Hoe maak je een succesvolle Twitter-videoadvertentiecampagne?

Wist je dat video de snelst groeiende advertentietool van Twitter is, met meer dan 2 miljard videoweergaven per dag? Dat is een 67% groei op jaarbasisvolgens interne gegevens van Twitter.

In dit artikel gaan we video’s op Twitter nader bekijken en bespreken we alles wat u moet weten om een ​​succesvolle Twitter-videoadvertentiecampagne te maken.

5 soorten video’s waar Twitteraars dol op zijn

De allereerste stap naar het maken van een succesvolle Twitter-videoadvertentiecampagne is natuurlijk het maken van een geweldige video.

Video is een superveelzijdig medium, dus er zijn talloze verschillende richtingen die je kunt inslaan.

Om je te helpen je opties te verfijnen en erachter te komen wat werkt op het platform, hebben we 5 soorten video’s onderzocht die Twitteraars kunnen bekijken en delen…

1. Bekrachtigend en motiverend

Twitter is een platform waar mensen hun kijk op de samenleving delen, waarbij veel mensen het sociale netwerk gebruiken om te tweeten over onrecht dat moet worden rechtgezet.

Daarom is Twitter een geweldige plek om krachtige en motiverende inhoud te vinden. En Twitter-gebruikers reageren echt op zulke video’s.

Hier is een voorbeeld:

Deze clip uit de Netflix-documentaire van Michelle Obama, Becoming, laat zien hoe mensen barrières kunnen doorbreken als ze kwetsbaar durven zijn tegenover elkaar.

Deze sterke boodschap, samen met de beelden van mensen uit alle lagen van de bevolking die een emotionele reactie hebben op de toespraak, is een ideale videoadvertentie voor Netflix om op Twitter te plaatsen.

2. Kort en eenvoudig

Ook al is Twitter iets meer, laten we zeggen, dan Facebook en Instagram, het is nog steeds een sociale netwerksite. En dat betekent dat mensen hier zijn om te ontspannen en inhoud op een moeiteloze en snelle manier te verwerken.

ALLE inhoud van sociale media moet kort en krachtig zijn. Twitter is geen uitzondering. Hier is een voorbeeld van een videoadvertentie van ActionAid:

Deze video van 15 seconden trekt de aandacht met heldere kleuren, een krachtige boodschap en constante beweging.

3. Relevant

Twitter heeft het hashtag-symbool niet uitgevonden, maar het heeft het gebruik van hashtags tegenwoordig zeker gepopulariseerd.

Wanneer veel tweets dezelfde hashtag bevatten, begint de hashtag ‘trending’ te worden en wordt deze op de startpagina weergegeven.

Als u een trending hashtag gebruikt, heeft uw videoadvertentie een grotere kans om gevonden te worden door mensen die u nog niet volgen.

Hashtags kunnen () betrekking hebben op absoluut elk onderwerp onder de zon, wat het behoorlijk moeilijk maakt om te overwegen bij het plannen van uw video-inhoud.

Sommige hashtags verschijnen echter jaar na jaar met comfortabele regelmaat, zoals #PancakeDay.

Door video-inhoud te maken die gebruikmaakt van relevante hashtags en onderwerpen, kunt u uw zichtbaarheid vergroten en hopelijk uw aantal weergaven vergroten!

4. Grappig

Twitter is niet allemaal serieus! Veel merken houden ervan om plezier te hebben op het platform door grappige video’s te maken en te delen. Hier is een voorbeeld van Wendy’s:

Deze video maakt deel uit van een serie die NBA-veteraan Reggie Miller in verschillende grappige scenario’s laat zien. Gelukkig hoef je geen NBA-ster in je video’s op te nemen om grappig te zijn!

Volgens onze State of Video Marketing-enquête, mensen delen twee keer zoveel video-inhoud met hun vrienden dan enig ander type inhoud – als uw inhoud grappig is, is het waarschijnlijk dat mensen willen ” met hun vrienden.

5. Klantenspots

Bij sociale media draait alles om sociaal zijn –

Dit betekent dat het niet alleen gaat om de inhoud die u maakt en plaatst. Het gaat ook om het ondersteunen van de inhoud die uw klanten maken.

Hier is een voorbeeld van GoPro:

Het delen van video’s die uw klanten hebben gemaakt, is een geweldige manier om hen te laten zien dat u om hen geeft, en het is ook een manier om bekendheid te krijgen!

Hoe u in 3 stappen een succesvolle Twitter-videoadvertentiecampagne maakt

1. Maak een geweldige video

Nu je weet welke soorten video’s goed werken op Twitter, kun je gaan nadenken over hoe je de perfecte video kunt maken voor je advertentiecampagne.

De video’s hierboven kunnen geweldige inspiratie bieden, en hier zijn er nog meer: ​​21 van de beste videoadvertenties aller tijden.

Maar het maken van een video komt eigenlijk neer op twee dingen: Planning & Uitvoering.

Planning

Bij het plannen van je video moet je nadenken over de verhaallijn. Als u een product probeert te verkopen, kan dit een probleem > oplossing > voordelen soort verhaal.

Als u de bekendheid van uw merk wilt vergroten, wilt u misschien het verhaal vertellen over hoe uw merk begon en hoe het vandaag de dag werkt.

Bij het plannen van je video moet je ook nadenken over apparatuur, locaties (als je een live action video opneemt), timing en budget.

Executie

Hier breng je alles samen om je geweldige Twitter-videoadvertentie te maken.

Natuurlijk kan het maken van een video behoorlijk overweldigend zijn als het niet je sterkste kant is. Het kan dus makkelijker zijn om in contact te komen met een videomarketingbureau dat je kan helpen.

We hebben ook een gratis eBook gemaakt vol gedetailleerde voorbeelden en tips die kunnen helpen: De ultieme gids: hoe u de perfecte uitlegvideo maakt.

2. Maak uw campagne

Er zijn 3 manieren om uw videoadvertentie op Twitter te promoten.

Je kunt een video promoten die je al op je Twitter-account hebt gedeeld, met behulp van de Gesponsorde video optie.

Of u kunt klikbaar gebruiken Kaarten voor videowebsitesom uw publiek ertoe aan te zetten actie te ondernemen na het bekijken van uw video.

Met nieuwe integraties kun je rechtstreeks vanuit Dropbox handtekeningen aanvragen en pdf’s bewerken.

— Dropbox (@Dropbox) 13 februari 2019

Volgens Twitter leveren videowebsitekaarten een 2x hogere klikfrequentie dan standaard videoadvertenties.

De derde optie is om uw advertentie te plaatsen als een Pre-roll versterken. Dit betekent dat je video wordt afgespeeld aan het begin van een video van een van de Twitter-partners.

Met dat in gedachten volgt hier een overzicht van alles wat u moet doen om uw videoadvertentie op Twitter te laten werken.

Log eerst in op Twitter en ga naar Twitter-advertenties:

Klik vanuit uw dashboard op Campagne maken:

Dan is het tijd om je campagnedoel te kiezen. We gingen voor ‘videoweergaven’:

Geef uw campagne een naam (), voeg een dagbudget toe en een tijdsbestek waarvoor u uw campagne wilt laten lopen:

Vervolgens is het tijd om een ​​publiek te creëren. Als u al eerder Twitter-campagnes heeft uitgevoerd, heeft u mogelijk al een of twee advertentiegroepen. Als u dat nog niet heeft gedaan, kunt u eenvoudig de instructies op Twitter volgen om een ​​nieuwe advertentiegroep te maken:

Nadat u uw ideale doelgroep heeft gemaakt, kunt u uw inhoud voor de campagne uploaden. Je kunt een van je bestaande tweets gebruiken of een nieuwe maken:

Als je tevreden bent met je inhoud, klik je op de Tweet-knop:

Er is ook de mogelijkheid om een ​​voorbeeld van je tweet te bekijken voordat deze live gaat, zodat je kunt zien hoe deze eruit zal zien op verschillende apparaten:

En dat is het!

3. Bewaak resultaten en verbeter

Dus uw advertentie is overal ter wereld! Je werk hier zit erop…

…nou bijna!

Als je echt wilt dat je Twitter-videoadvertenties succesvol zijn, moet je constant de resultaten van je huidige campagnes volgen en analyseren om te zien hoe je in de toekomst kunt verbeteren.

3 trefzekere tips voor Twitter-video

1. Vertrouw niet op audio

Je hebt misschien zelf gemerkt dat wanneer je een video tegenkomt op Twitter, de beelden automatisch worden afgespeeld, maar het geluid niet.

En sommige kijkers vinden dit prima. Volgens een rapport van Verizon bekijkt 92% van de mensen video’s met geluid uit op mobiel, en 83% kijkt met het geluid uit van het apparaat dat ze gebruiken.

Als je dit weet, is het belangrijk dat je video niet afhankelijk is van audio om de boodschap over te brengen.

2. Optimaliseren voor mobiel

Volgens interne Twitter-gegevens een duizelingwekkende 93% van de videoweergaven is afkomstig van mobiel.

Dit maakt optimaliseren voor mobiel minder een optie en meer een must-have.

Om ervoor te zorgen dat je video’s zijn geoptimaliseerd voor mobiel, raadt Twitter je aan ondertiteling toe te voegen () en alle video’s op een mobiel apparaat te testen om er zeker van te zijn dat ze er goed uitzien.

3. Trek onmiddellijk de aandacht

Social media is een snel evoluerend spel. En Twitter is geen uitzondering.

Volgens een aantal verschillende onderzoeken is de levensduur van een tweet kort – tussen de 18 en 24 minuten voordat deze verloren gaat in de constant bewegende Twitter-nieuwsfeed.

Daarom is het belangrijk dat je video direct de aandacht van mensen trekt. Denk goed na over de eerste 5 seconden van je video en bedenk hoe dit werkt om potentiële kijkers te stoppen en ze vast te houden!

Laatste gedachten

Met meer dan 2 miljard videoweergaven per dag is Twitter een competitieve plek voor videomarketeers. Maar dat schrikt niet iedereen af.

In onze State of Video Marketing-enquête ontdekten we dat: 38% van de videomarketeers is van plan om Twitter op te nemen in hun videomarketingstrategie voor 2020.

Met een geweldige video en de juiste knowhow op zak ben je al op weg naar een succesvolle Twitter-videoadvertentiecampagne.

Klik hier voor meer informatie over video’s op sociale media en om enkele van onze voorbeelden te bekijken.

0 Shares:
You May Also Like