Hoe Google Chrome sneller te maken op Windows 10, 8.1 en 7 (bijgewerkt in 2022)

Google Chrome de meest populaire webbrowser voor internetliefhebbers vanwege een snellere, soepelere gebruikerservaring. Het is de veiligste webbrowser Compatibiliteit met uw apparaat. Echter, na enige tijd lijkt het ook af te nemen in de browsesnelheid, Gebruikers zoeken naar How to Google Chrome sneller maken op Windows 10.

Er zijn meerdere redenen (zoals cache, rommel, browsergeschiedenis, extensies die problemen veroorzaken, enz.) die Google Chrome relatief langzamer maken. Als je worstelt met google chrome trage prestaties na de Windows 10 2004-updates. Chrome voelt iets langzamer aan dan voorheen, verbruikt een hoge CPU of veel van het RAM-geheugen van uw systeem, waardoor uw pc langzamer aanvoelt dan zou moeten? Hier eenvoudige stappen om Chrome-browser versnellenverminder de hoeveelheid RAM, CPU die de browser opeet.

Google Chrome-browser bijwerken

Dit is een van de belangrijkste redenen voor de traagheid van de browser. Elke update van Chrome wordt geleverd met de nieuwste beveiligingsoplossingen en prestatieverbeteringen. Het is daarom aan te raden om uw browser altijd up-to-date te houden.

Google Chrome werkt zichzelf echter automatisch bij naar de nieuwste versie. Maar soms vanwege een paar technische redenen en slechte connectiviteit, zou het zichzelf niet kunnen updaten.

Open Google Chrome browsertype chrome://help in de adresbalk Hiermee wordt automatisch de nieuwste update voor de Chrome-browser gecontroleerd en geïnstalleerd.

cache en browsegegevens wissen

Google Chrome slaat cache en cookies op voor snellere prestaties, maar soms is het een ander belangrijk probleem dat de browserprestaties beïnvloedt. Als u ze regelmatig opruimt, zult u merken dat Google Chrome automatisch sneller wordt

Cache- en browsegegevens wissen

Ga naar chrome://settings/clearBrowserData Een pop-upvenster opent “Browsegegevens wissen”. Selecteer Afbeeldingen en bestanden in cache en Cookies en andere sitegegevens. Zorg ervoor dat u “Tijdbereik” >> “Altijd” hebt gekozen Klik op Gegevens wissen Nu opnieuw opstarten het chroom en het verwijdert alle onnodige gegevens en begint met de schone staat.

Verwijder ongebruikelijke extensies

Kortom, Extension is een klein programma dat u aan uw Google Chrome op Windows kunt toevoegen en waarmee u iets meer kunt doen. Die zijn nuttig, maar sommige zijn misschien minder nuttig dan u denkt. Extensies draaien meestal op de achtergrond en parseren of filteren webpagina’s voordat ze op het scherm worden weergegeven, maar laden ook hun eigen gegevenspakket van internet. Om betere browsesnelheden en goede responstijden te krijgen, schakelt en/of verwijdert u extensies die u niet echt nodig heeft.

Volg hieronder om extensies uit te schakelen:

Open de Chrome-browser en typ chrome://extensies in de locatiebalk van uw Chrome. U kunt ook naar Chrome’s Opties> Meer hulpmiddelen> Extensies gaan. Schakel hier de extensies uit die u wilt uitschakelen of klik op de verwijderoptie om de extensie te verwijderen. Het uitschakelen van extensies zou een beetje moeten helpen, maar het verwijderen ervan is uw beste gok (je kunt ze later altijd weer terugzetten).

Onnodige plug-ins uitschakelen

Plug-ins lijken ook veel op extensies. Ze bieden uitgebreide functionaliteiten voor de webbrowser. Chrome wordt geleverd met enkele ingebouwde plug-ins van Google (zoals Chrome PDF Viewer, Native Client, enz.) en kan plug-ins bevatten van andere software die op uw computer is geïnstalleerd. Plug-ins kunnen, net als extensies, de browser vertragen en geheugen en netwerkbronnen verstoppen.

Plug-ins in Chrome uitschakelen Open eerst Google Chrome en typ in de URL-adresbalk: chrome://plug-ins & druk op Enter.
Schakel op de pagina “Plug-ins” de plug-in “Adobe Flash Player” en andere plug-ins die u niet langer nodig hebt uit.

Voorspellingsservice inschakelen

Google Chrome maakt gebruik van een breed scala aan webservices en voorspellingsservices om uw browse-ervaring te verbeteren. Deze variëren van het voorstellen van een alternatieve website wanneer degene die u probeert te bekijken onbereikbaar is tot het van tevoren voorspellen van netwerkacties om de laadtijden van pagina’s te versnellen.

Netwerkvoorspellingen inschakelen:

Open de Chrome-browser, ga naar “Instellingen”Aan de onderkant; kies “Geavanceerd” Schakel in het gedeelte “Privacy en beveiliging” de optie in voor de volgende instellingen:
“Gebruik een voorspellingsservice om zoekopdrachten en URL’s in de adresbalk te voltooien” en “Gebruik een voorspellingsservice om pagina’s sneller te laden”

Start nu uw huidige Google Chrome-browser opnieuw om een ​​snelle webbrowser te krijgen.

Functie “Vooraf laden” inschakelen

Het is de magische functie van Chrome die de snelheid van uw browser drastisch kan verhogen. Als deze functie in uw browser is ingeschakeld, kan Chrome sommige pagina’s vooraf laden op de achtergrond van uw interesse. Als u bijvoorbeeld ‘facebook’ in uw browser typt, wordt op de achtergrond al de pagina http://www.Facebook.com/ geladen. Bekijk de officiële site voor meer informatie. https://support.google.com/chrome/answer/1385029?hl=nl

Om deze functie in te schakelen om deze stappen te volgen

Stap 1. Ga naar Chrome-instelling> Geavanceerde instelling

Stap 2. Vink “Gebruik een voorspellingsservice om pagina sneller te laden.”

Voer alleen het standaardthema uit

Met Google Chrome kunnen gebruikers de interface aanpassen, inclusief het wijzigen van de thema’s. Maar aan de negatieve kant, de meeste thema’s gebruiken zoveel RAM-geheugen dat uiteindelijk de lagere browsesnelheid en chrome-prestaties veroorzaakt.

Het standaard Chrome-thema is al geoptimaliseerd om sneller te bladeren. Dus als je een ander thema gebruikt, raden we je aan dit zo snel mogelijk te verwijderen.

Het standaardthema gebruiken:

Ga naar chrome://settingsKies in het gedeelte “Uiterlijk” “reset to default”In eerste instantie voel je je wat bedraad, maar standaard is het thema een goede manier voor Chrome-optimalisatie.

Enkele geavanceerde instellingen tweaken

Aansluiten: U kunt uw browseprestaties verbeteren door ervoor te zorgen dat Chrome-flashcontent alleen wordt geladen als u dat wilt. Ga hiervoor naar de optie geavanceerde instellingen van Chrome en klik op instellingen voor inhoud. Selecteer nu het privacygedeelte en zoek een andere optie “laat me kiezen wanneer ik plug-in-inhoud wil uitvoeren” onder de optie plug-ins. Nu speelt het alleen de tijd af wanneer u erop gaat klikken.

Markeren: het is zo’n eenvoudige maar erg handige functie die ervoor zorgt dat de Google Chrome-browser alle tabbladen snel afsluit terwijl je de browser sneller laat werken dan voorheen. Praktisch helpt deze techniek om Chrome op JavaScript Handler van de grafische gebruikersinterface (GUI) op uw computer uit te voeren. Daarna versnelt het Chrome en duurt het niet lang om de tabbladen te sluiten.

Om toegang te krijgen tot deze techniek, typt u chrome://vlaggen op de adresbalk. Zoek de Omni-box. Zoek een andere optie ” Snel tabblad/venster sluiten” en klik op de knop inschakelen onder het Omni-vak om deze functies correct te activeren.

Controleer op ongewenste software

Als u Windows gebruikt, gebruikt u de Chrome Cleanup Tool om ongewenste software te vinden en te verwijderen. De tool voert een volledige scan uit en verwijdert alle software waarvan wordt vastgesteld dat deze problemen kan veroorzaken voor Chrome. Nadat u de infecties en kwaadaardige programma’s hebt verwijderd via Chrome Cleanup Tool, controleert u de browserprestaties.

Terug naar de standaard browserinstellingen

Als alle bovenstaande methoden de Chrome-browser niet versnellen, is het tijd om terug te keren naar de standaardbrowserinstellingen. die de Chrome-browserinstellingen resetten naar de standaardinstellingen en repareren als een aanpassingsaanpassing de Chrome-browser vertraagt.

Start Chrome en ga vervolgens naar het menu Meer in de rechterbovenhoek dat eruitziet als drie horizontale stippen. Nadat u erop hebt geklikt, kiest u Instellingen en vervolgens Geavanceerd. Daar ziet u een Reset-sectie met een knop met dezelfde naam. Klik erop om bevestig dat u wilt terugkeren naar de standaardinstellingen.

Heeft u veranderingen opgemerkt in de prestaties van de Chrome-browser na het toepassen van deze tweaks? Laat het ons weten in de reacties hieronder, Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like