Hoe Firefox Memory Leak-probleem op te lossen in Windows 10/11

Is het u opgevallen dat Firefox te veel geheugen op uw computer gebruikt en dat als gevolg daarvan uw pc niet werkt zoals verwacht. Dus wat zorgt ervoor dat Firefox te veel geheugen gebruikt? Bronverslindende extensies, te veel tabbladen zijn geopend, verouderde versies van de browser, corrupte bestanden zijn enkele veelvoorkomende redenen die ervoor zorgen dat de Mozilla Firefox-geheugenlek probleem in Windows 10. Hier in dit bericht hebben we werkende oplossingen om toe te passen als Firefox te veel geheugen verbruikt tijdens algemeen gebruik.

Hoe te voorkomen dat Firefox te veel geheugen gebruikt?

Controleer eerst en bevestig dat de Firefox-browser alleen te veel geheugen verbruikt. Om dit te doen Sluit de Fire Fix-browser en open Taakbeheer om te controleren of de grafiek voor geheugengebruik naar beneden komt.

Firefox-cache wissen

    Klik op de menuknop om het menupaneel te openen. Klik op Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Volgende naar Tijdsbereik om te wissenKiezen Alles selecteer in het vervolgkeuzemenu cache in de lijst met items, zorg ervoor dat andere items die u wilt behouden niet zijn geselecteerd en klik vervolgens op de knop OK.

Schakel alle niet meer gebruikte extensies uit

De meest voorkomende reden dat Mozilla Firefox-geheugenlek in Windows 10 wordt veroorzaakt, is omdat u verschillende extensies hebt die op de achtergrond worden uitgevoerd en systeembronnen verbruiken. Als u zich afvraagt ​​of een Firefox-thema, plug-in of extensie ervoor zorgt dat Firefox te veel geheugen gebruikt, probeer deze dan uit te schakelen door de onderstaande stappen te volgen.

Open Firefox en selecteer het hamburgermenupictogram in de rechterbovenhoek. Selecteer in het menu de optie Add-ons. Hier in het menu Add-ons ziet u opties voor extensies, thema’s en plug-ins aan de linkerkant. selecteer extensies en schakel extensies uit of verwijder deze aan de rechterkant. , kunt u daar thema’s en plug-ins uitschakelen of verwijderen. Start nu de Firefox-browser opnieuw en controleer of deze soepel werkt.

Firefox-browser bijwerken

Het bijwerken van de apps en software brengt altijd prestatieverbeteringen met zich mee en lost kleine bugs op die de systeemprestaties kunnen beïnvloeden. En het updaten van de browser naar de nieuwste versie heeft waarschijnlijk een bugfix voor het probleem dat Mozilla Firefox-geheugenlek veroorzaakt.

Klik op het menu in de rechterbovenhoek en selecteer Help in het vervolgkeuzemenu. Selecteer Over Firefox in het submenu. Als er updates beschikbaar zijn, worden deze automatisch geïnstalleerd. Nadat de download is voltooid, start u opnieuw om Firefox bij te werken.

Opmerking: u kunt uw update-instellingen wijzigen door te klikken op Menu> Opties en naar beneden scrollen naar de Firefox-updates sectie.

Schakel Firefox Hardware Acceleratie uit

Hardwareversnelling betekent dat de browser paginaweergave en andere taken op de hardware van uw pc dumpt voor snellere prestaties. Maar soms kan dit problemen veroorzaken, afhankelijk van uw configuratie. Schakel hardwareversnelling uit volgens de onderstaande stappen en controleer of dit de systeemprestaties verbetert.

Open de Firefox-browser, klik op het menupictogram (drie horizontale lijnen) in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens instellingen. U kunt hetzelfde ook openen met over:voorkeuren op de adresbalk. Scroll naar beneden en zoek de prestaties, schakel hier de optie aanbevolen prestatie-instellingen uit. Volgende Gebruik hardwareversnelling wanneer beschikbaar verschijnt, schakel dit ook uit. Start de browser opnieuw op en kijk of uw systeemprestaties verbeteren.

Minimaal geheugengebruik instellen

Mozilla Firefox heeft een functie die kan worden gebruikt om het geheugengebruik te minimaliseren. Om het Firefox-geheugenprobleem op te lossen, kunt u deze functie inschakelen. Hier is hoe:

Start uw Mozilla Firefox-browser en typ vervolgens over:geheugen in de adresbalk en druk op Enter. Klik op de functie Geheugengebruik minimaliseren onder het tabblad Vrij geheugen. Start nu uw browser opnieuw en kijk of Mozilla Firefox te veel geheugen gebruikt.

Gebruik minder tabbladen

Zoals u wellicht weet, vereist elk tabblad dat Firefox een webpagina in het geheugen opslaat. Als u te veel tabbladen tegelijkertijd opent, kan dit uw geheugen beïnvloeden en het Firefox-geheugenprobleem veroorzaken. We raden u daarom aan minder tabbladen te gebruiken door de tabbladen die u niet vaak gebruikt te sluiten.

Verwijder het content-prefs.sqlite-bestand

De content-prefs.sqlite Bestand slaat individuele websitegegevens op. Mogelijk heeft dit bestand dat resulterende Firefox-geheugenlekprobleem beschadigd. Laten we het content-prefs.sqlite-bestand verwijderen en Firefox dwingen een nieuwe te maken. Dit kan uw geheugenprobleem op Windows 10 oplossen.

Open Firefox-browser, typ over:ondersteuning in de adresbalk en druk op de Enter-toets. Zoek in de basisprincipes van de toepassing de profielmap en klik vervolgens op map openen

Hiermee wordt een nieuwe map geopend die uw profielmapgegevens bevat. Sluit Firefox nu af, zoek en verwijder de content-prefs.sqlite in uw profielmap. (Maak je geen zorgen. De volgende keer dat je Firefox opent, wordt het opnieuw gemaakt.) Open nu Firefox en controleer de status van het geheugengebruik.

Firefox vernieuwen

Als geen van de bovenstaande oplossingen voor u werkt, probeer dan de Firefox-browser terug te zetten naar de oorspronkelijke instellingen door de onderstaande stappen te volgen.

Open Firefox, typ over:ondersteuning in de adresbalk en druk vervolgens op de enter-toets, klik op Firefox vernieuwen, selecteer opnieuw Firefox vernieuwen wanneer om bevestiging wordt gevraagd

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like