Hoe Kali Linux te installeren op Windows 10 subsysteem (Stap voor stap handleiding)

Overweegt u Linux distro op een Windows-pc uit te voeren? Ja, het is mogelijk met de nieuwste Windows 10 Microsoft heeft het Windows-subsysteem voor Linux of WSL geïntroduceerd, waar gebruikers hun favoriete Linux-distributies rechtstreeks vanuit Windows 10 uitvoeren zonder dual-boot of een virtuele machine te gebruiken. Het is vermeldenswaard dat er enkele beperkingen zijn. Omdat niet alle inherente Linux-opdrachten werken, kunt u vanuit de app geen desktopomgeving uitvoeren. U kunt nog steeds de desktopomgeving, zoals Xfce, installeren en vervolgens een externe desktopservice installeren waarmee u vanuit de app en allemaal vanuit Windows 10 verbinding kunt maken met de Linux-gestuurde desktopomgeving. Geïnteresseerd? hier hebben we stappen om kali Linux (een van de beste distributies voor beveiliging) op Windows 10 te installeren.

WSL installeren op Windows 10

Met de update van de makers van Windows 10 introduceerde Microsoft Windows Subsystem for Linux (WSL) als een optionele functie die een compatibiliteitslaag biedt voor het native uitvoeren van Linux binaire uitvoerbare bestanden op Windows 10 pc. Dat betekent dat WSL-service inschakelen een Linux-compatibele kernel biedt voor het uitvoeren van verschillende Linux-distributies, zoals Ubuntu, OpenSUSE, Debian en Kali op Windows 10.

Laten we door het configuratiescherm navigeren. Ga naar apps en functies en selecteer vervolgens programma’s en functies. Klik op ‘Windows-functies in- of uitschakelen’ in het linkermenu. Selecteer nu WSL en klik op ok om het downloaden en installeren van de vereiste bestanden van de Microsoft-server toe te staan. Start uw pc opnieuw op om de wijzigingen toe te passen

Als alternatief kunt u de opdracht uitvoeren: Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName Microsoft-Windows-Subsystem-Linux op het beheerders PowerShell-venster om WSL op Windows 10 te installeren.

Het virtuele machineplatform inschakelen

Vervolgens moeten we virtualisatie inschakelen in de BIOS Setup van de computer door de onderstaande stappen te volgen.

Zet de machine aan en open het BIOS (Druk op Del-toets). Ga naar systeemconfiguratie met behulp van de pijltoetsen op het toetsenbord, Schakel Intel Virtualization Technology (ook bekend als Intel VT) of AMD-V in, afhankelijk van het merk van de processor. Druk op F10 om breng wijzigingen aan en laat Windows normaal opstarten.

Open nu PowerShell als beheerder en voer de volgende opdracht uit.

Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName VirtualMachinePlatform

Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op om de wijzigingen toe te passen.

Kali Linux-app downloaden

Open Microsoft Store en klik op de optie Zoeken. Typ hier Linux en selecteer de optie Linux uitvoeren op Windows. Dit zal de Linux-frontend van de Store weergeven met de momenteel beschikbare Linux-distributies die u vanuit de app kunt uitvoeren. We gaan om kali Linux op Windows 10 te installeren, kies dan Kali Linux uit deze lijst,

Zodra de installatie is voltooid, krijgt u een melding en de optie om te starten, wat u zou moeten doen.

De rest van de Kali Linux-installatie gaat dan verder vanuit de app en uiteindelijk wordt u gevraagd om een ​​nieuw gebruikersaccount en wachtwoord aan te maken. Wanneer je je account hebt aangemaakt, krijg je de bekende Linux-opdrachtregelconfiguratie te zien.

Het volgende dat u moet doen, is ervoor zorgen dat het Kali Linux-kernsysteem up-to-date is. Ga hiervoor naar de opdrachtregel en voer . in sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade.

Xfce Desktop-omgeving installeren

Laten we nu de XFCE-desktopmanager instellen. Het is snel, lichtgewicht en er is niet veel voor nodig om het geïnstalleerd en werkend te krijgen.

Rennen sudo apt-get install xfce4 om xfce te installeren.

Opmerking: het duurt even om xfce4 te downloaden en te installeren. Dit hangt af van de hardwareconfiguratie van de pc en de internetsnelheid.

Volgende, ren sudo apt-get install xrdp dan sudo apt install kali-desktop-xfce xorg xrdp xrdp installeren.

Zodra de installatie is voltooid, moet u xrdp starten door het uit te voeren sudo-service xrdp start.

We raden aan om deze video te raadplegen om het poortnummer te wijzigen van 3389 naar 3390

Zodra de xrdp-server zijn tijd heeft begonnen om verbinding te maken met Kali,

Open Remote Desktop (mstsc) op uw pc

Omdat de machine op localhost draait, is het IP-adres om verbinding mee te maken localhost:3390 (met poort 3390), of je kunt 127.0.0.1:3390 gebruiken.

U zou nu een nieuw inlogvenster moeten zien. Zorg ervoor dat de sessie is ingesteld op Xorg en voer uw Kali Linux-gebruikersnaam en -wachtwoord in en klik vervolgens op de knop OK.

Dat is alles wat je Kali klaar heeft. U gebruikt een desktopomgeving die is geïnstalleerd in Kali Linux, wat op zichzelf een app is die is geïnstalleerd op Windows 10.

Voor meer informatie kunt u de documentatie van de Kali Linux-site lezen, te vinden op https://www.kali.org/

0 Shares:
You May Also Like