Hoe het wifi-signaal op Mac te verbeteren: 10 methoden

Dingen gedaan krijgen op een Mac met een zwak wifi-signaal is op zijn best moeilijk en in het slechtste geval onmogelijk.

Natuurlijk hebben niet alle apps een internetverbinding nodig om te werken, maar zelfs zoiets eenvoudigs als het schrijven van een kort document kan omslachtig zijn als je geen informatie online kunt opzoeken, toegang hebt tot je cloudgebaseerde agenda en het document niet naar de beoogde ontvanger kunt e-mailen .

Het goede nieuws is dat er meerdere manieren zijn om het wifi-signaal te verbeteren zonder je huidige internetprovider te verlaten. Laten we eens kijken naar de meest effectieve technieken, zodat u afscheid kunt nemen van hopeloze download- en uploadsnelheden, hoge latentie en vervelende verbindingsproblemen.

10 beproefde manieren om wifi te verbeteren

De kwaliteit van een wifi-signaal kan op verschillende manieren worden verbeterd. Sommige manieren kosten geen tijd en geld om te proberen, terwijl andere een aanzienlijk grotere investering vergen.

De meest kosteneffectieve benadering is dan om te beginnen met methoden die weinig moeite kosten en geleidelijk over te gaan naar methoden die meer inspanning vergen.

1. Test uw wifi-snelheid

Hoewel het testen van uw wifi-snelheid uw wifi-signaal op zichzelf niet zal verbeteren, bereikt het twee zeer belangrijke dingen:

  Biedt u een referentiepunt dat u kunt gebruiken voor vergelijkingsdoeleinden. Geeft aan of u de door uw internetprovider geadverteerde snelheid kunt bereiken.

Test uw wifi-snelheid

Als je ontdekt dat je veel te weinig wifi-snelheden hebt die je zou moeten krijgen, kun je overwegen onmiddellijk contact op te nemen met je internetprovider, vooral als je geen reden hebt om aan te nemen dat er iets mis is aan jouw kant.

2. Start uw wifi-router opnieuw op

Zoals Moss en Roy van De IT-menigte zeg altijd: “Heb je geprobeerd het uit en weer aan te zetten?” Hoewel dit advies misschien wat neerbuigend lijkt, is het een feit dat een simpele herstart van de router veel problemen kan oplossen en uiteindelijk je wifi-signaal kan verbeteren.

Start uw wifi-router opnieuw op

Opnieuw opstarten helpt omdat moderne routers in feite kleine computers zijn en veel informatie opslaan in tijdelijke opslaglocaties die caches worden genoemd. Uw router houdt bijvoorbeeld een cache bij met DNS-records, die informatie geven over het afhandelen van aanvragen voor domeinnamen.

Na verloop van tijd kan deze informatie beschadigd raken en een eenvoudige herstart is voldoende om de hele cache te wissen en de router te dwingen deze helemaal opnieuw te maken.

3. Controleer uw netwerkdiagnose

Uw Mac kan veelvoorkomende problemen met uw draadloze verbinding detecteren en u hoeft niet eens een hulpprogramma van derden te installeren dankzij het ingebouwde hulpprogramma voor draadloze diagnose. Om toegang te krijgen:

  Houd de Option-toets ingedrukt en klik op het wifi-pictogram in de menubalk. Klik op de opties voor draadloze diagnose.Klik op de opties voor draadloze diagnose
  Er verschijnt een venster met een inleiding tot de Wireless Diagnostics-tool. Lees de instructies en klik op Doorgaan om de diagnose van uw draadloze omgeving en configuratie te starten.Lees de instructies en klik op Doorgaan
  Wacht tot Wireless Diagnostics klaar is met het uitvoeren van alle tests.Wacht tot Wireless Diagnostics klaar is met het uitvoeren van alle tests
  Pas de aanbevolen oplossingen toe of controleer uw wifi-verbinding op problemen als er geen problemen worden gedetecteerd.Pas de aanbevolen oplossingen toe

Houd er rekening mee dat de resultaten van het Wireless Diagnostics-proces kunnen worden beïnvloed door de locatie van uw Mac en het tijdstip waarop u de test uitvoert.

4. Analyseer uw wifi-dekking

Locatieafhankelijke diagnostische tools zoals het hulpprogramma Wireless Diagnostics kunnen informatie geven over uw wifi-signaal en de sterkte ervan, maar ze vertellen niet het volledige verhaal omdat ze de wifi-dekking niet analyseren.

Met andere woorden, ze vertellen je niet hoe ver de signalen die door je wifi-router worden uitgezonden, kunnen reiken voordat ze te zwak worden om te detecteren. Dat is waar apps voor wifi-site-enquêtesoftware leuk zijn NetSpot WiFi-analysator kom binnen.

Met NetSpot kunt u eenvoudig een WiFi-site-enquête uitvoeren door gegevensmonsters van meerdere locaties te verzamelen. NetSpot analyseert vervolgens de verzamelde gegevens voor u en zet deze om in gedetailleerde heatmaps die prestatieproblemen in één oogopslag onthullen.

Analyseer uw wifi-dekking

NetSpot kan meer dan 15 heatmap-visualisaties maken om u te helpen alles te analyseren, van signaal-ruisverhouding tot frequentiebanddekking tot draadloze zendsnelheid, en u kunt de app downloaden voor free van zijn website.

5. Verplaats uw router

Na het uitvoeren van een WiFi-site-enquête met behulp van een WiFi-analysator zoals NetSpot, zou u een redelijk goed idee moeten hebben van hoe goed uw router is geplaatst. Als een deel van het gebied dat je wilt bestrijken met een sterk wifi-signaal feilloos wordt afgedekt, maar een ander deel is bezaaid met signaaldode zones, dan is het tijd om de router naar een betere plek te verplaatsen.

Over het algemeen moet de router ongeveer in het midden van uw woonruimte worden geplaatst. Als dat niet mogelijk is, kies dan een locatie die het minst wordt belemmerd. Een open woonkamer blokkeert bijvoorbeeld gegarandeerd de signalen die door de router worden uitgezonden, minder dan een krappe keuken vol grote apparaten die radiofrequentieruis uitzenden.

U kunt altijd controleren of de nieuwe locatie een verbeterd WiFi-bereik heeft door een ander WiFi-siteonderzoek uit te voeren met NetSpot of een andere soortgelijke WiFi-analysator.

6. Snoei onnodige verbindingen weg

Het zal je misschien verbazen hoeveel apparaten toegang hebben tot je wifi-netwerk. Van slimme apparaten tot de kinderen van je buren en hun vrienden, elke extra verbinding zorgt voor een extra belasting van je wifi-router. Als de totale belasting een bepaalde drempel overschrijdt, lijden de download- en uploadsnelheden van iedereen, daarom moet u onnodige verbindingen regelmatig proactief snoeien.

De eenvoudigste manier om dat te doen, is door het wifi-wachtwoord te wijzigen. Door dit te doen, dwingt u alle aangesloten apparaten om opnieuw verbinding te maken, wat niet mogelijk is zonder het nieuwe wachtwoord.

Om uw wifi-wachtwoord te wijzigen, moet u:

  Log in op de beheerdersinterface van uw router. Ga naar draadloze beveiligingsinstellingen. Voer het nieuwe wachtwoord in en wacht tot de WiFi-interface of de hele router opnieuw is opgestart.Voer het nieuwe wachtwoord in

Met deze methode kunt u uw wifi-signaal vrijwel onmiddellijk verbeteren en genieten van een snellere en stabielere verbinding met internet zolang u uw wachtwoord voor uzelf houdt.

7. Wijzig een wifi-kanaal of -band

Uw router zendt uit op een specifieke band en kanaal. Een band is een afzonderlijk radiofrequentiebereik en de twee meest gebruikte banden – 2,4 en 5 GHz – zijn beide onderverdeeld in meerdere kanalen.

Een wifi-kanaal of -band wijzigen

De 2,4 GHz-band is in Noord-Amerika verdeeld in 11 kanalen, maar slechts drie van deze kanalen (1, 6 en 11) overlappen elkaar niet. De 5 GHz-band is verdeeld in tientallen en tientallen kanalen, dus overlappende of co-channel interferentie zijn zelden problemen die handmatig moeten worden opgelost.

Om te beslissen welk niet-overlappend kanaal in de 2,4 GHz-band het meest geschikt is, moet u uitzoeken hoeveel afzonderlijke kanalen worden gebruikt en het kanaal kiezen dat het minst wordt gebruikt. Een WiFi-tool zoals NetSpot maakt dit gemakkelijk te vind het beste wifi-kanaal en kan zelfs meer dan dat.

8. Upgrade de firmware van uw router

Uw router wordt bestuurd door gespecialiseerde software die firmware wordt genoemd. Net als macOS kan routerfirmware allerlei bugs en optimalisatieproblemen bevatten, die de prestaties negatief kunnen beïnvloeden en deze kunnen blootstellen aan gevaarlijke malware.

Gelukkig updaten de meeste moderne routers zichzelf automatisch met regelmatige tussenpozen. Controleren of u de nieuwste beschikbare firmware gebruikt:

  Log in op de beheerdersinterface van uw router. Ga naar Geavanceerde instellingen. Zoek naar een firmware-updateoptie (vaak te vinden in het gedeelte Beheer). Controleer of er een nieuwe firmwareversie beschikbaar is. Als dit het geval is, installeer het dan.Upgrade de firmware van uw router

Houd er rekening mee dat alle routers anders zijn, dus de update-optie kan zich in een heel ander deel van de beheerdersinterface van uw router bevinden, dus beschouw de bovenstaande stappen als slechts een illustratie van het proces.

9. Koop een wifi-extender

Een wifi-extender is een handig klein apparaatje dat je in elk standaard stopcontact kunt steken om het bereik van je bestaande wifi-netwerk te vergroten.

Koop een wifi-extender

WiFi-extenders kunnen erg goedkoop zijn, maar de goedkopere modellen creëren meestal een apart WiFi-netwerk, waardoor uw apparaten tijdens het roamen tussen netwerken moeten schakelen.

Duurdere wifi-extenders kunnen samen met de hoofdrouter een mesh wifi-netwerk creëren om met één netwerk een groot gebied te bestrijken.

10. Koop een nieuwe router

Het kopen van een nieuwe router is zeker de nucleaire optie als het gaat om het verbeteren van een wifi-signaal op Mac, maar het kan buitengewoon effectief zijn.

Moderne routers ondersteunen allerlei handige functies, waaronder multi-user, multiple-input, multiple-output-technologie – beter bekend als MU-MIMO – beamforming en andere.

Ze ondersteunen ook de nieuwste wifi-standaarden (bijvoorbeeld wifi 6) en bieden een veel grotere doorvoer, vooral in scenario’s met hoge dichtheid.

Conclusie

Zoals je kunt zien, zijn er veel effectieve manieren om een ​​wifi-signaal te verbeteren en problemen met slechte download- en uploadsnelheid, hoge latentie en onvoldoende signaalsterkte te elimineren. Ongeacht welke van de in dit artikel beschreven methoden u besluit te proberen, we raden u ten zeerste aan altijd een WiFi-signaalanalysetool te gebruiken, zoals NetSpot om de wifi-prestaties voor en na te controleren, zodat u weet of u dichter bij het bereiken van uw doel komt.

0 Shares:
You May Also Like