Hoe het snelkoppelingsvirus te verwijderen zonder formattering of enig gegevensverlies

Een snelkoppelingsvirus is een virus dat uw USB-flashstation, harde schijf, geheugenkaarten of mobiele telefoon binnendringt en uw bestanden verandert in snelkoppelingen met de originele mappictogrammen. De logica achter uw map die snelkoppelingen wordt, is dat dit virus uw originele mappen/bestanden op dezelfde verwijderbare media verbergt en de snelkoppeling met dezelfde naam maakt. Als u ook de enige snelkoppelingsmap krijgt bij het plaatsen van de USB-drive, geheugenkaart op de computer. En op zoek naar een oplossing om van dit virus af te komen, hier hebben we enkele tips om snelkoppelingsvirussen verwijderen zonder de schijf te formatteren of zonder enig gegevensverlies.

Wat is een snelkoppelingsvirus?

Een snelkoppelingsvirus is een soort combinatie van trojan en worm die al uw bestanden en mappen verbergt en ze vervolgens vervangt door snelkoppelingen die er identiek uitzien als de originelen. Dit soort virussen treffen voornamelijk fysieke apparaten voor bestandsoverdracht, zoals USB-flashstations, externe harde schijven en SD-geheugenkaarten, maar ze kunnen naar computers worden overgebracht wanneer u een geïnfecteerd apparaat blootstelt.

We weten allemaal dat een computervirusinfectie alleen wordt verwijderd door antivirusprogramma’s. Maar deze keer hebben we het over Shortcut Virus, een nieuw modern virus dat automatisch op uw computer/USB/SD-kaart komt en uw inhoud omzet in een snelkoppeling. En veel snelkoppelingsvirussen blijven onopgemerkt door antivirussoftware.

Hoe snelkoppeling virus USB te verwijderen?

Als u een USB-flashstation, externe harde schijf of SD-geheugen hebt dat is geïnfecteerd met het snelkoppelingsvirus. Hier leest u hoe u de infectie van het externe apparaat verwijdert.

Snelkoppelingsvirus verwijderen met CMD

Het gebruik van de opdrachtprompt om een ​​snelkoppelingsvirus te verwijderen en bestanden te herstellen is de beste manier en er zijn 95% mogelijkheden om het virus te verwijderen. Deze methode verwijdert snelkoppelingsvirussen van USB-flashstations, geheugenkaarten, pc’s, harde schijven en zelfs mobiele telefoons.

Klik op startmenu type cmd selecteer opdrachtprompt klik met de rechtermuisknop en voer uit als beheerder.

Plaats nu het door een virus aangetaste USB-station (externe schijf). En noteer de door een virus aangetaste stationsnaam (de naam van uw systeemstation, USB-station of geheugenkaartstation)

Typ de opdracht zoals hieronder weergegeven:
attrib -h -r -s /s /d F:*.*

Opmerking: hier F: is Mijn systeemstationletter die wordt beïnvloed door het snelkoppelingsvirus.

Opdracht uitgelegd:

Attribuut is een MS-DOS-opdracht die ons helpt om de eigenschappen van bestand/map te wijzigen.

-H staat voor “verwijder verborgen”
-R staat voor “verwijder alleen-lezen”
-s “systeem markeren”.

/s maakt de opdracht recursief van toepassing op alle bestanden en mappen in de huidige map en alle submappen – in dit geval eigenlijk het hele apparaat.

/D zorgt ervoor dat de opdracht ook van toepassing is op mappen (normaal gesproken behandelt attrib alleen bestanden).

*.* betekent dat alle bestandsnamen en mapnamen als een match moeten worden beschouwd.

Druk nu op de enter-toets en wacht een paar seconden om de opdracht te voltooien. Na voltooiing controleert de opdracht uw schijf, uw snelkoppelingsbestanden worden opnieuw geconverteerd naar normale bestanden. Verwijder onbekende bestanden uit uw opslag nadat het opdrachtproces is voltooid. wanneer u uw bestanden hebt, kopieert u uw bestanden ergens naartoe en formatteert u uw USB-drive.

Methode 2 Snelkoppelingsvirus verwijderen

In feite is het snelkoppelingsvirus actief in het taakbeheerproces > U kunt dat proces beëindigen en uw computer maakt niet opnieuw een snelkoppeling in realtime.

Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer Taakbeheer. Nu op Taakbeheer> Selecteer proces (Meer detail)> Scroll naar beneden en zoek naar het proces “wscript.vbs”> Selecteer ze en beëindig de taak

Als de schijf keer op keer wordt geïnfecteerd, zelfs na het volgen van de hierboven gegeven methoden, installeer dan gewoon antivirus en voer een opstartscan uit. Als u dit gebruikt, wordt alle malware tijdens het opstarten verwijderd.

Gebruik het hulpprogramma voor het verwijderen van snelkoppelingen voor virussen

U kunt ook een gratis hulpprogramma voor het verwijderen van snelkoppelingen van derden gebruiken om uw computer te scannen en alle snelkoppelingsvirussen en ongeldige shorts te ontdekken om ze voorgoed te verwijderen.

U kunt Shortcut Virus Remover downloaden hier gratis.

Verwijder Shortcut Virus met behulp van Register Tweak

U kunt het snelkoppelingsvirus ook verwijderen met Register tweak.

Open hiervoor eerst Uitvoeren door op Win+R-toetsen te drukken. Typ hier regedit en druk op Enter. Hierdoor wordt het venster Register-editor geopend.

Navigeer nu in de linkerbovenhoek van de register-editor naar de volgende sleutel.

HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Run

Hier in het rechterdeelvenster Zoek naar de registersleutel odwcamszas, WXCKYz, OUzzckky, klik er gewoon met de rechtermuisknop op en verwijder het. Dat is alles, Sluit het register en start de vensters opnieuw om wijzigingen effectief te maken.

Hoe u uw schijf kunt vermijden door het Shortcut Virus

Schakel Autorun uit, zodat Pendrive niet automatisch wordt uitgevoerd

    Scan op virussen en gebruik vervolgens de Pendrive. Gebruik de Pendrive niet op openbare pc’s Gebruik geen schadelijke websites Houd uw antivirusprogramma up-to-date

Opmerking: als u weet dat uw PD is geïnfecteerd met een virus, dubbelklik er dan niet op. Probeer er door te bladeren met de rechtermuisknop of probeer het in een nieuw venster te openen. Dubbelklikken voert de “Autorun.inf” uit, die meestal gepaard gaat met een virus. Binnen Autorun.inf zijn er opdrachten geschreven die uiteindelijk uw virus uitvoeren. Dubbelklikken op een geïnfecteerde PD voert dus uw virus uit en infecteert de pc.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like