Hoe kanalen op het Roku-startscherm te verplaatsen en te verwijderen

How to move channels on the Roku home screen

Een van de eerste dingen die ik deed als nieuwe Roku-gebruiker was om kanalen toe te voegen aan het startscherm, van Netflix en Disney+ tot Apple TV+ en HBO Max.

Maar toen ik al mijn kanalen had geïnstalleerd, stuitte ik op een wegversperring. Hoe herschik je precies al die kanaaltegels? Persoonlijk vind ik het leuk om Netflix bovenaan te hebben, samen met veelgebruikte diensten zoals Disney+ en Amazon Prime Video, maar ze waren allemaal door elkaar gegooid in het midden van het kanaalraster.

Ondertussen waren er enkele kanalen die ik wilde negeren, zoals People TV en Roku’s Aan de slag-kanaal.

Als Roku nieuw voor u is, loopt u gemakkelijk vast als u kanalen op het startscherm wilt verplaatsen of verwijderen, aangezien er geen voor de hand liggende manier is om uw tegels opnieuw te rangschikken.

Meer ervaren Roku-gebruikers zullen echter de truc kennen: de altijd handige “*” -knop, ook bekend als Opties, die contextuele en gerelateerde opties onthult wanneer erop wordt gedrukt. Als u eenmaal bekend bent met de knop Opties, is het eenvoudig om de kanalen op het startscherm opnieuw te rangschikken.

Een kanaal verplaatsen op het Roku-startscherm

    Ga naar het tabblad Start in het hoofdscherm van Roku, druk op de knop ‘>’ op de afstandsbediening en navigeer vervolgens naar de kanaaltegel die je wilt verplaatsen. Nest, druk op de knop ‘*’ op de afstandsbediening. Als je dat doet, verschijnt er een menu met verschillende opties, zodat je het kanaal kunt beoordelen, op updates kunt controleren, feedback kunt geven, enzovoort. De optie die u zoekt is Kanaal verplaatsen; ga je gang en klik erop. Nu zie je de kanaaltegels opnieuw, behalve dat deze keer degene die je hebt geselecteerd wordt omringd door pijlen. Gebruik de pijltoetsen op de afstandsbediening om de kanaaltegel te verplaatsen totdat deze zich in de ideale positie bevindt en druk vervolgens op de OK-knop. Helemaal klaar!
De optie Kanaal verplaatsen in de Roku-interface

Ben Patterson/IDG

Een kanaal verwijderen op het Roku-startscherm

    Wil je een kanaaltegel verwijderen? Voordat je dat doet, moet je controleren of je erop bent geabonneerd – en zo ja, of je je hebt geabonneerd via je Roku-account. Ga voor meer informatie naar my.roku.com en selecteer Beheer je abonnementen. Als je je via Roku hebt geabonneerd, moet je eerst je abonnement opzeggen. Als je eenmaal je abonnement hebt gecontroleerd (als je er een had), is het verwijderen van een kanaal op Roku vergelijkbaar met het verplaatsen van een kanaal. Navigeer gewoon naar het kanaal dat u wilt verwijderen, druk op de knop “*” (Opties) en selecteer vervolgens Kanaal verwijderen.

Ben schrijft al meer dan 20 jaar over technologie en consumentenelektronica. Ben levert sinds 2014 een bijdrage aan PCWorld en kwam in 2019 bij TechHive, waar hij werkt aan slimme luidsprekers, soundbars en andere slimme en thuisbioscoopapparaten. Je kunt Ben volgen op Twitter.

0 Shares:
You May Also Like