de problemen automatisch voor u detecteren en oplossen.

Druk op Windows + I om de instellingen-app te openen, klik op update en beveiliging en vervolgens op problemen oplossen Selecteer de printeroptie en klik vervolgens op de probleemoplosser uitvoeren, laat de probleemoplosser de problemen voor u detecteren en oplossen, start Windows opnieuw nadat het proces is voltooid en controleer of er geen probleem is met afdrukken.

Configureer de afhankelijkheid met CMD

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ nu de volgende opdracht en druk op de enter-toets.

sc config spooler afhankelijk = RPCSS

Start het systeem opnieuw op zodra de opdracht is uitgevoerd en dit zou uw probleem waarschijnlijk oplossen.

Tweak Windows-register

Windows + R-type regedit.msc en okHiermee wordt de Windows-registereditor geopend, maakt u een back-up van de registerdatabase en navigeert u vervolgens naar het volgende pad:HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SpoolerGa naar het rechterdeelvenster en dubbelklik op DependOnService om de waarde ervan te bekijken.In de Meerdere tekenreeksen bewerken venster, verwijder eventuele Waarde data en vervang het door RPCSS. Dan klikken OK om de wijzigingen op te slaan.Sluiten Register-editor en start uw machine opnieuw op.

Herhaal bij de volgende keer opstarten de actie die de veroorzaakte Spooler-servicefout 1068. U zou deze fout niet meer moeten tegenkomen.

Toch hulp nodig. Wis print spooler-bestanden door hier de stappen te volgen.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like