Hoe maak je een YouTube-kanaal in 2022

How-To-Create-a-YouTube-Channel

In dit artikel nemen we je mee door de stappen die nodig zijn om in 2022 een YouTube-kanaal te maken.

YouTube bestaat al heel lang. Het wordt elke dag door maar liefst 315 miljoen van ons bezocht en is beschikbaar in 91 landen en 80 talen. Het is veilig om te zeggen dat YouTube niet alleen een videoplatform is; het maakt deel uit van het hedendaagse culturele weefsel.

Het is duidelijk dat mensen van YouTube houden, maar marketeers houden net zo veel van YouTube. Volgens onze videomarketingstatistieken 2022-enquête, 88% van de videomarketeers is van plan het platform dit jaar in hun marketingstrategie op te nemen.

Als u klaar bent om de kracht van YouTube voor uw bedrijf te benutten, volgt hier een stapsgewijze handleiding voor het maken van een YouTube-kanaal.

Waarom een ​​YouTube-kanaal maken?

Voordat we in onze gids duiken, laten we eens kijken waarom je zou moeten overwegen om in de eerste plaats een YouTube-kanaal te maken. Door je eigen YouTube-kanaal op te zetten, heb je de mogelijkheid om je doelgroep op een heel nieuw medium te bereiken. Het geeft je niet alleen toegang tot een enorm en toenemend aantal gebruikers, maar YouTube kan je ook helpen:

Bereik nieuwe klanten: Je video’s worden weergegeven in de zoekresultaten op het platform, waardoor je inhoud wordt weergegeven aan gebruikers die misschien niet wisten dat je bestond. Genereer verkeer naar uw website: Een kijker die meer wil weten, kan na het bekijken van een van je geweldige video’s op een link in je videobeschrijving klikken om je website te bekijken. Verbeter uw SEO: Veel bedrijven gebruiken video-SEO om hun doorzoekbaarheid te verbeteren en het webverkeer te vergroten. Deze krachtige strategie is eenvoudig te implementeren en kan enorm effectief zijn.

Een andere goede reden om een ​​YouTube-kanaal te starten, is om het meeste te halen uit de video-inhoud die je al aan het maken bent. Als u tijd en geld besteedt aan het maken van video’s voor uw website, verkooppresentaties, advertenties en meer, waarom zet u ze dan niet ook op YouTube? Ze kunnen binnen enkele dagen beginnen met het leveren van de voordelen die we hierboven noemden.

Hoe maak je een YouTube-kanaal aan

Ben je klaar om de voordelen te realiseren van het gebruik van YouTube als marketingplatform en contentkanaal?

Als het antwoord ja is, kun je als volgt een YouTube-kanaal maken in drie eenvoudige stappen.

Stap 1: Stel je YouTube-kanaal in

De eerste stap bij het maken van een YouTube-kanaal is, niet verwonderlijk, het opzetten van je kanaal! Als je YouTube al eerder hebt gebruikt, zelfs als kijker, heb je misschien al een account. Je hebt een YouTube-account nodig om op video’s te reageren, je op kanalen te abonneren en afspeellijsten te maken.

Als je een Google-account hebt, heb je ook automatisch een persoonlijk YouTube-account en kanaal.

Om dit te vinden, klik je op je avatar in de rechterbovenhoek en selecteer je “Jouw kanaal”.

Dit zal waarschijnlijk het startpunt zijn voor de meeste mensen.

Als je al een account hebt, kun je nog steeds op de avatar klikken en vervolgens op instellingen klikken:

Dit brengt je naar een instellingenpagina waar je direct een kanaal kunt maken:

Je wordt gevraagd of je een profielfoto wilt toevoegen en je naam wilt bijwerken:

Of je nu een persoonlijk kanaal hebt of niet, je moet nog steeds een nieuw kanaal voor je bedrijf maken, zodat je al je video’s en analyses gescheiden kunt houden.

Dit is supergemakkelijk. Klik gewoon nogmaals op “Instellingen” en selecteer vervolgens “Nieuw kanaal maken”:

Geef je nieuwe kanaal een naam en je bent klaar om te gaan!

Je wordt naar de startpagina van je nieuwe kanaal geleid waar je video’s kunt uploaden, afspeellijsten kunt maken, een over-pagina kunt schrijven en meer.

Stap 2: Pas je YouTube-kanaal aan

Zoals je kunt zien, begint je YouTube-kanaal als een leeg canvas, dus het volgende dat je wilt doen, is het een beetje opfleuren!

Start dit proces door de knop ‘Kanaal aanpassen’ op uw dashboard te selecteren. Hiermee ga je automatisch naar de YouTube Creator Studio, die er als volgt uitziet:

Klik op het tabblad ‘Basisinformatie’ om wat basisinformatie over uw bedrijf in te vullen, inclusief een beschrijving en aangepaste links.

Wees informatief maar ook strategisch wanneer u uw beschrijving schrijft. YouTube scant deze inhoud om de zoekervaringen van gebruikers te optimaliseren, dus voeg zoveel mogelijk zoekwoorden toe.

Je ziet hier ook je kanaal-URL. Het ziet er misschien langdradig en onhandig uit, maar nadat je 30 dagen een actief account hebt gehad en minimaal 100 abonnees hebt gekregen, kun je dit veranderen in iets pakkender en passender voor je merk.

Als u verder naar beneden scrolt, ziet u het gedeelte Links. Dit is je kans om marketinglinks toe te voegen aan je kanaalprofiel.

Je kunt ook de optie selecteren om maximaal de eerste 5 links als pictogrammen op de banner van je kanaal op te nemen, zoals dit:

Het laatste stukje informatie dat je aan je kanaal moet toevoegen, is je e-mailadres. Dit maakt het gemakkelijk voor mensen om contact met u op te nemen en is een geweldige kans om uw inkomende leads te vergroten.

Vervolgens is het tijd om je kanaal wat meer pit te geven met wat visuals, met name je kanaalbanner en avatar. Dit kan worden bijgewerkt door naar het tabblad “Branding” te gaan:

Je avatar is net als je profielfoto en zou idealiter een afbeelding van je logo moeten zijn om de merkherkenning te vergroten. De bannerafbeelding staat bovenaan je YouTube-kanaal. Het is een goede manier om nieuwe kijkers kennis te laten maken met je kanaal en moet daarom belangrijke informatie bevatten, zoals wanneer je je video’s plaatst, of een fragment van waar je kanaal over gaat. Als je meer wilt weten, bekijk dan deze lijst met 36 bannerideeën en voorbeelden om je te inspireren.

Maak je geen zorgen als je geen professionele ontwerper bent. Er zijn tal van gratis tools die je kunt gebruiken om je bannerafbeelding in slechts enkele minuten te maken. En we hebben het ook over bannerafmetingen! Bekijk dit artikel voor alles wat je moet weten: YouTube Banner Size and Dimensions Guide 2022.

Zorg ervoor dat al je bannerafbeeldingen passen bij je merk en consistent zijn met de beelden die je gebruikt op je website en andere socialemedia-accounts. Gebruik lettertypen, kleuren en afbeeldingen die passen bij uw merkidentiteit.

Hier is een blik op de onze voor wat inspiratie:

En hier is nog een geweldig voorbeeld van het YouTube-kanaal van onze oprichter:

Stap 3: Voeg video’s toe en optimaliseer je kanaal

Nu je kanaal helemaal is ingesteld, is het tijd om inhoud te uploaden. Om je eerste video te uploaden, ga je terug naar de startpagina van je kanaal en klik je op ‘Video uploaden’

Sleep vervolgens de video die u wilt uploaden en zet deze neer (of klik op “Bestanden selecteren” en zoek ernaar in uw bestandsbeheer).

Terwijl je video wordt geüpload, kun je beginnen met het invoeren van de gegevens van je video, inclusief de titel, beschrijving en tags. Je titel moet beschrijven wat er in de video staat en tegelijkertijd in het oog springend en intrigerend zijn, en je beschrijving moet gevuld zijn met SEO-vriendelijke zoekwoorden. Net als bij je kanaalbeschrijving, verwijst YouTube naar deze tekst om gebruikers relevante inhoud te tonen wanneer ze zoeken – en jij wilt in die resultaten staan.

Scroll verder naar beneden op deze pagina om een ​​thumbnail voor je video te selecteren uit de stilstaande frames, of upload je eigen thumbnail:

Je thumbnail is super belangrijk omdat het vaak een enorme beslissende factor is of iemand je video zal bekijken of niet.

Als je naar beneden scrolt en op ‘meer weergeven’ klikt, kun je ook tags toevoegen om de SEO-ranglijst van je video te verbeteren.

Voor meer informatie over het maximaliseren van je YouTube SEO, bekijk onze blog over 13 manieren om hoger te scoren in de zoekresultaten van YouTube. Hier zijn een paar snelle tips als je aan het nadenken bent over YouTube SEO:

Zorg ervoor dat je titel een klap uitdeelt; het is de eerste indruk die je publiek krijgt van wat er in je video staat, en je wilt dat ze doorklikken zonder langs je heen te scrollen. Focus trefwoorden gebruiken meerdere keren in plaats van een of twee keer veel zoekwoorden. Voeg uw URL toe in de videobeschrijving zodat kijkers je website kunnen bekijken als ze meer willen weten. Maak gewoon geweldige inhoud. Meer weergaven betekent betere zoekresultaten en u zult nooit miljoenen weergaven krijgen zonder solide, deelwaardige inhoud.

Als je klaar bent, klik je op ‘Publiceren’ om je video te publiceren of op ‘Opslaan’ om eventuele updates op te slaan die je hebt aangebracht nadat je de video hebt gepost.

Herhaal dit proces gewoon voor alle video’s die je wilt uploaden en je hebt het, je eigen volwaardige YouTube-kanaal!

Laatste gedachten

Nu je weet hoe je een YouTube-kanaal moet maken, denk je waarschijnlijk aan alle geweldige inhoud die je voor je nieuwe kanaal wilt maken. Terwijl je dat doet, bekijk je 21 YouTube-video-ideeën voor bedrijven. Het staat boordevol tips, trucs en inspiratie om je te begeleiden bij het brainstormen over nieuwe video-ideeën en het bouwen van een krachtig YouTube-kanaal.

0 Shares:
You May Also Like