Hoe iPhone te jailbreaken en waarom je dat misschien nodig hebt?

Je iPhone jailbreaken betekent het verwijderen van alle beperkingen die Apple op hun apparaten oplegt. Jailbreaken is tegenwoordig vrij eenvoudig. Meestal hoef je alleen maar een app te downloaden die is gemaakt voor jailbreak en deze te sideloaden naar je Apple-apparaat, zoals je iPhone.

Onze telefoons zijn een van de belangrijkste gadgets die we bezitten. Hiermee kunnen we contact houden met familie, vrienden of collega’s. We kunnen er zelfs krachtige dingen mee doen, zoals het maken van kunstwerken of handelen op de aandelenmarkt.

Maar wat als je meer van je telefoon en je telefoon wilt? staat het niet toe? iPhones zijn bijvoorbeeld zeer streng als het gaat om het beperken van wat gebruikers met hun telefoons kunnen doen en gebruikers alleen apps installeren uit de Apple Store. iPhones ook geen aanpassingen toestaan verder dan wat de fabrikant toestaat.

Maar als je meer flexibiliteit wilt in hoe je je apparaat gebruikt, is jailbreak misschien iets voor jou. In dit artikel vertellen we je hoe iPhone te jailbreaken in je eentje.

Wat is een gejailbreakte iPhone?

In een notendop, een gejailbreakte iPhone verwijdert fabrikantbeperkingenhet maken volledig aanpasbaar door de gebruiker.

Door te jailbreaken kunnen gebruikers applicaties vinden die zijn ontworpen door andere makers die dat kunnen de fundamentele software wijzigen van de iPhone. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een app van derden downloaden waarmee ze: het ontwerp van voorraadtoepassingen wijzigenzoals de Berichten-app.

Waarom je een iPhone moet jailbreaken

Met jailbreaken kun je het uiterlijk en de functie wijzigen: van je iPhone op manieren die door Apple worden afgekeurd. U kunt bijvoorbeeld de grootte van uw pictogrammen, tekst en zelfs het ontwerp van uw gebruikersinterface wijzigen. Bovendien kun je met een gejailbreakte iPhone een andere mobiele provider gebruiken en het activeringsslot omzeilen.

Er zijn ook enkele gevallen waarin jailbreaken een voorwaarde om het soort functionaliteit te bereiken dat u wilt.

Een voorbeeld is de gebruik van spionage-apps zoals mSpy of FlexiSpy, waarvoor een iPhone moet worden gejailbreakt voordat deze volledig kan functioneren. Spionagetoepassingen bewaken een doeltelefoon en sturen de operator nuttige informatie, zoals een opname van hun berichten (zelfs van geheime Facebook-gesprekken, in het geval van mSpy) en sociale media.

Deze apps zijn handig als u een bezorgde ouder bent die de veiligheid van uw kinderen wil waarborgen. En nogmaals, in de meeste gevallen zijn dit soort toepassingen een gejailbreakte iPhone nodig zodat ze goed kunnen werken.

Dat gezegd hebbende, als je geïnteresseerd bent in het jailbreaken van je iPhone, moet je: doe het op eigen risico.

Apple verbiedt niet alleen impliciet het jailbreaken van hun apparaten en straft gebruikers door: de garantie van gejailbreakte telefoons ongeldig makenjailbreak laat gebruikers ook achter open voor malware en telefoonaanvallen. Als je op de een of andere manier de software van een gejailbreakte iPhone beschadigt, kan het repareren moeilijker zijn omdat je de software van je telefoon hebt gewijzigd.

Een iPhone jailbreaken – Een stapsgewijze handleiding

Voordat we ingaan op de daadwerkelijke stapsgewijze handleiding, is het belangrijk om het verschil tussen de meest voorkomende jailbreakmethoden te begrijpen.

Aangebonden versus semi-ongebonden versus ongebonden

Er zijn verschillende soorten jailbreak-methoden, maar verreweg de meest voorkomende zijn: vastgebonden, semi-ongebonden en ongebonden. Er zijn subtiele verschillen tussen de drie die belangrijk zijn om te begrijpen.

EEN tethered jailbreak is alleen goed voor één keer opstarten. Zodra de telefoon is uitgeschakeld, verliest deze de jailbreak. Niet alleen dat, maar de telefoon start niet eens op zonder de hulp van een jailbreak-app. Om een ​​tethered jailbreak op te starten, moet je: ‘aansnoeren’ de telefoon naar uw computer en voer de jailbreak-app vanaf daar uit, vandaar de naam.

EEN semi-ongebonden jailbreak, zoals wat we in deze handleiding gaan gebruiken, is enigszins een verbetering. Je verliest nog steeds de jailbreak elke keer dat je je telefoon afsluit of opnieuw opstart, maar dat kan start uw telefoon alleen op zonder probleem.

Je kunt je telefoon opnieuw jailbreaken met de app die je oorspronkelijk gebruikte voor jailbreak vanaf het startscherm van je apparaat.

Semi-ongebonden jailbreaks zijn ook gerelateerd aan: semi-tethered jailbreakswaarbij je de jailbreak verliest elke keer dat je afsluit, maar je kunt je telefoon opnieuw jailbreaken met behulp van een computer.

Een ongebonden jailbreak is de beste soort jailbreak die er is. Hiermee kan uw telefoon blijf gejailbreakt, zelfs nadat het opnieuw is opgestart. Met andere woorden, u hoeft alleen de een keer jailbreaken en je telefoon blijft gejailbreakt, zelfs als je je telefoon opnieuw opstart of uitzet.

Stapsgewijze handleiding voor het jailbreaken van uw telefoon

Voor deze gids leren we je de snelste en gemakkelijkste manier om een ​​iPhone 5 te jailbreaken met de jailbreak-tool, H3lix.

Houd er rekening mee dat er tal van andere methoden zijn die kunnen werken, afhankelijk van de specifieke tool die u besluit te gebruiken, maar dit is verreweg de beste snelste manier om je iPhone te jailbreaken 5.

Deze jailbreak-methode werkt voor iPhone 5 en 5c en elk 32-bits iPhone- of iPad-apparaat met iOS 10.3.3 of 10.3.4.

  Ga eerst naar je iPhone-browser en typ tutubox.io in. Tutubox is een alternatieve app-marktsoftware waar je dingen kunt downloaden die je normaal niet kunt downloaden in de Apple Store. Je kunt andere dingen van de site downloaden dan we in deze tutorial aanbevelen, maar begrijp dat je dit op eigen risico doet. Je wordt gevraagd om je aan te melden voor VIP-toegang of je loopt het risico dat je wordt ingetrokken. Tenzij u wilt betalen, klikt u op “Risico intrekken.”

  De optie Risk Revoke kiezen in Tutubox.io om iPhone te jailbreaken

  Scroll naar beneden tot je de ziet “Jailbreaks” knop.

  Jailbreak-knop in Tutobox.io

  U vindt h3lix onderaan in een van de aanbevolen software. Klik op de “Krijgen” knop naast het h3lix-logo.

  Tutubox aanbevolen software met H3lix Get-knop gemarkeerd

  Helaas, uw telefoon zal niet meteen toestaan om h3lix te downloaden omdat het als riskant wordt beschouwd.

  Pop-upwaarschuwing voor iPhone Untrusted Enterprise Developer

  Om uw telefoon toe te staan ​​deze te installeren, gaat u naar Instellingen en klik Algemeen.

  Paneel Iphone-instellingen

  Klik vervolgens op Apparaatbeheer.

  Algemene iPhone-instellingen

  Op het tabblad Apparaatbeheer vindt u een knop met de tekst “Vertrouw op ‘Green Lite Global Trading, Inc.” Ga je gang en tik hierop.

  Tabblad Apparaatbeheer met Trust Green Lite Global Trading, Inc-knop

  U wordt gevraagd uw beslissing te bevestigen. Ga je gang en tik op “Toestaan.”

  iPhone Pop-up voor het vertrouwen van niet-geverifieerde apps

  Als je dat eenmaal hebt gedaan, zou Tutubox geen problemen moeten hebben installeren h3lix op je iPhone.

  H3lix-installatieprompt op iPhone

  Zodra de app klaar is met downloaden, open het.De h3lix-app heeft alleen het helix-logo en de grote gele knop voor jailbreak. Druk op jailbreak-knop. Hiermee wordt het jailbreakproces gestart.

  H3lix App UI met Jailbreak-optie

  Klik nergens op terwijl je telefoon gejailbreakt wordt. Het zal automatisch opnieuw opstarten na een paar minuten.

  H3Lix UI tijdens het jailbreaken van de iPhone

  De jailbreak-knop wordt nu vervangen door “voer uicache uit.”

  H3lix-app met de knop Uicache uitvoeren

  Zodra dit het geval is, moet u zie Cydia geïnstalleerd op het startscherm van uw telefoon. Dit betekent dat je telefoon succesvol is gejailbreakt.

  iPhone-startscherm met Cydia-app

  Het laatste dat we moeten doen, is Cydia updaten. Ga je gang en open de Cydia-app.

  Welkomstscherm van de Cydia-app

  Als het u een optie geeft om te updaten, moet u: update altijd de software op Cydia. Dit is belangrijk, aangezien Cydia praktisch de beheerder is van alles wat met jailbreak te maken heeft op je telefoon. Als u geen up-to-date code heeft, kan dit leiden tot kwetsbare of ronduit problematische software op uw gejailbreakte iPhone.

Als uw Cydia verouderd is, volgen hier de stappen om deze bij te werken:

  Klik je verouderde Cydia-app. Het geeft je drie keuzes om te updaten. Kies de Volledige upgrade optie.Tik op bevestigen.Het brengt je dan naar een pagina aan het laden. Wacht tot het klaar is. Cydia zal crasht meestal na de update en je wordt teruggebracht naar de startpagina van je iPhone 5. Dit is volkomen normaal, en dit betekent alleen dat de update perfect werkte. Als u Cydia opnieuw opent, zou u de app normaal moeten kunnen gebruiken zonder de update-prompt.

Als laatste opmerking is deze jailbreak semi-ongebonden. Dit betekent dat de jailbreak wordt verwijderd telkens wanneer uw apparaat wordt uitgeschakeld. U kunt het echter gemakkelijk opnieuw jailbreaken door de h3lix-app en tik op Kickstart.

Hoe andere iPhone-modellen te jailbreaken?

Omdat jailbreaken tegenwoordig zo productief is, zijn er veel tools beschikbaar die je kunnen helpen de klus te klaren. Het exacte hulpmiddel hangt echter af van uw specifiek apparaat en iOS-versie.

Als u niet zeker weet welke iOS-versie uw apparaat gebruikt, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Over. Dit toont u de apparaatversie en andere informatie over uw iPhone of iPad.

Als een tool uw iOS-versie niet ondersteunt, komt met een extra risico omdat het mogelijk niet goed werkt en ervoor zorgt dat uw apparaat niet goed werkt. Het wordt sterk aanbevolen om tools te gebruiken die uitdrukkelijk beweren dat ze een bepaalde apparaatversie of -model kunnen jailbreaken.

Bijvoorbeeld, H3lix is de gemakkelijkste en snelste manier om jailbreak oudere Apple-apparaten die rennen iOS 10.0 tot 10.3.4. U hoeft ook geen computer te gebruiken, omdat u deze rechtstreeks naar uw iPhone kunt downloaden.

Als je een nieuwer iPhone-model hebt, Checkra1neen andere populaire jailbreaktool, kan jailbreaken iPhones 5s tot X zolang ze lopen iOS 12 tot 13. Het biedt slechts voorlopige ondersteuning op iOS 14, wat betekent dat als uw apparaat iOS 14 of nieuwer is, u misschien naar een andere tool wilt kijken. Ten slotte werkt het alleen op Mac en Linux.

Als u de nieuwste iPhone-modellen hebt bijgewerkt naar de nieuwste iOS-versies, of als u een Windows-computerje moet uitchecken Unc0ver. Het is iets ingewikkelder dan Checkra1n of H3lix, maar het biedt wel ondersteuning voor: iOS 11 tot 14.3.

Nogmaals, er zijn andere tools dan deze drie, maar dit zouden je eerste keuzes moeten zijn als je een veilige en probleemloze manier wilt om je iPhone te jailbreaken.

Veelgestelde vragen

Wat is een iPhone-jailbreak?

Een iPhone-jailbreak is een bewerking waarmee u: loskomen van de beperkingen die Apple op hun producten plaatst. Dit betekent dat je het ontwerp van stock-apps kunt wijzigen, nieuwe apps kunt downloaden en zelfs een andere provider kunt gebruiken dan waarmee de telefoon is geleverd.

Waarom een ​​jailbreak-iPhone?

Je moet een iPhone jailbreaken als je dat wilt het uiterlijk van uw iPhone wijzigenof als je wilt nuttige maar niet-ondersteunde apps installeren, zoals mSpy, dat praktisch alles over een doelapparaat kan controleren en vervolgens de informatie naar u kan sturen.

Kan het jailbreaken van een iPhone het activeringsslot verwijderen?

Jailbreaking alleen verwijdert het activeringsslot op je iPhone niet, omdat er meer stappen zijn die je moet doen om dit te doen. Als u echter het activeringsslot op uw iPhone wilt verwijderen, moet u moet een gejailbreakte iPhone hebben eerst.

Nu weet je hoe je de iPhone moet jailbreaken

In deze gids heb ik je geleerd hoe iPhone 5 te jailbreaken en u voorzien van de nodige tools om dit te doen. Als je mijn instructies zorgvuldig hebt gevolgd, zou je de vrijheid moeten hebben die je wilt van je iPhone.

Houd er echter altijd rekening mee dat jailbreaking zal de garantie en ondersteuning van uw telefoon ongeldig maken als het nog steeds van toepassing is, en zal je blootstellen aan schade dat Apple eerder de toegang tot zijn software heeft geblokkeerd. Uiteindelijk is het aan jou of je je iPhone wilt jailbreaken en als je dat doet, is het op eigen risico.

Vond je dit artikel leuk? Laat me je gedachten, vragen of suggesties weten in de reacties hieronder!

0 Shares:
You May Also Like