Hoe medewerkers te trainen met behulp van video (5 manieren + voorbeelden)

How to Train Employees Using Video

Het opleiden van medewerkers is om vele redenen belangrijk en speelt een sleutelrol in de tevredenheid, betrokkenheid, productiviteit en retentie van het personeel.

Maar hoe? Waarom? En hoe ga je te werk?

De zilveren kogel zou wel eens video kunnen zijn. Het helpt u de aandacht van uw medewerkers te trekken met interessante beelden en boeiende verhaallijnen. Niet alleen dat, u kunt ingewikkelde informatie op een gemakkelijk te verteren manier opsplitsen.

Laten we dieper graven en meer te weten komen…

Waarom video gebruiken voor training?

De meest gebruikte trainingsmethode in bedrijven, uitsluitend of meestal (90-100% van de tijd) gebruikt door 13% van organisaties, is klassikale training. En het is waarschijnlijk zo populair omdat het de traditionele leervorm nabootst die we van school en universiteit gewend zijn. Maar in het bedrijfsleven is het om vele redenen niet zo effectief als zou moeten zijn.

Om te beginnen is het inhuren van een klaslokaaltrainer duur.

De enige manier om het het geld waard te maken, is door zoveel mogelijk medewerkers in de klas te persen, maar dan krijgt elke medewerker natuurlijk minder aandacht en hulp wanneer ze die nodig hebben.

Er is ook het probleem van pacing. Niemand leert in hetzelfde tempo, en in een klaslokaal kan dit ervoor zorgen dat sommige mensen zich onbetwist voelen en klaar zijn voor meer, terwijl anderen moeite hebben om bij te blijven.

Dan zijn er nog andere trainingsmethoden, zoals ‘on-the-job’ of een e-learningplatform, maar deze zijn moeilijk te controleren en kunnen ervoor zorgen dat je weinig weet over hoe effectief de training was.

Met video kun je deze problemen uit de wereld helpen.

Het is bewezen dat het gebruik van video als vervanging voor klassikale training (en andere vormen van training) de productiviteit verhoogt en de kosten verlaagt!

Toen de multinationale professionele dienstverlener Ernst & Young videotraining implementeerde, verlaagden ze de kosten met 35% en verminderde trainingstijd met ongeveer 52%.

In dit artikel gaan we kijken hoe je een stukje van die taart kunt krijgen! Hier leest u hoe u medewerkers traint met behulp van video, met vijf verschillende use-cases…

1. Onboarding

De eerste dag op een nieuwe baan is zwaar.

Het is een dag vol zweterige handdrukken, namen vergeten en saaie documenten lezen.

Door video in te zetten als onboarding-tool, kun je je medewerkers vanaf de eerste dag helpen een goede start te maken.

En een goede start maken maakt echt het verschil.

Een solide onboarding-programma kan een grote rol spelen om ervoor te zorgen dat medewerkers goed in het team integreren en direct waarde gaan toevoegen.

Onboarding-video’s zijn niet alleen een boeiende manier om informatie op te nemen, ze zorgen er ook voor dat alle nieuwe starters dezelfde ervaring hebben.

Bij bijvoorbeeld klassikale training zijn er zoveel verschillende factoren: de leraar, het tijdstip van de dag, het aantal mensen in de kamer.

Maar met een video hoef je alleen maar op play te drukken. Daarna kunnen medewerkers de video zo vaak terugkijken als nodig is om de informatie volledig te verwerken, zodat ze in hun eigen tempo kunnen leren!

Er zijn een aantal verschillende soorten onboarding-video’s die je kunt maken, variërend van een informele “Welkom bij het team”-video tot een uitsplitsing van de bedrijfscultuur en wat de nieuwe medewerker dagelijks kan verwachten .

Hier is een voorbeeld van een welkomstvideo:

Kort en krachtig – dat is alles wat je nodig hebt. Dit is een geweldige manier voor nieuwe medewerkers om meer te weten te komen over hun collega’s, de cultuur en de persoonlijkheid van uw merk.

Hier is een voorbeeld van een uitgebreidere introductievideo:

Deze video gaat dieper in op de doelen van het bedrijf en wat er van medewerkers wordt verwacht.

Beide video’s kunnen in combinatie met elkaar worden gebruikt – en andere soorten video’s die specifiek zijn voor uw bedrijf of de functie waarvoor u zoekt – om een ​​volledig onboardingproces te creëren.

Een geweldige introductievideo kan ook helpen bij het behoud van werknemers.

Volgens één onderzoek hebben bedrijven met een formeel onboardingproces een gemiddeld personeelsretentiepercentage van 86%.

Dit is 30% meer dan die zonder! Als je bedenkt dat het ongeveer zes tot negen maanden salaris kan kosten om een ​​nieuwe persoon in dienst te nemen, wordt het duidelijk hoe belangrijk het is om veel moeite te doen om je nieuwe investering, oftewel je nieuwe starter, vast te houden.

2. Product- of servicestoring

Vanzelfsprekend is het van groot belang dat uw personeel uw product(en) of dienst(en) door en door kent. Dit is kennis waarmee ze vanaf het begin moeten worden uitgerust, en als er iets verandert aan uw producten of de diensten die u aanbiedt, moeten werknemers hierover ook op de hoogte worden gehouden, vooral als ze rechtstreeks aan klanten verkopen.

Video’s over product- en serviceanalyses zijn handig om uw medewerkers precies te leren hoe ze ze moeten gebruiken, maar ze zijn ook uiterst nuttig voor verkoopteams. Om uw product en/of dienst te verkopen, moeten uw verkoopmedewerkers volledig begrijpen hoe het werkt, hoe het de problemen van uw klanten kan oplossen en hoe het hen ten goede kan komen. Met een korte video over product- of serviceanalyse die ze kunnen raadplegen, kunnen ze hun geheugen zo vaak opfrissen als nodig is.

3. Interactief

Interactieve video is nog steeds het nieuwe kind in de buurt. Om je een snel overzicht te geven: interactieve video’s zijn video’s waarmee kijkers kunnen communiceren, wat inhoudt dat mensen op items in de video kunnen klikken om te bepalen wat er daarna gebeurt. Dit geeft mensen hun eigen ervaring binnen de video en brengt ze naar de inhoud die ze willen zien in plaats van ze alles op een lineaire manier te laten zien. Omdat de aandachtsspanne steeds kleiner wordt, is op maat gemaakte interactieve inhoud een geweldige manier om de aandacht van uw medewerkers vast te houden!

Interactieve video’s zijn ook geweldig om uw training af te stemmen op verschillende afdelingen en functies. In plaats van iedereen te vragen een heel overzicht van je bedrijf te bekijken, kunnen verschillende medewerkers op verschillende delen van de video klikken die op hun rol van toepassing zijn.

Als u bijvoorbeeld uitlegvideo’s maakt (zoals Wyzowl!) kunt u een interactieve trainingsvideo voor uw medewerkers maken die het volledige proces van het maken van een video laat zien, maar de schrijvers kunnen het gedeelte bekijken dat voor hen relevant is, en de animators kunnen let op het deel dat relevant is voor hun functie.

Daarnaast bieden interactieve video’s je ook duidelijke resultaten die je laten zien wie op wat heeft geklikt, zodat je weet wie nog wat meer training nodig heeft en wie er klaar voor is.

Hier is een voorbeeld van een interactieve trainingsvideo voor haarstylisten:

Kenra interactieve video

(Klik hier om te bekijken)

Met deze video kunnen kijkers in hun eigen tempo leren en hun eigen pad kiezen, zodat ze alleen de onderwerpen bekijken die ze nodig hebben om hun werk goed te doen. Het is een geweldige manier om het hele trainingsproces gestroomlijnder en aantrekkelijker te maken voor werknemers.

4. Managementcoaching

Verhuizen naar een nieuwe baan is spannend, maar het kan ook intimiderend zijn als je niet weet wat er van je wordt verwacht. En als u wilt dat uw bedrijf zo productief mogelijk is, heeft u goed management nodig. Volgens een recente studie is de gemiddelde organisatie: 50% zo productief als het zou moeten zijndankzij niet-optimale leiderschapspraktijken.

Bekijk deze eenvoudige whiteboardvideo die managers leert delegeren:

Dit laat zien dat je niet te veel hoeft te investeren om een ​​effectieve trainingsvideo te maken. Dergelijke tools zijn geweldig voor managementcoaching, niet alleen omdat ze goedkoop zijn, maar ook omdat, zoals we al zeiden, er talloze keren naar kan worden verwezen als en wanneer ze nodig zijn.

Video’s zijn geweldig in het opsplitsen van ingewikkelde informatie in gemakkelijk verteerbare brokken. Aansprekende afbeeldingen in combinatie met een voice-over of tekst op het scherm kunnen werknemers helpen nieuwe informatie te onthouden en vast te houden. Uit een onderzoek van de SAVO Group is gebleken dat wanneer je relevante beelden koppelt aan leerinformatie (bijvoorbeeld een video maken!), de retentie stijgt tot een indrukwekkende 65%!

5. Algemene opleiding

Tot dusverre waren onze voorbeelden van het trainen van werknemers met behulp van video heel specifiek, maar de waarheid is, je kunt video gebruiken voor trainingsdoeleinden! Of je nu een nieuw systeem hebt om mensen op te trainen, je bedrijfsrichting aan het veranderen bent of gewoon de beste werkwijzen wilt herhalen, video kan je helpen.

Bekijk deze video van Nikwax eens:

Deze video leert medewerkers hoe ze nazorg kunnen verkopen aan klanten om zo hun klantenservice te verbeteren. Ze houden de berichten vrij algemeen, zodat ze alle retailers die Nikwax verkopen kunnen aanspreken, maar tegelijkertijd geven ze verkopers ook heel specifieke suggesties over wat ze tegen klanten kunnen zeggen.

Trainingsvideo’s zoals deze elimineren de noodzaak om naar verschillende vestigingen te reizen, verlagen de kosten en geven u een beter inzicht in de leerstijlen van uw medewerkers. Het zijn redenen als deze, en al het bovenstaande dat we hebben genoemd, die video maken een van de meest effectieve tools voor het trainen van uw team.

Afsluitende gedachten

Er zijn veel verschillende opties beschikbaar om uw medewerkers te trainen: klassikale training, leesmateriaal, on-the-job training en meer! Maar geen van hen is zo eenvoudig, boeiend en zo kosteneffectief als video. Video’s zijn gemakkelijk te maken en leuk om naar te kijken, waardoor ze een win-winsituatie zijn als trainingshulpmiddel! Er zijn veel situaties waarvoor video’s kunnen worden gebruikt, en er zijn veel voordelen die we hier nog maar net hebben aangeroerd. Voor meer nuttige informatie over trainingsvideo’s, inclusief casestudy’s en voorbeelden, bekijk onze online gids Hoe u video kunt gebruiken om uw team te trainen.

0 Shares:
You May Also Like