Hoe DNS-server te repareren die niet reageert op Windows 10/8.1/7

Plotseling is de internettoegang van Windows 10 verbroken, kan webpagina’s niet bereiken. En het proberen om de netwerkproblemen op te lossen, resulteert uit: DNS-server reageert niet? Een aantal gebruikers meldt soortgelijke problemen plotseling na de update van Windows 10 20H2. Kan geen verbinding maken met netwerk en internet en de resultaten voor het oplossen van problemen met het netwerk

Deze fout treedt meestal op wanneer de DNS-server die een domeinnaam vertaalt om welke reden dan ook niet reageert. Als u ook met een soortgelijk probleem worstelt, past u hier onderstaande oplossingen toe om de DNS-server te repareren die niet reageert op Windows 10, 8.1 en 7.

Wat is DNS?

Laten we, voordat we verder gaan, eerst begrijpen wat DNS is en waarom het niet meer reageert?

DNS staat voor Domain name server is een end-to-end-service die vertaalt en vervolgens het adres van uw vereiste website ophaalt om uw toegang ertoe mogelijk te maken. Bijvoorbeeld: (we zorgen ervoor dat u een bepaalde pagina kunt doorzoeken naar het werkelijke adres van de webpagina. Het lost het fysieke adres op in IP-adres. Omdat de computer alleen IP-adressen begrijpt), zodat u toegang hebt tot en kunt surfen op internet.

Maar als de DNS-server vastloopt en niet reageert, kan uw pc het adres en het resultaat van geen internetverbinding niet vertalen. Welnu, dit probleem wordt voornamelijk veroorzaakt door onjuiste netwerkconfiguratie, DNS-service beschadigd, beveiligingsfirewall blokkeerde zeker uw pc en werkte als een barrière en meer.

Hoe de DNS-server te repareren die niet reageert op Windows 10?

Als u voor het eerst wordt geconfronteerd met een niet-reagerende DNS-server, kan een eenvoudige herstart het probleem oplossen. Start alle netwerkapparaten opnieuw op, inclusief de router, modem en uw pc, en controleer of dit helpt.

Schakel beveiligingssoftware (antivirus) tijdelijk uit indien geïnstalleerdVerbreek ook de verbinding met VPN indien geconfigureerd op uw pc, voer een schone start uit die waarschijnlijk helpt als een serviceconflict van derden het probleem veroorzaakt. Open de opdrachtprompt en voer het uit ipconfig /flushdns om de DNS-cache door te spoelen, wat waarschijnlijk helpt als een oude corrupte DNS-cache het probleem veroorzaakt.

Controleer of DNS Client Service actief is

Druk op Windows + R, typ services.msc en ok Hiermee wordt de Windows-serviceconsole geopend, Scroll naar beneden en zoek naar DNS-clientservice. Als het actief is, klikt u met de rechtermuisknop op DNS-service, selecteert u opnieuw opstarten, Als het niet is gestart, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u start, Klik op Toepassen en ok, controleer nu of het internet goed werkt .

Configureer de TCP/IP-instellingen

Druk op Windows + R, typ ncpa.cpl en ok Dit opent het venster met netwerkverbindingen. Klik hier met de rechtermuisknop op Eigenschappen van actieve netwerkadapter, klik op Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4) en vervolgens op Eigenschappen. Selecteer vervolgens het keuzerondje, Automatisch een IP-adres verkrijgen en DNS-serveradres automatisch verkrijgen .Klik op ok en breng wijzigingen aan en controleer of het internet werkt.

Schakel ook soms over naar Google DNS Help om het probleem op te lossen. U kunt Google Gratis DNS gebruiken

favoriete DNS-server 8.8.8.8Alternatieve DNS-server 8.8.4.4

Na Dat vinkje aan bij Instellingen valideren bij afsluiten en klik op ok. Sla de wijzigingen op en sluit alle geopende vensters En herstart vensters Controleer internetverbinding, DNS-server reageert niet probleem Opgelost.

DNS-instellingen resetten

Als er nog steeds een probleem is, probeer dan de DNS-instellingen te resetten door de onderstaande stappen uit te voeren.

Open hiervoor de opdrachtprompt als beheerder en typ de opdracht hieronder één voor één en druk op enter om hetzelfde uit te voeren.

ipconfig /registerdnsipconfig /releaseipconfig /renewnetsh winsock reset

Na dat type Uitgang om de opdrachtprompt te sluiten en Windows opnieuw te starten om de wijzigingen door te voeren.

Fysiek adres wijzigen

Sommige gebruikers melden ook dat het invoeren van het fysieke adres in de instelling van de netwerkadapter hen helpt bij het oplossen van het probleem met DNS-server reageert niet. U kunt dit probleem ook oplossen door het fysieke adres van uw domeinnaamsysteemserver te wijzigen.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ vervolgens ipconfig /all en druk op de enter-toets om de opdracht uit te voeren. Zoek hier naar het fysieke adres en noteer hetzelfde.

Voor mij is het: FC-AA-14-B7-F6-77

Druk nu op win + R Type ncpa.cpl En druk op de enter-toets. Klik met de rechtermuisknop op de netwerkverbinding en selecteer de “Eigenschappen”. Selecteer vervolgens “Configuratie’ om verder te gaan.

Verplaats nu het tabblad “Geavanceerd”, selecteer Netwerkadres. Hier ziet u een categorie “Waarde” waar u het fysieke adres moet invoeren dat u van de opdrachtprompt hebt gekregen. Klik op “OK” om de wijzigingen op te slaan.

Probeer nu opnieuw verbinding te maken nadat u het systeem opnieuw hebt opgestart. Deze keer gaat het zeker lukken.

Netwerkstuurprogramma’s opnieuw installeren

Beschadigde netwerkstuurprogramma’s kunnen allerlei problemen veroorzaken. Door eenvoudigweg de schijf bij te werken of opnieuw te installeren, kunt u de DNS-fout die niet reageert oplossen. U kunt de nieuwste netwerkstuurprogramma’s downloaden van de website van de fabrikant van uw moederbord.

Open nu apparaatbeheer met behulp van devmgmt.msc en okExpand Network Adapter-sectie, klik met de rechtermuisknop op uw netwerkadapter en selecteer “Apparaat verwijderen”. Start Windows opnieuw om het oudere stuurprogramma volledig van uw pc te verwijderen. Installeer nu het nieuwste stuurprogramma dat eerder is gedownload van de fabrikant websiteHerstart Windows en controleer of dit helpt om het probleem op te lossen.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen? DNS-server reageert niet windows 10, 8.1 en 7? Laat het ons weten in reacties hieronder, Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like