Hoe elk bestand op Mac op een paar manieren te comprimeren

Best compression softwares

Heeft u onvoldoende schijfruimte of moet u grote bestanden overzetten? Het comprimeren van bestanden op een Mac maakt het gemakkelijk om grote bestanden over te brengen en te ontvangen en bespaart ruimte op de harde schijf van uw computer. Bovendien kunt u met archieven meerdere bestanden of mappen in één bestand opslaan. Hierdoor kunt u op een eenvoudige en handige manier batches bestanden per e-mail verzenden, zonder ook de limiet voor de bestandsgrootte te overschrijden.

Als het gaat om het comprimeren van bestanden, weten Mac-gebruikers dat er een ingebouwd hulpprogramma is om de klus te klaren. Bovendien zijn er tientallen programma’s van derden beschikbaar. Laten we eens kijken naar enkele oplossingen en hoe bestanden te comprimeren via Finder.

Bestanden comprimeren op Mac via Finder

Voordat we het hebben over apps van derden, is het de moeite waard om het ingebouwde macOS-hulpprogramma te noemen waarmee je bestanden en hele mappen kunt comprimeren. Dit is een goede optie wanneer u Mac snel bestanden moet zippen of unzippen. Dit is hoe het werkt:

Dit is de gemakkelijkste manier om bestanden snel te comprimeren zonder extra downloads.

Stap 1: Ga naar Finder en zoek het bestand of de map die je wilt comprimeren. Als u meer dan één bestand wilt selecteren, houdt u de Command-toets ingedrukt en klikt u op elk bestand dat u wilt selecteren.

Stap 2: Nadat u de bestanden hebt geselecteerd, klikt u er met de rechtermuisknop op om het contextmenu te openen. Kies vervolgens “Comprimeren”.

Stap 3: De Mac begint met het comprimeren van bestanden die je hebt geselecteerd. Dit kan enkele minuten duren, afhankelijk van de grootte van de bestanden of mappen.

Stap 4: Nadat de compressie is voltooid, vindt u nieuwe gecomprimeerde bestanden in dezelfde map als het originele bestand.

Als u een enkel bestand/map hebt gecomprimeerd, krijgt het archief dezelfde naam, maar met de extensie “.zip”. Wat betreft het comprimeren van meerdere bestanden of mappen, nieuw gemaakte items worden opgeslagen in het archief met de naam “Archive.zip”. U kunt uw .zip-bestand hernoemen, maar zorg ervoor dat u de .zip-extensie behoudt.

Bestand comprimeren op Mac met apps van derden

Hoewel Mac OS een ingebouwde archiver heeft, zijn de mogelijkheden ervan zeer beperkt – het werkt alleen met drie archiefformaten: Zip, CPIO en CPGZ. Voor geavanceerde functies moet u op zoek naar een andere oplossing.

Om bestanden te comprimeren kunnen Mac-gebruikers ook vertrouwen op apps van derden. Tegenwoordig zijn er veel tools die werken met een breed scala aan indelingen, flexibele instellingen en geavanceerde functionaliteit bieden, waaronder codering, integratie van cloudservices, ingebouwde zoekfuncties en meer.

Commandant Een

Laten we beginnen met een lijst met compressiebestanden voor Mac-software met Commander One. Deze archiver wordt geleverd met een overvloed aan functies en ondersteunt de meest populaire archiefformaten zoals ZIP, TBZ, TGZ, 7z. Hiermee kunt u het archief openen als een gewone map en zelfs bestanden uit een archief kopiëren zonder uit te pakken.

Commander One is de beste bestandsbeheerder voor macOS die feilloos werkt en veel verschillende formaten ondersteunt.

Commander One is meer dan alleen compressiesoftware voor Mac, het is ook een geweldige bestandsbeheerder met twee panelen, zodat je gemakkelijk met je bestanden kunt omgaan en al je gegevens kunt ordenen met zijn hulp. Verder zijn er drie weergavemodi voor comfortabel werken en de mogelijkheid om externe stuurprogramma’s te integreren.

Voordelen:

Maakt het mogelijk om aangepaste sneltoetsen in te stellen Dubbel venster voor eenvoudig browsen Biedt een wachtrij voor bestandsbewerkingen Verwerkt veel archiefbestandsindelingen

nadelen:

Om toegang te krijgen tot meer geavanceerde functies, moet je upgraden naar de PRO-versie

Archief ongedaan maken

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Unarchiver voornamelijk bedoeld om gearchiveerde bestanden te bekijken en uit te pakken. Het is helemaal free, heeft een vrij eenvoudige en nette interface en kan veel formaten aan. Bovendien leest de tool vreemde karakters. Zelfs als de archiefnaam niet-Latijnse tekens bevat, kunt u deze zonder problemen openen.

Free  en zeer nuttige toepassing.

De Unarchiver verwerkt zowel de populaire archiefformaten (Zip, RAR, Tar) als ongebruikelijke (XAR, RPM, Deb). De installatie duurt slechts een paar klikken en het programma zelf is heel gemakkelijk te begrijpen. De tool kan echter niet bogen op verschillende flexibele instellingen in vergelijking met andere software.

Voordelen:

Is free en snel te installeren Ondersteunt een breed scala aan archiefformaten, inclusief oude Hoge uitpaksnelheid Leest niet-Latijnse karakters

nadelen:

Het programma is gericht op het extraheren van bestanden uit bestaande archieven in plaats van ze te archiveren

Keka

Keka is een andere geweldige app voor het comprimeren van Mac-bestanden die veel gebruikers misschien leuk vinden. Ontworpen voor macOS, vervult het alle functies die van een archiver worden verwacht en beschikt het over een aantal handige opties, waaronder de mogelijkheid om te grote archieven in delen te splitsen. Dit kan handig zijn als u regelmatig archieven via e-mail verzendt.

Een gebruiksvriendelijke applicatie met focus op de beveiliging van uw bestanden.

Met ondersteuning voor tal van formaten kan Keka naadloos bestanden maken in 7z, Zip, Tar en bestanden extraheren uit RAR, 7z, Zip, Tar, Gzip, enz. Na het installeren van de app kun je bestanden comprimeren door ze simpelweg naar de Keka te slepen. pictogram in het dock – de app doet de rest voor u.

Voordelen:

Maakt gebruik van AES-256-codering om volledige beveiliging te garanderen Lichtgewicht en gebruiksvriendelijk Maakt het mogelijk het archief in delen op te delen Geschikt voor vele formaten

nadelen:

De nieuwste versie is nog steeds een bètaversie, wat betekent dat er bugs en problemen kunnen zijn

Conclusie

Bestandscompressie is een geweldige oplossing voor: free ruimte op uw computer vrijmaken en bestanden compacter maken en sneller verzenden. Er zijn meerdere manieren om bestanden op een Mac te zippen en u kunt uw bestanden en mappen snel in één archief plaatsen. Het verkleinen van de bestandsgrootte is eenvoudig met een ingebouwd Mac-archiefhulpprogramma, maar de functionaliteit is enigszins beperkt. Voor meer functies kunt u echter apps van derden proberen.

Nu je bekend bent met de relevante opties en tools van derden, heb je gezien dat het comprimeren van een bestand op Mac geen probleem is. Kies gewoon de oplossing die het beste bij u past en ga aan de slag.

FAQ

Om grote bestanden te comprimeren kunnen Mac-gebruikers kiezen voor de archiefsoftware. Kies degene die aan uw behoeften voldoet, installeer het op Mac en zoek de bestanden die u wilt zippen. Voeg vervolgens bestanden/mappen toe om te beginnen met comprimeren.

Als het gaat om het samen zippen van twee bestanden op de Mac, is het het beste om die bestanden aan één map toe te voegen en deze vervolgens te comprimeren. Als u bestanden wilt zippen zonder ze eerst in de map te plaatsen, selecteert u specifieke items en klikt u met de rechtermuisknop op een ervan en kiest u vervolgens “X-items comprimeren”.

Als u de compressieoptie op Mac niet kunt vinden, controleert u of de machtigingsinstellingen voor items correct zijn. Selecteer het item en ga vervolgens naar Bestand > Info ophalen.

Open Finder, selecteer een bestand dat u wilt zippen en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer “Comprimeren” in het pop-upmenu. Als alternatief kunt u apps van derden gebruiken.

0 Shares:
You May Also Like