Hoe niet-opgeslagen/verwijderde InDesign-bestanden op Mac te herstellen

Adobe beschikt over enkele van de krachtigste grafische ontwerpprogramma’s op de markt. Programma’s zoals Photoshop, Illustrator en InDesign worden door zowel professionals als hobbyisten gebruikt.

Maar net als alle andere gegevens op uw Mac, zijn uw InDesign-bestanden niet immuun voor rampen. Per ongeluk verwijderen of vervangen kan op de slechtste momenten toeslaan. Tenzij u weet hoe u uw bestanden kunt herstellen, kunt u uren (of zelfs weken) hard werken verliezen.

Deze handleiding laat zien hoe u InDesign-bestanden kunt herstellen, ongeacht of ze zijn gewijzigd, verwijderd of volledig zijn overschreven.

Heeft InDesign een functie voor automatisch opslaan?

Wordt InDesign automatisch opgeslagen? Gelukkig is het antwoord hier ja.

Net als andere Adobe-programma’s zoals Photoshop, slaat InDesign uw document automatisch elke minuut op. Hierdoor kan de functie voor automatisch opslaan van InDesign wijzigingen herstellen die u in een bestand hebt aangebracht als het programma onverwacht wordt afgesloten voordat u het opslaat. Deze opgeslagen bestanden bevinden zich in een InDesign-herstelmap, vergelijkbaar met de herstelmap van Photoshop.

Een niet-opgeslagen bestand herstellen met de functie voor automatisch opslaan van InDesign:

  Open InDesign nadat het programma onverwacht is afgesloten. Als InDesign een versie van uw bestand heeft opgeslagen, ziet u een automatisch herstelscherm zoals dit.InDesign automatisch herstelscherm
  Kies Ja om het herstel van het bestand te starten.Kies ja op het herstelscherm
  InDesign opent vervolgens uw herstelde bestand. Zorg ervoor dat u het bestand opslaat om het te vervangen als de huidige versie.Bekijk uw herstelde bestand

Hoe verwijderde InDesign-bestanden te herstellen

De autosave-functie van InDesign is geweldig voor het herstellen van niet-opgeslagen wijzigingen. Maar hoe zit het als u per ongeluk uw bestand volledig hebt verwijderd?

Gelukkig zijn er een paar strategieën die u kunt gebruiken om een ​​InDesign-bestand na verwijdering te herstellen.

Oplossing #1: Prullenbak

De eenvoudigste methode om verwijderde InDesign-bestanden te herstellen, is door ze uit uw prullenbak te herstellen. Zolang je je prullenbak niet actief geleegd hebt, kun je hier handmatig verwijderde bestanden vinden.

OPMERKING: Als u uw bestand niet kunt vinden omdat u uw prullenbak handmatig hebt geleegd, gaat u verder met de volgende oplossing.

Om een ​​InDesign-bestand uit de prullenbak te herstellen:

  Open de prullenbak in je dock of gebruik Spotlight (Command + Space).Open de prullenbak
  Zoek uw bestand.Vind uw bestand in de prullenbak
  Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Terugzetten. U kunt het bestand ook uit de prullenbak slepen en neerzetten op een nieuwe bestemming.Selecteer de optie Terugzetten
  U kunt dan zoals normaal communiceren met uw herstelde bestand.Vind uw herstelde bestand

Oplossing #2: software voor gegevensherstel

Als u uw bestand niet in de prullenbak kunt vinden, hoeft u zich geen zorgen te maken: u heeft nog steeds opties.

Wanneer u een bestand verwijdert, verwijdert uw Mac het bestand niet volledig van uw harde schijf. In plaats daarvan markeert het het gewoon als oké om te worden overschreven. Met software voor gegevensherstel kunt u dergelijke bestanden op uw harde schijf vinden en ze herstellen, zelfs als u uw prullenbak al hebt geleegd.

Disk Drill is een solide software-optie voor gegevensherstel. Het is krachtig, gebruiksvriendelijk en intuïtief ontworpen.

BELANGRIJK: stop onmiddellijk met het gebruik van uw harde schijf als u van plan bent software voor gegevensherstel te gebruiken. Elke keer dat u de schijf gebruikt, vergroot u de kans dat uw InDesign-bestand wordt overschreven of beschadigd.

Om een ​​InDesign-bestand te herstellen met Disk Drill:

  Downloaden en installeer Disk Drill.Download en installeer Disk Drill
  Verleen Disk Drill de juiste machtigingen (vereist voor Disk Drill om je bestanden te herstellen).Verleen Disk Drill-machtigingen
  Selecteer het station waarop uw InDesign-bestand stond voordat het werd verwijderd. Dan klikken Zoeken naar verloren gegevens.Selecteer je rit
  Wacht tot de scan is voltooid en klik op Gevonden items bekijken.Wacht tot het scannen is voltooid
  Zodra de scan is voltooid, kunt u de herstelbare bestanden handmatig doorzoeken, of u kunt het zoekvak gebruiken om te zoeken naar “indd” en alleen in te zoomen op InDesign-bestanden (aanbevolen).Zoeken naar INDD-bestanden
  Zoek uw bestand en selecteer Herstellen.Vind uw bestand en herstel
  Kies de gewenste herstellocatie en klik op OK.Kies waar u het bestand wilt herstellen

Oplossing #3: Time Machine-back-up

Appels Tijd machine is een andere geweldige oplossing voor InDesign-herstel. Deze ingebouwde back-upfunctie maakt automatisch regelmatig een back-up van uw gegevens. Het is ook een betrouwbare manier om eerdere versies van bestanden te herstellen (vooral handig bij een beschadigd InDesign-bestand).

OPMERKING: Het regelmatig maken van een back-up van uw gegevens vormt de basis van elk uitgebreid gegevensherstelplan. We raden aan om elke 24 uur een back-up van uw gegevens te maken voor de beste herstelopties.

Een InDesign-bestand herstellen met Time Machine:

  Zorg ervoor dat u uw back-upschijf aansluit. Open vervolgens Time Machine via het pictogram in de menubalk bovenaan het scherm. Klik vervolgens op Tijdmachine invoeren.Tijdmachine openen
  Navigeer door uw beschikbare back-ups met behulp van de pijlen, de tijdlijn of de achtergrondvensters. Zorg ervoor dat u zich op de systeemlocatie bevindt waar uw InDesign-bestand zich vroeger bevond.Navigeer door uw back-ups
  Zoek de back-up met de versie van uw InDesign-bestand die u wilt herstellen.Vind uw gewenste back-up
  Zoek uw bestand en klik op Herstellen.Herstel uw bestand van Time machine

Een eerdere versie van een InDesign-bestand herstellen

Als je je werk niet hebt verwijderd, maar in plaats daarvan een eerdere versie van een InDesign-bestand wilt herstellen, heb je hier ook opties.

Deze opties zijn niet noodzakelijkerwijs InDesign-bestanden. In plaats daarvan laten ze je een beschadigd InDesign-bestand herstellen naar een vroegere werkende staat.

Er zijn hier twee hoofdmethoden.

Een eerdere versie van een InDesign-bestand in InDesign herstellen:

  Open uw bestand. Selecteer vervolgens Terugzetten uit bestand in de menubalk.Selecteer de optie terugzetten
  InDesign zal vragen of u zeker weet dat u wilt terugkeren naar de meest eerdere versie van het bestand. Selecteer Terugzetten om door te gaan.Bevestig uw keuze om terug te keren
  InDesign zet uw bestand vervolgens terug naar de vorige versie en u kunt er via de app aan blijven werken.Gebruik je bestand zoals normaal

Een eerdere versie van een InDesign-bestand herstellen met Time Machine:

  Zorg ervoor dat uw back-upschijf is aangesloten. Open en voer vervolgens Time Machine in via het pictogram in de menubalk.Tijdmachine openen
  Navigeer door uw back-ups met behulp van de pijlen, tijdlijn of achtergrondvensters.Navigeer door uw back-ups
  Zoek de back-up waarvan u wilt herstellen.Zoek uw gewenste back-upversie
  Zoek de gewenste versie en klik op Herstellen.Herstel uw bestandsversie

Veel Gestelde Vragen

De bestandsextensie .indd is het bestandstype voor de InDesign-software van Adobe. Het bevat een breed scala aan informatie, zoals opmaak, inhoud, stijlen, stalen en gekoppelde bestanden.

U hebt Adobe’s InDesign nodig om een ​​INDD-bestand op Mac te openen, aangezien dit het bestandstype is dat door deze grafische ontwerpsoftware wordt gebruikt. U kunt een INDD-bestand ook converteren naar een PDF-bestand. Maar als u dit doet, worden uw bewerkingsmogelijkheden beperkt.

Als InDesign blijft crashen op je Mac, kan dit om verschillende redenen gebeuren, waaronder:

Beschadigde voorkeuren Beschadigde softwaredownload Problematische plug-ins van derden Beschadigde herstelbestanden

Probeer het volgende om crashproblemen met InDesign op te lossen:

De toepassing opnieuw installeren Al uw InDesign-voorkeuren opnieuw instellen Nieuwe plug-ins verwijderen InDesign-herstelbestanden verwijderen

Voor meer informatie, blader door de Adobe-ondersteuningsgemeenschap of neem contact op Adobe-klantenservice.

Om InDesign op Mac geforceerd te stoppen, hoeft u alleen maar:

  Selecteer het Apple-logo in de linkerbovenhoek van uw menubalk. Klik op Forceer stop… Selecteer InDesign. Klik op Forceer stop.

Als alternatief kunt u de sneltoets Command + Option + Esc gebruiken om het Force Quit-venster te openen.

Conclusie

De krachtige bewerkingsmogelijkheden van InDesign maken deze Adobe-software een aanrader voor zowel professionals als hobbyisten. Het per ongeluk verwijderen of overschrijven van een InDesign-bestand kan echter verwoestende gevolgen hebben als u geen herstelplan hebt.

Gelukkig zullen de methoden in deze handleiding u in de meeste situaties helpen uw InDesign-bestanden te herstellen. En dat betekent dat u weer kunt beginnen met het maken van prachtige ontwerpen.free.

0 Shares:
You May Also Like