Hoe niet-opgeslagen of verwijderde pagina’s op Mac te herstellen

Pages is een krachtige tekstverwerker waarmee u verbluffende documenten kunt maken en wordt bij de meeste Apple-apparaten geleverd. Het mooie van het kopen van Apple-producten is dat ze worden geleverd met bijna alles wat je nodig hebt, direct uit de doos en voor het grootste deel hoef je geen extra software aan te schaffen.

Maak je geen zorgen als je aan het werk bent en de Pages-applicatie crasht of je vergeet je werk op te slaan. Pages is ingebouwd met een automatische saver. Dit is fijn omdat de automatische besparing van Pages uw werk automatisch opslaat. Als het programma echter crasht of als uw Mac plotseling opnieuw opstart, kunt u het werk dat u aan uw document hebt toegevoegd, kwijtraken, wat frustrerend kan zijn.

macbook aan het typen

In dit artikel gaan we kijken hoe u niet-opgeslagen Pages-documenten kunt herstellen en terugzetten op uw Mac.

Een Pages-document herstellen dat niet is opgeslagen

Maak je geen zorgen als je niet meer weet waar je je Pages-document hebt opgeslagen of als het niet was opgeslagen. Er zijn meerdere manieren om Pages-documenten te herstellen. U kunt recent geopende documenten vinden in Pages of Spotlight gebruiken om naar een document te zoeken op titel of inhoud. Het is een behoorlijk krachtig hulpmiddel.

Spotlight doorzoekt je hele Mac en e-mailbijlagen, wat erg handig is als je niet precies weet waar je het op je Mac hebt opgeslagen. Er is een Spotlight-vergrootglas in de rechterbovenhoek waarop u kunt klikken om op uw Mac te zoeken.

In het onderstaande voorbeeld ga ik doornemen hoe u een Pages-document kunt herstellen met behulp van de ingebouwde recent geopende documentfunctie die u kunt proberen als u het niet kunt vinden met de Spotlight-zoekfunctie. Dit is best handig en u hoeft niets van tevoren te doen om dit voor u te laten werken.

Stap 1. Start Pages door naar Finder te gaan en vervolgens te dubbelklikken op de naam van de applicatie. Als Pages van je Mac is verdwenen en je ziet het niet in je map Programma’s, dan kan dat waarschijnlijk: download het voor free uit de App Store op je Mac.

startpagina's

Stap 2. Nadat u Pages hebt gestart, gaat u naar de linkerbovenhoek en selecteert u Bestand. Zodra het menu is uitgevallen, wilt u Open Recent selecteren en vervolgens zoeken naar de naam van het document dat u wilt herstellen.

recent document openen

U zult merken dat er meer dan één recent document wordt weergegeven in het menu Recent geopend op mijn Mac. Dit komt omdat Pages meer dan één document toont waar ik onlangs aan heb gewerkt, dus als je met meerdere documenten werkt en niet meer weet waar je ze hebt opgeslagen, zouden ze hier moeten verschijnen.

Hoe u niet-opgeslagen pagina’s kunt herstellen met behulp van Disk Drill

Programma’s voor gegevensherstel zoals: Disk Drill ons in staat stellen om niet-opgeslagen of verwijderde Pages-documenten te herstellen, zelfs nadat ze van onze computer zijn verwijderd. Het kan dit doen omdat het de gegevens op uw harde schijf kan scannen en bestanden kan vinden, ook al zijn ze van uw Mac verwijderd. De bestanden zijn niet echt verwijderd, maar zijn zojuist gemarkeerd als free ruimte voor nieuwe gegevens om op te slaan.

Het is erg belangrijk dat als je een niet-opgeslagen of verwijderd Pages-document hebt dat je je Mac niet meer gebruikt, omdat het opslaan van nieuwe gegevens ertoe kan leiden dat het bestand wordt overschreven. Als je Disk Drill kunt downloaden en starten vanaf een extern apparaat, geeft dat je de beste kans als het gaat om gegevensherstel.

Stap 1. Download en installeer Disk Drill voor uw computer.

Stap 2. Start een scan door Opslagapparaten te selecteren en zoek vervolgens naar uw harde schijf. Houd er rekening mee dat Disk Drill ook externe harde schijven en andere apparaten kan scannen.

selecteer station en start scan

Stap 3. Nadat u hebt gekozen welk opslagapparaat u wilt scannen, wacht u tot het scanproces is voltooid. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van hoeveel gegevens u heeft. Wanneer de scan is voltooid, klikt u op Gevonden items controleren en kunnen we zoeken naar de Pages-documenten die zijn verdwenen.

scan bezig in schijfoefening

Stap 4. Zodra u het Pages-document hebt gevonden dat u wilt herstellen, klikt u erop om er een voorbeeld van te zien. Dit is een van mijn favoriete functies in Disk Drill omdat het je in staat zal stellen om een ​​voorbeeld van het artikel te bekijken voordat je het herstelt, zodat je weet dat je het juiste bestand herstelt.

pagina's herstellen document

Stap 5. Nadat u op Herstellen hebt geklikt, wordt u begroet door een bevestigingsbericht dat u laat weten dat het herstel is gelukt.

Disk Drill kan andere dingen herstellen dan alleen Pages-documenten. Het kan afbeeldingen, video’s, audio en vele andere soorten bestanden herstellen. Houd hier rekening mee als u in de toekomst een bestand verliest en het moet herstellen.

Herstellen van verloren pagina’s-documenten op Mac uit de prullenbak

Als je denkt dat je het Pages-document per ongeluk hebt verwijderd, zou het in de prullenbak moeten zitten en kunnen we het daar herstellen zolang je de prullenmand niet hebt ingesteld op automatisch leegmaken.

Stap 1. Zoek in uw Dock naar het prullenbakpictogram en klik erop om het te openen.

open prullenbak

Stap 2. Zoek in de Prullenbak naar de naam van het verwijderde Pages-document. U kunt ook alle andere bestanden die u hier ziet herstellen.

vind pagina's document

Stap 3. Markeer het en klik er met de rechtermuisknop op om het contextuele menu te openen. Vanaf hier wil je Terugzetten kiezen en dit stelt ons in staat om verwijderde Pages-documenten te herstellen.

pagina's terugzetten

Als je je verwijderde Pages-document niet in de Prullenbak ziet, laten we dan eens kijken of we het kunnen herstellen van een Time Machine-back-up.

Hoe u niet-opgeslagen pagina’s kunt herstellen Documenten met behulp van Time Machine

Time Machine is een ingebouwde back-upfunctie die ingebouwd is als onderdeel van macOS. Ik ben dol op deze functie omdat het al het werk dat je op je Mac doet, bespaart. Vroeger maakte ik geen back-ups van mijn machine, maar nu ik dat wel doe, is het fijn om te weten dat al mijn werk wordt opgeslagen als ik een back-up maak, mocht er iets mee gebeuren.

Time Machine maakt automatisch elk uur back-ups van de afgelopen 24 uur, dagelijkse back-ups van de afgelopen maand en wekelijkse back-ups van alle voorgaande maanden. De oudste back-ups worden verwijderd wanneer uw back-upschijf vol is.

In de onderstaande stappen herstellen we van een Time Machine-back-up. Houd er rekening mee dat deze stappen alleen werken als u al een back-up van uw computer hebt gemaakt met een externe harde schijf.

Stap 1. Sluit uw externe harde schijf aan waarmee u een back-up van uw Mac maakt.

Stap 2. Start Time Machine. U vindt Time Machine in uw map Programma’s op uw Mac.

start tijdmachine

Stap 3. Je hebt dan de mogelijkheid om rechtsonder te scrollen en een datum te selecteren waarnaar je je Mac wilt herstellen. Hoe langer u een back-up van uw machine hebt gemaakt, hoe verder u terug bent om bestanden te herstellen.

tijdmachine tijdlijn

Stap 4. Nadat u de datum hebt gevonden waarop u denkt dat u de niet-opgeslagen of verwijderde Pages-documenten voor het laatst had, klikt u op Herstellen en uw Mac zal alle gegevens weergeven zoals op die dag. Dit kan ook worden gebruikt om een ​​eerdere versie van het bestand terug te zetten als de wijzigingen die u in de loop van de tijd hebt aangebracht, u niet bevalt. Het hoeft niet alleen te worden gebruikt voor gegevensherstel.

het herstellen van pagina's document van de tijdmachine

Als u Time Machine nog niet gebruikt, raad ik u aan het te gaan gebruiken. Een externe harde schijf kun je tegenwoordig voor weinig geld kopen. Zodra je er een hebt gekocht, hoef je hem alleen nog maar op je Mac aan te sluiten en je computer begint een back-up te maken en je gegevens op te slaan.

Conclusie

Hoewel Pages een robuuste applicatie is en Macs soepel werken, kunnen er nog steeds applicatiecrashes optreden of kan uw computer opnieuw opstarten wanneer u dit niet van plan was.

Als u weet hoe u Pages-documenten kunt herstellen en in het algemeen op de hoogte bent van Time Machine en programma’s van derden, zoals Disk Drill, helpt dit niet alleen om Pages-documenten te beschermen, maar al uw gegevens in het algemeen. Als je de inhoud van zijn artikel leuk vindt, hebben we er ook een over het herstellen van notities op je Mac die je vaardigheden op het gebied van gegevensherstel zullen verbeteren.

FAQ

Gebruik de volgende procedure om een ​​verwijderd Pages-document op uw iPad te herstellen.

    Open Pages en tik op Documenten om al uw documenten te bekijken. Tik op de link in de linkerbovenhoek om de lijst Locaties te zien. Tik op ‘Recent verwijderd’ in de lijst ‘Locaties’. Vanaf hier kunt u documenten herstellen door op Selecteren te tikken, vervolgens op uw selecties te tikken en vervolgens op Herstellen te tikken. U kunt ook een bestands- of mapnaam blijven aanraken en Info kiezen in het menu om details over het item te zien. Nadat u heeft geverifieerd dat u het wilt, volgt u gewoon de vorige stappen en herstelt u het item.

Gebruik de volgende procedure om een ​​onlangs verwijderd Pages-document op een iPhone te herstellen.

    Open de app Bestanden door op het pictogram te tikken. Tik op Recent verwijderd in het gedeelte Locaties. Zoek het Pages-document dat u wilt herstellen en tik erop. Kies de optie Herstellen die het bestand terugzet naar de oorspronkelijke locatie.

U kunt ook toegang krijgen tot recent verwijderde bestanden vanuit de Pages-app en dezelfde procedure gebruiken om het verwijderde item te herstellen.

De volgende stappen kunnen worden gebruikt om een ​​verwijderd Pages-document op te halen uit iCloud.

    Ga naar iCloud.com en log in met uw accountgegevens. Klik op Instellingen. Klik op het tabblad Geavanceerd op de optie Bestanden herstellen. Identificeer de bestanden die u wilt ophalen en vink de vakjes links van hun naam aan. U kunt ook Alles selecteren om alles wat beschikbaar is te herstellen. Klik op Bestanden herstellen.
0 Shares:
You May Also Like