Hoe je Alexa al je slimme apparaten en scènes kunt laten ‘vergeten’

all new amazon echo on desk

Onlangs heb ik gemerkt dat de lijst met slimme apparaten en scènes in mijn Alexa-app een puinhoop is geworden, verstopt zit met oude slimme gadgets die ik niet meer gebruik, en dubbele scène-items die de spot dreven met mijn pogingen om nieuwe Alexa-routines maken.

Hoe is mijn Alexa-app zo volgelopen met apparaten en scènes? Nou, mijn eigen use-case is misschien een beetje anders dan die van jou, aangezien ik slimme gadgets voor de kost bekijk. Ik vraag Alexa voortdurend om nieuwe apparaten te ontdekken en vergeet ze vervolgens te verwijderen als ik klaar ben met het beoordelen ervan.

Een vaker voorkomend probleem heeft te maken met scènes, vooral als je – zoals ik – een fan bent van slimme verlichting. Ik ben constant bezig met het aanpassen van de lichtscènes in verschillende kamers, en dat heeft geleid tot een reeks dubbele scènes in Alexa; Ik had waarschijnlijk drie inzendingen voor “Bright in kitchen” voordat ik de boel opruimde.

Om het nog erger te maken, ik ben een verstokte knutselaar als het gaat om de apparaten en activiteiten op mijn Harmony Companion universele afstandsbediening, wat resulteert in meerdere duplicaten van (bijvoorbeeld) “Watch TV” en “Play PS4” in mijn Alexa-app.

Nu kun je altijd in de Alexa-app duiken en je lijst met slimme apparaten en scènes snoeien, maar je moet ze wel een voor een doornemen. Ik had meer dan 60 scènes vermeld in Alexa, waarvan meer dan de helft duplicaten waren. Het leven is te kort om 30-tal dubbele scènes één voor één te doorlopen en te verwijderen.

Gelukkig is er een makkelijke manier om opnieuw te beginnen. Met behulp van de webinterface van Alexa kun je haar al je slimme apparaten en scènes laten ‘vergeten’ en haar vervolgens vragen ze opnieuw te ontdekken. Als u dit doet, worden alle oude, ongebruikte vermeldingen in de lijst met slimme apparaten van Alexa gewist en wordt de lijst met scènes van Alexa ontdubbeld.

Opmerking: Voordat je deze tip probeert, moet je er rekening mee houden dat als je Alexa vraagt ​​om je slimme apparaten en scènes te vergeten, ook alle groepen worden gewist (voor zowel kamers als luidsprekers) die je eerder in Alexa hebt ingesteld. En hoewel routines niet worden verwijderd, moet je waarschijnlijk teruggaan en de acties opnieuw toevoegen aan je routines.

Voor mij was het opruimen van de rommel van oude en dubbele apparaten en scènes in Alexa de moeite waard om de groepen en routines opnieuw te creëren die ik wilde behouden; voor anderen is het misschien een kwestie van het kind met het badwater weggooien. Ga voorzichtig verder.

alexa vergeet alle apparaten en scènes

Hoe je Alexa al je slimme apparaten en scènes kunt laten vergeten

    Eerste bezoek alexa.amazon.com in een desktopwebbrowser (als u op uw telefoon naar die URL probeert te browsen, zal Amazon u gewoon vragen om de mobiele Alexa-app te downloaden). Klik vervolgens op Smart Home in de linkerkolom en klik vervolgens op Apparaten of Scènes. Blader nu helemaal naar beneden en klik op de knop Alles vergeten. Wanneer je dat doet, zal een pop-up je waarschuwen dat je op het punt staat al je apparaten en groepen uit de gegevens van Amazon te wissen. Als u klaar bent om verder te gaan, klikt u op OK. Houd er rekening mee dat als je Alexa vraagt ​​om alle apparaten te vergeten, ze ook alle scènes vergeet en vice versa. Klik vervolgens op Ontdekken om Alexa al je slimme apparaten en scènes te laten herontdekken. Als u een Philips Hue-gebruiker bent, moet u eerst op de knop op uw Hue Bridge klikken voordat u op de knop Ontdekken klikt. Last but not least, bekijk Alexa’s lijst met slimme apparaten en scènes: beide moeten drastisch worden gekoppeld en worden ontdaan van alle oude en dubbele apparaten en scènes. Hoera!
0 Shares:
You May Also Like