Hoe Microsoft Store-verbindingsfout op Windows 10 op te lossen?

Microsoft Store is de officiële marktplaats om apps-games op Windows 10 te downloaden en bij te werken. En met regelmatige updates voegt het bedrijf nieuwe functies en verbeteringen toe aan de Microsoft-app. Maar soms kunt u een probleem ondervinden wanneer u de Microsoft Store-app opent om uw favoriete game te downloaden of een bestaande app bij te werken, Microsoft Store maakt geen verbinding en geef foutcode 0X80072EE7 “de server is gestruikeld.” De reden voor dit probleem kan verschillende zijn, het kan een probleem zijn met een internetverbinding, de proxy-firewall verhindert de verbinding, de winkeldatabase is beschadigd, de onvoltooide installatie van het Windows-installatieprogramma of meer. Hier hebben we oplossingen vermeld om te repareren: Microsoft winkel problemen op windows 10.

Problemen met Microsoft Store oplossen

Als dit de allereerste keer is dat u het probleem tegenkomt, raden we u aan uw pc opnieuw op te starten. Dat verhelpt een tijdelijke storing met de winkel-app of het Windows 10-systeem en lost het probleem op.

Het tweede dat u moet controleren en ervoor zorgen dat u een werkende internetverbinding hebt om verbinding te maken met de Microsoft-server voor de goede werking van de Microsoft Store-app

Schakel antivirus-firewall tijdelijk uit en verbreek de verbinding met VPN (indien geconfigureerd op uw pc)

Druk op Windows + R, typ wsreset.exe, en klik op ok om de Microsoft Store-cache opnieuw in te stellen. Controleer nu de app-functie goed of niet.

Correcte gegevens en tijdzone

Veel apps en services zijn afhankelijk van de tijdzone, datum en tijd van uw computer. Als ze onjuist zijn op uw computer, bestaat de kans dat verzoeken van de clientcomputer van de server worden afgewezen.

Open instellingen met de sneltoets Windows + I, klik op Tijd en taalVolgende, schakel “Tijd automatisch instellen” uit en stel uw juiste tijd en datum en tijdzone in.

Maak een net Store-databasebestand aan

Door het bestaande Windows Store-databasebestand te verwijderen, maakt Microsoft Store een nieuwe aan en lost deze op als de beschadigde database het probleem veroorzaakt. Je vindt het op lokale schijf C of het station waarop Windows is geïnstalleerd.

Open de Windows-bestandsverkenner met de sneltoets Windows + E, Ga naar C: Windows > SoftwareDistribution > DataStore. Open de Data Store-map en u ziet een bestand DataStore.edb.Klik er met de rechtermuisknop op en verwijder DataStore.edb. (Voor de zekerheid, hernoem het gewoon als Datastrebkp.edb Start uw pc opnieuw op en open nu de Microsoft Store opnieuw om te controleren of dit het probleem oplost.

Status van Windows-updateservice controleren

Om goed te kunnen functioneren Microsoft Store is afhankelijk van de Windows-updateservice als deze niet is gestart of vastloopt om de een of andere reden. Mogelijk ondervindt u een probleem bij het gebruik van de Microsoft Store-app.

Druk op Windows + R, sneltoetstype services.msc en klik op ok, hierdoor wordt de Windows-serviceconsole geopend, scroll naar beneden en zoek de Windows-updateservice, klik met de rechtermuisknop op de Windows-updateservice selecteer opnieuw opstarten, als de service nog niet is gestart, dubbelklik erop om de eigenschappen ervan te openen, wijzig hier het opstarttype automatisch, en start de service naast servicestatus, klik op toepassen en ok om wijzigingen op te slaan.

Voer de probleemoplosser uit

Windows 10 wordt geleverd met verschillende vooraf gebouwde hulpprogramma’s voor het oplossen van problemen, die automatisch worden uitgevoerd om het probleem te detecteren en op te lossen. Voer de probleemoplosser voor de Windows Store-app uit die problemen scant en diagnosticeert die verhinderen dat Microsoft Store goed functioneert.

Zoek naar probleemoplossing en selecteer probleemoplossingsinstellingen, scrol aan de rechterkant naar beneden en zoek Windows Store, selecteer het Klik nu op de probleemoplosser uitvoeren om het diagnoseproces te starten.Zodra het oplossen van problemen is voltooid, zoekt u naar internet en voert u ook de probleemoplosser uit. Daarna herstart uw pc om de wijzigingen door te voeren.

Proxy-instellingen uitschakelen

Heb je nog steeds hulp nodig, controleer dan je proxy-instellingen en schakel ze uit om je Store te laten werken.

Druk op Windows + R, typ inetcpl.cpl, en klik op ok Dit opent het venster met internetopties, ga naar het tabblad Verbindingen en klik vervolgens op LAN-instellingen. Schakel hier de optie Gebruik een proxyserver voor uw LAN uit en klik op Toepassen

De Microsoft Store resetten

Reset de winkel-app door de onderstaande stappen te volgen die hun opgeslagen gegevens wissen en de winkel terugzetten naar de standaardwaarde. Hoewel hiermee je instellingen worden gewist, raak je geen aankopen of geïnstalleerde apps kwijt.

Druk op de Windows-toets + I om Instellingen te openen Klik op apps en vervolgens op Apps & functie aan de linkerkant. Scroll nu door de lijst en klik op Microsoft Store. Klik vervolgens op de link Geavanceerde opties om de reset-optie te krijgen,

Zoek in het nieuwe venster en klik op de Reset-knop. Er wordt een waarschuwing weergegeven dat de gegevens van de app worden verwijderd, dus klik nogmaals op Reset. Dat is alles, start uw pc opnieuw op en open de Microsoft Store-app, controleer of er geen verbinding meer is fout.

Tweak register voor verbindingsfouten

Als u telkens een verbindingsfout krijgt wanneer u de Microsoft Store-app start, of tijdens het downloaden van een app of het bijwerken van een app, kan deze registeraanpassing het probleem mogelijk oplossen.

Druk op Windows + R, typ Regedit en klik op okHiermee wordt de Windows-registereditor geopend, maak eerst een back-up van de registerdatabase en navigeer vervolgens HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\NetworkList\ProfilesKlik met de rechtermuisknop op Profielen, selecteer Machtigingen en klik vervolgens op Geavanceerd. Vink Vervang alle machtigingsvermeldingen voor onderliggende objecten door overneembare machtigingen van dit object aan en klik op OK. Start nu uw systeem opnieuw op en hopelijk is uw probleem opgelost.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van de? Microsoft Store Verbindingsfout op Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like