Hoe iCloud op vier manieren naar Google Drive over te zetten

Hier leest u hoe u iCloud naar Google Drive verplaatst – download en installeer de desktop-apps voor beide. Open daarna één Google Drive-venster en één iCloud-venster. Selecteer vervolgens alles in uw iCloud en sleep het naar Google Drive. De bestanden worden vervolgens gesynchroniseerd met de Google Drive-cloud.

Gebruik je iCloud en wil je je gegevens overzetten naar Google Drive? Of heb je een iPhone en wil je de volledige overstap naar Android maken en al je iCloud-gegevens meenemen?

Je hebt geluk!

U kunt gemakkelijk iCloud overzetten naar Google Drive met deze vier methoden. Ze zijn snel, eenvoudig en u kunt ze allemaal op uw computer doen.

Laten we beginnen!

4 manieren om iCloud over te zetten naar Google Drive

iCloud en Google Drive zijn twee van de meest populaire cloudopslagservices op de markt. Dit is zo omdat iCloud is de standaard cloudopslag voor iOS-apparatenterwijl Google Drive is de standaard voor Android.

Beide zijn geweldig met voldoende gratis opslagruimte en zelfs extra opslagruimte voor een maandelijks bedrag. iCloud biedt u: 5 GB gratis opslagruimte. U kunt een optie van 50 GB kopen voor $ 0,99 per maand, of 200 GB voor $ 2,99 per maand, of 2 TB voor $ 9,99 per maand.

Google Drive daarentegen, geeft je 15 GB gratis opslagruimte met een abonnement van 100 GB dat $ 1,99 per maand kost. Er is ook een optie van 200 GB, die $ 2,99 per maand kost, en een optie van 2 TB kost $ 9,99 per maand.

Hoewel iCloud en Google Drive beide geweldig zijn, zijn er beperkingen voor elke service op het andere platform. iCloud heeft geen speciale app voor Androiddus om toegang te krijgen tot iCloud op Android, moet u meestal uw mobiele browser gebruiken.

Er is een Google Drive-app voor iOSje zult echter merken dat het zijn beperkingen heeft, en het is niet zo naadloos op iOS als op Android-apparaten.

Daarom is het altijd een veilige gok om zet je iCloud over naar Google Drive als u overstapt van iOS naar Android.

iCloud & Google Drive Desktop-apps gebruiken

Zowel iCloud als Google Drive hebben desktop-apps. Voor deze methode laat ik je zien hoe je bestanden overbrengen van iCloud naar Google Drive met beide desktop-apps voor pc.

Hier is hoe het te doen:

  Download de iCloud desktop-app uit de Microsoft Store. Zodra de installatie is voltooid, start u de app.

  iCloud-detailpagina in microsoft store

  Log in op uw iCloud-account en laat de iCloud-schijf synchroniseren met uw bureaublad.

  iCloud-aanmeldingspaneel

  Download en installeer de Google Drive desktop-app.

  Google Drive voor desktop-bestemmingspagina

  Log in op de Google Drive desktop-app en laat het uw bestanden synchroniseren met uw bureaublad.

  Aanmeldingspaneel van Google Drive voor desktop

  Nu beide apps zijn ingesteld, open een Verkenner-venster voor Google Drive en een ander voor iCloud.

  Zij aan zij bestandsverkenners voor icloud en google drive

  Terwijl u Ctrl ingedrukt houdt, selecteert u de gewenste bestanden, sleep ze vervolgens van de iCloud-map naar de Google Drive-map.

  Bestanden slepen van de ene map naar de andere in Windows

  Uw iCloud is nu succesvol overgezet naar uw Google Drive.

  Google Drive-map op het bureaublad met de overgebrachte bestanden uit de iCloud Drive-map

Google Drive-web gebruiken

  Open de iCloud Drive-map op je bureaublad.

  Open de icloud-schijfmap in de Windows-bestandsverkenner

  Nadien, open Google Drive in uw webbrowser en log in.

  Aanmeldingspagina voor Google Drive

  In Google Drive-web, klik op de knop Nieuw toevoegen, selecteer Map om een ​​nieuwe map te makenen noem maar op.

  Een nieuwe map maken in Google Drive

  Open vervolgens beide vensters naast elkaar, dan sleep uw iCloud-bestanden naar de nieuwe Google Drive-mapr om ze direct te uploaden naar Google Drive.

  Bestanden slepen van een bureaubladmap in Windows naar een Google Drive-map op het web

  Je ziet een voortgangsbalk met de geschatte tijd die nodig is om te uploaden. Zodra het is voltooid, hebt u iCloud met succes overgezet naar Google Drive.

  Voortgangsindicator voor bestandsupload in Google Drive

iCloud.com gebruiken

Met de iCloud-website hebt u vanuit elke browser toegang tot iCloud. Hier u hebt toegang tot uw contacten, herinneringen, foto’s, video’s, documenten, en meer. U kunt de iCloud-website gebruiken om dit soort bestanden over te zetten naar Google Drive. U kunt het echter niet gebruiken om back-ups, zoals WhatsApp-back-ups, over te zetten.

Voor deze tutorial zal ik iCloud.com gebruiken om foto’s over te zetten naar Google Drive.

  Ga naar iCloud.com in je browser en log in op uw iCloud-account.

  iCloud-aanmeldingspagina

  Selecteer Foto’s om toegang te krijgen tot de foto’s en video’s die zijn opgeslagen op uw iCloud.

  iCloud-hoofddashboard

  Selecteer de foto’s die u wilt downloaden, klik vervolgens op de downloadknop in de rechterbovenhoek van het scherm. U kunt Ctrl ingedrukt houden terwijl u op de foto’s klikt die u wilt selecteren om meerdere foto’s te selecteren.

  map iCloud-foto's

  Aangezien je meerdere foto’s tegelijk hebt gedownload, iCloud zal de bestanden in één zip zippen. Ga naar de map Downloads op uw bureaublad, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens Hier uitpakken om de map uit te pakken.

  Bestanden uitpakken uit een gecomprimeerd bestand via rechtsklikmenu

  Volgende, verplaats de map iCloud-foto’s van de map Downloads naar de map Google Drive op je bureaublad. Google Drive synchroniseert vervolgens de map iCloud-foto’s van uw bureaublad naar de cloud.

  de map iCloud-foto's naar de map Google Drive in Windows Verkenner slepen

Zonder desktop-apps

  Volg stappen 1 – 4 uit de vorige sectie. Open daarna Google Drive in uw browser, klik op de knop Nieuw toevoegen en klik vervolgens op Map uploaden.

  Het proces van het uploaden van een map in Google Drive in de browser

  Selecteer de iCloud-map voor foto’s om te uploaden.

  De map iCloud-foto's selecteren voor het uploaden van mappen in Google Drive voor het web

  Je hebt iCloud met succes overgezet naar Google Drive alleen de webversies van iCloud en Google Drive gebruiken.

  google drive upload-indicator toont 1 upload voltooid

Veelgestelde vragen

Is Google Drive hetzelfde als iCloud?

Google Drive is niet hetzelfde als iCloud. Ze zijn vergelijkbaar, maar zij ook verschillen hebben. Google Drive is de eigen cloudopslagservice van Google, terwijl iCloud van Apple is. Hoewel ze beide vergelijkbare functies bieden op het gebied van back-up en opslag, werken ze elk anders voor hun eigen platforms.

Moet ik iCloud of Google Drive gebruiken?

Als u zich afvraagt ​​of u iCloud of Google Drive moet gebruiken, moet u aan apparaten denken. Als u iOS-apparaten gebruikt, dan kunt u beter iCloud gebruiken, omdat het naadloos werkt met iOS-apparaten. Als u Android gebruikt, is Google Drive uw favoriete cloudopslagservice.

Kan ik iCloud-gegevens overzetten naar Google Drive?

U kunt iCloud-gegevens overzetten naar Google Drive. Er zijn meerdere manieren om dit te doen, en u kunt ze allemaal op uw bureaublad doen. U kunt ervoor kiezen om de iCloud desktop-app of website of de Google Drive desktop-app of website om uw gegevens over te dragen.

Kan ik een back-up van mijn iPhone maken op Google Drive?

U kunt een back-up van uw iPhone maken op Google Drive. Hoewel Google Drive niet de belangrijkste cloudservice voor iPhone is, je kunt het gebruiken om een ​​back-up van je iPhone te maken als een aanvullende back-up op uw iCloud. Het proces is vrij eenvoudig, maar de tijd hangt af van de grootte van uw back-up.

Breng iCloud over naar Google Drive – Afronden

Wat vond je van deze tutorial?

iCloud overzetten naar Google Drive gaat snel en gemakkelijk. Daarnaast heb je ook meerdere manieren om de overboeking te doen. U kunt de iCloud-desktopapp of -website gebruiken om iCloud over te zetten naar Google Drive. Dit betekent ook dat je iCloud eenvoudig kunt overzetten naar Google Drive zonder je iPhone of iPad.

Meer dan ooit is schakelen tussen iPhone en Android een vrij pijnloze procedure. Als je WhatsApp gebruikt en je wilt dat alleen meenemen, dan is hier: hoe WhatsApp op Android te herstellen vanuit iCloud.

Als u alleen uw contacten van iPhone naar Android wilt meenemen, vindt u hier: hoe contacten van iPhone naar Android over te zetten.
Reageer hieronder en deel deze tutorial met degenen die hulp nodig hebben leren hoe u iCloud overzet naar Google Drive.

0 Shares:
You May Also Like