Hoe Facebook-video handmatig op WhatsApp te delen: probeer deze 4 manieren!

Zo stuur je een Facebook-video naar WhatsApp. Download eerst Video Proc naar uw pc en kopieer en plak vervolgens de link van de video die u wilt downloaden in de Video Proc-downloader. Gebruik daarna WhatsApp Web op je pc om de video handmatig naar je contact(en) te sturen.

Facebook is een van de meest populaire social media platforms ter wereld. Het is een geweldige manier om uw dierbaren bij te houden en te genieten van geweldige inhoud, zoals foto’s en video’s. Soms wil je een video delen die je op Facebook hebt gevonden, maar je contacten kunnen deze niet zien, misschien omdat ze geen vrienden zijn met de video-eigenaar, of misschien hebben ze geen Facebook-account.

De beste manier om ze de video te laten zien, in dit geval, is door deze handmatig via WhatsApp naar hen te sturen. Hier is hoe Facebook-video te delen op WhatsApp met Android, iPhone en pc.

4 manieren om handmatig een Facebook-video op WhatsApp te delen

Een van de beste manieren om download Facebook-video’s en deel ze op WhatsApp via een iPhone met behulp van de Explore: Save with Link-app. Het is gratis in de App Store en gemakkelijk te gebruiken. Je kunt het ook gebruiken om video’s te downloaden van andere sociale media-apps, zoals Instagram en Twitter.

Hier is hoe het te gebruiken:

  Download de Verkennen: Opslaan met de Link-app uit de App Store.

  Verkennen: Bewaar met Link app details in Appstore

  Open Facebook en kopieer de link naar de video die je wilt downloaden. U kunt dit doen door door op het pictogram “Delen” op het bericht te klikken en vervolgens op “Link kopiëren”.

  De link van een Facebook-video krijgen via de deelknop

  Open daarna de app Verkennen: Opslaan met Link en klik op het pictogram “Plakken van klembord” om de link in een willekeurige downloader te plakken.

  Verkennen: Bewaar met Link-app-dashboard met de plak van een klembordknop gemarkeerd

  Zodra je de link hebt geplakt, klik op de knop “Download” om de video te downloaden.

  Verkennen: Bewaar met Link-app-dashboard met de downloadknop gemarkeerd

  De downloadtijd voor de video is afhankelijk van de lengte en grootte van de video. Klik op “Ga naar downloads” onderaan de pagina om al uw downloads en de voortgang van uw huidige download te bekijken. Wanneer je video is gedownload, wordt deze opgeslagen in je filmrol, zodat je deze kunt openen zonder de app te gebruiken.

  Toegang tot de gedownloade video in Explore: Save with Link-app

  Nu je video is gedownload, is het tijd om hem te verzenden. Open WhatsApp en selecteer het contact waarmee je je video wilt delen.

  WhatsApp-chat-inbox

  Tik op het bijlagepictogram en dan selecteer de optie “Foto- en videobibliotheek” in het pop-upmenu om toegang te krijgen tot uw filmrol om de video te verzenden.

  Een video of foto toevoegen aan een WhatsApp-chat

  Selecteer in je filmrol de gedownloade video. Het wordt in WhatsApp geladen, waar je een bijschrift kunt toevoegen of inkorten voordat u het verzendt.

  Iphone-camerarol zoals toegankelijk via WhatsApp en de videobewerkingsoptie in WhatsApp

  De tijd die nodig is om de video te verzenden, hangt af van de grootte van de video en van je internetverbinding, maar als je klaar bent, kan je contactpersoon de video daar in WhatsApp bekijken en hebben het ook beschikbaar op hun apparaat.

  Iphone-camerarol zoals toegankelijk via WhatsApp en de videobewerkingsoptie in WhatsApp

Video Downloader gebruiken voor Facebook op Android

Wanneer je het wil download en deel Facebook-video’s op Android, zoek niet verder dan de Video Downloader voor Facebook-app. Het is gratis beschikbaar in de Play Store en je kunt er door video’s bladeren en ze downloaden of een link gebruiken.

Zo kun je het gebruiken om Facebook-video’s te downloaden om te delen op WhatsApp:

  Download de Video Downloader voor Facebook-app uit de Play Store.

  Video Downloader voor Facebook-app-detailspagina in Play Store met de installatieknop gemarkeerd

  U kunt deze app gebruiken om door Facebook te bladeren en de gewenste video te downloaden, of als u niet wilt inloggen op Facebook via de Video Downloader voor Facebook-app, kunt u eenvoudig de link van de gewenste video kopiëren en deze plakken om te downloaden.

  Als je wilt log in op Facebook via de Video Downloader-app, klik vervolgens op Bladeren en log in.

  Aanmelden bij Facebook in de Video Downloader voor Facebook-app in Android

  Nadat u bent ingelogd, wordt u naar uw Facebook-startpagina geleid, waar u kunt zoeken naar de video’s die u wilt downloaden. De Met de Video Downloader voor Facebook-app kun je eenvoudig video’s downloaden door simpelweg op play te drukken.

  Facebook-nieuwsfeed

  Als je echter net als ik bent en je liever gewoon een link gebruikt om een ​​video te downloaden in plaats van op Facebook te navigeren, dan klik op de knop “Link” onderaan de pagina en plak de link naar de gewenste video in het veld hierboven en klik op “Downloaden” om de video te downloaden.

  Een Facebook-video downloaden met een link via de Facebook Video Downloader-app voor Android

  Zodra je op de downloadknop hebt geklikt, brengt de app je rechtstreeks naar de video. Zoals ik eerder zei, je kunt eenvoudig Facebook-video’s downloaden met de Video Downloader voor Facebook door op play . te drukken.

  Een Facebook-video zoals te zien in de Facebook Video Downloader-app

  Nadat je op play hebt gedrukt, er zal een pop-upmenu zijn met verschillende videokwaliteiten waaruit je kunt kiezen. Klik op degene die je wilt en je video wordt gedownload.

  Pop-upmenu voor het downloaden van een video in de Facebook Video Downloader-app in Android

  Zodra je video is gedownload, je kunt deze delen met je contact(en) op WhatsApp. Begin door WhatsApp te openen en het contact te selecteren waarmee je de gedownloade Facebook-video wilt delen.

  WhatsApp-chatsinbox in Android met een chatgesprek gemarkeerd

  Tik op het bijlagepictogram (het lijkt op een paperclip) en selecteer de galerijoptie uit het pop-upmenu om uw galerij te openen.

  Bijlage-opties in WhatsApp met de optie om toegang te krijgen tot de galerij gemarkeerd

  Wanneer je hebt je galerij geopend, selecteer de map FBDownloaddie je gedownloade Facebook-video bevat.

  Android-galerij toegankelijk via WhatsApp

  Nadat u de map hebt geopend, tik op de video en deze wordt geladen in WhatsApp. Zodra het volledig is geladen, tikt u op het verzendpictogram om de video te verzenden. De tijd die nodig is om volledig te verzenden, is afhankelijk van de grootte van uw video en internetsnelheid.

  Een videobestand selecteren en verzenden in WhatsApp

  Nu heb je handmatig een Facebook-video op WhatsApp verzonden.

  Verzonden videobestand zoals te zien op whatsapp

Video Proc gebruiken op pc

Video Proc is een alles-in-één videoverwerkingsprogramma waarmee u video’s, audiobestanden en zelfs dvd’s kunt bewerken, converteren en vergroten/verkleinen. Hier is onze diepgaande Video Proc-beoordeling voor het geval u meer wilt weten.

Video Proc biedt een levenslange licentie voor $ 37,95. Daarnaast heeft het ook een 1-jarige en een gezinslicentie.

Voor deze tutorial heb ik de gratis versie van Video Proc gebruikt, die beperkte functionaliteit heeft, maar: werkt uitstekend voor kleinere taken, zoals het downloaden van Facebook-video’s. Hier is hoe het te doen:

  Download en installeer Video Proc op uw computer. Nadat je hebt geïnstalleerd Videoprocedureopen het en selecteer de optie Downloader.

  VideoProc home met de downloader-knop gemarkeerd

  U ziet de instructies op het scherm, die u vertellen om selecteer de optie “Video toevoegen” om de video toe te voegen die u wilt downloaden met behulp van de URL.

  VideoProc Downloader-dashboard

  Knippen en plakken de URL van de Facebook-video die je wilt downloaden in het veld en klik op Analyseren. Zodra Video Proc klaar is met het analyseren van de video, toont het u verschillende bestandsindelingen waarin u de video kunt downloaden. Selecteer het gewenste formaat en klik vervolgens op “Download Select Videos” knop om uw download te starten.

  Pagina met instellingen voor videobestanden in VideoProc Downloader met de knop Geselecteerde video's downloaden gemarkeerd

  De video wordt gedownload, de tijd hangt af van de grootte van de video, die wordt beïnvloed door het formaat en de lengte van de video. Zodra de video is gedownload, klikt u op de De knop “Openen” naast “Video-uitvoermap” om de map te openen waarin de video is opgeslagen.

  VideoProc Downloader-dashboard met het gedownloade videobestand

  Nu de video is gedownload, is het tijd om deze via WhatsApp te verzenden. Aangezien het op mijn pc is gedownload, ik zal gebruiken WhatsApp-web om de video te verzenden. Log in op WhatsApp Web, zoek en selecteer de chat waarnaar je de video wilt sturen.

  WhtsApp Web app zoekresultaten

  Zodra je de chat hebt geopend, klik op het bijlagepictogram (het kleine paperclippictogram) en selecteer het galerijpictogram (de paarse cirkel met een fotopictogram) om uw mappen te openen en de video te selecteren.

  WhatsApp-webgespreksthread-venster met het Galerij-pictogram gemarkeerd

  De video wordt opgeslagen in de map Video Proc. Om toegang te krijgen, ga naar Video’s > Video Proc en selecteer de gedownloade video u wilt verzenden.

  VideoProc-map op pc met de recent gedownloade video geselecteerd

  Nu heb je een Facebook-video gedeeld op WhatsApp.

  Gedeelde video zoals te zien op WhatsApp

Getfbstuff.com Private Downloader op pc gebruiken

Soms zijn de beste Facebook-video’s privé, dus je kunt ze niet delen via een link of ze downloaden met de methoden die ik hierboven heb genoemd.

Geen zorgen, er zijn heel veel websites waarmee je privé Facebook-video’s kunt downloaden. Ik zal de Private Video Downloader van Getfbstuff.com gebruiken.

Hier is hoe het te doen:

  Kopieer de link van de privé Facebook-video die je wilt downloaden en ga naar Getfbstuff.com Private Video Downloader. Plak de link in het veld stap 1 en klik hieronder op de knop “Video ophalen”.

  Getfbstuff.com Private Video Downloader-tabblad met de knop Video ophalen gemarkeerd

  Dit genereert een nieuwe link in de tweede stap. Klik op de knop “Tekst kopiëren” om de nieuwe link te kopiëren.

  Getfbstuff.com Private Video Downloader-tabblad met tekst gekopieerde knop gemarkeerd

  Open een nieuw tabblad en plak de link erin en druk op enter. Hierdoor wordt een pagina met HTML-tekst weergegeven. Druk op Ctrl + A en Ctrl + C om alle HTML te selecteren en te kopiëren.

  Broncode gegenereerd op het tabblad Getfbstuff.com Private Video Downloader

  Ga terug naar de privé-downloader, plak de HTML-code in de stap. 3 veld en klik op “Download” om de video te downloaden.

  Getfbstuff.com Private Video Downloader-tabblad met downloadknop gemarkeerd

  Zodra de video is gedownload, je kunt het delen via WhatsApp met WhatsApp Webzoals ik deed in de bovenstaande methode.

Zo deel je Facebook-video op WhatsApp

Dus, wat dacht je?

Eerlijk gezegd wordt Facebook door de jongere generatie vaak beschouwd als een verlaten app voor sociale media, maar het is nog steeds een bron van hilarische en tot nadenken stemmende video’s. Zelfs als u zich niet op het platform bevindt, kunt u nog steeds enkele van de meer hoogwaardige inhoud waarderen.

Er zijn een aantal manieren om Facebook-video’s te downloaden en te delen met WhatsApp, maar ik vond deze de gemakkelijkste en ze zijn ook gratis. Ook al Videoproceduredat een betaalde optie heeft, is eerlijk gezegd een van de beste downloaders omdat je het ook kunt gebruiken om je video te bewerken en te converteren.

Als je nieuwsgierig bent, ik heb ook een groot gids over het delen van Instagram-foto’s op WhatsApp net zoals hoe u uw WhatsApp-status kunt bijwerken.

Nogmaals bedankt voor het lezen, en vergeet niet te delen met je vrienden en familie!

0 Shares:
You May Also Like