Hoe foto’s en video’s van een SD-kaart te importeren naar…

How to find recently deleted photos

Dit artikel is de ultieme gids om u te helpen bij het importeren van foto’s (en video’s) van uw SD naar Mac. En als dingen niet volgens plan gaan, praten we ook over veelvoorkomende problemen die kunnen voorkomen dat u foto’s importeert en hoe u deze kunt oplossen.

Ten slotte zijn er gevallen waarin uw SD-kaart beschadigd raakt of beschadigd raakt, waardoor u vroeg of laat het risico loopt op gegevensverlies. We helpen u uw gegevens te beveiligen voordat dit gebeurt, of herstellen in het ergste geval. Lees verder.

Hoe foto’s van een SD-kaart naar Mac te importeren

Hieronder staan ​​3 eenvoudige stappen om foto’s van je SD-kaart over te zetten naar een Macbook Pro (of een Mac) met behulp van de Foto’s-app:

Stap 1. Zorg ervoor dat je SD-kaart goed is aangesloten op je Mac en open vervolgens de Foto’s-app (Finder > Programma’s > Foto’s).
Foto's-app in de map Finder-toepassingen

Stap 2. Klik in de menubalk op Bestand > Importeren.
Importfunctie in de Foto's-app

Stap 3. Selecteer in het venster dat verschijnt uw SD-kaart in de linkerzijbalk. Selecteer vervolgens de bestanden die u wilt importeren en klik op “Importeren” om uw foto’s van uw SD-kaart naar de Foto’s-app te uploaden.
Dialoogvenster Foto's-app importeren

Wat te doen als foto’s niet van SD-kaart kunnen worden geïmporteerd

Als uw foto’s na het volgen van de bovenstaande stappen niet van uw SD-kaart kunnen worden geïmporteerd, beginnen we met het oplossen van problemen met uw SD-kaart. Hieronder vindt u een tabel met de meest voorkomende scenario’s waarbij foto’s niet van uw SD-kaart worden geïmporteerd, evenals de bijbehorende oplossingen voor elk uniek probleem.

Kwestie Overzicht Oplossing
Defecte poorten of connectoren Poorten en connectoren kunnen defect raken door stof en vuil. U kunt proberen een droge microvezeldoek te gebruiken om het schoon te maken. Als het nog steeds niet werkt, probeer dan andere poorten, connectoren of zelfs een andere Mac.
SD-kaart instellingen Als uw SD-kaart is vergrendeld, ziet u mogelijk een bericht met de tekst “Deze kaart kan niet worden gewijzigd” of iets dergelijks. Werp uw SD-kaart uit en controleer de linkerkant van de fysieke kaart op een schuifslot. Schuif het omhoog om het te ontgrendelen en probeer het opnieuw.
Verkeerd beeldformaat De Foto’s-app ondersteunt HEIF, JPEG, PNG, GIF en TIFF. Je kunt ook video’s van je SD-kaart naar Mac importeren (HEVC en MP4). De meest populaire RAW-indelingen worden ook ondersteund – u kunt de volledige lijst bekijken hier. U kunt de foutmelding “Niet-ondersteund formaat/bestandstype” tegenkomen voor oudere Mac-modellen of eigen indelingen. Probeer macOS bij te werken. Anders moet u mogelijk uw bestand converteren.
Wijzigingen in afbeeldingsindeling Als je foto’s maakt in RAW en JPEG en je SD-kaart importeert, importeert de Foto’s-app foto’s van je camera naar Mac met JPEG als standaard. Als u in plaats daarvan het RAW-bestand als standaard wilt gebruiken, opent u een foto in de Foto’s-app en klikt u op Bewerken > Afbeelding kiezen > RAW gebruiken als origineel.
Corruptie Uw SD-kaart kan beschadigd raken wanneer deze wordt geïnfecteerd door een virus, wordt aangetast door grillige software of wordt onderbroken tijdens het lezen en schrijven van gegevens. Dit is meestal de boosdoener als u gegevens bent kwijtgeraakt tijdens het overbrengen van foto’s naar uw computer. U kunt dit oplossen door uw SD-kaart te formatteren, maar u moet eerst uw foto’s en video’s herstellen en back-uppen. Meer in de volgende sectie.
Lichamelijke schade SD-kaarten kunnen worden beschadigd door water, extreme temperaturen en krassen veroorzaakt door stof en vuil dat binnendringt. In dit geval is het beter om het naar een professioneel gegevensherstelcentrum te sturen om verdere schade te voorkomen.

Hoe verloren foto’s van een SD-kaart op Mac te herstellen

In het geval dat uw SD-kaart beschadigd is, is het slechts een kwestie van tijd voordat u gegevens verliest (als u dat nog niet heeft gedaan). En hoe langer u een beschadigde SD-kaart gebruikt, hoe erger het probleem wordt. De oplossing is om uw SD-kaart te “klonen”. We kunnen dan veilig software voor gegevensherstel gebruiken om de foto’s en andere gegevens van de kloon zorgvuldig te extraheren en opnieuw op te bouwen (indien nodig).

Voor dit artikel gebruiken we software voor gegevensherstel genaamd Disk Drill. Het heeft beide tools die we nodig hebben: een “op afbeeldingen gebaseerde back-up” (of kloonfunctie) en gegevensherstel. Dit maakt het voor beginners veel gemakkelijker om te volgen.

Stap 1. Zorg ervoor dat uw SD-kaart is aangesloten op uw computer, dan downloaden en installeer Disk Drill.

Stap 2. Open Finder > Toepassingen en dubbelklik vervolgens op Disk Drill.
Disk Drill app in de Finder Applications map

Stap 3. Klik in de linkerzijbalk op “Byte-naar-byte back-up”. Selecteer vervolgens uw SD-kaart in de lijst en klik op “Back-up maken”. Als u een kaartlezer van het USB-type gebruikt, kan uw SD-kaart worden weergegeven als ‘Algemeen opslagapparaat’.
Disk Drill Byte-naar-byte back-up schijfselectie

Stap 4. In het dialoogvenster dat verschijnt, gebruik de vervolgkeuzeknop om een ​​locatie op je computer (niet op je SD-kaart) te selecteren waar Disk Drill het back-upbestand zal opslaan. Klik vervolgens op “OK”.
Disk Drill dialoogvenster voor back-up van afbeelding opslaan

Stap 5. Dubbelklik op het bestand dat we zojuist hebben opgeslagen om het te koppelen (u kunt klikken op “Resultaten weergeven in Finder om het sneller te vinden), klik vervolgens op de home-knop in het Disk Drill-venster. U kunt op dit punt ook uw SD-kaart uitwerpen en loskoppelen van uw Mac.
Disk Drill toont back-up in Finder-knop

Stap 6. Klik in de linkerzijbalk op ‘Opslagapparaten’. Selecteer in het middelste deelvenster uw back-upbestand (het zou “Schijfkopie” als type moeten hebben). Klik vervolgens op ‘Zoeken naar verloren gegevens’.
Disk Drill schijf selectie scherm

Stap 7. Wacht tot Disk Drill zijn scan voltooit, klik dan op “Bekijk gevonden items” om de resultaten te bekijken.
Disk Drill voltooid scanscherm

Stap 8. Gebruik de linkerzijbalk om bestanden op type te bekijken of de zoekbalk in de rechterbovenhoek van het scherm om bestanden op naam of extensie te filteren.
Disk Drill zoekbalk en filterzijbalk

Stap 9. Aangezien hulpprogramma’s voor gegevensherstel soms geen exacte bestandsnamen kunnen herstellen, is het een goed idee om een ​​voorbeeld van uw bestanden te bekijken. Beweeg uw muisaanwijzer naar de rechterkant van een bestand en klik op de oogknop die verschijnt.
Disk Drill afbeelding voorbeeld

Stap 10. Vink de vakjes aan de linkerkant van de bestanden die u wilt herstellen aan en klik vervolgens op “Herstellen”.
Disk Drill bestandsselectie

Stap 11. Gebruik het vervolgkeuzemenu om een ​​locatie op uw computer te selecteren (niet op uw SD-kaart om overschrijven van bestanden te voorkomen) en klik vervolgens op “OK”.
Dialoogvenster Disk Drill opslaan bestand

Disk Drill Basic voor Mac biedt niet free data herstel. Maar u kunt elk bestand scannen en bekijken voor free. Het belangrijkste is dat u Byte-to-backup volledig kunt gebruiken voor: free. Je kunt dan Schijfhulpprogramma controleren of Disk Drill in staat was om de juiste grootte te klonen – zo niet, dan zul je waarschijnlijk je SD-kaart naar een dataherstelcentrum moeten sturen.

0 Shares:
You May Also Like