Hoe het laptoptoetsenbord op Windows OS uit te schakelen

Het originele toetsenbord op een laptop is niet van die geweldige kwaliteit en zeker niet als de laptop een goedkopere is. En daarom werken de toetsen op het toetsenbord van de laptop soms nogal te vroeg met werken.

Nu rest ons alleen nog de keuze om een ​​extern toetsenbord te gebruiken. Maar daarvoor moeten we het primaire toetsenbord uitschakelen, zodat het geen overlast veroorzaakt. Als u meer wilt weten over hoe u het toetsenbord van een laptop op een Windows 7-, 8- of 10-systeem kunt uitschakelen, moet u deze tutorial lezen.

Laptoptoetsenbord uitschakelen op Windows

U kunt het toetsenbord van de laptop handmatig uitschakelen door de toetsenbordconnector van het moederbord te verwijderen. Maar hiervoor moet je de laptop demonteren en we raden dit niet aan tenzij je weet hoe je het goed moet doen. U kunt echter de onderstaande stappen volgen om het toetsenbord uit te schakelen zonder uw laptop af te breken.

Opmerking: Houd een extern toetsenbord en muis bij de hand terwijl u het toetsenbord van de laptop uitschakelt. Zoals bij sommige laptopmodellen, delen het toetsenbord en de muis dezelfde softwarestuurprogramma’s, zodat ze allebei niet meer samen kunnen werken.

Het toetsenbord tijdelijk uitschakelen

1. Ga naar de Start menu en typ Apparaat beheerder in het zoekveld.

Zoeken naar apparaatbeheer

Opmerking: Hier gebruik ik a Windows 8 laptop, maar u kunt hetzelfde doen op elke Windows-pc.

2. Open nu de Apparaat beheerder en vind de Toetsenborden optie tussen andere apparaten.

Apparaat beheerder

3. Als je het hebt gevonden, klik je op de pijl om toegang te krijgen tot meer opties. Vervolgens ziet u waarschijnlijk twee of meer toetsenborden in de opties. Het eerste toetsenbord is standaard het ingebouwde toetsenbord van uw laptop. U kunt er met de rechtermuisknop op klikken en selecteren: Verwijderen om het toetsenbord tijdelijk uit te schakelen.

Toetsenbord tijdelijk uitschakelen

4. Bevestig op het volgende tabblad uw acties door op te klikken Oke.

Bevestigen

Hiermee is uw toetsenbord uitgeschakeld tot de volgende keer dat u uw computer opnieuw opstart. Wanneer u uw pc opnieuw opstart, worden de toetsenbordstuurprogramma’s automatisch opnieuw geïnstalleerd en werkt uw toetsenbord zoals gewoonlijk.

Als u het toetsenbord permanent wilt uitschakelen, is deze methode niets voor u. U kunt echter de stappen volgen die in de onderstaande methode worden getoond om permanent van het toetsenbord van uw laptop af te komen.

LEES OOK: Scherm splitsen op Windows OS

Schakel het toetsenbord permanent uit

Om uw toetsenbord permanent uit te schakelen, moet u uw pc voor de gek houden door de verschillende stuurprogramma’s voor uw toetsenbord bij te werken. Maar maak je geen zorgen, het is een omkeerbaar proces en je kunt de toegang tot je toetsenbord terugkrijgen wanneer je maar wilt.

1. Volg op je pc of laptop dezelfde stappen als in de vorige methode en open Apparaat beheerder ben ermee bezig. Zoek onder Apparaatbeheer Toetsenborden en klik op de pijl om de verborgen opties weer te geven. Klik nu met de rechtermuisknop op uw ingebouwde toetsenbord en selecteer de Stuurprogramma bijwerken optie.

stuurprogrammasoftware bijwerken

2. Nu wordt u gevraagd hoe u naar stuurprogramma’s wilt zoeken. Selecteer de tweede optie Zoek op mijn computer naar stuurprogramma’s.

zoeken naar stuurprogramma's

3. Selecteer op het volgende tabblad Laat me kiezen uit een lijst met beschikbare stuurprogramma’s op mijn computer.

kies stuurprogramma's van de computer

4. Daarna moet je eerst uitvinken de Toon compatibele hardwaredoos. Terwijl u dat doet, verschijnt er een lijst met fabrikanten en hun toetsenbordmodellen. U kunt nu elke fabrikant en elk ander model selecteren dan uw standaard toetsenbordmodel. Klik na het selecteren van een willekeurige fabrikant en model op Volgende verder gaanselecteer willekeurige toetsenbordmodellen5. Selecteer op het volgende tabblad Ja en uw toetsenbord zal ophouden te werken.

Waarschuwing bestuurder

Daarna kunt u het volgende tabblad sluiten en zal het om toestemming vragen om uw pc opnieuw op te starten. Zodra u toestemming geeft, wordt de computer opnieuw opgestart en wordt uw toetsenbord permanent uitgeschakeld.

Het toetsenbord inschakelen

Om uw toetsenbord opnieuw te activeren, kunt u dezelfde stappen volgen als hierboven, maar deze keer moet u selecteren: automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware in de tweede stap.

automatisch zoeken naar stuurprogramma's

Hiermee wordt de originele toetsenbordsoftware op uw pc bijgewerkt en zal uw ingebouwde toetsenbord normaal gaan werken.

Conclusie

De meeste laptops hebben tegenwoordig zeer delicate toetsen en ze kunnen op elk moment stoppen met werken.

Het maakt niet uit met welk geval je achterblijft, je hebt geen andere keuze dan een extern toetsenbord te gebruiken. Maar voordat je een extern toetsenbord gebruikt, is het beter om het ingebouwde toetsenbord van je laptop uit te schakelen. U kunt de stappen in dit artikel volgen om uw toetsenbord tijdelijk of permanent uit te schakelen, afhankelijk van uw behoeften. Ik hoop dat dit artikel je helpt om de taak te volbrengen.

0 Shares:
You May Also Like