Hoe Master Boot Record (MBR) te repareren of opnieuw te bouwen op Windows 10/8.1

Verschillende opstartfoutmeldingen krijgen, zoals “Besturingssysteem niet gevonden”, “Bootmgr ontbreekt“, “bootrec element niet gevonden”, “Fout bij laden van besturingssysteem”, “Ontbrekend besturingssysteem” of “Ongeldige partitietabel”. Al deze foutcodes zijn symptomen van Master Boot Record Error. Het kan zijn dat MBR (Master Boot Record) ontbreekt of beschadigd is op uw Windows 10, 8.1 en 7 computer. Hier bespreken we dit bericht Wat is MBR?, En hoe repareren/herbouwen Master Boot Record (MBR) op Windows 10 Om opstartproblemen van Windows op te lossen.

Wat is MBR (Master Boot Record)?

De Master Boot Record (MBR) bevat informatie over de partities van uw harde schijf. Hierdoor kan uw pc de locatie van het besturingssysteem vinden en identificeren, zodat Windows 10 correct kan opstarten. Om welke reden dan ook, zoals virus- / malware-infecties, onjuiste afsluitingen, gegevenscorruptie en andere redenen. Als Master Boot Record (MBR) beschadigd raakt of ontbreekt op uw computer, kunt u niet voorbij het BIOS-laadscherm komen en krijgt u een foutmelding dat de opstartinformatie niet is gevonden, Besturingssysteem niet gevonden”, “Bootmgr ontbreekt ”, “bootrec-element niet gevonden enz.

Master Boot Record repareren

Als de MBR beschadigd is, kunt u Windows niet opstarten. De meeste mensen denken dat ze het besturingssysteem opnieuw moeten installeren om dit soort problemen op te lossen. Maar het is niet vereist. Hier hoe u MBR kunt repareren en Master Boot Record (MBR) kunt repareren/herbouwen op Windows 10.

Om dit te doen, plaatst u eerst uw opstartbare Windows-media in uw problematische pc. Als u er geen hebt, download dan de nieuwste Windows 10 ISO en maak een opstartbare USB / dvd-drive door hier de stappen te volgen.) Start uw pc opnieuw op en druk op ESC of Delete-toets ( Sommige pc’s ondersteunen F12, F2 ) Om toegang te krijgen tot de BIOS-setup. Wijzig vervolgens de opstartvolgorde Om uw computer op te starten met de opstartmedia om de Windows 10 Setup te starten. Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf installatiemedia, sla het eerste scherm over. En op het volgende scherm Klik op Repareer je computer in de linker benedenhoek.

Klik vervolgens op Problemen oplossen gevolgd door Geavanceerde opties en vervolgens Opdrachtprompt om toegang te krijgen tot geavanceerde opdrachtprompt om MBR te repareren.

Voer nu de onderstaande opdracht uit om MBR te repareren en uw pc weer normaal te laten opstarten.

Wanneer u zich op de geavanceerde opdrachtprompt bevindt, kunt u hiermee de . starten Bootrec.exe tool om de Master Boot Record op uw Windows 10-pc te repareren. Bootrec.exe ondersteunt een aantal opties, afhankelijk van uw situatie. Gebruik dus eerst de opdracht fixmbr met bootrec-tool om de beschadigde of beschadigde MBR te repareren.

bootrec /fixmbr

Nadat u de opdracht hebt uitgevoerd, ontvangt u een bevestigingsbericht dat de bewerking met succes is voltooid.

Als je denkt dat je opstartsector is beschadigd of vervangen door de andere bootloaders, gebruik dan de onderstaande opdracht om de bestaande te wissen en een nieuwe opstartsector te maken.

bootrec /fixboot

Naast beschadigde opstartrecords, kunnen opstartrecordfouten ook optreden wanneer de “Boot Configuration Data” is beschadigd of beschadigd. In die gevallen moet u de volgende opdracht gebruiken om de opstartconfiguratiegegevens opnieuw op te bouwen. Als het trimvest daadwerkelijk beschadigd of beschadigd is, geeft Windows de geïdentificeerde Windows-installaties weer om het volledige trimvest opnieuw op te bouwen.

bootrec /rebuildbcd

Als u meerdere besturingssystemen op uw Windows-computer hebt geïnstalleerd, wilt u misschien het argument “ScanOS” gebruiken. Deze parameter geeft Windows de opdracht om alle ontbrekende besturingssystemen te scannen en toe te voegen aan de opstartconfiguratiegegevens. Hierdoor kan de gebruiker tijdens het opstarten een besturingssysteem kiezen.

bootrec /scanos

Typ daarna exit om de opdrachtprompt te sluiten en Windows opnieuw op te starten.

Fix Bootmgr ontbreekt

Als u problemen probeert op te lossen met een “Bootmgr ontbreekt” fout en het opnieuw opbouwen van het BCD-archief het probleem niet oplost, kunt u de volgende opdrachten gebruiken om het BCD-archief te exporteren en te wissen en de opdracht RebuildBcd opnieuw te gebruiken om te proberen Windows 10 op te starten.

Om dit opnieuw te doen, opent u de opdrachtprompt vanuit Geavanceerde opties en voert u de volgende opdrachten uit, drukt u op elke regel op Enter:

druk op ja om het toevoegen van Windows 10 aan de lijst met opstartbare besturingssystemen op uw computer te bevestigen

Na het uitvoeren van deze opdrachten Start Windows opnieuw op en vink aan Er is geen opstartreparatie meer. En uw systeem kan Windows 10 laden zonder opstartfouten.

Ja, het is zo eenvoudig om de MBR in Windows 10 te repareren. Reageer hieronder als u problemen ondervindt bij het uitvoeren van de bovenstaande opdrachten om de opstartrecordfouten te herstellen. Lees ook

0 Shares:
You May Also Like