Hoe Google Play Music in te stellen als ringtone: gebruik in plaats daarvan YouTube Music!

How To Print WhatsApp Messages: Check These 2 Ways

Houd je van een bepaald nummer of geluid en wil je het als je aangepaste beltoon? Vroeger deden mensen een aantal dingen om een ​​nummer als ringtone te krijgen. Ze namen muziek op van de radio of hun tv en gebruikten die als ringtone. Maar nu is het gemakkelijker dan ooit om een ​​nummer als beltoon op Android te gebruiken.

Hier is hoe Google Play Muziek in te stellen als beltoon met gemak.

Hoe Google Play Muziek in te stellen als ringtone

Sinds de lancering in 2011 Google Play Muziek was de standaard muziekspeler van Android, het werd echter in december 2020 stopgezet en vervangen door YouTube Music. Sinds Google Play Music is vervangen door YouTube Music, is de YouTube Music-app de standaardmuziekspeler van Android.

Een van de dingen die Google deed bij het afsluiten van Google Play Muziek, was dat gebruikers tot 24 februari 2021 al hun gedownloade muziek konden overzetten naar YouTube Music. Na deze datum zijn alle gegevens die gebruikers hadden op Google Play-muziek verwijderd. Dit betekende dat gebruikers hun Google Play Music-bestanden konden behouden en gemakkelijk konden migreren naar YouTube Music.

Nutsvoorzieningen, YouTube Music werkt als de standaardmuziekspeler van Android en als streamingdienst. Dit is een van de redenen waarom Google heeft besloten Google Play Music af te sluiten en al zijn muziek in deze nieuwe app aan te bieden.

Hoewel YouTube Music de standaardspeler is, is het niet erg eenvoudig om het te gebruiken om direct een nummer als beltoon in te stellen. Je kunt het gebruiken om gedownloade nummers of audiobestanden op je telefoon af te spelenmaar je kunt die nummers niet rechtstreeks vanuit de app als je beltoon instellen.

Dit betekent echter niet dat u de muziek niet als beltoon kunt gebruiken. Je kunt nog steeds de gedownloade muziek die je afspeelt in YouTube Music als ringtone. Zelfs met de app-wijziging is dit een van de dingen die constant is gebleven voor Android-telefoons.

Hier is hoe u Google Play Muziek naar beltoon kunt krijgenhoewel het nu YouTube Music is:

  Open de app Instellingen op je Android-telefoon en tik op Geluiden en trillingen.

  Android-instellingen-app

  Volgende, tik op Ringtone om toegang te krijgen tot de beltonen van uw telefoon. Zoals je kunt zien, gebruikt mijn telefoon twee simkaarten, dus ik kan voor elke een specifieke beltoon instellen.

  Dit betekent dat als iemand mij belt op sim 1, ik een andere beltoon hoor dan wanneer iemand mij belt op sim 2. Voor deze tutorial verander ik de beltoon voor sim 1.

  Instellingen voor geluiden en trillingen en beltonen in Android

  Telefoons hebben al een set standaardbeltonen om uit te kiezen. De focus hier ligt echter op het gebruik van een gedownload nummer als uw aangepaste beltoon. Om toegang te krijgen tot deze nummers, tik op de knop + in de rechterbovenhoek van het scherm.

  Ringtone-instellingen in Android

  Nu kun je uit alle audiobestanden kiezen op je telefoon. U kunt de zoekoptie bovenaan de telefoon gebruiken of scrollen om het gewenste nummer te vinden. Voor mijn ringtone ging ik met een gratis filmische audiotrack van Bensound.com. Nadat je het nummer hebt geselecteerd dat je wilt gebruiken, tik je op Gereed om je keuze op te slaan.

  Geluidkiezerscherm in ringtone-instellingen voor Android

  Daar heb je het, je hebt met succes een gedownload nummer gebruikt waarin je kunt spelen YouTube Music als je beltoon.

  Gedownload nummer ingesteld als beltoon in Android

  Nadat je het nummer als ringtone hebt ingesteld, kun je het eenvoudig opnieuw selecteren wanneer je maar wilt. Dit komt omdat het maken van een gedownload nummer je ringtone zal kopiëren naar de Ringtones-map op je Android-telefoon.

  Om dit te zien, open de gratis app Bestandsbeheer op uw telefoon en zoek vervolgens naar de map Ringtones. Daar ziet u de beltoon van uw nieuwe telefoon.

  De map met beltonen openen via bestandsbeheer in Android

Als je een fan bent van video-tutorials, hier is er een die je laat zien hoe YouTube Music in te stellen als beltoon:

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn gedownloade muziek als ringtone gebruiken?

U kunt gedownloade muziek als beltoon gebruiken. Het is gemakkelijk, vooral op Android-telefoons. Jij kan eenvoudig toegang tot uw beltonen in uw app Instellingen en selecteer een gedownload nummer om als beltoon te gebruiken in plaats van de standaardbeltonen die bij uw telefoon worden geleverd.

Hoe Google Play Music in te stellen als beltoon – Afronding

Wat vond je van dit artikel?

Om eerlijk te zijn vind ik het een beetje jammer dat Google Google Play Muziek heeft stopgezet, maar YouTube Music is best leukvooral als u uw gedownloade muziek zowel wilt streamen als luisteren.

Zoals je kunt zien, is het vrij eenvoudig om de nummers te gebruiken waar je naar luistert YouTube Music als beltonen op je Android-telefoon. Dit betekent dat je een aantal behoorlijk coole beltonen kunt hebben.

Als je veel WhatsApp-oproepen ontvangt, kun je: verander je WhatsApp-beltoon met gemak ook. En als je een iPhone hebt, hebben we een geweldige handleiding voor het instellen van iPhone-beltonen. Als je het nog niet wist, kun je ook verschillende meldingen instellen voor verschillende apps op je Android-telefoon.

Ik hoop dat je het artikel leuk vond. Zorg ervoor dat je het deelt, zodat anderen kunnen leren hoe ze Google Play Muziek als beltoon kunnen instellen.

0 Shares:
You May Also Like