Hoe MacBook op tv aan te sluiten – Meest voorkomende oplossingen voor…

Connect Mac to TV

Je MacBook op een groter scherm kunnen aansluiten, brengt veel voordelen met zich mee. Het maakt niet uit of je het doet om een ​​film te streamen of om van het grotere scherm te genieten om te werken, het is goed om te weten hoe je MacBook op tv aansluit. Als je een smart-tv gebruikt, is AirPlay de gemakkelijkste manier om de twee apparaten met elkaar te verbinden.

Ontdek in het onderstaande artikel meer over hoe u dit kunt doen en andere oplossingen om Mac op tv aan te sluiten. We behandelen verschillende verbindingsmethoden, zowel via een kabel als draadloos.

Hoe MacBook draadloos met tv te verbinden via AirPlay

Als je een smart-tv hebt en AirPlay wilt gebruiken om je MacBook op aan te sluiten, volgen hier de stappen die je moet volgen. Deze methode werkt voor een groot aantal fabrikanten van smart-tv’s en is heel eenvoudig.

AirPlay

Stap 1: Controleer of uw tv AirPlay-compatibel is. De meeste van de nieuwste smart-tv’s bieden AirPlay-compatibiliteit. Merken als Sony, LG, Samsung of Vizio zijn meestal compatibel en als dat niet het geval is, kun je altijd kiezen voor een streamingbox zoals Apple TV, Amazon Fire, Google Chromecast of Roku. (voor sommige smart-tv’s moet u de Apple TV-applicatie downloaden).

Stap 2: Zet de smart-tv en je MacBook aan. Zet de tv aan met je afstandsbediening en controleer nogmaals of de MacBook is ingeschakeld.

Stap 3: Verbind beide apparaten met hetzelfde netwerk. Zorg ervoor dat je MacBook en smart TV met hetzelfde draadloze netwerk zijn verbonden. Ga hiervoor naar het wifi-pictogram en controleer de netwerknaam op de MacBook. Ga dan naar de smart tv-instelling en zorg dat deze is verbonden met dezelfde SSID.

Stap 4: Activeer de AirPlay-functie op uw MacBook. Ga naar de menubalk en klik op het AirPlay-pictogram en vink het vakje “Spiegelopties in de menubalk weergeven indien beschikbaar” aan.

Stap 5: Klik op het AirPlay-pictogram om het spiegelproces te starten. U moet zoeken naar de optie “Ingebouwde weergave spiegelen” en erop klikken en vervolgens het scherm kiezen waarnaar u wilt spiegelen.

Stap 6: Voer uw AirPlay-wachtwoord in. Voer desgevraagd uw AirPlay-toegangscode in op het tv-scherm.

Hoe mijn MacBook op mijn tv aan te sluiten met JustStream

JustStream is een speciale app waarmee je elke MacBook-computer op een smart-tv kunt aansluiten zonder kabels of andere apparatuur. Download en installeer JustStream gewoon op uw Mac en er wordt een nieuwe widget aan de menubalk toegevoegd.

JustStream

Met JustStream kunt u de spiegelbron kiezen, voor het geval u meer dan één beeldscherm heeft, en ook het beeldscherm waarnaar u streamt. Het kan verbinding maken met een brede lijst met ontvangers en kan elk type gegevens verwerken, van films met hoge resolutie tot presentaties en nog veel meer. Deze app is compatibel met AirPlay 2, Chromecast en veel DLNA-apparaten. Naast het streamen van Mac naar tv, kun je afspeellijsten met video’s maken en ook onderweg transcoderen voor een verbeterde ervaring.

De app is licht van gewicht en er zijn niet veel middelen nodig om een ​​uitstekende ervaring te leveren. Het ondersteunt een breed scala aan smart-tv-fabrikanten zoals Samsung, Sony, LG, Roku, om er maar een paar te noemen. De interface is gebouwd om de functionaliteit te verbeteren en stelt u in staat om eenvoudig de compatibele apparaten te kiezen en te genieten van de ervaring van een veel groter scherm, ongeacht waarom u het nodig hebt.

Verbind uw MacBook met elke tv via JustStream

Stap 1: Download de app en voeg deze toe aan je Mac.

Stap 2: Start JustStream vanuit de menubalk.

Stap 3: Zoek de knop “+” en voeg de bestanden toe die u wilt streamen.

Stap 4: Kies uw scherm in het menu “Schermen”.

Stap 5: Klik op “Start Streaming” en geniet van het grote scherm.

Sluit MacBook aan op tv via kabel

Als u op zoek bent naar antwoorden over het aansluiten van MacBook Air op een tv die niet compatibel is met AirPlay, is het gebruik van een kabel de enige manier om dit te doen. Er zijn verschillende dingen die u moet controleren voordat u aan de slag gaat, aangezien de compatibiliteit verschilt van MacBook tot MacBook en van tv tot tv.

Kabel

Allereerst moet de videokabel passen op de Thunderbolt-, DVI- of HDMI-poort van de MacBook. Nieuwere modellen bieden alleen de Thunderbolt-poort en je hebt een adapter nodig om de klus te klaren. Voor het aansluiten van bijvoorbeeld een MacBook uit 2015 of nieuwer is een USB-C-naar-HDMI-adapter vereist. Je kunt kiezen voor degene die door Apple wordt geleverd, die vrij duur is, of voor een andere dergelijke kabel van verschillende fabrikanten.

Als je geluk hebt en de MacBook een HDMI-poort heeft, moet je nog steeds de kabel kopen als je er geen hebt. Zelfs als je het moet kopen, is het zeker goedkoper dan de USB-C-adapter.

Als je eenmaal de juiste kabel/adapter hebt gevonden die je nodig hebt om de MacBook op de smart-tv aan te sluiten, is het proces vrij eenvoudig. Volg deze stappen en u kunt binnen een paar seconden genieten van de ervaring op het grote scherm.

Stap 1: Schakel beide apparaten in zodat ze klaar zijn voor de verbinding.

Stap 2: Steek de adapter in de USB-C-poort en steek de HDMI-kabel in de tv.

Stap 3: Ga met de afstandsbediening van je tv naar het menu Bron en kies de HDMI-poort die op de Mac is aangesloten.

Stap 4: Geniet van de hoge resolutie en het grote scherm voor uw activiteiten.

Hoe MacBook Pro op tv aan te sluiten met Apple TV

Als je een Apple TV hebt en er een MacBook op wilt aansluiten, staat je een probleemloze ervaring te wachten. Omdat de twee Apple-apparaten zijn ontworpen om optimale compatibiliteit te bieden, hoef je alleen maar deze stappen te volgen en je bent klaar om te gaan.

Apple TV

Stap 1: Stel Apple TV in. Voordat u AirPlay kunt gebruiken om het MacBook-scherm te spiegelen, moet u ervoor zorgen dat de Apple TV correct is ingesteld en op de tv is aangesloten.

Stap 2: Controleer of beide apparaten hetzelfde netwerk gebruiken. Uw Mac en de Apple TV moeten zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk om het proces te laten werken. Ga naar Instellingen – Netwerk op de Apple TV om te controleren met welk draadloos netwerk het is verbonden en doe hetzelfde op je Mac.

Stap 3: Schakel AirPlay op de tv in. Hoewel deze functie meestal standaard is ingeschakeld, moet u controleren of deze is ingeschakeld. Ga hiervoor naar Instellingen – AirPlay – zorg dat de instelling op “Aan” staat en selecteer vervolgens “Iedereen” zodat de verbinding tot stand kan worden gebracht.

Stap 4: Ga naar het AirPlay-pictogram op je Mac. Klik op de AirPlay-knop in het menu, selecteer de beschikbare weergave en begin met spiegelen om de tv direct te gebruiken.

Wat u nog meer moet weten?

Nu we alle manieren hebben besproken om MacBook op tv aan te sluiten, volgen hier enkele tips en waarschuwingen die u in gedachten moet houden voor een uitstekende ervaring.

Waarschuwingen:

● Het is mogelijk dat er grafische problemen optreden wanneer het Mac-scherm een ​​veel hogere resolutie heeft dan de resolutie die door de tv wordt ondersteund.
● Het gebruik van verouderde Mac-modellen om verbinding te maken met de nieuwste tv’s kan leiden tot onvoorspelbare fouten of een totaal gebrek aan functionaliteit.

Tips:

● Het spelen van videogames en het streamen van video’s zijn twee van de meest populaire activiteiten om het tv-scherm te gebruiken om het Mac-scherm te spiegelen.
● Controleer altijd of je bepaalde applicaties niet kunt downloaden om smart TV’s op je Mac aan te sluiten om draadloos streamen mogelijk te maken in plaats van voor een calbe-verbinding te gaan.

Conclusie

Het maakt niet uit of je je MacBook op een tv wilt aansluiten om een ​​film te kijken, een presentatie te houden of je favoriete videogame te spelen, je hebt nu alle mogelijke methoden om dit te doen. We hebben zowel draadloze als bekabelde connectiviteitsopties behandeld, zodat u kunt kiezen wat het beste is voor uw behoeften. Het eenvoudigste antwoord voor het aansluiten van MacBook op tv wordt echter altijd geleverd door een Wi-Fi-oplossing, omdat u geen kabels en andere hardware hoeft te kopen.

En als het gaat om het dekken van alle MacBook-modellen, evenals verschillende smart-tv-merken, Chromecast-versies of DLNA-apparaten, is er niets veelzijdiger dan JustStream. Met deze lichtgewicht app kun je Mac met minimale inspanning en kosten verbinden met een breed scala aan apparaten.

FAQ

Als je het geluid niet kunt laten werken via een HDMI-aansluiting, kun je dit ongemak gemakkelijk omzeilen. Je laptop heeft een 3,5-inch hoofdtelefoonuitgang en de overgrote meerderheid van de tv’s heeft er ook een. Gebruik gewoon een tweeweg 3,5-inch connector en laat het geluid direct horen.

Deze optie zou standaard moeten zijn voor een MacBook Air, zelfs als je een ouder model hebt. Een oplossing voor de problemen zou zijn om de OS-versie die u gebruikt te controleren en deze bij te werken naar de nieuwste compatibele versie.

Het hangt allemaal af van het MacBook-model en het jaar. Nieuwere modellen worden geleverd met USB-C-poorten, dus u hebt een HDMI-USB-C-adapter nodig om verbinding te maken met een smart-tv. Sommige oudere modellen bieden echter ook Thunderbolt- of DVI-poorten, zodat u deze opties ook kunt verkennen.

0 Shares:
You May Also Like