Hoe hebben ze het gedaan?

c by ge smart switch without neutral wiring

In het verleden moesten gebruikers van slimme schakelaars in oudere huizen zonder neutrale bedrading het geld ophoesten voor een draadloze hub om hun schakelaars te laten werken, maar C by GE heeft onlangs nieuwe – en hubloze – slimme schakelaars aangekondigd voor aansluitdozen zonder een neutrale draad .

Zonder neutrale bedrading kunnen oudere tweedraads aansluitdozen geen stroom leveren aan een slimme schakelaar wanneer de schakelaar is uitgeschakeld, vandaar de noodzaak – tot nu toe in ieder geval – voor een draadloze hub bij gebruik van een slimme schakelaar met legacy twee- draad opstellingen.

Dus, wat is de truc van C by GE met zijn nieuwe, hubloze slimme schakelaars en dimmers, die een neutrale draad zullen werken?

Tom Stimpac, C by GE’s chief innovation manager, vertelde me op CES dat de nieuwe hubless C by GE slimme schakelaars en dimmers zijn ontworpen om energie te “stelen” van de draad die door de schakelaar naar de voeding gaat (op een absoluut minimumniveau) de essentiële functies van de switch, namelijk Bluetooth en Wi-Fi.

c door ge slimme schakelaar zonder neutraal bedradingsdetail

“Terwijl de elektriciteit op verschillende punten door de schakelaar gaat, zuigen we een bepaalde hoeveelheid energie af en slaan we deze op”, zei Stimpac, die eraan toevoegde dat de stroom wordt opgeslagen in condensatoren in plaats van in een batterij. “Dus wat er eigenlijk gebeurt, is, wanneer… [the switch] is uitgeschakeld, houden we altijd een minimale hoeveelheid energie aan om ervoor te zorgen dat wifi en Bluetooth nog steeds kunnen werken.”

Stimpac zei dat het een jaar duurde voordat C by GE zijn hubless tweedraads (de aardedraad niet meegerekend) smart switch-concept uitbracht, in samenwerking met fabrikanten van wifi-chips zoals Realtek. C by GE heeft ook drie patenten aangevraagd op de technologie.

De nieuwe hubless C by GE slimme schakelaars en dimmers zijn compatibel met zowel Alexa als Google Assistant en zijn verkrijgbaar in vijf configuraties: een dimmerschakelaar, een dimmerschakelaar met een ingebouwde bewegingssensor, een aan-uitknop, een aan-uitschakelaar , en een aan-uit tuimelschakelaar.

De nieuwe schakelaars en dimmers zullen “begin” 2020 arriveren, terwijl prijsdetails nog in de lucht zijn.

0 Shares:
You May Also Like