Hoe Google Reverse Image Search op iPhone uitvoeren: vind afbeeldingen die vergelijkbaar zijn met die van u

Heb je ooit een afbeelding online gevonden en vraag je je af waar deze vandaan komt? Of misschien heb je iemands foto online gezien en vroeg je je af of deze ergens anders te vinden is? Misschien onder de naam van een andere persoon, a la TV’s Catfish?

Het zal je misschien verbazen dat alleen al door je mobiele telefoon gebruikenkunt u gemakkelijk meer informatie vinden over bepaalde foto’s die worden weergegeven een locatie, oriëntatiepunt, persoon of andere dingen die je in het echt ziet. Het enige dat u hoeft te doen om de details over deze foto’s te krijgen, is door Google omgekeerd op afbeeldingen te zoeken op de iPhone. Maar weet je hoe je dit moet doen? Zo niet, maak je geen zorgen, want dat is wat we hier zijn om je te vertellen.

Google Omgekeerd zoeken naar afbeeldingen op iPhone

Safari-browser gebruiken

Safari is de standaardzoekmachine die door Apple wordt gebruikt. Daarom gebruiken de meeste iPhone-gebruikers Safari om te browsen. Zo kunnen gebruikers van de Safari-app een afbeelding omgekeerd zoeken.

1. Open de Safari-browser op je iPhone en zoek images.google.com.

2. Linksboven in de zoekbalk ziet u een AA knop. Tik erop.

Bekijk desktopversie

3. Er verschijnen een paar opties op het scherm en u moet de selecteren Bekijk desktopversie. Als je deze optie niet ziet, veeg je naar rechts en vink je nu aan.

4. Zodra het bureaubladthema is geladen, ziet u de camera icoon verschijnen naast de zoekbalk.

camerapictogram op google

5. Nadat u op het camerapictogram hebt geklikt, krijgt u de optie om ofwel: Afbeeldings-URL plakken of Upload een afbeelding door er nu een te maken met de camera of door er een te uploaden die je al op je telefoon hebt staan.

geef url of upload afbeelding

6. Het duurt een paar seconden voordat de afbeelding is geüpload, waarna de resultaten automatisch op het scherm verschijnen.

Google Chrome gebruiken

Afbeeldingen zoeken via browser

U kunt zoekafbeeldingen niet omkeren met Safari als ze op een website staan. U moet dus Google Chrome downloaden als u dit nog niet heeft.

1. Download de Google Chrome app op de doel-iPhone en open deze.

2. Nu eenvoudig bezoek de website waar de afbeelding bestaat waarvoor u Google afbeeldingen wilt zoeken.

3. Lang ingedrukt houden de afbeelding en een lijst met verschillende opties verschijnen op het scherm. Selecteer uit de verschillende opties die u ziet Zoek op Google naar deze afbeelding.

zoek google naar deze afbeelding

Alle gerelateerde resultaten verschijnen nu op uw telefoon.

Afbeeldingen zoeken met camera of door foto’s te uploaden

Net als Safari kan Google Chrome ook worden gebruikt om omgekeerd te zoeken door de foto’s vanaf de telefoon te uploaden of door op de foto’s te klikken.

1. Ga eerst naar images.google.com.

2. Tik nu op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Bekijk desktopversie optie.

3. Net als bij de eerste methode, zie je de camera icoon op het scherm verschijnen. U hoeft alleen de URL in te voeren, op de foto te klikken of deze te uploaden en te wachten op de zoekresultaten.

Google Lens gebruiken

Omgekeerd zoeken naar afbeeldingen is ook mogelijk met behulp van de app van derden genaamd Google Lens. Omdat de app door Google is gebouwd, hoeft u zich geen zorgen te maken over de kwaliteit van het werk en de veiligheid van uw gegevens.

1. Download de Google Lens-app uit de App Store en open deze.

2. Direct na het openen van de app wordt de camera van de telefoon geopend en moet je gewoon klik op de foto van alles waarvoor u informatie nodig heeft.

3. Door op de te klikken afbeeldingen icoon linksonder verschijnen alle foto’s op je telefoon. Kies de afbeelding waarvan u de resultaten wilt zien.

Andere belangrijke functies die van pas kunnen komen, zijn vertaling en tekst. Als een foto een tekst bevat, hoeft u alleen de tekst aan de camera te tonen en deze zal deze automatisch converteren naar de geselecteerde taal. Aan de andere kant kunt u met de functie Tekst de tekst overal vandaan kopiëren. U hoeft alleen de tekst aan Google Lens te tonen en de tekst te selecteren die u wilt kopiëren.

Veelgestelde vragen

Hoe Google Afbeeldingen zoeken op iPhone om te keren?

Er zijn meerdere manieren waarop u het zoeken naar afbeeldingen op een iPhone kunt omkeren. U kunt de Safari-browser, Google Chrome-browser of apps van derden gebruiken, zoals Google Lens.

Nu weet je hoe je Google Reverse Image Search op iPhone kunt gebruiken

We hopen dat je dit artikel met plezier hebt gelezen en dat het je heeft geholpen te begrijpen hoe je Google afbeeldingen kunt omkeren op de iPhone. Omgekeerd zoeken naar afbeeldingen kan een erg handige functie zijn als u iets wilt weten over iets dat u op een website, een foto of iets anders in het echte leven ziet.

ik heb je gegeven meerdere opties voor omgekeerd zoeken naar afbeeldingen, dus je hebt een paar dingen die je kunt proberen. Het maakt niet uit of u de Safari-browser of Google Chrome gebruikt, beide kunnen de klus gemakkelijk klaren.

Als dit artikel je heeft geholpen, aarzel dan niet om het met je vrienden te delen. Hoe heeft Google reverse image search u geholpen? Laat gerust een reactie achter en laat het me weten.

0 Shares:
You May Also Like