Hoe iCloud-e-mail door te sturen naar Gmail: het is eenvoudiger dan u denkt!

In iCloud.comklik op het pop-upmenu Instellingen linksonder in de zijbalk en kies vervolgens Voorkeuren. In het tabblad Algemeen, vink Vooruit mijn e-mail naar, typ vervolgens de doorsturen e-mailadres in het tekstveld.

Meerdere e-mailaccounts hebben is tegenwoordig heel gewoon. En de reden voor het hebben van meerdere accounts is vrij eenvoudig.

Mensen ordenen hun zakelijke e-mail liever apart, terwijl de persoonlijke in een apart e-mailaccount. En misschien een ander type e-mail in een ander account.

Maar is het niet hectisch om altijd naar het iCloud-e-mailaccount te gaan? elke keer dat je daar een nieuwe e-mail ontvangt? Dus waarom niet stuur alle iCloud-e-mails door naar uw gewone Gmail-account en verlos uzelf van de pijn van het steeds opnieuw controleren van de iCloud-e-mail.

Bovendien bespaart het je enorm veel tijd als je alle e-mails op één plek hebt doorgestuurd. Het is heel eenvoudig om te leren hoe u iCloud-e-mail doorstuurt naar Gmail en u hoeft slechts enkele basisstappen te volgen.

Stuur de e-mails van iCloud door naar Gmail-account

Stuur alle e-mails door naar Gmail-account

De methode vereist: het gebruik van iCloud.com. Het betekent dus dat u niet specifiek een Apple-apparaat hoeft te gebruiken. U kunt elk apparaat dat u bezit gebruiken, of het nu een Windows-pc, Android-telefoon, Mac of een iPhone is.

1. Gebruik een browser naar keuze en ga naar iCloud.com. Meld u nu aan bij uw iCloud-account en kies de Mail optie op het scherm.

selecteer e-mail uit de lijst

2. Je ziet een Instellingen icoon linksonder in het scherm. Klik op het pictogram en selecteer Voorkeuren…

Voorkeuren optie:

3. Er verschijnt nu een venster dat we gaan gebruiken om de klus te klaren. Terwijl u op de Algemeen tabblad, vink het vakje aan dat zegt: Stuur mijn e-mail door naar: onder het kopje Doorsturen. Als u geen kopie van de e-mail wilt bewaren, vink dan het vakje aan dat zegt: Berichten verwijderen na doorsturen. U moet weten dat het bijhouden van een kopie van de doorgestuurde berichten uw iCloud-ruimte zal verminderen, dus het is beter om ze te verwijderen.

doorstuursectie:

4. Klik ten slotte op Gedaanzodra de instellingen zijn voltooid, worden de iCloud-e-mails doorgestuurd naar het Gmail-account.

Dit waren enkele eenvoudige instructies die u moest volgen, toch? Als u ze volgt, leert u hoe u iCloud-e-mail doorstuurt naar Gmail.

Annuleer het doorsturen van de e-mails

Om welke reden dan ook, wil iemand in de toekomst misschien stoppen met het doorsturen van e-mails naar zijn Gmail-account. Daarvoor hoef je alleen maar terug te gaan naar het tabblad Algemeen, al deze stappen te volgen en het selectievakje uit te schakelen dat zegt: Stuur mijn e-mails door naar.

Sommige specifieke e-mails doorsturen

Het kan bij de meeste mensen zo zijn dat ze de e-mail willen ontvangen alleen van een aantal specifieke mensen worden toegevoegd aan hun Gmail-account. Voor de rest van de e-mails willen ze dat ze blijven zoals ze zijn.

1. Ga naar iCloud.com, log in bij iCloud met je inloggegevens en kies de Mail optie.

2. Klik op de instellingen icoon linksonder en selecteer de Reglement… optie deze keer, in plaats van Voorkeuren…

3. Dit brengt u naar dat venster met het tabblad Regels geselecteerd. Klik op de optie Een regel toevoegen… aan de rechterkant verschijnen.

tabblad regels van icloud

4. Eerst stellen we de regel in voor de kolom waarin staat: Als een berichtdoor op het vervolgkeuzepictogram te klikken en te kiezen voor is vanvan de lijst.

als de berichtregel

5. In de volgende kolom moet u de naam of e-mailadres(sen) opgeven van de mensen van wie u de e-mail wilt doorsturen in het Gmail-account.

6. Nu moet je de regel instellen voor de Dan kolom. De regel voor deze kolom is: Doorsturen naar.

dan heersen

7. Geef ten slotte uw Gmail-adres op waar u uw e-mails wilt laten rusten en klik op Gedaan.

Vanaf nu zullen alle e-mails van de specifieke adressen die eerder op de iCloud-e-mail kwamen, op Gmail komen.

Hoe iCloud-e-mail doorsturen naar Gmail?

Sommige mensen vinden het echt lastig om de iCloud-e-mails door te sturen naar het Gmail-account, hoewel de stappen om dit te doen absoluut pijnloos zijn.

We hopen dat je dit artikel met plezier hebt gelezen en dat je eindelijk je probleem met het doorsturen van e-mail hebt kunnen oplossen nadat je ons artikel hebt doorgenomen. Als u ook problemen ondervindt bij het wissen van iPhone-gegevens van iCloud, lees dan ons artikel en leer hoe u dit kunt doen.

Als je denkt dat we een andere methode hebben weggelaten om deze taak uit te voeren, deel deze dan met ons en andere gebruikers in het commentaargedeelte hieronder.

0 Shares:
You May Also Like