Hoe Kernel Security Check Failure BSOD op Windows 10 te repareren

Windows 10 Blauw scherm fout KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE stopcode 0x000000139 geeft aan dat een of meerdere bestanden niet zijn geslaagd voor een compatibiliteits- of integriteitscontrole en dat u ze moet bijwerken of vervangen. En de meest voorkomende reden voor het stoppen met code Kernel Security Check Failure zijn verouderde stuurprogramma’s wanneer u Windows naar een nieuwe versie hebt geüpgraded. Nogmaals, geheugenproblemen, virusinfecties, beschadigde Windows-systeembestanden veroorzaken ook verschillende blauwe schermfouten op Windows 10.

kernelbeveiligingscontrole mislukt Windows 10

Als je krijgt KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE BSOD tijdens het spelen van een game of het installeren van Windows 10 hier een paar oplossingen die je misschien wilt proberen. Welnu, als u de foutmelding krijgt bij het opstarten of Windows 10 crasht vaak met een blauw schermfout Probeer uw computer op te starten in de veilige modus en pas de onderstaande oplossingen toe.

Pro-tip: Windows 10 start niet correct op in de veilige modus, opent vervolgens geavanceerde opties en voert opstartreparatie uit. Ook hier hebt u toegang tot de opdrachtprompt om schijfcontrole, sfc-hulpprogramma uit te voeren, systeemherstel uit te voeren en meer.

Installeer de nieuwste Windows-update

Microsoft brengt regelmatig Windows-updates uit met verschillende bugfixes en beveiligingsverbeteringen. Het installeren van de nieuwste Windows-update lost eerdere problemen op, update apparaatstuurprogramma’s die mogelijk de blauwe schermfout veroorzaken.

Druk op Windows-toets + x en selecteer instellingen, Klik op Bijwerken en beveiliging en druk vervolgens op de knop controleren op updates. Hiermee wordt het downloaden van beschikbare Windows-updates van de Microsoft-server gestart. Klik daarnaast op de download- en installatielink onder optionele updates (indien beschikbaar elk)

Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op om ze toe te passen en de status van de blauwe schermfout te controleren.

Geheugenfouten controleren

Geheugenproblemen kunnen aanleiding geven tot het blauwe scherm met een mislukte stopcode-kernelbeveiligingscontrole. Welnu, hoe geheugenproblemen te identificeren? Windows 10 wordt geleverd met een ingebouwde geheugendiagnosetool die helpt bij het identificeren van geheugenproblemen.

Druk op Windows-toets + R, typ mdsched.exe en klik op ok Dit opent het Windows-geheugendiagnoseprogramma Klik op Nu opnieuw opstarten en controleer op problemen. Dit zal automatisch uw RAM controleren en de mogelijke redenen weergeven waarom u de Blue Screen of Death-fout krijgt.

Scan uw harde schijf op fouten

Nogmaals, de stopcode KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE kan worden veroorzaakt door fouten in de schijf. Voer het ingebouwde hulpprogramma voor het controleren van de schijf uit dat uw harde schijf op fouten scant en probeert deze te herstellen.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ de opdracht chkdsk C: /f /r /x en druk vervolgens op de enter-toets, hier is chkdsk de opdracht schijf controleren C is de stationsletter en /f /r /x zijn de parameters om de schijf te demonteren en te repareren schijffouten. Typ Y en druk op de enter-toets wanneer chkdsk het planningsvolume vraagt ​​om te controleren bij de volgende herstart.

Sluit alle geopende programma’s, verlaat de opdrachtprompt en start uw computer opnieuw op. Dit zal de schijf op fouten controleren als deze wordt gevonden. de blauwe schermfout.

Systeembestandscontrole uitvoeren

Voer ook Systeembestandscontrole uit om eventuele beschadigde systeembestanden te detecteren en te vervangen. Meestal helpt het uitvoeren van het SFC-hulpprogramma bij het oplossen van verschillende problemen op Windows 10 BSOD-fouten.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ de opdracht sfc / scannow en druk op de enter-toets. Het SFC-hulpprogramma begint te scannen op beschadigde ontbrekende systeembestanden. Indien gevonden, herstelt het hulpprogramma ze automatisch vanuit een gecomprimeerde map op %WinDir%\System32\dllcache .Laat het scanproces 100% voltooien en start uw computer opnieuw op en controleer de status van de BSOD-fout.

Opmerking: Als het uitvoeren van de testresultaten van de systeembestandscontrole “windows resource protection corrupte bestanden heeft gevonden, maar sommige ervan niet kon repareren” voer dan uit DISM-opdracht die de Windows-systeemkopie herstelt en SFC in staat stelt zijn werk te doen.

Problemen met apparaatstuurprogramma’s controleren

Meestal is Windows 10 een blauw schermfout veroorzaakt door een nieuw geïnstalleerd stuurprogramma, een verouderd stuurprogramma of incompatibiliteit van het stuurprogramma en mogelijk is de fout in de kernelbeveiligingscontrole er een van. Als de BSOD-fout is begonnen na het installeren van een nieuw apparaatstuurprogramma, probeer dan de rollback-optie of installeer het stuurprogramma opnieuw volgens de onderstaande stappen.

Als u bijvoorbeeld onlangs het grafische stuurprogramma van NVIDIA hebt geïnstalleerd en het probleem is begonnen, kunt u het verwijderen of opnieuw installeren. Om dit te doen

Druk op Windows-toets + X selecteer apparaatbeheer Dit toont alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s Zoek hier naar beeldschermadapters, vouw het uit Klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde grafische stuurprogramma, selecteer het apparaat verwijderen en volg de instructies op het scherm om het grafische stuurprogramma te verwijderen

Druk vervolgens op Windows-toets + R, typ appwiz.cpl en klik op ok. Kijk bij de programma’s en functies of er een stuurprogramma met de naam NVIDIA in de lijst staat, selecteer het en verwijder het. en start uw computer opnieuw op.

Bezoek nu de officiële NVIDIA-site hier download het nieuwste grafische stuurprogramma dat beschikbaar is voor uw apparaat en installeer het.

Op dezelfde manier raden we aan om de audiodriver en de netwerkadapterdriver bij te werken of opnieuw te installeren.

Nogmaals, als het probleem is begonnen na de update van het stuurprogramma, kan het nieuwste stuurprogramma incompatibel zijn met de huidige Windows-versie. Dat zorgt ervoor dat u de stuurprogrammaversie kunt terugdraaien naar de vorige staat.

Hebben deze oplossingen geholpen om de stopcode 0x000000139 van Kernel Security Check Failure te repareren? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like