Hoe een back-up te maken en WhatsApp te herstellen van Google Drive naar iPhone

De veelzijdigheid van WhatsApp heeft het tot een van de populairste berichten-apps in de hele wereld. Het beschikt over spraak- en video-oproepen, voicechats en berichten en is beschikbaar op a verschillende platformen, inclusief Android, iOS en desktop, waardoor het een prachtig medium is voor communicatie voor verschillende soorten mensen.

Soms moet u echter overschakelen van een Android naar een iPhone. Helaas, back-upbestanden van de Android-versie van WhatsApp zijn niet compatibel met iOS versie van WhatsApp.

Maar maak je geen zorgen! Dat is waarvoor we hier zijn. Deze zelfstudie biedt u eenvoudig te volgen, stapsgewijze instructies over hoe u: back-up en herstel WhatsApp van Google Drive naar iPhone.

Back-up maken en terugzetten vanaf Google Drive

Het eerste dat u hoeft te doen, is maak een back-up van je WhatsApp-gegevens naar Google Drive. Hier is een gedetailleerde handleiding over hoe u dit moet doen.

Als je klaar bent met het maken van een back-up van je WhatsApp-gegevens, kun je nu herstel het op elk apparaat je wilt, op elk moment, inclusief iPhones. Hoewel het mogelijk is om WhatsApp van Google Drive naar een iPhone te herstellen, is het zal geen proces in één stap zijn.

Problemen bij het herstellen van Google Drive naar iPhone

Voordat we beginnen met het herstelproces, is het belangrijk om te weten waarom het overzetten van back-upbestanden van Android naar iPhone is zo’n ingewikkelde zaak.

Wanneer je van apparaat wisselt, is het normaal dat je al je vorige WhatsApp-chats wilt behouden in de overgang. Ook al zijn er een aantal manieren waarop je dit kunt doen, uiteindelijk kun je alleen back-up van uw gegevens van uw Android op Google Drive.

En hoewel een Google Drive-back-up in veel opzichten best handig is, zoals voor het herstellen van verwijderde gegevens, is het niet een van die gegevens om gegevens op een iOS-apparaat te herstellen.

Dat komt omdat de iOS-versie van WhatsApp is alleen compatibel met iCloudwat betekent dat jij kan niet direct overdragen uw in Google Drive opgeslagen WhatsApp-informatie naar uw nieuwe iPhone.

hebben Google Drive geïnstalleerd op uw iPhone lost dit probleem ook niet op. De coderingsprotocollen die worden gebruikt om een ​​back-up van uw WhatsApp-gegevens te maken zijn niet compatibel met iOS. Hoewel je iPhone misschien kan herkennen dat er een gecodeerd bestand is, kan hij er geen vat op krijgen.

Dus als u back-upgegevens van Google Drive naar uw iPhone wilt herstellen, is het eerste wat u hoeft te doen: de gegevens ergens anders herstellen eerst.

WhatsApp herstellen van uw Google Drive naar iPhone

Over het algemeen zijn er twee delen van dit proces:. Eerst moet je herstel de back-upbestanden naar een derde partij. Vervolgens gaan we dat hebben derde partij exporteert de gegevens naar onze iPhone.

Voor dit proces heb je de volgende onderdelen nodig:

Een Android-telefoon met voldoende ruimte om uw back-up WhatsApp-gegevens te huisvestenYour WhatsApp-gegevens back-up gemaakt in Google DriveThe iPhone of iPad waarnaar u de gegevens gaat exporteren

Houd er rekening mee dat u moet WhatsApp op beide apparaten hebben geïnstalleerd voordat dit hele proces kan werken.

Deel 1: Back-upbestanden herstellen naar een Android-apparaat van derden

Voor de gegevens om te zijn bruikbaar door uw iOS-apparaat, moet er een back-up van worden gemaakt op iets anders dan Google Drive. Daarom gaan we herstel de back-upgegevens op een Android-apparaat eerst. Volg onderstaande stappen.

    Als WhatsApp al is geïnstalleerd, verwijder het en installeer het opnieuw om alle bestaande gegevens op het apparaat te verwijderen. Voordat u doorgaat, moet u ervoor zorgen dat u ingelogd naar uw Google Drive-account.Vervolgens, WhatsApp openen en voer uw nummer in. Zorg ervoor dat het nummer dat u gebruikt om registreren in WhatsApp is de hetzelfde als het nummer dat u gebruikte om een ​​back-up van uw bestanden te maken naar Google Drive.WhatsApp detecteert automatisch het back-upbestand in uw Google Drive-account na het verificatieproces. Het zal u vragen om uw gegevens te herstellen. Klik Doorgaan.
Wanneer u wordt gevraagd uw gegevens te herstellen, klikt u op Doorgaan.

5. Klik op Toestaan op alle machtigingen die worden weergegeven.

Klik op Toestaan ​​bij alle machtigingen die worden weergegeven.

6. WhatsApp kiest automatisch het nieuwste back-upbestand in je Google Drive. Controleer of de informatie correct is en tik vervolgens op Herstellen.

Bevestig dat de informatie correct is en tik vervolgens op Herstellen.

7. Wacht om de gegevens op het apparaat te herstellen.

Wacht tot de gegevens op het apparaat zijn hersteld.

8. Zodra de berichten zijn hersteld, klikt u op Volgende om het installatie- en verificatieproces te voltooien.

Klik op Volgende om het installatie- en verificatieproces te voltooien

Deel 2: De WhatsApp-gegevens van uw Android-apparaat naar uw iPhone exporteren

De volgende stap is het exporteren van de WhatsApp-gegevens die je op je Android-telefoon van derden hebt naar je iPhone. Er zijn twee methoden om dit te doen, die ik één voor één zal belichten.

Methode 1: WhatsApp-informatie exporteren per e-mail

Deze methode is vrijen het is ook de officiële methode: goedgekeurd door WhatsApp. Helaas heeft het een veel beperkingen.

Allereerst kunt u alleen de laatste exporteren 40.000 berichten (10.000 als er mediabestanden zijn), één chat tegelijk. Ten tweede, het bestand zet app-naar-app niet over. In plaats daarvan verandert het uw chats in documenten die u kunt lezen via een bestandslezer op je iPhone.

Ten slotte, en nogal merkwaardig, is deze functie vanwege een beleidsprobleem niet beschikbaar voor: Duitse gebruikers.

Als u geen Duitse gebruiker bent, volgt u de onderstaande stappen:

    Open WhatsApp op je Android-telefoon. Tik op het chatgesprek dat je wilt exporteren.
Tik op het chatgesprek dat u wilt exporteren.

3. Rechtsboven in het scherm ziet u de kebab icoon. Tik erop om toegang te krijgen tot de chatinstellingen.

Tik op het kebab-pictogram om toegang te krijgen tot de chatinstellingen.

4. Klik op Meer om de opties uit te breiden.

Klik op Meer om de opties uit te vouwen.

5. Tik op “Chat exporteren” om al uw exportopties te zien.

Tik op

6. Tik op “Gmail” om het bestand naar een e-mailadres te sturen.

Tik op

7. Voer de . in e-mailadres waarvan u het bestand wilt ontvangen en klik op verzenden.

Voer het e-mailadres in waarop u het bestand wilt ontvangen en klik op verzenden.

8. Open de e-mail op je iPhone en download het bestand. Nu kunt u uw vorige chats op uw gemak als tekstdocument lezen.

Open de e-mail op je iPhone en download het bestand.
Methode 2: WhatsApp-informatie exporteren via een app van derden

Een app van derden gebruiken, zoals MobielTrans of iTransor voor WhatsAppis een handige en snelle manier om WhatsApp-gegevens van Google Drive naar een iPhone te exporteren.

Als u uw gegevens overdraagt ​​met deze apps, is het: leesbaar door de WhatsApp-applicatie op je iPhone, en je kunt normaal communiceren met de chats. Beide opties die ik noemde hebben gratis versies, maar onthoud dat: de gratis versies zijn beperkt.

Voor de doeleinden van deze handleiding gebruiken we iTransor voor WhatsApp. Als je meer wilt weten over MobileTrans, bekijk dan onze uitgebreide review.

Als dit de juiste methode voor u is, lees dan de volgende instructies:

1. Ten eerste, Download en installeer de app naar uw bureaublad. U kunt selecteren welke versie van het besturingssysteem u wilt downloaden, dus zorg ervoor dat u de versie downloadt die overeenkomt met het besturingssysteem dat u heeft. Je kunt het downloaden via deze link.

Download en installeer de app op uw bureaublad

2. Eenmaal succesvol gedownload en geïnstalleerd, open de app. Er zijn drie keuzes aan de linkerkant. De eerste is “WhatsApp over verschillende apparaten overbrengen” De tweede is “Back-up van WhatsApp op apparaten” en de derde is “WhatsApp-back-up herstellen/exporteren”. De standaardinstelling is altijd “WhatsApp overzetten op verschillende apparaten”, welke optie u moet selecteren.

WhatsApp overzetten op verschillende apparaten

3. Volgende, verbind zowel uw iOS- als Android-apparaten naar jouw computer. Klik op uw iPhone op “Vertrouwen” wanneer u wordt gevraagd of u de computer wilt vertrouwen of niet. Zorg ervoor dat u op uw Android-telefoon USB-foutopsporing inschakelen en schakel de USB-instellingen naar MTP/PTP. iTransor biedt een volledige stapsgewijze handleiding over hoe u dit kunt doen, afhankelijk van uw apparaat.

Verbind zowel uw iOS- als Android-apparaten
Klik op altijd toestaan ​​vanaf deze computer

4. Zodra u beide apparaten veilig en functioneel op uw desktop hebt aangesloten, start de overdracht via de app. Jij zal zijn gevraagd om een ​​betaalde versie van iTransor te kopen om toegang te krijgen tot alle functiesmaar u kunt uw e-mailadres registreren als u alleen de beperkte gratis versie wilt gebruiken.

Start de overdracht via de app
    Na het hele proces is uw iPhone zal opnieuw opstarten. Wacht tot de telefoon zichzelf weer inschakelt.

Zodra alles klaar is en je apparaat weer normaal is, open je WhatsApp en zou je moeten zien dat de gegevens die je in je Google Drive-back-up had, zijn hersteld naar WhatsApp van je iPhone.

Veelgestelde vragen

Kan iPhone WhatsApp herstellen van Google Drive?

iPhone kan WhatsApp herstellen vanaf Google Drive als u de e-mailexportmethode of apps van derden gebruikt om het back-upbestand te converteren. Het is echter geen eenvoudige procedure.

Hoe kan ik mijn WhatsApp-back-up gratis overzetten van Android naar iPhone?

Je kunt je WhatsApp-back-up gratis overzetten van Android naar iPhone door Chat exporteren in Instellingen te gebruiken. Ga naar Instellingen > Chat exporteren, kies je e-mailprovider en typ het e-mailadres. Open op de iPhone de e-mail met het geëxporteerde bestand en breng WhatApp-back-up over.

WhatsApp herstellen van Google Drive naar iPhone

En daar heb je het! Nu weet je het hoe WhatsApp te herstellen van Google Drive naar iPhonezij het indirect.

Nogmaals, om uw back-upgegevens over te zetten van Google Drive naar een iPhone-apparaat, moet u eerst: download de gegevens naar een Android-apparaat en dan dat apparaat hebben exporteer het naar je nieuwe iPhone.

Dit proces kan behoorlijk omslachtig zijn, maar het is maar goed dat we apps van derden hebben, zoals iTransor voor WhatsApp en MobielTrans, om dit proces gemakkelijker te maken. Als je de instructies goed hebt gevolgd, zou je nu ongeveer van je oude geschiedenis op je nieuwe apparaat moeten genieten.

En als je terug wilt naar je Android en WhatsApp daar wilt blijven gebruiken, kun je de WhatsApp-back-up altijd herstellen van iCloud naar Android. Daarnaast kun je WhatsApp-back-up ook overzetten van Google Drive naar iCloud.

Vond je dit artikel leuk? Zorg ervoor dat je ons je mening laat weten in de reacties hieronder!

0 Shares:
You May Also Like