Hoe maak je een krachtige getuigenisvideo die converteert?

how to create a testimonial video

Een krachtige getuigenisvideo kan het verschil maken tussen een product of dienst die slaagt – en een die faalt.

Gelooft u ons niet? Volgens ons onderzoek zeggen 2 op de 3 mensen van wel meer kans om een ​​aankoop te doen na het bekijken van een getuigenisvideo, en 9 van de 10 mensen zeggen dat ze vertrouwen wat een klant zegt over een bedrijf dan wat dat bedrijf over zichzelf zegt.

Dus, hoe combineer je de liefde van consumenten voor video met deze behoefte aan positief sociaal bewijs?

Het antwoord is video getuigenissen! In dit artikel nemen we je mee door alles wat je moet weten om een ​​krachtige video-getuigenis te maken die converteert…

Wat is een getuigenisvideo?

Een testimonial video is, zoals de naam al doet vermoeden, een video van een klant(en) die een positieve getuigenis geeft van uw bedrijf, product of dienst.

Ze worden over het algemeen als krachtiger beschouwd dan geschreven getuigenissen, omdat video boeiender en gedenkwaardiger is dan tekst op een pagina.

Wanneer mensen online winkelen, zijn ze op zoek naar informatie die hen geruststelt dat ze iets kopen – en videogetuigenissen zijn daar uitstekend in. Volgens onze enquête van 2019, 79% van de mensen zegt dat de video van een merk heeft een stukje software of app.

3 Voorbeelden van geweldige getuigenisvideo’s

U weet dus wat een testimonial-video is en wat deze doet. Maar… wat doet een geweldige ?

Hier zijn 3 voorbeelden om je te inspireren…

Wyzowl

Nadat we een video hadden gemaakt voor een van onze klanten, Configit, vroegen we hen of ze in een van de video’s wilden schitteren. We vinden deze getuigenis geweldig omdat we ons product () in actie laten zien en ook dieper ingaan op de resultaten van het project.

Hoewel in deze video slechts één persoon van het Configit-team te zien is, blijft de video boeiend met fragmenten vanuit verschillende camerahoeken en geanimeerde dia’s waarmee we een deel van onze merkpersoonlijkheid kunnen laten zien.

MuteSix

MuteSix is ​​een bekroond Facebook-advertentiebureau. Deze getuigenis van hun klant Ministry of Supply is geweldig omdat het het perspectief van verschillende mensen in het bedrijf laat zien, elk met hun eigen positieve ervaringen om te delen.

We zien verschillende mensen in verschillende delen van het kantoor plezier maken, terwijl we luisteren naar de CEO die de voordelen van MuteSix opsomt en ook de positieve kanten van het gebruik ervan boven andere bureaus die ze in het verleden hebben geprobeerd.

op de hoogte

Cognizant is een bedrijf dat een veelheid aan IT-diensten aanbiedt, waaronder consulting. Deze getuigenis is geweldig omdat het hun klant, Quant, in de schijnwerpers zet. We horen alles over Quant en wat ze doen voordat we ingaan op hoe Cognizant in het plaatje past.

Deze getuigenis is ook vrij uniek omdat beide partijen worden geïnterviewd, de klant het bedrijf. Dit geeft een completer overzicht van de relatie. Dat, samen met de inspirerende beelden en soundtrack, maakt dit een geweldige video!

Als je meer geweldige getuigenisvideo’s wilt zien, bekijk dan ons artikel: 20 supereffectieve voorbeelden van getuigenisvideo’s.

Hoe maak je een testimonial video met hoge conversies – 10 tips

Er zijn veel verschillende manieren om een ​​getuigenisvideo te maken, en het pad dat je kiest hangt af van verschillende factoren. Maar er zijn ook bepaalde stappen die u kunt nemen om de kans op conversies van uw video te vergroten.

Hier zijn onze tips voor het maken van een goed converterende testimonial video, in 10 eenvoudige stappen.

1. Kies een van je meest succesvolle klanten

De eerste stap naar het maken van een testimonial-video is beslissen wie erin gaat schitteren. Je moet een klant kiezen met wie je een goede relatie hebt, en bij voorkeur een die veel succes heeft gehad met je product/dienst/bedrijf.

Duidelijke, aantoonbare resultaten zorgen voor een goed gespreksonderwerp in uw testimonial-video en zullen ook werken om potentiële klanten die kijken te overtuigen om te converteren.

2. Plan vooruit

De beste getuigenisvideo’s hebben iets spontaniteit, maar dat betekent niet dat er geen voorafgaande planning bij betrokken was.

De kunst is om antwoorden van uw klanten vast te leggen die spontaan zijn, maar dat in feite niet zijn. De beste manier om dit te doen, is door uw klant voor te bereiden met een aantal gesprekspunten – u kunt hem zelfs een lijst met vragen sturen die u van plan bent te stellen. Hier zijn enkele voorbeelden om uit te kiezen:

    Waarom heeft u voor ons bedrijf/product/dienst gekozen? Hoe heeft ons bedrijf/product/dienst u geholpen? Hoe is ons bedrijf/product/dienst beter dan andere die u heeft geprobeerd? Wat waren voor jou de belangrijkste voordelen?

Door je vragen van tevoren te stellen, geef je de klant de tijd om na te denken over wat hij wil zeggen en een goed antwoord te formuleren. Het is alleen belangrijk dat ze hun antwoorden niet van tevoren opschrijven en voorlezen. Dit kan er heel robotachtig uitzien – en niemand vertrouwt een robot!

3. Maak het uw klant gemakkelijk

De meeste mensen voelen zich niet erg op hun gemak als er een camera op hen gericht is, dus het is belangrijk om tijd vrij te maken om uw klant op zijn gemak te stellen.

Om hierbij te helpen, stelt u de camera’s van tevoren in – voordat u uw klant vraagt ​​om ‘op de set’ te komen. Breng dan, in plaats van meteen een record te halen, wat tijd door met het breken van het ijs. Praat met ze over andere dingen – leid ze af – en als ze er klaar voor zijn, kun je beginnen.

Het helpt ook om hen te laten weten waar ze moeten kijken en hoeveel van hun lichaam in het frame zal zijn. We hebben allemaal dat vreselijke ”-moment gehad, dus het geven van kleine tips en wijzers zoals deze zal je klant helpen om zich natuurlijker voor de lens te voelen.

Oh, en als ze het verknoeien, maak er dan geen big deal van. Geduld is de sleutel.

4. Maak een scène

Er zijn enkele praktische zaken waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een filmlocatie. U wilt bijvoorbeeld een plaats uitkiezen met veel natuurlijke verlichting en geen achtergrondgeluid. Maar er zijn ook genoeg ” die je testimonial video er nog beter uit laten zien.

Stel uw camera in en denk na over de hele scène binnen het kader. Voeg wat rekwisieten toe, zoals planten of je product. En wees niet bang om het wat betreft locaties door elkaar te halen – meer scènes in je video betekent meer variatie voor kijkers, zodat ze minder snel afhaken.

5. Gebruik meerdere gezichtspunten

Naast het gebruik van meerdere scènes, helpt het ook om meerdere gezichtspunten op te nemen. Je hoeft niet gek te worden – twee gezichtspunten werken prima – het is gewoon handig om verschillende foto’s te hebben om uit te kiezen bij het bewerken van je video.

Gebruik hiervoor twee camera’s (indien mogelijk) en stel ze vervolgens zo in dat ze allebei tegelijkertijd opnemen. We hebben dit gedaan met onze Configit-getuigenis hierboven als je wilt zien hoe het eruit ziet!

6. Zet uw klanten in de schijnwerpers

Het maken van een testimonial video is een joint venture. Natuurlijk gebruikt u het om het aantal conversies te verhogen, maar er is geen reden waarom u uw geweldige klanten niet tegelijkertijd kunt promoten!

Een geweldige manier om uw testimonial-video te beginnen, is door uw klant zichzelf te laten voorstellen. Dit werkt op veel niveaus:

Het kan uw klant helpen om te ontspannen op het scherm.Het brengt een verhaal tot standHet geeft kijkers iemand om zich mee te identificeren

Het helpt ook als u meer dan één persoon kunt interviewen voor uw getuigenis, vooral als u een B2B-bedrijf bent, omdat u kunt laten zien hoe uw product/dienst/bedrijf verschillende mensen in verschillende rollen heeft geholpen.

7. Toon het product in gebruik

Als u een testimonial voor een van uw producten maakt, is een geweldige manier om nog meer geloofwaardigheid toe te voegen, deze in actie te laten zien. Ten slotte, 47% van de mensen zeggen dat video’s met getuigenissen effectief zijn omdat ze helpen visualiseren hoe een product of dienst daadwerkelijk werkt.

U hoeft er niet de ster van de show van te maken, maar een paar seconden waarin uw klant het product gebruikt (en ervan geniet!) zal een geweldige boodschap sturen naar potentiële klanten.

U kunt uw product ook op de achtergrond laten zien, of erop afsnijden terwijl uw klant zijn lofzangen zingt!

8. Gebruik overlays om diepte toe te voegen

Enkele minuten aan persoon-naar-camera-opnames kunnen een beetje droog zijn, dus het is belangrijk om dat tijdens de montage op te splitsen.

We hebben het al gehad over het knippen naar verschillende gezichtspunten en scènes, maar een andere manier om diepte toe te voegen is door tekstoverlays of -invoegingen te gebruiken. We hebben dit gedaan in onze getuigenissen, zoals je kunt zien:

Waarom Wyzowl?

Hoe heb je je video's gebruikt?

Dit verdeelt de video niet alleen in gemakkelijk te begrijpen segmenten, het voegt ook wat extra persoonlijkheid toe. Als dit belangrijk is voor uw merk, kunt u zelfs een stap verder gaan door enkele geanimeerde afbeeldingen op het scherm op te nemen:

Wyzowl-getuigenisafbeeldingen

9. Houd de video kort

Het is waar dat klanten op zoek zijn naar online recensies en getuigenissen, maar dat betekent niet dat ze de tijd () hebben om enkele minuten video te bekijken om de informatie te vinden waarnaar ze op zoek zijn.

Houd uw getuigenissen kort en krachtig om de interesse en betrokkenheid van de kijker te maximaliseren. Bij Wyzowl raden we je aan om je testimonial-video’s maximaal 3 minuten te laten duren en in die tijd 4-5 belangrijke punten te behandelen.

10. Promoot!

Zoals met elk marketingmateriaal, moet u uw getuigenisvideo agressief promoten op al uw platforms. Dit betekent dat je het op YouTube, sociale media moet plaatsen en het ook naar je e-maillijst moet sturen.

Hoe meer ogen je kunt krijgen op je videogetuigenis, hoe beter. U moet ook een pagina op uw website reserveren voor uw getuigenisvideo’s – omdat dit bezoekers die op het punt staan ​​​​aan te moedigen zich te committeren en te converteren!

Beter nog, plaats uw getuigenisvideo’s strategisch op productpagina’s. Dit kan het duwtje in de rug zijn dat sommige mensen nodig hebben om op die ‘koop’-knop te drukken.

Laatste gedachten

Het maken van een krachtige getuigenisvideo is niet alleen een manier om het aantal conversies te verhogen, het is ook een manier om een ​​diepere band met je huidige klanten te smeden. De klanten die in uw getuigenisvideo’s willen verschijnen, zullen uw meest loyale voorstanders zijn en hopelijk voor een lange tijd blijven.

Zoeken naar inspiratie? Bekijk onze lijst met 20 supereffectieve videovoorbeelden van getuigenissen.

0 Shares:
You May Also Like