Hoe maak je een succesvolle Facebook-videoadvertentiecampagne?

Wat komt er kijken bij het opzetten van een succesvolle Facebook-videoadvertentiecampagne? Hoe krijg je de juiste boodschap bij de juiste persoon? Hoe bereik je maximale impact – en minimale verspilling?

Laten we een diepe duik nemen in Facebook-video’s om erachter te komen wat u moet doen om een ​​succesvolle Facebook-videoadvertentiecampagne voor uw merk te maken.

5 soorten video’s waar Facebookers dol op zijn

Voordat je de volgende beste Facebook-videoadvertentiecampagne kunt maken, heb je één cruciaal ingrediënt nodig:

Een geweldig filmpje.

Er zijn veel verschillende richtingen die je kunt nemen als het gaat om het maken van een videoadvertentie, dus we dachten dat het het beste zou zijn om naar een aantal verschillende soorten video’s te kijken die goed presteren op Facebook.

1. Zelfbewust

Online adverteren bestaat al lang genoeg voor consumenten om verstandig te worden met wat u doet. Ze proberen ze iets te verkopen. Dus waarom zou je je daarvoor verbergen?

Bedrijven die zelfbewuster zijn met hun videomarketing worden gewaardeerd om hun eerlijkheid – en je kunt er ook een beetje humor in vinden!

Deze Tide-advertentie steekt de draak met praktisch elk ander type advertentie dat er is:

En door dit te doen, wordt het minder een advertentie zelf, en meer een leuke video die mensen met plezier zullen bekijken en misschien zelfs delen met hun vrienden!

2. Tijdig

Sociale media staan ​​aan. Om op de hoogte te blijven van je videomarketing, moet je rondkijken wat er op dat moment trending of relevant is.

Bekijk deze Colgate-advertentie als voorbeeld:

Deze korte en lieve video maakt gebruik van de hashtag #NationalKissingDay om reclame voor het merk te maken.

Het gebruik van relevante hashtags zoals deze is een geweldige manier om meer grip op je video te krijgen en de bekendheid van je merk te vergroten.

3. Esthetisch aangenaam

Klinkt duidelijk, toch?

ALLE video’s moeten natuurlijk esthetisch aangenaam zijn. Video is een visueel medium.

Maar op Facebook is dit nog belangrijker.

Gebruikers op Facebook zullen worden afgeleid door tal van andere inhoud. Het doel is om uw advertentie zo aantrekkelijk mogelijk te maken om naar te kijken. U moet de aandacht van de klant van al het andere afleiden en in de richting van uw video.

Hier is een advertentie van 8 seconden van Kitchen Aid:

In 8 seconden gaan we van rauwe ingrediënten naar kleurrijke pastalinten. De slow-mo, close-up shots in deze video doen geweldig werk om kijkers aan zich te binden.

En de constante beweging houdt ze daar tot het einde.

Het zal je zijn opgevallen dat deze video geen geluid heeft – en dat is niet ongebruikelijk voor Facebook, aangezien een aantal gebruikers video’s zonder geluid bekijken – dit maakt het beeld alleen maar belangrijker!

4. Grappig

Ook al maakt u reclame voor uw product, – dus het is belangrijk om het licht te houden!

Volgens Edison Research, 81% van de Amerikaanse moeders zit op Facebookwaardoor het een geweldige plek is voor Chatbooks om deze videoadvertentie te plaatsen:

Om 3:46 is deze video een beetje aan de lange kant. Maar met grap na grap houdt het potentiële klanten bezig en kijkend.

5. Kort en eenvoudig

De bovenstaande Chatbooks-videoadvertentie, die bijna 4 minuten duurt, is zeker een uitzondering op de regel.

Meestal houden video’s die succesvol zijn op Facebook het kort en eenvoudig. Hier is een voorbeeld van Starbucks:

Deze video vinkt alle vakjes aan: het is kort, het is to the point, het is visueel aantrekkelijk en het is logisch met of zonder audio.

De 5 video’s die hier worden vermeld, zijn geweldige voorbeelden van de soorten video’s die het goed doen op Facebook, maar het is ook belangrijk om rekening te houden met de vereisten, bijvoorbeeld de geaccepteerde afmetingen, bestandstypen, enzovoort. Facebook heeft hier een handige lijst van: specificaties van Facebook-videoadvertenties.

Hoe u in 3 stappen een succesvolle Facebook-videoadvertentiecampagne maakt

1. Maak een geweldige video

Nu je weet welke soorten video’s goed werken op Facebook, kun je gaan nadenken over hoe je de perfecte video kunt maken voor je advertentiecampagne.

De video’s hierboven kunnen geweldige inspiratie bieden, en hier zijn er nog meer: ​​21 van de beste videoadvertenties aller tijden.

Maar het maken van een video komt eigenlijk neer op twee dingen: Planning & Uitvoering.

Planning

Bij het plannen van je video moet je nadenken over de verhaallijn. Als u een product probeert te verkopen, kan dit een probleem > oplossing > voordelen soort verhaal.

Als u de bekendheid van uw merk wilt vergroten, wilt u misschien het verhaal vertellen over hoe uw merk begon en hoe het vandaag de dag werkt.

Bij het plannen van je video moet je ook nadenken over apparatuur, locaties (als je een live action video opneemt), timing en budget.

Executie

Hier breng je alles samen om je geweldige Facebook-videoadvertentie te maken.

Natuurlijk kan het maken van een video behoorlijk overweldigend zijn als het niet je sterkste kant is. Het kan dus makkelijker zijn om in contact te komen met een videomarketingbureau dat je kan helpen.

We hebben ook een gratis eBook gemaakt vol gedetailleerde voorbeelden en tips die kunnen helpen: De ultieme gids: hoe u de perfecte uitlegvideo maakt.

2. Maak uw campagne

Nadat je je video hebt gemaakt, is het tijd om deze naar Facebook te uploaden en je campagne te maken.

Ga om te beginnen naar uw bedrijfspagina en klik op Advertentiecentrum en toen Maak advertentie:

Het eerste dat u hoeft te doen, is een doel kiezen. Voor deze videoadvertentiecampagne lanceren we een rebranding van ons bedrijf, dus we gaan selecteren Bouw je bedrijf op:

Facebook doet graag suggesties om het je gemakkelijker te maken, dus de pagina ziet er ongeveer zo uit:

Nu is het tijd om het aan te passen. Klik op het videopictogram en upload je video:

En dan kun je de thumbnail, beschrijving en kop aanpassen totdat je helemaal tevreden bent. Al uw wijzigingen verschijnen in de Advertentievoorbeeld sectie:

Dan is het tijd om naar beneden te scrollen en je te concentreren op het publiek. Als je al eerder Facebook-advertenties hebt gebruikt, is dit onderdeel waarschijnlijk gedekt.

Als je helemaal nieuw bent, kun je een nieuw publiek creëren door zoveel mogelijk informatie over je ideale klanten toe te voegen – van hun leeftijd en geslacht tot hun interesses en winkelgedrag:

Vervolgens is het tijd om de duur van uw advertentie en uw dagbudget aan te passen.

Terwijl u dit aanpast, ziet u uw Betalingsoverzicht en Geschatte dagelijkse resultaten update aan de rechterkant:

Het enige wat u hoeft te doen is uw betalingsgegevens in te voeren en op . te klikken Nu promoten!

3. Bewaak resultaten en verbeter

Dus uw advertentie is overal ter wereld! Je werk hier zit erop…

…niet noodzakelijk.

Als je echt wilt dat je Facebook-videoadvertentiespel op zijn best is, moet je constant de resultaten van je huidige campagnes volgen en analyseren om te zien hoe je in de toekomst kunt verbeteren.

3 Surefire-tips voor Facebook-video

1. Vertrouw niet op audio

Volgens een wijdverbreid onderzoek 85% van de videoweergaven op Facebook gebeurt met het geluid uit.

Hier kunnen een aantal redenen voor zijn: mensen kunnen op een openbare plaats op Facebook browsen, ze kunnen meer dan één apparaat gebruiken (bijvoorbeeld tv kijken en door sociale media scrollen), of het kan zijn dat alle Facebook-video’s aanvankelijk spelen zonder geluid.

Wat de reden ook is, het is belangrijk om aandacht te besteden aan de bovenstaande statistiek en na te denken over hoe je video zonder geluid zal werken.

Facebook suggereert dat video’s op het platform moeten worden ”.

Hier is een voorbeeld van een video die we hebben gemaakt voor een klant die precies dat doet:

Het helpt ook om ondertiteling toe te voegen aan uw videoadvertentie. Volgens eigen onderzoek van Facebook, videoadvertenties met ondertiteling verhogen de videoweergavetijd met gemiddeld 12% – verder bewijzen dat video’s op Facebook afhankelijk zijn van audio.

2. Optimaliseren voor mobiel

Volgens recente cijfers is bijna 80% van de Facebook-gebruikers toegang tot de site via een mobiele telefoon.

Het optimaliseren van je video voor mobiel is dus nog nooit zo belangrijk geweest. Dit is iets dat Facebook zichzelf zelfs aanmoedigt, met de vermelding:

3. Trek onmiddellijk de aandacht

Als de grootste sociale netwerksite die er is, is Facebook een drukke plaats. Het kan moeilijk zijn om opgemerkt te worden.

Volgens een onderzoek van Hootsuite klikt de gemiddelde Facebook-gebruiker op 11 advertenties per maand – dat is ongeveer één elke drie dagen.

Als u wilt dat uw advertentie de advertentie is die mensen bekijken en erop klikken, moet u onmiddellijk hun aandacht trekken.

De eerste 5 seconden van je video zijn – denk echt na over wat je wilt als eerste wat je kijkers zien en horen.

Laatste gedachten

Er is geen ontkomen aan het feit dat Facebook een drukke, competitieve plek is voor merken. Maar met een geweldige video en de juiste knowhow onder je riem, ben je al op weg naar een succesvolle Facebook-videoadvertentiecampagne.

Klik hier voor meer informatie over video’s op sociale media en om enkele van onze voorbeelden te bekijken.

0 Shares:
You May Also Like