Hoe inhoud voor volwassenen op de iPhone te blokkeren: controleer deze oplossingen

Wilt u de internettoegang van uw kinderen tot? meer gecontroleerd zijn?

Er zijn tal van dingen waar internet ons bij kan helpen als het om onze kinderen gaat, maar er zijn net zoveel sites die we wil nooit dat ze het zien.

Taal voor volwassenen, gevoelige afbeeldingen, pornografische video’s en andere inhoud voor volwassenen moet uit de buurt van onschuldige kinderen worden gehouden – daarom is het van cruciaal belang dat u weet hoe u inhoud voor volwassenen op de iPhone kunt blokkeren.

In dit artikel ga ik bespreken hoe je dat kunt doen: inhoud voor volwassenen op iPhone blokkeren met behulp van verschillende methoden die zelfs ouders die niet technisch onderlegd zijn, kunnen gebruiken.

Inhoud voor volwassenen op iPhone blokkeren: stapsgewijze instructies

Inhoud blokkeren is een methode die al veel eerder is gebruikt, dus er zijn genoeg opties waaruit je kunt kiezen als je dit op je eigen Apple-apparaten wilt doen.

In dit artikel ga ik in op hoe je dit kunt doen met vier methoden.

Inhoud voor volwassenen blokkeren met ingebouwde iPhone-beperkingen

Je iPhone heeft ingebouwde functies voor ouderlijk toezicht waarmee u inhoud voor volwassenen op het apparaat kunt beperken.

Dit is een probleemloze manier om te voorkomen dat uw kinderen zien wat u niet wilt dat ze zien, vooral als ze te jong zijn om zelf de instellingen van hun telefoon te wijzigen.

U vindt de optie voor inhoudsbeperking op uw iPhone of iPad onder Instellingen. Volg gewoon de onderstaande stappen voor uw referentie.

  Ga naar Instellingen en vind de Scherm tijd knop. Op recentere apparaten wordt dit weergegeven met een zandloperpictogram tegen een blauwe achtergrond.

  Iphone-instellingen

  Je zal vinden Inhouds- en privacybeperkingen in de lijst met opties voor schermtijd. Tik op het rode pictogram.

  Instellingen schermtijd iPhone

  Standaard is deze instelling uitgeschakeld. Om het in te schakelen, tikt u op de grijze schuifknop onder de inhouds- en privacybeperking. Deze knop moet groen worden als deze is ingeschakeld.

  Iphone inhoud en privacy-instellingen

  Als het al is ingeschakeld, voert u de . in Scherm tijd wachtwoord.

  De toegangscode voor de schermtijd invoeren in iphone

  Je telefoon brengt je dan naar een nieuw venster. Hier vindt u een lijst met apps die u niet kunt gebruiken. Klik Inhoudsbeperkingen.

  Instellingen voor inhouds- en privacybeperkingen op de iPhone met de optie voor inhoudsbeperking gemarkeerd

  Nu je deze optie hebt geactiveerd, blader je door de lijst totdat je de ziet Webinhoud optie en selecteer deze vervolgens.

  Instellingen voor inhoudbeperking op de iPhone

  Op het volgende tabblad vindt u opties waarmee u de webinhoud die uw kind kan zien, kunt beperken. Uw telefoon wordt standaard ingesteld op onbeperkte toegang, maar u kunt op de Beperk websites voor volwassenen optie om het in te schakelen. Er moet een blauw vinkje naast de naam staan ​​om aan te geven welke optie is ingeschakeld.

  Instellingen voor webinhoud op de iPhone

Blokkeer specifieke websites in de Safari-browser

In de instellingen van uw iPhone vindt u ook de optie om specifieke websites voor volwassenen blokkeren.

Hoewel je misschien denkt dat dit overbodig is, zijn er tal van toepassingen voor deze optie.

Ten eerste kunt u handmatige browserblokkering gebruiken als u een paar specifieke websites op de iPhone wilt blokkeren en laat al het andere gedeblokkeerd.

Twee, je kunt het gebruiken om een ​​specifieke website te blokkeren die: niet geblokkeerd door de standaard iPhone-instelling hierboven genoemde beperking.

Onder Beperk websites voor volwassenen, blokkeert Apple websites voor volwassenen op basis van vooraf bepaalde categorieën. Zoektermen voor volwassenen en websites voor volwassenen die buiten de PG-categorie vallen, worden geblokkeerd. Het doelapparaat kan alleen: toegang krijgen tot sites die als PG worden beschouwd.

Sommige websites kunnen echter ontsnappen aan deze zoekfilters, dus als u ervoor wilt zorgen dat die websites worden geblokkeerd, moet u ze handmatig toevoegen.

Hier leest u hoe u websites voor volwassenen kunt blokkeren, zodat ze niet worden weergegeven in de Safari-browser van uw kinderen.

  Ga naar Instellingen voor webinhoud door de eerste vier stappen in de bovenstaande methode te volgen.

  Instellingen voor inhoudsbeperking in iphone

  Kraan Beperk websites voor volwassenen.

  Instellingen voor webinhoud in iphone

  Onder de optie Beperk websites voor volwassenen ziet u categorieën gemarkeerd als Altijd toestaan en Nooit toestaan.

  Beperk categorieën voor volwassen websites in de instellingen voor webinhoud in iphone

  Als je een specifieke website wilt blokkeren, moet je op . tikken Website toevoegen onder de categorie Nooit toestaan ​​en voer handmatig de . in Website URL.

  Beperk de optiecategorieën voor volwassen websites in de instellingen voor webinhoud op de iphone met het vakje voor de categorie altijd toestaan ​​gemarkeerd

U moet dit invoerproces voor elke website en URL herhalen. Desktop- en mobiele versies van websites hebben verschillende URL’s, dus u moet: blokkeer elke URL afzonderlijk als de website een mobiele versie heeft.

Om er zeker van te zijn dat je de juiste URL hebt ingevuld, kun je zelf de website bezoeken en kopieer de URL. U kunt het daarna in het veld Website toevoegen plakken.

Alleen websites op de witte lijst toestaan

Als je je kinderen iPhones of iPads geeft voor een specifiek doel, zoals online leren of met je communiceren, dan wil je ze niet toegang krijgen tot verboden inhoud van dat apparaat.

Wat u kunt doen, is alle websites blokkeren, behalve degene die u ervoor kiest om ze te laten bekijken. Dit doe je via onderstaande stappen.

  Ga nogmaals naar de optie Inhoudsbeperkingen in Instellingen en klik op Webinhoud.

  Instellingen voor inhoudsbeperking in iphone

  Kies deze keer, in plaats van te tikken op Websites voor volwassenen beperken, Toegestane websites alleen. Dit zal uw iPhone vertellen om alle andere websites te blokkeren die niet op de toegestane lijst staan.

  Instellingen voor webinhoud in iphone

  Tik onder de categorie Alleen deze websites toestaan ​​op de Websites toevoegen. Voer de titel van de website in en voeg vervolgens de URL handmatig toe.

  Instellingen voor webinhoud met de optie websites toevoegen gemarkeerd

  Als je dit allemaal hebt gedaan, heb je elke website geblokkeerd behalve degenen die u aan de lijst hebt toegevoegd. Herhaal stap 8 voor alle websites die u op het apparaat wilt toestaan.

  Een website toevoegen voor inhoudsbeperking in iphone

Nogmaals, het is vermeldenswaard dat u moet voeg de desktop- en mobiele versies toe van de website afzonderlijk als u wilt dat uw kind beide toegang heeft. Om er zeker van te zijn dat de URL correct is, bezoekt u de website en kopieert u de URL zelf voordat u deze in het invoerveld plakt.

Filter webinhoud met mSpy

mSpy is een van de populairste apps voor ouderlijk toezicht op de markt, met miljoenen gebruikers die de functies ervan hebben uitgeprobeerd.

De app biedt tal van functies die ouders kunnen gebruiken om in de gaten te houden wat hun kinderen aan het doen zijn, waaronder een behoorlijk capabele tool voor webfiltering.

Apps voor ouderlijk toezicht zoals mSpy zullen dat doen werk op de achtergrond van de doel-iPhone en stuur de gegevens van de iPhone naar de desktopplatform, waar je alles kunt bekijken. Op die manier kunt u op de hoogte blijven van de laatste activiteit op het doelapparaat.

U kunt dingen volgen zoals activiteit op sociale media en zelfs de locatie van het apparaat. Je kan ook het apparaat tot op zekere hoogte bedienen vanaf uw mSpy-platform.

Als u mSpy wilt gebruiken om inhoud voor volwassenen op de iPhone te blokkeren, is de eerste stap: registreer en betaal je abonnement omdat mSpy helaas niet gratis is.

  Zodra u uw geregistreerde account heeft, installeer mSpy op de doel-iPhone. Met de mSpy-app met succes geïnstalleerd op het doelapparaat, logt u in op uw webplatform.Aan de linkerkant van het dashboard ziet u een lijst met alle functies van mSpy. Klik op de Beperkt tabblad. Mogelijk moet u naar beneden scrollen om het te zien.

  Mspy zijbalkmenu met de beperkte optie gemarkeerd

  Er verschijnen drie nieuwe opties. Klik Websites blokkeren.

  Mspy zijbalkmenu beperkte opties met de optie websites blokkeren gemarkeerd

  U ziet dan de opties voor het blokkeren van websites met mSpy. Hier ziet u een lijst met: alle geblokkeerde websitesof de blokkering is toegepast of is ingeschakeld of niet, en een optie om de URL te deblokkeren.

  Mspy blokkeer websites dashboard

  Om een ​​nieuwe website toe te voegen om te blokkeren, scrolt u omlaag naar de onderkant van de interface. Hier ziet u een veld waar u de website-URL kunt invoeren.

  Invoerveld voor het toevoegen van nieuwe websites om te blokkeren in mspy

  Voer de website in die u wilt blokkeren en klik op de blauwe blokkeerknop vlak naast het veld. Hiermee kunt u websites voor volwassenen op afstand blokkeren vanaf de telefoon van uw kind.

  Blokkeerknop voor het toevoegen van blokkerende beperkte websites in mspy

Zoekmeldingen instellen met mSpy

Een van de belangrijkste voordelen van deze methode in vergelijking met de andere is dat je meer controle hebt over de iPhones van je kinderen.

Op deze manier kunt u mSpy ook instellen op: je op de hoogte stellen wanneer uw kind naar inhoud voor volwassenen zoekt, zodat u onmiddellijk een gesprek kunt beginnen zodra u erachter komt. Dit is veel beter dan simpelweg blokkeren voor inhoud voor volwassenen.

Volg hiervoor de onderstaande stappen.

  Ga terug naar de Linker zijbalk op het mSpy-dashboard.Klik op de Algemene kenmerken tabblad.

  Mspy zijbalkmenu met de optie voor algemene functies gemarkeerd

  Er verschijnt een vervolgkeuzemenu met verschillende opties. Klik Trefwoordtracking.

  Algemene functies van Mspy met het bijhouden van zoekwoorden gemarkeerd

  U wordt dan naar een venster geleid waar u trefwoorden toevoegen die u wilt dat mSpy controleert, evenals: meldingswaarschuwingen voor het geval het trefwoord op het doelapparaat verschijnt.

  Zoekwoordvolgvenster in mpsy

  Je kan ook selecteer specifieke functies u wilt dat mSpy controleert. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u het woord ‘drugs’ toevoegt. Als u ‘Alle’ kiest, krijgt u een melding telkens wanneer ‘drugs’ op het doelapparaat wordt getypt. Als u ‘Sms’ selecteert, wordt u alleen gewaarschuwd als ‘drugs’ wordt getypt in een sms-app.

  Specifieke functies selecteren om te controleren op trefwoordtracking in mspy

  Voer één voor één alle woorden in die u wilt controleren en druk op Toevoegen. U wordt dan gewaarschuwd telkens wanneer die woorden op het doelapparaat worden getypt.

  Trefwoorden toevoegen in de functie voor het bijhouden van zoekwoorden in mspy

mSpy heeft nog veel meer functies te bieden, en als je geïnteresseerd bent in dit product, kun je mijn uitgebreide recensie bekijken voor meer informatie.

Er zijn er ook genoeg andere spionage-apps, zoals uMobix, die dezelfde functies hebben, met iets andere kenmerken, voor- en nadelen. Sommige zijn zelfs volledig gratis te gebruiken.

Veelgestelde vragen

Hoe bepaalde apps op de iPhone te beperken?

Er zijn meerdere manieren om bepaalde apps op iPhone beperken van opereren. U kunt de ingebouwde tools in uw iPhone-instellingen of a app voor ouderlijk toezicht van derden, zoals: mSpy of uMobix. Wat je ook kiest, ze hebben allemaal hun voor- en nadelen.

Hoe voorkom je dat een specifieke app op de iPhone wordt gedownload?

De eenvoudigste manier om te voorkomen dat een specifieke app op de iPhone wordt gedownload, is door: het uitschakelen van downloads uit de App Store en iTunes. Dit voorkomt echter alle nieuwe downloads en aankopen, niet alleen een specifieke.

Kan ik de iPhone van mijn kind op afstand vergrendelen?

U kunt de iPhone van uw kind op afstand vergrendelen met een app voor ouderlijk toezicht van derden, zoals uMobix of mSpy. Deze apps hebben telefoonbedieningsopdrachten die het gebruik van de iPhone kunnen plannen, de schermtijd kunnen beperken en het apparaat volledig kunnen vergrendelen.

Hoe inhoud voor volwassenen op iPhone te blokkeren: conclusie

Het internet kan een gevaarlijke plek, en het is aan jou om je kinderen te beschermen tegen alle schade die het hen kan aandoen. Als ze vaak worden blootgesteld aan internet, is de kans groot dat ze veel dingen tegenkomen als ze niet worden beperkt – zowel goede als slechte.

Als ouder is het uw verantwoordelijkheid om te bepalen wat uw kinderen wel en niet kunnen bekijken op hun iPhones. Op deze manier bent u er zeker van dat ze geen toegang hebben tot wat ze niet zouden moeten doen.

Vond je dit artikel leuk? Laat me je mening weten in de reacties hieronder!

0 Shares:
You May Also Like