Hoe Microsoft Edge-browser versnellen op Windows 10 (bijgewerkt)

Volgens verschillende tests is Microsoft Edge een zeer snelle browser, zelfs sneller dan Chrome. Het start in minder dan 2 seconden, laadt webpagina’s sneller en heeft ook weinig systeembronnen. En met regelmatige Windows-updates heeft Edge-browser ook nieuwe functies en verbeteringen opgepakt. Maar weinig gebruikers meldden dat om de een of andere reden Microsoft Edge op hun computers erg traag werkt. De webpagina’s traag bij het ladenreageert niet, zelfs Microsoft Edge zorgt ervoor dat de computer vastloopt.

De exacte oorzaak van dit probleem kan variëren, zoals beschadigde edge-app-database, onnodige edge-extincties, grote hoeveelheid cache- en browsergeschiedenis en meer. In dit bericht hebben we een aantal oplossingen voorbereid om degenen die met dit probleem worden geconfronteerd te helpen Microsoft Edge op volle snelheid te gebruiken.

Hoe Microsoft Edge sneller te maken

Als je een probleem hebt met de downloadsnelheid van Microsoft edge, raden we aan:

Controleer en zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt.Verbreek de verbinding met VPN (indien geconfigureerd op je pc)Open Start > Instellingen > Netwerk en internet > Proxy. Schakel “Automatisch instellingen detecteren en een proxyserver gebruiken” uit. Scroll naar beneden, klik op Opslaan.

Voer ook een netwerkprobleemoplosser uit die verhelpt of de internetverbinding het probleem veroorzaakt.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10, selecteer Netwerkverbindingen, scroll naar beneden en klik op de probleemoplosser voor netwerken. Dit zal automatisch netwerk- en internetproblemen diagnosticeren en oplossen.

Als internetsnelheid niet het probleem is, laten we dan de edge-browser optimaliseren voor de beste prestaties.

Cache wissen en browsegeschiedenis

Meestal vertragen de opgestapelde cache en browsegeschiedenis de browserprestaties, zelfs de Chrome- of Microsoft-edge. Zorg ervoor dat u het cachegeheugen en de browsegeschiedenis van de browser hebt gewist, zodat u de prestaties van de browser kunt optimaliseren.

Open Microsoft EdgeKlik in het gestippelde menu (…) in de rechterbovenhoek van de browser en selecteer instellingen. Selecteer nu privacy en beveiliging en klik vervolgens op kies wat u wilt wissen

Vink Browsegeschiedenis en Gegevens en bestanden in de cache aan en klik op Wissen. U kunt ook toepassingen van derden uitvoeren, zoals Ccleaner Om het werk met één klik te doen.

TCP Fast Open inschakelen

Open Edge-browsertype over:vlaggen in de adresbalk en druk op de Enter-toets. Als dit slechts twee opties laadt Developer Settings en Standards Preview. Druk vervolgens op Ctrl + Shift + D om toegang te krijgen tot de volledige lijst met vlaggen. Ga naar Diagnostiek > Netwerken > TCP Fast Open inschakelen en selecteer Altijd aan in het vervolgkeuzemenu

Energiezuinige modus inschakelen voor achtergrondtabbladen

De tweak is vooral handig bij het omgaan met slecht gedragende pagina’s. Te veel sites worden geleverd met JavaScript-zware advertenties en eindeloze analysescripts. Deze instelling beperkt de hoeveelheid CPU-vermogen die aan die tabbladen wordt toegewezen, waardoor u sneller kunt browsen en de levensduur van uw batterij verbetert.

Ga naar . om de vlag aan te zetten Diagnostiek > JavaScript > Toestaan ​​dat achtergrondtabbladen in de energiebesparende modus worden gezet.

Edge Browser instellen om te openen met een lege pagina

Start Edge-browser en klik op de knop Meer (. . .) en klik op Instellingen. Klik in het deelvenster Instellingen op de vervolgkeuzelijst Microsoft Edge openen met en kies het tabblad Nieuw. En klik op de vervolgkeuzelijst die overeenkomt met de instelling Openen nieuwe tabbladen met. Selecteer daar de optie Een blanco pagina Zoals getoond Bellow afbeelding.

Browserextensies uitschakelen

Open Edge-browser. Klik vervolgens op de drie stippen pictogram (…) net onder de knop Sluiten en klik vervolgens op Extensies.Hiermee worden alle geïnstalleerde Edge Browser-extensies weergegeven.Klik op de naam van een extensie om de instellingen te zien,Klik op de Uitschakelen de optie om de extensie uit te schakelen. Of klik op de knop Verwijderen om de Edge-browserextensie volledig te verwijderen.

Microsoft Edge-browser resetten

Opmerking: Als u de browser opnieuw instelt, worden de browsegeschiedenis, opgeslagen wachtwoorden, favorieten en andere gegevens die in de browser zijn opgeslagen, verwijderd. Maak dus eerst een back-up van deze gegevens voordat u doorgaat met de reset-taak.

Klik met de rechtermuisknop op het menu Start en selecteer apps en functies. Zoek en selecteer Microsoft edge en klik vervolgens op de koppeling Geavanceerde opties

Dit opent een nieuw venster met de optie om de edge-browser te resetten, klik op de reset-knop, klik nogmaals op reset om hetzelfde te bevestigen. Sluit nu alles en start uw pc opnieuw op en open daarna edge-browser als deze goed presteert

Microsoft edge opnieuw installeren

Sluit de edge-browser als deze actief is, navigeer nu naar het volgende pad,

C:\Users\%gebruikersnaam%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe

Verwijder alles in deze map, gebruik hiervoor de sneltoets Ctrl + A en druk op de Del-toets. Typ nu Powershell in het zoekvak, klik met de rechtermuisknop op Windows Powershell en selecteer Uitvoeren als beheerder. Kopieer en plak de volgende opdracht op het PowerShell-venster en druk op Enter om hetzelfde uit te voeren.

Get-AppXPackage -AllUsers -Naam Microsoft.MicrosoftEdge | Forreach https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks .com/https://windows101tricks.com/{Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml” -Verbose}

Voer systeembestandscontrole uit

Nog steeds hulp nodig? Controleer het systeem zelf dat het probleem veroorzaakt. Voer het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit dat automatisch ontbrekende beschadigde systeembestanden detecteert en herstelt met de juiste.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ bij de opdrachtprompt sfc /scannow en druk vervolgens op de enter-toets. Dit zal beginnen met het diagnosticeren van ontbrekende beschadigde systeembestanden als deze worden gevonden sfc-hulpprogramma herstelt ze automatisch en corrigeert ze. Zodra het scanproces 100% is voltooid, start u uw pc opnieuw op en controleert u of de browser normaal functioneert.

Pas bovendien de hier vermelde oplossingen toe om Windows 10 1903 te optimaliseren voor betere prestaties.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like