Hoe externe schijf van Mac uit te werpen en wat is Force …

Een harde schijf uit de Mac verwijderen lijkt eenvoudig, maar er zijn een paar dingen die u moet weten. Ten eerste is er een juiste manier om het te doen – er zijn eigenlijk een paar juiste manieren. Maar als u het op de verkeerde manier doet, riskeert u ernstig uw gegevens.

Ten tweede zijn er bepaalde gevallen waarin u het niet kunt verwijderen. Je kunt het er nog steeds niet zomaar uithalen, omdat dat je gegevens kan beschadigen. In plaats daarvan hebben we een lijst met beproefde methoden samengesteld om dit probleem zo veilig mogelijk op te lossen. Ten derde, als u al gegevens bent kwijtgeraakt, is er nog hoop als u snel handelt. Volg onze gids voor gegevensherstel hieronder.

Wat betekent uitwerpen op Mac

Uitwerpen is uw externe schijf veilig ontkoppelen om uw gegevens en de schijf zelf te beschermen. Wanneer u uw schijf uitwerpt, geeft u het besturingssysteem opdracht om alle lees- of schrijfbewerkingen (en nabewerkingen) te voltooien en de schijf voor te bereiden voor veilige verwijdering.

Waarom is dit belangrijk?

Bij het overdragen van gegevens gebruikt macOS een functie genaamd “schrijfcache”, waarbij het de gegevens eerst in het geheugen opslaat en op de achtergrond doorgaat met de overdracht. Dit betekent dat een voltooid “schrijf”-proces niet altijd een voltooide overdracht betekent.

Als dat wordt onderbroken, is corruptie niet alleen mogelijk… Het is waarschijnlijk. Daarom is een goede uitwerping cruciaal.

Zorg ervoor dat u “uitwerpen” niet verwart met “ontkoppelen”. “Eject” betekent dat u uw schijf logisch loskoppelt van uw systeem. Aan de andere kant is “loskoppelen” de fysieke verwijdering van de schijf uit de poort.

Waarom verschijnt het bericht “Schijf niet correct uitgeworpen”?

Als uw schijf om de een of andere reden niet correct is uitgeworpen, zal macOS u de foutmelding geven: “Schijf niet correct uitgeworpen.” U kunt deze fout meestal toeschrijven aan een van deze 4 mogelijkheden:

Menselijke fout. U bent vergeten uw schijf uit te werpen toen u deze loskoppelde, of u hebt hem te vroeg losgekoppeld. Drive draait op de achtergrond. Uw schijf of een van de opgeslagen bestanden kan worden uitgevoerd door een programma of een toepassing. U hebt bijvoorbeeld een Word-document opengelaten, uw besturingssysteem indexeert mogelijk bestanden of u slaat uw back-up op uw externe schijf op. Logische schade. Malware-infectie en corruptie kunnen ervoor zorgen dat uw schijf zich op onvoorspelbare manieren gedraagt. Willekeurige zelfuitstoot. Defecte externe schijfkabels en poorten, verslechterende externe schijf of defecte voeding kunnen uw schijf willekeurig uit uw Macbook verwijderen.

Hoe externe harde schijf op Mac uit te werpen

Als u de harde schijf niet veilig uit de Mac verwijdert, kunt u alle lopende processen op de achtergrond verstoren, wat het bestandssysteem van uw schijf zelf kan beschadigen. Wanneer dit gebeurt, moet u mogelijk uw schijf formatteren om deze weer bruikbaar te maken. Om de harde schijf veilig uit de Mac te verwijderen, kunt u een van de onderstaande methoden gebruiken:

Als u de externe schijf wilt gebruiken nadat u deze met succes hebt uitgeworpen en u de schijf niet fysiek van uw Macbook hebt verwijderd, kunt u naar Schijfhulpprogramma gaan en met de rechtermuisknop op de schijf klikken om deze opnieuw te koppelen.

Methode 1: Schijf uitwerpen vanaf het bureaublad

Als u uw MacOS instelt om externe schijven op het bureaublad weer te geven (Finder > Voorkeuren), kunt u uw schijf daar uitwerpen. Hier is hoe:

Stap 1. Klik met de rechtermuisknop op uw schijf op uw bureaublad.

Stap 2. Kies “Eject (Drive Name)” en wacht tot het pictogram van uw bureaublad is verdwenen voordat u uw schijf loskoppelt.

Uitwerpoptie geselecteerd in Desktop

Methode 2: externe harde schijf naar prullenbak slepen

Het prullenbakpictogram op het dock van je Mac fungeert ook als een uitwerpknop – het verandert eigenlijk van uiterlijk zodra je een schijf ernaartoe sleept.

Om dit te doen, klikt en sleept u eenvoudig uw schijf van het bureaublad naar het prullenbakpictogram op uw dock, dat er nu uit moet zien als een uitwerpknop.

USB-pictogram dat naar de uitwerpknop in het Dock moet worden gesleept

Methode 3: Gebruik Command + E

Voor degenen die dol zijn op hun sneltoetsen, kun je ook op (CMD + E) drukken om je schijf uit te werpen. Wacht gewoon tot de schijf van uw bureaublad of uit de Finder is verdwenen voordat u deze fysiek loskoppelt.

Methode 4: Apparaat uit Finder uitwerpen

Als u uw externe schijf niet hebt ingeschakeld of liever niet op het bureaublad wilt weergeven, kunt u uw schijf uit Finder verwijderen. Klik in de linkerzijbalk op de uitwerpknop naast uw schijf.

USB geselecteerd in Finder-venster

Methode 5: Apparaat uitwerpen met behulp van het menu Bestand

Als je macOS niet toestaat je schijf weer te geven in de zijbalk van de Finder, kun je nog steeds het Bestandsmenu van de Finder gebruiken om het uit te werpen. Hier is hoe:

Stap 1. Selecteer uw schijf op uw bureaublad

Stap 2. Open Finder en klik op “Bestand” in de Apple-menubalk. Selecteer vervolgens “Uitwerpen” en wacht tot het USB-pictogram verdwijnt.

Uitwerpknop geselecteerd in de vervolgkeuzelijst Bestandsmenu

Wat te doen als u de schijf niet veilig kunt uitwerpen?

Als de schijf niet werd uitgeworpen na het proberen van de methoden in de vorige sectie, is je laatste (en drastische) redmiddel om je externe schijf op Mac geforceerd uit te werpen. Er zijn een aantal manieren om dit te doen:

Zorg ervoor dat u eerst een back-up van uw schijf maakt en alle toepassingen sluit die deze mogelijk gebruiken op uw externe schijf voordat u deze methoden gebruikt.

Sluit alle toepassingen met behulp van de schijf. Als een toepassing uw schijf gebruikt (bijv. Time Machine maakt een back-up van uw bestanden op uw schijf), staat macOS niet toe dat u de back-upschijf van de Mac verwijdert om uw gegevens te beschermen. Wacht tot de app klaar is voordat u deze sluit, tenzij u zeker weet dat deze achterblijft. Log uit en in van uw Apple Menu. Wanneer uw schijf niet wordt uitgeworpen, ontkoppelt Mac uw externe schijven, behalve het opstartvolume, terwijl u uitlogt bij uw Apple. Start je Mac opnieuw op. Als u de schijf niet uit de Mac kunt verwijderen door uit te loggen, zullen de functies voor afsluiten en geforceerd stoppen ook automatisch uw externe schijven ontkoppelen, zelfs diegene die niet rechtstreeks op uw Mac zijn aangesloten. Gebruik terminalopdracht. U kunt de externe harde schijf op Mac geforceerd uitwerpen met behulp van de volgende opdracht in de Terminal-app (Finder > Programma’s > Hulpprogramma’s):

diskutil list external

Noteer de naam van uw schijf. Voor bijv. “Schijf4”

Typ vervolgens de volgende opdracht en druk op enter:

diskutil eject disk4

Gegevens herstellen die verloren zijn gegaan tijdens het uitwerpen van de schijf?

Als u al gegevens bent kwijtgeraakt vanwege problemen met het uitwerpen van de schijf, kunt u deze nog steeds herstellen. Zorg ervoor dat u stopt met het gebruik van de schijf en dat u actie onderneemt, want elke minuut telt.

De beste manier om uw gegevens te herstellen, is door software voor gegevensherstel te gebruiken. Het is een speciaal hulpmiddel dat gegevens rechtstreeks uit uw bestandssysteem kan extraheren en opnieuw opbouwen. Voor dit artikel gebruiken we Disk Drill omdat het zeer effectief en supergemakkelijk te gebruiken is (maar je kunt elke software gebruiken – het proces is vergelijkbaar).

Stap 1. Downloaden en installeer Disk Drill.

Stap 2. Start Disk Drill (Finder > Toepassingen).
Disk Drill app icoon geselecteerd in Finder

Stap 3. Selecteer uw externe schijf in de lijst en klik vervolgens op “Zoeken naar verloren gegevens”.
Drive geselecteerd in Disk Drill drive selectie venster

Stap 4. Wacht tot Disk Drill zijn scan voltooit en klik dan op “Gevonden items bekijken”.
Disk Drill scan zoekresultaten venster

Stap 5. Gebruik de zoekbalk in de linkerbovenhoek om bestanden op naam of extensie te zoeken. U kunt ook de linkerzijbalk gebruiken om de resultaten op bestandstype te filteren.
Zoekbalk en bestandstypefilter geselecteerd in Disk Drill scanresultatenvenster

Stap 6. Het is altijd een goed idee om een ​​voorbeeld van uw bestanden te bekijken voor het geval de originele bestandsnamen verloren gaan. Beweeg uw muisaanwijzer naar de rechterkant van een bestand en klik vervolgens op de oogknop die verschijnt.
Oogknop gemarkeerd in het voorbeeldvenster van Disk Drill

Stap 7. Gebruik de vakken in de meest linkse kolom van het scherm om de bestanden te selecteren die u wilt herstellen. Klik vervolgens op “Herstellen”. U kunt ook alle vakken leeg laten en klikken op “Alles herstellen …”
Gescand bestand geselecteerd en herstelknop gemarkeerd in Disk Drile-bestandsselectievenster

Stap 8. In het dialoogvenster dat verschijnt, gebruik het vervolgkeuzemenu om een ​​locatie op je computer te selecteren waar Disk Drill de herstelde bestanden zal opslaan. Sla herstelde bestanden niet op dezelfde schijf op, anders kunt u de bestaande gegevens overschrijven. Klik vervolgens op “OK”.
Selectie van maplocatie in dialoogvenster Schijfoefening

Disk Drill Basic voor Mac biedt niet free data herstel. U kunt echter zoveel bestanden bekijken als u wilt om te bevestigen dat uw gegevens nog steeds kunnen worden hersteld. Er zijn free tools die er zijn, maar ze hebben allemaal hun eigen beperkingen. Uw kilometerstand kan variëren.

0 Shares:
You May Also Like