Hoe Google Drive op Mac, Windows en Linux te koppelen

Mount Google Drive

Google Drive is een van de meest bruikbare en populaire cloudopslagsystemen. Het is compatibel met de online tools van Google, is gebruiksvriendelijk en stelt u in staat bestanden en mappen te delen met vrienden, familie en collega’s. De ideale manier om Google Drive te gebruiken, is door het op uw bureaublad te installeren en het vervolgens te koppelen voor gemakkelijke toegang.

Door Google Drive te koppelen, hebt u er via de Finder-tool toegang toe op precies dezelfde manier als elke andere schijf, waardoor u gemakkelijk toegang hebt tot bestanden en mappen. We gaan kijken naar de beste manieren om Google Drive te koppelen en er gebruik van te maken op je Mac.

Google Drive instellen op uw bureaublad

Google Drive kan eenvoudig op uw desktop worden geïnstalleerd, of u nu macOS of Windows gebruikt. Het programma is volledig beschikbaar free, waardoor u een bepaalde hoeveelheid opslagruimte krijgt. Het is eenvoudig om Google Drive te installeren en Google Drive te koppelen voor gemakkelijke toegang. Het enige dat u hoeft te doen, is deze eenvoudige stappen te volgen. Onze volgende stap laat u zien hoe u Google Drive op Mac en Windows kunt koppelen:

Google Drive instellen op uw bureaublad

Stap 1: Zoek naar de downloader voor Google Drive op Mac of Windows, afhankelijk van wat je gebruikt. Zorg ervoor dat u de download van hun officiële pagina krijgt.

Stap 2: Download het installatieprogramma en voer het uit om Google Drive op uw bureaublad te installeren.

Stap 3: U kunt nu eenvoudig inloggen op Google Drive met uw Google-accountgegevens en beginnen met het uploaden van bestanden.

Hoe Google Cloud als netwerkschijf te koppelen

De beste manier om Google Drive te gebruiken, is door cloudopslag als lokale schijf te koppelen. Hierdoor kunt u toegang krijgen via de Finder-tool, of Verkenner als u Windows gebruikt, wat betekent dat u uw bestanden snel en gemakkelijk kunt ordenen. Het werkt in wezen op dezelfde manier als een lokale schijf, ook al beheert u gegevens die zijn opgeslagen in een cloud in plaats van een echte schijf die op uw apparaat is aangesloten.

De ideale tool hiervoor is CloudMounter. CloudMounter is ontworpen om te werken met een reeks verschillende cloudservices, waaronder Google Drive, zodat u Google Drive kunt koppelen en bestanden en mappen kunt beheren via één enkele app. Het is compatibel met zowel macOS als Windows en ontworpen om u een reeks verschillende functies te bieden.

CloudMounter

U kunt niet alleen gemakkelijk door uw cloudmappen en -bestanden navigeren. Het verhoogt ook de beveiliging en biedt extra codering om ervoor te zorgen dat al uw gegevens zo veilig mogelijk zijn. U kunt als volgt Google Drive Windows of Mac koppelen met CloudMounter:

Stap 1: Download eerst CloudMounter vanaf de startpagina en installeer het op uw apparaat.

Stap 2: Open de CloudMounter-app en klik op “Nieuwe schijf”.

Stap 3: Selecteer uw Google Drive-link in de lijst met opties.

Stap 4: Log in met uw standaard Google-accountgegevens.

Stap 5: Selecteer “Monteren”.

Stap 6: U zou nu uw Google Drive moeten kunnen zien als een beschikbare schijf in uw Finder, of in uw lijst met beschikbare stations als u Windows Verkenner gebruikt.

Wat heeft Google Drive te bieden?

We hebben al vermeld dat Google Drive een van de meest populaire cloudservices is, en er zijn tal van goede redenen waarom. Ten eerste is Google Drive 100% compatibel met de volledige reeks online tools van Google. Het is verbonden met Documenten, Spreadsheets, Kaarten, Foto’s en vrijwel al het andere waartoe u toegang hebt via uw Google-account.

Je hebt er allemaal toegang toe met een druk op de knop, vergelijkbaar met wanneer je Dropbox toewijst als netwerkschijf. Dit maakt het de ideale tool voor het opslaan van gegevens, of het nu afbeeldingen, documenten of downloads zijn. Bovendien is Google Drive volledig beschikbaar free. U kunt tot 15 GB aan gegevens opslaan zonder een cent te betalen. Daarna kunt u, indien nodig, voor extra ruimte betalen.

Google Drive synchroniseren

Wat betreft het verbinden van Google Drive met uw apparaat, zijn er een paar hoofdfuncties die dit de moeite waard maken. De meest voor de hand liggende is de optie om een ​​back-up van gegevens te maken. U kunt Google Drive instellen als uw primaire back-up, wat betekent dat alles wat u op uw telefoon, laptop of computer doet, automatisch wordt opgeslagen op een back-upschijf.

Dit is handig voor het geval je apparaat wordt gestolen of beschadigd, maar het is ook handig om gegevens over te zetten naar een nieuw apparaat. Alles wordt opgeslagen en is klaar om te worden verplaatst. Op dezelfde manier kunt u met de synchronisatiefunctie ervoor zorgen dat mappen worden gesynchroniseerd tussen apparaten, bijvoorbeeld een tablet en een telefoon. Drive File Stream doet hetzelfde werk voor synchronisatie met een laptop of computer. En dit alles is volledig beschikbaar free.

Hoe Google Drive te koppelen bij gebruik van het Linux-besturingssysteem

We hebben gekeken naar Windows en manieren om Google Drive Mac te koppelen, en we sluiten af ​​met Linux. Hoewel het misschien lang niet zo wijdverbreid is als de twee belangrijkste besturingssystemen, is het nog steeds een favoriet onder veel gebruikers.

Google Drive op Linux

Dit open-source besturingssysteem is wat ingewikkelder als het gaat om het koppelen van je Google Drive, maar het is niet onmogelijk. Google heeft een op FUSE gebaseerd systeem gemaakt waarmee u uw Google Drive-mappen kunt koppelen. Het volgende is alles wat u hoeft te doen om het mount Google Drive Linux-proces te voltooien:

Stap 1: Allereerst moet u ocamlfuse installeren met het volgende commando: sudo add-apt-repository ppa:alessandro-strada/ppasudo apt update && sudo apt install google-drive-ocamlfuse.

Stap 2: Vervolgens moet u ocamlfuse uitvoeren met behulp van de opdrachtregel: google-drive-ocamlfuse.

Stap 3: Autoriseer vervolgens het ocamlfuse-systeem om toegang te krijgen tot uw bestanden en mappen. U kunt dit doen via een login in uw browser die toegang vraagt.

Stap 4: Maak een nieuwe map met de mkdir ~/googledrive.

Stap 5: Ten slotte kunt u Google Drive koppelen met het commando google-drive-ocamlfuse ~/googledrive.

Conclusie

Dat is alles wat u hoeft te weten over het koppelen van Google Drive op Mac, Windows en Linux. Het is de beste manier om gebruik te maken van alle functies die Google Drive te bieden heeft. En als je mount met een tool als CloudMounter, krijg je nog meer voordelen, zoals eenvoudig beheer en verbeterde beveiliging.

Als uw belangrijkste cloudservice Google Drive is, is het zeker de moeite waard om Google Drive op Mac of een ander besturingssysteem te installeren. Het maakt een enorm verschil in hoe je je bestanden en mappen beheert en maakt het downloaden en uploaden een stuk sneller. En als u meerdere services gebruikt, is CloudMounter de perfecte tool om ze allemaal vanuit één app te beheren.

FAQ

In het bovenstaande artikel vindt u instructies voor het koppelen van Google Drive als een lokale schijf. Er zijn een paar verschillende opties, en ze zijn allemaal heel eenvoudig.

Google Drive koppelen betekent dat u het op dezelfde manier toegankelijk maakt als uw lokale schijven. In plaats van het te openen via een browser zoals Safari of Amazon S3-browser voor macOS, kunt u het eenvoudig aan uw bestanden toevoegen. Eenmaal gekoppeld, hebt u toegang tot uw Google Drive-bestanden via de Finder-tool of Bestandsverkenner, afhankelijk van of u Windows of macOS gebruikt.

CloudMounter is een eenvoudig hulpmiddel om Google Drive of OneDrive als netwerkschijf te monteren. De andere opties zijn te vinden in onze gids hierboven.

Allereerst moet u onze instructies volgen voor het koppelen van Google Drive. Vervolgens kunt u een snelkoppeling maken voor de gedeelde map die u permanent beschikbaar wilt houden.

0 Shares:
You May Also Like