Hoe Dropbox toewijzen als netwerkschijf op Mac, Windows en…

De meesten van ons gebruiken tegenwoordig een vorm van cloudopslag om een ​​back-up te maken van onze belangrijke foto’s, video’s en andere bestanden, terwijl we schijfruimte op onze computer besparen. Dropbox is een van de meest populaire cloudopslagproviders en je kunt meerdere cloudaccounts instellen voor werk, thuis en wat je maar wilt, om alles georganiseerd te houden.

Het beheren van meerdere Dropbox-accounts kan een uitdaging zijn, en de gemakkelijkste manier om dit te doen is om cloudopslag als lokale schijf op Mac te koppelen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar we raden aan om een ​​tool van derden te gebruiken, zoals CloudMounter. Hierdoor heb je op één plek toegang tot al je Dropbox-accounts en kun je bestanden bekijken, bewerken, uploaden en zelfs overzetten tussen accounts.

​De beste manier om Dropbox toe te wijzen als netwerkschijf op Mac en Windows

CloudMounter is een tool voor cloudbeheer waarmee u eenvoudig al uw cloudopslagaccounts kunt koppelen als een netwerkstation op Mac- of Windows-computers.

U hoeft de Dropbox-desktopapp niet te gebruiken, zoals bij CloudMounter. U kunt Dropbox niet alleen als netwerkstation op uw Mac toewijzen of Dropbox toewijzen als netwerkstation Windows 10, maar het werkt ook met de meeste populaire cloudopslagproviders, waaronder Google Drive, Amazon S3, OneDrive, Mega en meer. Het werkt ook met externe FTP/SFTP/FTPS-servers en het WebDAV-protocol.

CloudMounter integreert met Mac Finder, dus het is gemakkelijk om bestanden te bekijken, te bewerken, te uploaden en over te dragen tussen cloudaccounts. U kunt een onbeperkt aantal cloudaccounts verbinden met CloudMounter en toegang krijgen tot bestanden alsof ze lokaal op uw Mac zijn opgeslagen. Online gegevensversleuteling zorgt ervoor dat al uw bestanden veilig blijven, zelfs tijdens het overzetten en uploaden. Als u CloudMounter gebruikt, hoeft u nooit bestanden naar uw Mac te downloaden, waardoor u ruimte op uw harde schijf bespaart.

JustStream

Dropbox toewijzen als netwerkschijf op Mac met CloudMounter

Als je je afvraagt ​​hoe je Dropbox als netwerkschijf kunt toewijzen, is het heel eenvoudig om Dropbox als netwerkschijf op Mac toe te wijzen met CloudMounter. Volg gewoon onze handige stapsgewijze handleiding hieronder:

Stap 1: Download CloudMounter en installeer de app op je Mac, zoals je met elke andere applicatie zou doen.

Stap 2: Start de app.

Stap 3: Klik in het hoofdvenster van Verbindingen op het Dropbox-pictogram.

Stap 4: Log in op je Dropbox-account met je inloggegevens. Als je meerdere Dropbox-accounts toevoegt, moet je elk account een unieke, gedenkwaardige naam geven.

Stap 5: Klik op “Monteren”.

Stap 6: Je zou nu je Dropbox-account moeten zien staan ​​als een nieuwe netwerkschijf in het oorspronkelijke bestandssysteem van je Mac.

Om meerdere Dropbox-accounts toe te voegen (er is geen limiet aan het aantal accounts dat je kunt toevoegen), herhaal je stap 3 tot 5 voor elk account om Dropbox als netwerkschijf in Mac toe te wijzen, zodat je elk account een unieke, gedenkwaardige naam geeft. U kunt deze stappen ook gebruiken om cloudaccounts toe te voegen bij andere opslagproviders, zoals Google Drive of OneDrive.

JustStream

Dropbox toewijzen als netwerkstation op Windows met CloudMounter

Om de Dropbox-map als netwerkstation Windows 10 toe te wijzen, kunt u dit eenvoudig doen met CloudMounter. Volg onze stapsgewijze instructies hieronder om aan de slag te gaan:

Stap 1: Download en installeer CloudMounter op uw Windows-computer.

Stap 2: Start de app.

Stap 3: Selecteer Dropbox in het hoofdvenster van Verbindingen.

Stap 4: Voer de inloggegevens van uw Dropbox-account in om u aan te melden bij uw account. Op dit punt kun je je schijf een unieke naam geven, bijvoorbeeld ‘Vakantiefoto’s’ (dit is vooral belangrijk als je meerdere Dropbox-accounts toevoegt).

Stap 5:Klik op “Monteren”.

Stap 6: Je zou nu je Dropbox-account moeten zien verschijnen als een nieuwe netwerkschijf in Windows Verkenner en je kunt bestanden toevoegen aan Dropbox uploaden, bekijken, bewerken of overzetten van bestanden tussen accounts.

Om meerdere Dropbox-accounts aan Windows toe te wijzen (u kunt een onbeperkt aantal accounts toewijzen), herhaalt u stap 3 tot en met 5, waarbij u eraan denkt om elk account een unieke naam te geven. De stappen om andere cloudaccounts (zoals OneDrive) toe te voegen zijn hetzelfde.

Alternatieve manier om Dropbox toe te voegen aan Windows 10

Als je je afvraagt ​​hoe je Dropbox kunt toewijzen als netwerkschijf Windows 10, raden we CloudMounter altijd aan als de gemakkelijkste manier, maar als je op zoek bent naar een alternatieve manier om de Dropbox-website als netwerkschijf toe te wijzen, kun je de Dropbox installeren app, waarmee u toegang hebt tot bestanden vanuit Verkenner. Hier is hoe dit te doen:

Stap 1: Download de Dropbox-app van de officiële site.

Stap 2: Open het installatieprogramma en voer uw Dropbox-accountgegevens in en klik vervolgens op “Aanmelden”.

Stap 3: Klik nu op “Open mijn Dropbox”.

Stap 4: Klik op “Aan de slag” en klik vervolgens op “Volgende”.

Stap 5:Klik nogmaals op “Volgende” voor de volgende twee prompts.

Stap 6: Klik op “Voltooien”.

Stap 7: Je zou nu Dropbox in de linkerrail van Verkenner moeten zien.

JustStream

Je kunt Dropbox toevoegen aan Snelle toegang door met de rechtermuisknop op het pictogram in de linkerrail te klikken en Vastzetten voor snelle toegang te selecteren.

Alternatieve oplossing Breng Dropbox in kaart als netwerkschijf op Mac en Linux

Als je op zoek bent naar een alternatieve manier om Dropbox als netwerkschijf op Mac of Linux toe te wijzen, kun je ExpanDrive gebruiken. Deze platformonafhankelijke app werkt met de meeste populaire cloudopslagproviders en verbindt je cloudopslag met bijna elke app op je computer, met geïntegreerd zoeken en slimme offline synchronisatie.

Ga als volgt te werk om Dropbox als netwerkstation Mac toe te wijzen met ExpanDrive:

Stap 1: Download en installeer de ExpanDrive-app van de officiële site.

Stap 2: Start de app en kies vervolgens onder Selecteer een schijftype Dropbox.

Stap 3: Voer uw Dropbox-inloggegevens in en klik vervolgens op “Aanmelden”.

Stap 4: Je zou nu je Dropbox-account als netwerkstation moeten zien in elke applicatie op je computer, inclusief Finder.

Conclusie

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen de beste manieren te begrijpen om Dropbox toe te wijzen als netwerkstation op Mac of op je Windows-pc. We raden CloudMounter aan als de beste cloudopslagmanager die er is, waardoor het gemakkelijk is om meerdere cloudopslagaccounts toe te wijzen aan uw Mac- of Windows-computer.

Maar er zijn ook alternatieve methoden beschikbaar, die we in dit artikel hebben opgenomen. Zoals altijd, voordat u een app downloadt en gebruikt, moet u online beoordelingen lezen en zaken als de voor- en nadelen, functies en kosten van de app bekijken voordat u een beslissing neemt.

FAQ

Er zijn verschillende manieren om Dropbox toe te wijzen als netwerkstation Windows 10 of toe te wijzen aan Mac, inclusief het gebruik van een app van derden of het installeren van de Dropbox-app. We raden aan om CloudMounter te gebruiken, omdat je de app kunt gebruiken om meerdere Dropbox-accounts (en andere cloudaccounts) toe te wijzen aan je Mac- of Windows-computer.

Je kunt de Dropbox-app op je Windows-computer installeren om bestanden van je Dropbox-account naar een netwerkmap te synchroniseren. U kunt hiervoor ook een app van derden op uw Mac gebruiken, zoals CloudMounter, waarmee u alle bestanden naar een netwerkmap kunt synchroniseren.

Om de D-schijf toe te wijzen aan uw netwerk in Windows, opent u gewoon Verkenner en selecteert u vervolgens Deze pc (in het linkerdeelvenster). Selecteer vervolgens D in de lijst Drive. Typ in het vak Map de map of het computerpad (u kunt ook Bladeren selecteren om het te zoeken). Klik vervolgens op “Voltooien”.

In plaats van het SMB-protocol te gebruiken, wat riskant kan zijn, is de beste manier om Dropbox in Windows Verkenner te laten verschijnen, door CloudMounter te gebruiken. U kunt Google Drive of OneDrive ook koppelen als een netwerkschijf met CloudMounter.

Vorige artikelCloudopslag eenvoudig als lokale schijf koppelen

Ik ben een internationaal gecertificeerde freelance technische auteur/embedded systeemontwikkelaar. Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen, waaronder elektronica, computers, technologie, Mac-software en Apple-apparaten. Doorlopende bijdrager en actieve gebruiker van Reddit, StackExchange, Instructables en andere technische en speciale bronnen.

0 Shares:
You May Also Like