Hoe maak je bestandsverkenner open voor deze pc in plaats van snelle toegang tot Windows 10

Als u in Windows 10 op Verkenner op de taakbalk klikt of de sneltoets Windows + E gebruikt, wordt deze standaard geopend voor Quick Access-items. Dit is een welkome aanvulling, zodat u snel toegang kunt krijgen tot recent gebruikte bestanden en mappen, ongeacht hun locatie, bijvoorbeeld OneDrive, een externe schijf, uw lokale schijf of een netwerkshare. De snelle toegang in Windows 10 is vergelijkbaar met de optie ‘All My Files’ in Mac OS X, waarbij gebruikers hun vaak gebruikte mappen en documenten worden getoond. Maar weinig gebruikers gaven er de voorkeur aan Explorer open te hebben voor Deze pc in plaats van Snelle toegang. Als u hier ook een van bent, hoe u File Explorer kunt instellen om File Explorer te starten om deze pc standaard te openen in plaats van Quick Access voor uw gebruikersaccount in Windows 10.

Zet Verkenner open op Deze pc

We hebben een aantal verschillende opties om de bestandsverkenner te openen Deze pc in plaats van snelle toegang tot Windows 10.

Mapopties gebruiken

De optie om de standaard van de bestandsverkenner te wijzigen van Snelle toegang naar Deze pc is toegankelijk via Mapopties.

Open Verkenner (met Windows-toets + E of klik op Verkenner op de taakbalk) Klik nu op het tabblad Weergave in het lint Klik op Opties en vervolgens op Map wijzigen en zoekopties. Dat zal Mapopties openen en van daaruit onder de Algemene tabblad, verander Open Verkenner naar Deze pc. Vergeet niet op OK te klikken als u klaar bent om de wijziging door te voeren. Dat is alles wanneer u een nieuw Verkenner-venster start, u begint op Deze pc. Wat u waarschijnlijk gewend bent van eerdere versies.

Open Verkenner naar deze pc met behulp van het register

Bovendien kunt u ook het Windows-register aanpassen om Windows 10 File Explorer te forceren om op deze pc te openen in plaats van op snelle toegang.

Druk op Windows-toets + R, typ Regedit en klik op okHiermee wordt de Windows-registereditor geopend.Navigeer naar de volgende sleutel, HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AdvancedHere Zoek aan de rechterkant naar de waarde met de titel LaunchTo. Dubbelklik op LaunchTo en verander vervolgens de waardegegevens van 0 in 1 om File Explorer altijd open te maken voor deze pc. Klik OK.

Opmerking: als u de . niet hebt gevonden Start naar klik daar met de rechtermuisknop en selecteer een nieuwe DWORD en noem deze LaunchTo. Verander nu de waarde dienovereenkomstig

2 – Opent “Snelle toegang”
1 – Opent “Deze pc”
0 – Opent niets.

Bestandsverkenner wordt geopend voor Snelle toegang (in plaats van deze pc)

Als u nog steeds merkt dat Bestandsverkenner wordt geopend voor Snelle toegang (in plaats van Deze pc) na wijziging, passen de mapopties enkele onderstaande oplossingen toe.

Start de File Explorer-service opnieuw vanuit Windows 10 Taakbeheer.

Start de File Explorer-service opnieuw vanuit de Windows 10 Taakbeheer. Open het venster Taakbeheer, ga naar het tabblad “Processen” Scroll en zoek Windows Verkenner-proces Klik met de rechtermuisknop op het proces en selecteer de optie “Opnieuw opstarten”. Of druk op de knop “Opnieuw opstarten” bevindt zich rechtsonder.

Bestandsverkenner repareren met behulp van de Windows 10 Systeembestandscontrole:

De File Checker (SFC) is een geïntegreerde tool in Windows die ons de mogelijkheid geeft om fouten in het bestandssysteem te analyseren en te corrigeren.

Om gebruik te maken van deze opdracht, zullen we als beheerders een opdrachtpromptconsole openen en de volgende opdracht invoeren:

sfc / scannow

Zodra het scanproces 100% is voltooid, start u uw pc opnieuw op en controleert u of het probleem is opgelost.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like