Hoe MKV op Mac te spelen: de beste manieren

MKV file

Er zijn nauwelijks Mac-gebruikers die nooit problemen hebben gehad met het afspelen van MKV-video’s op hun Apple-apparaten. Maar als je van speler verandert, ontstaan ​​er andere problemen: de video kan worden afgespeeld met onderbrekingen, fouten of helemaal niet worden afgespeeld. Uiteindelijk wordt het hele proces van het oplossen van problemen met spelers behoorlijk vervelend en kost het veel tijd. Het is natuurlijk makkelijker om over te stappen als je de beste Mac-videospeler vindt.

In tegenstelling tot Windows-bezitters kunnen Mac-gebruikers MKV-bestanden niet meteen afspelen nadat ze ze hebben gedownload, maar er zijn genoeg trucs om ze te openen zonder gek te worden. We zullen hieronder uitleggen hoe u MKV-bestanden op Mac kunt openen.

Wat is een MKV-bestand?

Het is belangrijk om te benadrukken dat MKV (Matroska) geen video- of audioformaat is. MKV is een free containerformaat dat dient als opbergdoos voor verschillende bestanden. Als een van de alternatieven voor MP4 of AVI valt Matroska op door zijn vermogen om een ​​onbeperkt aantal video-, audio- en ondertiteltracks in één bestand te bewaren. Deze eigenschappen maken het een zeer populair formaat voor het opslaan van films: één MKV-bestand kan een hele film of cd in één bestand bevatten, allemaal met hoge kwaliteit.

Matroska is gebaseerd op een open specificatie, die helpt om alle bestaande formaten te ondersteunen en het een handige bestandscontainer maakt.

De beste manieren om MKV-bestanden op Mac af te spelen

Het is gemakkelijk om overweldigd te raken door het aantal tools dat internet je aanraadt om MKV op Mac te spelen. Het maakt het ook moeilijker om degene te vinden die voor u werkt. Om het eenvoudig te houden, hebben we een lijst gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe u een MKV-bestand op Mac opent.

Methode 1. Plugin voor QuickTime van je Mac

quicktime kan mkv niet afspelen

Aangezien MKV niet standaard wordt ondersteund, moeten gebruikers niet verwachten dat Mac QuickTime de bestanden die u downloadt, afspeelt zoals gewoonlijk. Er is echter een manier om de ingebouwde videospeler zelfs met het MKV-formaat te laten werken. U moet een plug-in installeren. De meest populaire heet Perian, dus we zullen het als voorbeeld gebruiken.

Hoe te gebruiken?

Stap 1: Eerst moet u het bestand downloaden van de officiële website.

Stap 2: Om het installatieproces te starten, moet u het Perian.dmg-bestand in de map Downloads vinden. Daarna ziet u waarschijnlijk een melding dat het bestand niet kan worden geopend omdat de ontwikkelaar niet kan worden geïdentificeerd. Om dit probleem op te lossen, moet u de GateKeeper-beveiligingsbarrière tijdelijk uitschakelen:

a) Ga naar Systeemvoorkeuren, zoek Beveiliging en privacy.

b) Er is een standaardoptie, “Apps downloaden van toestaan”, en daaronder ziet u een knop “Toch openen”, waarop u moet klikken.

c) Het systeem zal om een ​​wachtwoord van uw Mac vragen, indien aanwezig. Nadat u deze hebt ingevoerd, kunt u doorgaan met de installatie van de plug-in.

Stap 3: Verwijder nog een waarschuwing die verschijnt nadat u op het bestand “Perian.prefPane” hebt geklikt door op de knop “Oké” te klikken.

Stap 4: Zodra het installatieproces is voltooid, kunt u het MKV-bestand openen met de QuickTime-speler. In plaats van een fout weer te geven zoals eerder, zal de speler beginnen met het converteren van het bestand. Daarna wordt de video correct uitgevoerd.

Voordelen:

Het is de gemakkelijkste manier om dit probleem op te lossen, zonder dat u een andere speler hoeft te installeren. Het is een free, open source-plug-in. Het werkt ook als een converter van MKV naar MP4.

nadelen:

Het is niet de snelste manier om dingen voor elkaar te krijgen. Voordat u de video kunt afspelen, moet het programma deze naar MP4-indeling converteren, wat enige tijd kan duren. Het hangt af van de bestandsgrootte.

Methode 2. Toepassingen van derden

Deze optie werkt voor degenen die liever een mediaspeler willen wijzigen dan extra plug-ins voor de bestaande te installeren. Vind de beste MKV-speler voor Mac en gebruik deze om de bestanden direct te openen. Hier leest u hoe u .mkv-bestanden op Mac kunt afspelen met verschillende spelers.

Elmedia

speel mkv op mac met elmedia

Als je niet wilt wachten tot een videospeler elke keer een video converteert, kun je gewoon een andere installeren die het MKV-bestand onmiddellijk afspeelt. Het afspelen van mediabestanden is eenvoudig als je de beste muziekspeler voor macOS hebt. Een van de meest populaire is Elmedia. Deze MKV-speler voor Mac ondersteunt alle soorten formaten, inclusief Matroska. Uiteindelijk heb je een soort alles-in-één-speler die elk bestand op je Mac kan openen.

Hoe te gebruiken?

Stap 1: Om de app te downloaden, ga naar de officiële website of de App Winkel.

installeer elmedia player op je mac

Stap 2: Zoek een pictogram met de Elmedia-speler en open het.

Stap 3: Open de menubalk, ga vervolgens naar “Bestand” en klik op “Openen”.

hoe mkv-bestand op mac te openen met elmedia

Stap 4: Kies het MKV-bestand dat je nodig hebt op je Mac.

Stap 5: Selecteer “Openen”.

Naast het afspelen van video’s van hoge kwaliteit, stelt Elmedia u in staat deze aan te passen met behulp van verschillende extra functies. Rechtsonder in de interface ziet u een tandwielpictogram waarmee u de afspeelsnelheid kunt aanpassen, audio- en ondertitelvertragingen kunt synchroniseren, de verzadiging, helderheid en andere details kunt instellen die u mogelijk wilt verbeteren.

Voordelen:

Het is free, maar hij heeft ook een PRO-versie met een uitgebreidere functionaliteit: van AirPlay-streaming tot extra fine-tuning-opties. Alles-in-één: aangezien het bijna alle bestandsindelingen ondersteunt, hoeft u geen andere spelers te installeren om verschillende bestandstypen te openen. Het biedt de mogelijkheid om het afspelen aan te passen en indien nodig handmatig audio- en ondertiteltracks te synchroniseren. U kunt video’s van YouTube of Vimeo zonder advertenties bekijken terwijl u Elmedia gebruikt.

nadelen:

Sommige functies zijn alleen beschikbaar in de PRO-versie. De speler heeft beperkte ondersteuning voor sommige oudere apparaten.

VLC

speel mkv-bestanden op mac af met vlc

De lijst zou niet compleet zijn zonder deze bekende oranje kegel. VLC Media Player heeft zijn betrouwbaarheid bewezen door 20 jaar op de markt te zijn. Het ondersteunt verschillende formaten, waaronder MKV, zonder extra plug-ins te gebruiken. Veel spelers streven ernaar een VLC-alternatieve Mac-app te worden.

Hoe te gebruiken?

Stap 1: Om VLC Player op je Mac te krijgen, moet je het downloaden van de officiële website.

Stap 2: Om het installatieproces te starten, zoekt u het bestand in uw map Downloads en opent u het.

Stap 3: Sleep het pictogram naar uw map met andere apps.

Stap 4: U ziet een waarschuwing op uw scherm, dus klik op “Authenticeren” en de installatie zal beginnen.

Stap 5: Klik daarna met de rechtermuisknop op een MKV-bestand op uw Mac > “Openen met” en kies VLC Player.

Voordelen:

Het is veilig en heeft geen risico op malware. Het is ook free en open source. Het ondersteunt een breed scala aan formaten, waaronder MKV. De speler heeft een gebruiksvriendelijke interface; sommige functies kunnen indien nodig worden aangepast, inclusief synchronisatie van ondertitels. Met een ingebouwde equalizer kun je het geluid aanpassen zonder kwaliteitsverlies.

nadelen:

De interface kan niet worden aangepast. U kunt alleen bestanden rechtstreeks vanuit de map afspelen. U kunt geen tags gebruiken. Er kunnen problemen zijn met het afspelen van 4K-video’s.

Methode 2. СUw MKV-bestand omzetten in een formaat dat compatibel is met macOS

Waarschijnlijk is het meest voorkomende idee om MKV op Mac te openen, het bestand te converteren. Deze methode werkt voor degenen die geen extra spelers of plug-ins op hun Mac-computer willen installeren. U kunt online tal van verschillende tools vinden om uw MKV-bestand naar MP4 of een ander compatibel formaat te converteren. We zullen ons op twee ervan concentreren.

Apowersoft

converteer mkv naar mp4 Mac met apowersoft

Het is een free online converter die geen installatie vereist, hoewel het ook software voor Mac biedt waarmee gebruikers bestanden kunnen converteren en video’s kunnen downloaden. Over het algemeen is de website gebruiksvriendelijk. Apowersoft ondersteunt een breed scala aan formaten en stelt je zelfs in staat om enkele aanpassingen te maken voordat je het bestand converteert. U kunt bijvoorbeeld de resolutie, bitrate, uitvoergrootte, enz.

Hoe te gebruiken?

Stap 1: Ga naar de website en upload uw bestand.

Stap 2: Geef toestemming voor een Java-melding die op het scherm verschijnt.

Stap 3: Selecteer uw video-uitvoerformaat, breng indien nodig de nodige aanpassingen aan.

Stap 4: Klik op de groene knop “Converteren”.

Stap 5: Download het bestand dat u hebt geconverteerd.

Voordelen:

Het is heel eenvoudig te gebruiken. U kunt het proces sneller maken door meerdere bestanden tegelijk te converteren. Je kunt kiezen voor een online versie of de software op je Mac installeren. Het hangt af van uw behoeften: als u geen geavanceerde functies nodig heeft, is de functionaliteit op de website voldoende. Het converteert de MKV-video zonder kwaliteitsverlies.

nadelen:

Tijdens het converteren van het bestand kunnen andere processen op je Mac langzamer worden omdat Apowersoft een hoog CPU-gebruik veroorzaakt.

Handrem

converteer mkv naar mp4 Mac met handrem

Het is een open-source applicatie om MKV naar MP4 op Mac te converteren. Zodra het proces is voltooid, kunt u de geconverteerde video eenvoudig afspelen op QuickTime of andere mediaspelers op Mac.

Hoe te gebruiken?

Stap 1: Download een free app van de officiële website.

Stap 2: Klik op het pictogram, ga dan naar Bron > Bestand openen en selecteer degene die moet worden geconverteerd.

Stap 3: Stel een container in Uitvoerinstellingen in op MP4.

Stap 4: Pas de kwaliteit indien nodig aan met behulp van een lijst met voorinstellingen.

Stap 5: Zodra de installatie is voltooid, kunt u uw video afspelen op de gewenste mediaspeler.

Voordelen:

Het kan ook worden gebruikt voor het rippen van dvd’s, het verwerken van BluRay en andere veelvoorkomende multimediabestanden. Het is free en open source. Hiermee kunt u enkele basis- en geavanceerde functies aanpassen op basis van uw behoeften. Het programma heeft een eenvoudige lay-out, dus het is gemakkelijk te gebruiken.

nadelen:

Gebruikers hebben verschillende bugs ontdekt en over het algemeen is het programma vrij traag. Mensen raden af ​​om deze converter te gebruiken voor lange video’s. Het ondersteunt niet alle formaten.

Conclusie: MKV-bestanden afspelen op Mac

Hoe u ervoor kiest om MKV-video’s op uw Mac te openen, hangt af van uw behoeften. Als je veel met dit formaat omgaat, dan is het installeren van een aparte mediaspeler waarschijnlijk de beste oplossing. In dat opzicht kun je ook meer te weten komen over de beste AVI-speler voor Mac. Als u niet vaak genoeg met MKV-bestanden hoeft te werken om een ​​extra programma op uw computer te hebben, kunt u gewoon online converters gebruiken. Hoe dan ook, deze gids zou je in de toekomst moeten helpen de meeste problemen met MKV-bestanden te voorkomen.

FAQ

U moet waarschijnlijk controleren of een bestand beschadigd is of niet. Als het MKV-bestand licht beschadigd is of verstoord is door andere kleine fouten, probeer dan een converter om de bestandsindeling te wijzigen. Daarna zou het vlotter moeten lopen.

Sommigen denken dat MKV video’s van hogere kwaliteit ondersteunt, wat kan worden verklaard door het feit dat het een grotere bestandsgrootte kan bevatten dan bijvoorbeeld MP4. MKV, evenals MP4, is slechts een container voor video’s. Daarom hangt de kwaliteit af van wat het MKV-bestand bevat. De videocodec definieert de kwaliteit, niet de container.

Ja, dat kan. Er zijn meerdere manieren en soorten software om dat te doen; de meeste van hun zijn free om een ​​te downloaden of aan te bieden free proces. We hebben enkele van de programma’s in dit artikel besproken.

iPhones ondersteunen het MKV-formaat niet, dus het is niet mogelijk om het bestand rechtstreeks af te spelen zonder het te converteren of apps van derden te gebruiken.

Een goede converter kan de uiteindelijke video van hoge kwaliteit houden. Bij sommige programma’s kunt u ook de nodige aanpassingen maken om de kwaliteit te behouden. Maar over het algemeen zouden er geen problemen moeten zijn, want bij het converteren van MKV naar MP4 op Mac verandert u alleen het vak voor uw bestanden – beide zijn slechts containers.

MKV kan een onbeperkt aantal ondertiteltracks en grotere bestanden bevatten dan MP4. Aan de andere kant is MP4 de meest voorkomende container die wordt ondersteund door elk platform en elke mediaspeler, inclusief die op de iPhone. Over het algemeen ondersteunen ze allebei video’s van hoge kwaliteit. Het gaat er dus niet om welke beter is, maar welke voor jou handiger is.

0 Shares:
You May Also Like