Hoe iemands locatie op Facebook Messenger op vier verschillende manieren te zien (met video)

Als je een ouder bent, een bezorgde echtgenoot of gewoon een vriend die nieuwsgierig is naar waar je vriend op dit moment is, heb je je waarschijnlijk al afgevraagd over iemand volgen op Facebook Messenger.

Tot voor kort konden alleen overheden en machtige entiteiten locatietracering uitvoeren, omdat hiervoor een complex proces en een reeks gespecialiseerde apparatuur zoals bugs, telefoontaps en speciale software nodig waren. Nu kunt u locaties volgen met slechts een enkele druk op de knop of de tik op een scherm.

Speciale software gebruiken

U kunt altijd speciale software gebruiken, waarmee u: weet waar iemand anders is evenals een heleboel andere dingen. Het grootste nadeel is echter dat je moet vooraf toegang krijgen tot de tracking-telefoon om de trackingsoftware te installeren.

Laten we deze oplossingen eens nader bekijken.

mSpy

Een van die software is mSpy, een bekend trackingplatform waarmee je meer kunt lezen in onze review.

uMobix

Een andere software waarmee je een locatie van een persoon op Facebook kunt volgen, is uMobix. Het is een geavanceerde oplossing die alles in de gaten houdt wat er gebeurt op een smartphone of tablet waar deze in realtime is geïnstalleerd.

uMobix heeft een keylogger, oproep- en berichtbewaking, sociale media-tracking, GPD-locatietracking en meer. Het biedt onder andere Facebook Tracker die zorgt voor: volledige toegang naar een doel Facebook-account voor iOS-apparaten. Op Android biedt het screenshots voor tracking.

Meer weten over uMobix? Check dit bericht!

Of bekijk deze video:

Maar wist je dat je ook iemand kunt volgen op Facebook messenger gratis? En jij doet geen toegang tot de telefoon nodig van de persoon die u wilt volgen! Dit artikel laat je zien hoe!

Gratis manieren om iemands locatie te zien op Facebook Messenger

Facebook Messenger is een krachtig hulpmiddel voor communicatie, van het verzenden van chats en het uitwisselen van foto’s tot bellen en videochatten. Maar wist je dat het ook super makkelijk is om deel locaties of volg vrienden op FB Messenger?

In dit artikel bespreken we vier verschillende methoden om iemands locatie op Facebook Messenger te bekijken.

Door locatie te delen op FB Messenger

De volgende tutorial gaat ervan uit dat je al een Facebook account, FB Messenger geïnstalleerd op je telefoon en een koppeling tussen Messenger en Facebook. Als je geen van deze drie vereisten hebt, moet je eerst de app downloaden en inloggen op je Facebook-account.

Let echter op, deze functie is niet beschikbaar op Messenger Litealleen op de volledige versie van FB Messenger.

  Vraag in je gesprek met de persoon wiens locatie je wilt zien, op de pictogram met vier stippen als ze op Android staanof de (+) pictogram als ze op de iPhone staan.
Messenger Meer opties-menu met de locatieknop en de knop Ruimte maken
  Zeg vervolgens dat ze op de moeten tikken locatie icoon.
Messenger Meer opties-menu met gemarkeerde locatieknop
  Ze moeten bevestigen door te klikken op “Locatietoegang toestaan.”
Bevestigingspaneel voor toegang tot Messenger-locatie
  Messenger zal hen dan vragen om toestemming te geven om de GPS van hun smartphone te gebruiken. Klik “Toestaan.”
Bevestigingsdialoogvenster voor toegang tot Messenger-locatie
  Er verschijnt dan een kaart met hun locatie. Laat ze klikken “Begin met het delen van uw locatie.”
Messenger-kaartpaneel met knop voor het delen van locaties
  U ontvangt nu een melding van de gedeelde locatie. Je kunt de link openen via Google Maps.

Wel een belangrijke opmerking hierover. Met deze methode is het mogelijk dat de andere persoon een locatie kan sturen die hij/zij is momenteel niet in. Maar maak je geen zorgen, er is een manier om erachter te komen of de locatie actueel is of niet.

Wanneer iemand een live locatie verzendt, wordt een knop genoemd “Richting” zal verschijnen onder de naam van de plaats. Maar als de naar u verzonden locatie niet live is, bijvoorbeeld als het een vastgezette locatie is, dan verschijnt de knop ‘Richting’ niet.

Live locatie-indicator voor gedeelde locatie in Messenger

Door de functie Vrienden in de buurt te gebruiken

Deze methode, die alleen beschikbaar is in de Facebook-app met volledige versie, is waarschijnlijk een van de handigste verborgen functies op Facebook. Als uw vrienden deze functie hebben ingeschakeld in hun Messenger-app, kunt u deze gebruiken om traceer de locatie van de Facebook-gebruiker.

  Log in op je Facebook en tik op de hamburgermenu rechtsboven in het scherm.
Facebook-menu's met gemarkeerd Hamburger-menu
  Scroll naar beneden en klik op de “Bekijk meer” optie.
Meer menupaneel in Facebook
  Er verschijnt een vervolgkeuzemenu. Selecteer “Vrienden in de buurt.”
Meer menupaneel op Facebook met gemarkeerd vriendenmenu in de buurt
  Als dit de eerste keer is dat u deze functie gebruikt, tikt u op “Begin.”
Bestemmingspagina voor Facebook-vrienden in de buurt
  U wordt dan naar een pagina geleid waar u specificeren wie je locatie kan zien. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw informatie met al uw vrienden te delen of slechts met een paar.
Facebook-privacyinstelling voor locatie delen
  Ga hierna terug naar het oorspronkelijke menu en tik vervolgens op “Volgende.”
Privacy voor het delen van locaties instellen voor vrienden

Nadat u die instructies hebt gevolgd, ziet u een lijst met vrienden die deze functie hebben ingeschakeld, te beginnen met degenen het dichtst bij jou. U kunt dit vervolgens gebruiken als basis voor het opsporen van hun werkelijke huidige locaties.

Door tags en hashtags te controleren

U kunt ook de tags en hashtags van de berichten in de feeds van je vriendenlijst.

Berichten hebben een functie die: markeert automatisch de huidige locatie van de poster tijdens het posten. Je kunt dit desgewenst in je berichten uitschakelen, maar sommige mensen vinden het niet erg om hun locaties met anderen te delen. Dit is waar we van gaan profiteren door gebruik te maken van Locatietags op FB Messenger.

De beste manier om deze te zoeken is via FB Messenger. Controleer eenvoudig de Facebook-verhalen van uw doelwit en kijk of hij/zij hun locatie getagd.

  Als dat het geval is, tikt u gewoon op de tag/hashtag.Het zal iets zeggen in de trant van “Toon locatie.”Tik op die knop en je gaat naar Google Maps, die de locatie van uw doelwit zal weergeven. U kunt dit vervolgens gebruiken om regisseer jezelf naar de locatie.

Deze techniek is echter niet perfect omdat jij hoef niet op een locatie te zijnn om de tag of hashtag te gebruiken. Het is echter nog steeds een goede manier om de locaties van mensen te bekijken via Facebook.

Door een service van derden te gebruiken

Deze methode vereist het meeste werk, maar het is ook de meest nauwkeurige manier van het volgen van iemands locatie. Zodra de andere persoon op uw link klikt, kunt u zijn of haar live locatie op elk gewenst moment zien.

Om deze techniek te laten werken, moet u naar een website van een derde partij gaan, zoals IPLogger. Dit is een gratis website die u de locatie vertelt van elk IP-adres dat erop klikt.

  Ga naar De website van IPLogger.Kies een van de trackingopties die bij uw behoeften past. Laten we voor deze tutorial gaan met URL- en afbeeldingsverkorter.
IP Logger-startpagina
  Je kan voer elk type URL in je wilt, want de website is niet echt wat belangrijk is, maar wie erop zal tikken. Typ voor deze zelfstudie “Facebook.com” en klik “Verkorten.”
Ip Logger URL-verkortingspagina met gemarkeerde verkortingsknop
  Je zal moeten toestemmingen toestaan om door te gaan. Klik gewoon, “Volgende.”
Toestemmingsformulier IP-logger URL-verkorter
  U wordt dan doorgestuurd naar een pagina met de statistieken van uw geïmproviseerde website.Het enige dat u nu hoeft te doen, is overtuig de andere persoon om te tikken op de verkorte link die u hebt gemaakt. Als ze op de link klikken, wordt hun IP-adres automatisch worden ingelogd. Door naar de statistieken van de link te kijken, kunt u nu de locatie van de andere persoon.

Websites zoals IPLogger worden meestal gebruikt om u te vertellen hoe goed je site het doet. U kunt het echter ook in uw voordeel gebruiken, zodat u de locatie van uw doel.

Hoe Facebook-gebruikerslocatievideo te volgen

Je kunt ook onze video bekijken waarin we alle vier de manieren laten zien:

Nu weet je hoe je iemand kunt volgen op Facebook Messenger

En daar heb je het voor de gemakkelijkste methoden om iemand volgen op Facebook Messenger! Dat wil zeggen, zolang ze een FB-account hebben en hun locatie-instellingen hebben ingeschakeld.

Als deze dingen niet voor je kloppen, heb je pech – je kunt FB Messenger niet gebruiken om hun locatie te volgen. Het enige alternatief is om software zoals mSpy te gebruiken vanwege zijn rigoureuze mogelijkheden voor het volgen van locaties.

Onthoud echter altijd dat het gebruik van zoiets als dit zonder toestemming van de ander is een schending van hun privacy.

Vond je deze tutorial leuk? Heb je geprobeerd iemands locatie te volgen op Facebook Messenger? Zorg ervoor dat je ons je mening laat weten in de reacties hieronder!

0 Shares:
You May Also Like