Hoe iemand op Instagram op pc te deblokkeren, vooral als je ze niet kunt vinden

Heb je iemand op Instagram geblokkeerd omdat ze jou eerst hebben geblokkeerd? Of heb je een onsmakelijke post/opmerking op een account gezien en wil je er zeker van zijn dat je er nooit meer een ziet?

De redenen om iemand op Instagram te blokkeren, kunnen van alles zijn. En soms, na een tijdje, wil je misschien dat account deblokkeren, maar je weet niet zeker hoe.

Hier leest u hoe u op drie eenvoudige manieren iemand op Instagram kunt deblokkeren.

3 eenvoudige manieren om iemand op Instagram te deblokkeren

De zoekbalk op de Instagram-app gebruiken

Als u de gebruikersnaam weet van de persoon die u wilt deblokkeren, is dit een snel en eenvoudig proces. Je hebt het binnen enkele minuten gedaan.

Hier leest u hoe u iemand kunt deblokkeren door: de zoekbalk op Instagram gebruiken:

  Open de Instagram-app en tik op het zoekpictogram onder aan je scherm om naar de verkenningspagina te gaan.

  Een screenshot van Instagram-feed met de zoekknop gemarkeerd

  Typ de gebruikersnaam van het account dat u wilt deblokkeren en selecteer het in de zoekresultaten.

  Screenshot van een Instagram-zoekresultatenpagina voor een Instagram-gebruikerszoekopdracht

  Als je eenmaal op het profiel bent, je ziet een knop Deblokkeren, tik erop om de account te deblokkeren.

  Een screenshot van een Instagram-gebruikersprofielpagina

  Instagram laat je een bericht zien waarin je weet dat de gebruiker niet weet dat je de blokkering hebt opgeheven, maar ze kunnen nu communiceren met je account. Er zal ook een andere “deblokkering” -optie zijn om te bevestigen dat de deblokkering. Tik erop om het account succesvol te deblokkeren.

  Instagram-prompt deblokkeren met de knop Deblokkeren gemarkeerd

  U heeft de account nu zonder succes gedeblokkeerd. U ziet ook het volgende bericht als bevestiging.

  Bevestigingsprompt voor deblokkering van Instagram

Je Instagram-profielinstellingen gebruiken

Als je iemand op Instagram wilt deblokkeren, maar zijn gebruikersnaam niet meer weet om de zoekoptie te gebruiken, of als hij zijn gebruikersnaam heeft gewijzigd, vraag je je waarschijnlijk af hoe je iemand op Instagram kunt deblokkeren.

Het antwoord is om uw profielinstellingen te gebruiken om ze te deblokkeren. Hier is hoe het te doen:

  Open de Instagram-app op je apparaat en tik op het kleine pictogram met je profielfoto in de rechterbenedenhoek van je scherm om naar je profiel te gaan.

  Screenshot van Instagram-feed met de profielknop gemarkeerd

  Als je eenmaal op je profiel bent, tik op het hamburgerpictogram in de rechterbovenhoek van uw scherm om meer opties weer te geven.

  Screenshot van een Instagram-profielpagina met de hamburgerknop gemarkeerd

  Vanuit het pop-upmenu, tik op de optie Instellingen om het instellingenmenu van uw account te openen.

  Screenshot van Instagram-menu-opties

  Nadat je de instellingen van je account hebt geopend, selecteer je Privacy om toegang te krijgen tot de privacy-instellingen van je Instagram.

  Screenshot van de Instagram-instellingenpagina met de Privacy-optie gemarkeerd

  Vanuit de menu-opties Privacy, selecteer Geblokkeerde accounts om alle accounts te bekijken waarop je hebt geblokkeerd Instagram.

  Screenshot van de leeftijd van de privacy-instellingen van Instagram met de optie Geblokkeerde accounts gemarkeerd

  Nu zie je alle accounts die je op Instagram hebt geblokkeerd. Als je van plan bent om ze allemaal te deblokkeren, is er geen optie voor massaal deblokkeren, dus je zult het een voor een moeten doen. Als u echter slechts één account wilt deblokkeren, tik op de deblokkeringsknop naast dat account om ze te deblokkeren.

  Een screenshot van de pagina Geblokkeerde accounts op Instagram met de deblokkeringsknop gemarkeerd

  Nadat u de deblokkeringsoptie heeft geselecteerd, Instagram zal je op de hoogte stellen van de privileges die het gedeblokkeerde account nu heeft en hoe ze nu weer contact met je kunnen opnemen. Onder dit bericht staat nog een deblokkeringsknop, selecteer deze om het deblokkeren te bevestigen.

  Screenshot van bevestigingsprompt voor het deblokkeren van Instagram

Instagram gebruiken op een pc

Als je iemand wilt deblokkeren, maar geen toegang hebt tot je telefoon of tablet, hoef je je geen zorgen te maken, want je kunt ze ook deblokkeren met Instagram op pc. Hier is hoe het te doen:

  Meld u vanaf uw computer aan bij Instagram Web en zoek naar het account dat u wilt deblokkeren. In tegenstelling tot de app heb je geen toegang tot je geblokkeerde accounts op Instagram Web, daarom moet u naar het geblokkeerde profiel gaan en het account vanaf daar deblokkeren.

  Screenshot van Instagram-feed op pc met de zoekbalk gemarkeerd

  Wanneer u naar het account zoekt, is dit misschien niet het beste resultaat omdat het een geblokkeerd account is, dus zorg ervoor dat u de zoekresultaten zorgvuldig bekijkt voordat u opgeeft.

  Als je iemand wilt deblokkeren die niet kan worden gevonden met behulp van de zoekbalk, en je weet de gebruikersnaam van het account, dan kun je instagram.com/gebruikersnaam rechtstreeks in de zoekbalk van je browser typen.

  Screenshot van Instagram-feed op pc met de zoekbalk gemarkeerd

  Zodra u zich in het geblokkeerde profiel bevindt, ziet u de knop Deblokkeren daar en klaar om te klikken. Tik erop om het account te deblokkeren.

  Screenshot van Instagram-accountprofiel op pc met de knop Deblokkeren gemarkeerd

  Net als bij alle andere methoden, Instagram geeft je een heads-up over wat het deblokkeren van het account betekent en nog een deblokkeringsknop waarop u kunt klikken ter bevestiging.

  Screenshot van Instagram Unblock-bevestigingsprompt op pc met de Unblock-knop gemarkeerd

  Als je dat allemaal hebt gedaan, je ziet een pop-up waarin staat dat het account is gedeblokkeerd en een knop om te sluiten. Klik erop en de pagina wordt vernieuwd met het profiel volledig gedeblokkeerd. U kunt het account nu opnieuw volgen of negeren, wat u maar wilt.

  Screenshot van Instagram niet-geblokkeerde prompt op pc met de knop Negeren gemarkeerd

Deblokkeer iemand op Instagram Video

Bekijk onze video om de stappen in actie te zien:

Elkaar geblokkeerd op Instagram? Hier leest u hoe u de blokkering kunt deblokkeren (video)

Je hebt misschien om de een of andere reden iemand op Instagram geblokkeerd. Nadat je erachter was gekomen dat je ze op Instagram hebt geblokkeerd, blokkeerden ze je terug in de repercussie.

Of dit verhaal kan precies het tegenovergestelde zijn.

Maar in ieder geval heb je elkaar nu geblokkeerd op Instagram en kun je geen manier vinden om elkaars profielen te bezoeken om te deblokkeren. Als het jouw verhaal lijkt, dan zal deze tutorial een redder in nood voor je zijn.

Hier maak je kennis met de werkwijze om te deblokkeren als je elkaar hebt geblokkeerd op Instagram:

Allereerst moet een van jullie het profiel bezoeken van de andere persoon die je wilt deblokkeren. U kunt dit op een aantal manieren doen.

  Open een willekeurige Instagram-foto, bij voorkeur de jouwe, want je zult moeten reageren en het is beter om de inhoud van anderen niet te spammen. Tik op de commentaar icoon onder de afbeelding en typ de Instagram-gebruikersnaam van de gebruiker die je wilt deblokkeren, voorafgegaan door de @. Druk op posten om je reactie te publiceren. Tik nu op de gebruikersnaam die je hierboven hebt genoteerd. Dit brengt je naar hun profiel.Deblokkeer de gebruiker die je heeft geblokkeerd op Instagram
  Ga naar je profielscherm > Tik op de Hamburger menupictogram en selecteer Instellingen > Privacy en beveiliging > Geblokkeerde accounts. Hier kun je alle accounts zien die je hebt geblokkeerd. Tik op het geblokkeerde account dat u wilt deblokkeren.

Zodra je op hun profiel bent, tik je gewoon op 3 stippen rechtsboven en selecteer Deblokkeren. Bevestig uw beslissing door Deblokkeren te selecteren.

Deblokkeren als je elkaar hebt geblokkeerd op Instagram

Zodra een gebruiker iemand deblokkeert, kan de gedeblokkeerde persoon deze vanuit zijn account zoeken met behulp van een Android- of iPhone-app. En eenmaal op hun profiel kan een andere persoon ze gemakkelijk deblokkeren.

Bekijk deze video om de stappen in actie te zien:

Veelgestelde vragen

Waarom kan ik iemand op Instagram niet deblokkeren?

Je kunt iemand op Instagram deblokkeren. Je kunt dit doen door hun naam te zoeken met behulp van de zoekbalk van Instagram en ze rechtstreeks vanuit hun profiel te deblokkeren. Als je hun naam niet weet, u kunt een lijst met uw geblokkeerde accounts vinden in uw privacyinstellingen en de account daar deblokkeren.

Als je iemand op Instagram deblokkeert, moet je die persoon dan opnieuw volgen?

Wanneer je iemand op Instagram deblokkeert, moet je diegene wel opnieuw volgen. Als je iemand op Instagram blokkeert, wordt deze persoon uit je volgende lijst verwijderd. Hoewel ze niet weten wanneer je ze hebt gedeblokkeerd, krijgen ze een melding als je ze opnieuw volgt en kunnen ze vermoeden of ze eerder zijn geblokkeerd of niet meer gevolgd.

Hoe deblokkeer je iemand op Instagram als je ze niet kunt vinden?

Als je iemand op Instagram wilt deblokkeren en hem niet kunt vinden, ga dan naar je profielpagina in de Instagram-app, tik op de menuknop en selecteer Instellingen. Nadat u dit hebt gedaan, selecteert u Privacy en vervolgens Geblokkeerde accounts. Selecteer een geblokkeerde gebruiker om naar hun profiel te gaan en de blokkering op te heffen.

Nu weet je hoe je iemand op Instagram kunt deblokkeren

Wat vond je van deze gids?

Om eerlijk te zijn, iemand blokkeren op Instagram kan een geweldige manier zijn om te voorkomen dat intimiderende personen of bots interactie hebben met je account. Instagram doet geweldig werk door het bestaan ​​van dat account uit je feed te wissen wanneer je ze blokkeert.

Soms blokkeer je echter iemand vanwege een echte spuug, of in sommige gevallen, een slechte breuk, of je hebt ze geblokkeerd omdat ze jou eerst hebben geblokkeerd. Ongeacht de reden waarom u iemand blokkeert, u kunt ze op uw tijd deblokkeren met deze drie eenvoudige methoden.

Je kunt ze deblokkeren met behulp van je profielinstellingen in de Instagram-app of rechtstreeks vanuit hun profiel. Instagram-web maakt het ook gemakkelijk om ze ook vanaf je computer te deblokkeren.

Ik hoop dat je deze gids nuttig vond. Zorg ervoor dat u in de opmerkingen uw mening over deze gids met ons deelt en deel deze ook met uw vrienden en familie!

0 Shares:
You May Also Like