Hoe merken het meeste uit LinkedIn-video kunnen halen in 2022

How Brands Can Make the Most of LinkedIn Video

Als we denken aan social media marketing, hebben we de neiging om onze oogkleppen op te zetten en aan te nemen dat je de beste inhoud ter wereld moet maken om een ​​of andere vorm van overwinning te zien. Als je video niet viraal ging, was het een mislukking, toch?

Niet noodzakelijk.

Video-inhoud wordt steeds populairder en hoeft niet viraal te gaan om resultaten te genereren. Er wordt in 30 dagen meer video-inhoud geüpload dan de grote Amerikaanse televisienetwerken in 30 jaar hebben gemaakt … Het zou gek zijn als elk stukje gefilmd beeldmateriaal elke hoek van het internet zou bereiken, toch?

Er is duidelijk vraag naar videocontent, wat betekent dat je deze moet gebruiken in je marketingstrategie.

Een plaats waar video aan populariteit wint, is het sociale platform LinkedIn. Omdat het een B2B-platform is voor professionals om verbinding te maken, kan het plaatsen van video’s hier uw professionele en persoonlijke merk een boost geven, vooral als u het goed doet.

Het gebruik van LinkedIn-video neemt toe. 2 van de 3 (66%) marketeers zeiden dat ze van plan waren om in 2020 video-inhoud op het platform te gebruiken. Bovendien zegt 87% van de LinkedIn-videomarketeers dat het een effectief kanaal voor hen was.

In dit artikel delen we het gebruik van LinkedIn-video, samen met enkele tips om het succes van uw inhoud te vergroten.

Waar kan ik LinkedIn-video voor gebruiken?

Als het gaat om het maken van video-inhoud voor LinkedIn, is het niet ongewoon om je overweldigd te voelen door je opties. Er zijn verschillende soorten video’s die je kunt publiceren, elk met zijn eigen voordelen:

Jouw verhaal vertellen

Mensen zijn over het algemeen leergierig. Ze zijn altijd nieuwsgierig om meer te weten te komen over met wie ze contact hebben. Op een platform als LinkedIn, dat is gebouwd om relaties aan te gaan, kun je video gebruiken om de interesse van je connecties te wekken.

U kunt dit doen door een video te delen en deze in uw feed te plaatsen. Het kan het verhaal achter uw zakelijke onderneming zijn, of een korte uitleg over hoe u bent begonnen. Voeg, net als bij een traditionele statusupdate, een stukje tekst toe om mensen naar binnen te trekken en sluit je video direct hieronder in.

Video staat hoog aangeschreven in het algoritme van LinkedIn. Hierdoor heb je een grotere kans dat je video bovenaan iemands feed komt te staan. Bovendien zorgt het delen van uw verhaal ervoor dat mensen u en uw merk echt begrijpen; het vergroten van de naamsbekendheid en het bevorderen van relaties met uw connecties.

Uw producten promoten

Net als bij elke andere marketingactiviteit, is de belangrijkste focus van uw LinkedIn-videostrategie waarschijnlijk een verbetering van uw bedrijfsresultaten. Laten we eerlijk zijn: we kunnen geen tijd (of geld) besteden aan het voltooien van activiteiten zonder een hoog rendement op de investering (ROI).

Om die reden zou je LinkedIn-video kunnen gebruiken om je producten te promoten. Post how-to’s of demonstraties van uw producten; antwoorden op veelgestelde vragen; of deel aankomende lanceringsdetails.

Wat er ook in de pijplijn zit voor uw product- of serviceaanbod, laat mensen een video bekijken en er echt enthousiast over worden!

Video bloggen

Hoe geweldig LinkedIn ook is om je bedrijf te promoten, het wordt ook gebruikt door individuen die hun persoonlijke merk willen verbeteren. Mensen willen bekend staan ​​als een influencer in hun niche, dus wanneer hun publiek iemand zoekt die hen kan helpen met een probleem, zijn zij de eerste aanspreekpunt.

Je kunt de wens vervullen om je persoonlijke merk op te bouwen door LinkedIn te beschouwen als een vlogplatform. Wat irriteert je? Wat windt je op? Zit er een interessant verhaal achter waarom je je bedrijf hebt opgebouwd?

Welk verhaal je ook te vertellen hebt, deel het met je connecties. Als u herkenbaar bent, zal uw aantal verbindingen stijgen, evenals uw betrokkenheidspercentage!

4 tips voor het delen van video op LinkedIn

Helaas werkt de spray and pray methode niet op social media. Het publiceren van videocontent zonder een gedetailleerd plan erachter leidt alleen maar tot ellende. Je hebt niet de tijd genomen om je video indrukwekkend te maken voor je publiek. Waarom zouden ze de moeite nemen om ernaar te kijken?

1. Optimaliseren voor mobiel kijken

Bedenk hoe vaak u uw mobiele telefoon gebruikt om te internetten. De kans is groot dat het een activiteit is die je dagelijks voltooit. Uw publiek is hetzelfde!

In feite is 57% van alle betrokkenheid op LinkedIn mobiel. De dagen van browsen op de desktop zijn al lang voorbij; we moeten er nu voor zorgen dat onze inspanningen op het gebied van videomarketing vruchten afwerpen door de inhoud voor mobiele gebruikers te optimaliseren.

U kunt dit doen door het juiste formaat te gebruiken – bij voorkeur een video van hoge kwaliteit die kan worden georiënteerd om op een klein scherm te passen. De beeldverhouding van uw inhoud kan 1:2,4 tot 2,4:1 zijn en de maximale bestandsgrootte voor LinkedIn-video-inhoud is 5 GB… Hoewel een bestand van deze grootte snelle laadtijden kan veroorzaken en mensen die mobiel browsen kan frustreren.

Vergeet niet om ondertitels toe te voegen voor gebruikers die video’s dempen wanneer ze in het openbaar kijken, en een voorbeeld van uw inhoud op mobiel bekijken voordat u op de publicatieknop drukt.

2. Houd het kort

Wist je dat de aandachtsspanne van een mens steeds meer gaat lijken op die van een goudvis? We hebben het te druk om tijd te investeren in video tijdens het browsen op sociale media, en de statistieken bewijzen het: in 2017 was de gemiddelde lengte van een video 3 minuten en 48 seconden… Maar slechts 10 seconden van die inhoud werd daadwerkelijk bekeken.

U kunt voorkomen dat mensen uw LinkedIn-video-inhoud weerkaatsen door deze kort en to the point te houden. Vermijd brabbelen en bespreek het onderwerp direct – bij voorkeur binnen de eerste zes seconden om de aandacht van een browser te trekken.

Zorg er bij het schrijven van je videoscript voor dat je eerste paar zinnen sterk, solide en to-the-point zijn. Als je ze eenmaal hebt aangesloten, voel je vrij om je punt uit te breiden. Maar onthoud, LinkedIn-video’s hebben een limiet van 10 minuten in de feed!

3. Link ergens anders naar je video

Uw doel met videomarketing is om zoveel mogelijk ogen op uw inhoud te krijgen. De “bouw het en ze zullen komen”-methode werkt niet altijd, dus je moet je nieuwste video-release ergens anders op het platform promoten.

Je kunt het aantal ogen op je LinkedIn-video vergroten door er elders op het platform naar te linken. Behandel de video als eilandinhoud: wanneer je iets plaatst dat er relevant voor is, link dan terug naar de video.

Schrijf een bericht (of beter nog, een transcriptie) van je video en publiceer het als een artikel met behulp van de Publisher-tool. Sluit de video-inhoud in uw bericht in en leid het verkeer ernaar terug met behulp van andere sociale-mediaplatforms.

Ja, inhoud is koning… maar promotie is koningin!

4. Maak het professioneel

Weet je nog hoe we zeiden dat LinkedIn een platform is dat is gebouwd voor professionals? Het plaatsen van video’s van lage kwaliteit met slechte bewerking zal niet voldoen aan die sfeer!

Om uw merk professioneler te laten lijken op zo’n cruciaal sociaal platform, kunt u overwegen een videomarketingexpert in te huren om uw video-inhoud te maken.

Het uitbesteden van uw videoproductie geeft uw marketingproject een solide basis. Experts kunnen een verlichtingsopstelling bouwen die uw bedrijf in het beste licht laat zien. En met de bestaande kennis en specialismen binnen de branche, weten ze de beste manieren om uw boodschap op de juiste manier over te brengen.

Zoals u kunt zien, zijn er veelbelovende voordelen aan het gebruik van LinkedIn-videomarketing, en uw bedrijf zou bijna triomferen.

Ga naar onze enquêteresultaten om meer videomarketingtrends te ontdekken. We hebben honderden marketeers ondervraagd om de strategieën te vinden die dit jaar in gebruik zullen stijgen. Door ze vandaag te ontdekken, kunt u de eerste zijn die eerder dan uw concurrentie de vruchten plukt!

0 Shares:
You May Also Like