Hoe lang moet mijn uitlegvideo zijn? [Including Stats!]

explainer-video-length

Een uitlegvideo is een grote investering, vooral voor start-ups en kleine bedrijven. De beste manier om die investering terug te verdienen, is als kijkers je video helemaal bekijken en reageren op de call-to-action (CTA) aan het einde van de video.

Dus dat roept de vraag op:

Je video moet lang genoeg zijn om alle belangrijke informatie over je merk, product of dienst te bevatten; maar je moet het ook zo kort houden dat kijkers zich niet vervelen en wegklikken voordat ze je CTA zien.

In dit artikel gaan we dieper in op de lengte van de uitlegvideo’s, inclusief verschillende theorieën en onderzoek, om u te helpen tot een conclusie te komen die het beste bij u past.

Theorie #1: De eerste 5 seconden zijn het enige dat telt

Deze theorie werkt op grond van het feit dat als een kijker op een video klikt en het hem/haar binnen de eerste paar seconden boeit, ze blijven hangen om de rest te bekijken.

Nu, vijf seconden is niet veel tijd om mee te werken. Maar als je weet wat je doet, is het net genoeg tijd om een ​​klein zaadje van nieuwsgierigheid in de hoofden van je kijkers te planten. Een van de beste manieren om kijkers te boeien, is door een vraag te stellen waarop ze wanhopig het antwoord willen weten.

Een andere geweldige manier om je kijkers te boeien, is door een situatie te creëren die hen bekend voorkomt, zoals deze:

https://wyzowl.wistia.com/medias/8379rxvoui?embedType=async&videoFoam=true&videoWidth=640

Binnen de eerste 5 seconden van elk van deze video’s zijn de scenario’s perfect opgezet, opnieuw sprekend met de ideale klanten van deze merken.

Het maakt niet uit hoe je je kijkers boeit, of je dat nu doet door een vraag te stellen, door een herkenbare situatie te creëren, of op een andere manier, zolang je maar rechtstreeks met ze spreekt.

Een andere reden waarom het belangrijk is om uw kijkers in de eerste 5 seconden te boeien, is omdat wanneer een persoon op de afspeelknop van uw uitlegvideo klikt, dit hun eerste indruk van uw merk kan zijn. Als ze het niet leuk vinden wat ze zien, gaan ze weg en komen ze misschien nooit meer terug. Zorg er dus voor dat je in dat allereerste frame de toon duidelijk zet.

Theorie #2: Korter is beter

Het is geen geheim dat de aandachtsspanne van mensen kleiner wordt. Meer dan 40% van de online volwassenen zijn gebruikers van meerdere apparaten en miljoenen inhoud stroomt elke dag op die schermen. Dus als je inhoud niet pittig en to the point is, kun je je kijkers verliezen aan een video die dat wel is.

Uw uitlegvideo is voor uw product of dienst wat een teaser-trailer is voor een Hollywood-kaskraker. Je wilt niet te veel weggeven in je video, want dit genereert geen buzz of opwinding bij consumenten. Plus, als je video erg kort is, bijvoorbeeld 6 seconden! – dan heb je de mogelijkheid om het als een advertentie die niet kan worden overgeslagen op YouTube te plaatsen, wat betekent gegarandeerde weergaven voor je geld.

Theorie #3: Lengte doet er niet toe

Een onderzoek van Think with Google trekt de bovenstaande theorie in twijfel, en een idee dat veel marketeers lijken te geloven: korter is beter. Ten behoeve van het onderzoek zijn drie YouTube-advertenties gemaakt voor hetzelfde product. De advertenties varieerden van 15 seconden tot 2 minuten en de resultaten lieten niet zien wat je zou verwachten. Kijk eens naar deze grafiek:

denk-met-google-grafiek

Zoals je kunt zien, had de kortste video de laagste weergavesnelheid, wat betekent dat minder mensen de video van 15 seconden helemaal hebben bekeken dan de video van 2 minuten.

De theorie hiervoor is dat kijkers met langere video’s meer tijd hebben om in het verhaal te investeren en een betekenisvollere band met het merk op te bouwen. Dus als je een sterk en onderhoudend verhaal te vertellen hebt, dan kan langer gewoon sterker zijn.
Lees hier het volledige onderzoek.

Het hangt af van het type video

Je hebt je misschien al gerealiseerd dat als het gaat om videolengte, er geen one size fits all is. Als je een publiek hebt dat zich heeft aangemeld, kun je hun aandacht veel langer vasthouden dan wanneer ze toevallig je video zouden gaan bekijken. Hier gaan we kijken naar verschillende soorten video’s en hoe hun doel ook hun lengte bepaalt.

Kans op bezichtigingen

1. Pre-roll

Preroll-video’s zijn de korte advertenties die vóór YouTube-video’s worden weergegeven. Ze variëren van 6 seconden tot een paar minuten lang. Preroll-video’s zijn lastig omdat ze aan de ene kant de gemakkelijkste manier zijn om je video onder de aandacht van duizenden mensen te brengen, maar aan de andere kant zijn deze mensen zo ver mogelijk verwijderd van een publiek dat zich heeft aangemeld. krijgen. Ze staan ​​niet op uw website, ze doen geen onderzoek naar uw product, ze willen alleen YouTube-content bekijken. Daarom moeten preroll-video’s zo kort mogelijk zijn. Zoals hierboven vermeld, kunnen de video’s van 6 seconden volledig niet worden overgeslagen, dus als je je bericht in een korte tijd kunt samenvatten, raad ik je aan dat te doen. Denk aan Theorie #1, in 5 seconden kun je de nieuwsgierigheid van een kijker wekken en soms is dat alles wat nodig is om iemand naar je website te leiden om meer over jou te weten te komen.

2. Productdemo

Productdemo’s zijn meestal te vinden op verschillende bestemmingspagina’s op de website van een merk. Soms kunnen ze zelfs op de startpagina worden weergegeven. Video’s die op uw website staan, kunnen langer zijn dan pre-rolls, omdat er een reden is dat de kijkers daar zijn – ze zijn geïnteresseerd en willen meer weten. Mensen die ervoor kiezen om op uw productdemo te klikken en deze te bekijken, zijn echter nog steeds toevallige kijkers, ze zijn niet verplicht om tot het einde te blijven kijken en zullen dat ook niet doen, tenzij ze gemotiveerd zijn om dit te doen. Bij productdemovideo’s moet je een paar (misschien 3 of 4) van je USP’s kiezen en deze samen met de voordelen van je product aan de kijker presenteren. Niet meer niet minder.

3. Bedrijfscultuur

Bedrijfscultuurvideo’s zijn vergelijkbaar met productdemo’s in die zin dat de mensen die kijken, een lichte interesse in uw merk moeten hebben, anders zouden ze uw video niet hebben gevonden en erop hebben geklikt. Dit betekent dus dat je iets meer tijd hebt dan een pre-roll video, maar niet zoveel tijd als een opt-in video. Ik stel voor niet meer dan een paar minuten voor een bedrijfscultuurvideo. Selecteer, net als bij de productdemo, een aantal belangrijke punten om deze te benadrukken en deze op een boeiende manier te presenteren die de cultuur van uw bedrijf demonstreert. De beste manier om hier succes te behalen, is door de video aan zoveel mogelijk mensen te laten zien voordat u deze afrondt en live zet. Vraag hun mening over de vraag of ze de volledige video zouden bekijken, en zo niet, waar ze voelen dat hun aandacht begint af te nemen.

Opt-in bezichtigingen

1. Trainingsvideo

Wanneer u personeel opleidt, is het belangrijk om ze betrokken te houden. Omdat ze echter klaar en bereid zijn om je video te bekijken, hoeven er niet echt beperkingen op tijd te zijn. Het is veel belangrijker dat u al uw informatie duidelijk weergeeft dan om de lengte in te korten.

2. Webinar

Webinars zijn tot nu toe gemiddeld de langste vorm van video die in dit artikel wordt genoemd. Ze zijn bedoeld voor opt-in kijkers die zich meestal voorafgaand aan het evenement moeten aanmelden om toegang te krijgen tot de beelden. Dat gezegd hebbende, is het nog steeds erg belangrijk om de tijd van je kijkers te respecteren. In mijn ervaring duren de meeste webinars meestal ongeveer 45-60 minuten, met ongeveer een half uur praten van de spreker en de rest van de tijd gedeeld door een introductie aan het begin en vragen van de kijkers aan het einde.

3. Zelfstudie

Mensen kijken naar instructievideo’s om een ​​specifieke reden: ze willen leren. Als je kijkers hebt die zijn aangemeld om een ​​instructievideo te bekijken, heeft lengte geen prioriteit. Het doet er nog steeds toe, omdat je niet wilt dat kijkers het gevoel hebben dat ze hun tijd hebben verspild en ontevreden de deur uitgaan. Maar u kunt zich meer op uw gemak voelen door de tijd te nemen en ervoor te zorgen dat u de zaken goed uitlegt.

Wat zegt het onderzoek?

Geen enkele marketeer wil een beslissing nemen zonder naar de koude, harde feiten te kijken. Dus laten we eens kijken naar enkele…

Wistia

Een studie van Wistia uit 2016 vond interessante correlaties tussen videolengte en betrokkenheid. Ze haalden hun gegevens uit 564.710 video’s met meer dan 1,3 miljard speelt samen, en kwam tot de conclusie dat de ideale lengte voor een uitlegvideo 2 minuten is.

wistia-grafiek

Zoals je in de bovenstaande grafiek kunt zien, bleek de betrokkenheid stabiel te zijn tot de 2 minuten, wat betekent dat een video van 90 seconden de aandacht van kijkers net zo goed kan vasthouden als een video van 30 seconden.

Na 2 minuten neemt de betrokkenheid snel af. Het lijkt echter tussen 6-7 minuten gelijk te worden en blijft sterk tot 12 minuten; wat betekent dat als je inhoud interessant is en de nodige informatie voor de kijker bevat, je een langere video kunt maken zonder verlies van betrokkenheid.

Afhaal:

Maak je niet druk om de kleine dingen. Het onderzoek van Wistia heeft aangetoond dat, zolang je je video onder de 2 minuten houdt, je een paar seconden kunt afwijken en de betrokkenheid er niet onder lijdt.

PEW Research en ReelSEO

In 2012 voerde PEW Research een onderzoek uit om de populairste lengte voor YouTube-video’s te bepalen. De helft van al deze video’s duurde minder dan twee minuten, maar de meest populair lengte werd bepaald op 2 minuten en 1 seconde.

In hetzelfde jaar bestudeerde ReelSEO de top tien van meest gedeelde video’s op YouTube en vond de gemiddelde lengte 4 minuten en 11 seconden.

Afhaal:

YouTube-video’s kunnen langer zijn. Mensen gaan naar YouTube om specifiek video’s te bekijken, dus het is logisch dat ze open staan ​​voor het bekijken en delen van video’s die “aan de lange kant” zijn. Het is echter belangrijk om te bedenken dat deze onderzoeken meer dan 5 jaar geleden zijn uitgevoerd en dat het consumentengedrag voortdurend verandert.

Wyzowl

Bij Wyzowl hebben we begin 2017 consumenten ondervraagd over de lengte van video’s en andere videomarketinggerelateerde onderwerpen. De reacties met betrekking tot de lengte waren als volgt:

50% van de consumenten vindt 1 minuut de ideale lengte voor een uitlegvideo33% gekozen voor tussen de 1 – 2 minuten17% zei minder dan een minuut

Afhaal:

Korter IS echt beter! Volgens de respondenten die we hebben gevraagd, mag een video met uitleg niet langer zijn dan 2 minuten, en de meerderheid geeft de voorkeur aan video’s van 60 seconden of minder.

TL;DR

Kijk dit:

https://wyzowl.wistia.com/medias/kpq90pz7pc?embedType=async&videoFoam=true&videoWidth=640

Laatste gedachten

Ik weet dat ik je hier veel om over na te denken heb gegeven, maar de lengte van de video is een cruciale factor als het gaat om betrokkenheid, dus het is belangrijk dat je de beslissing niet lichtvaardig neemt! Bedenk eerst wat voor soort video je gaat maken en raadpleeg dan de informatie hierboven om te beslissen hoe lang die video moet zijn.

Blog-footer-Ultimate-Video
0 Shares:
You May Also Like