Hoe de USB-drive te repareren die niet toegankelijk is op Windows 10?

Wanneer een USB-drive op uw computer is aangesloten, kunt u deze gewoonlijk openen en gegevens erop bewerken. Deze keer plaatst u echter het USB-station in uw Windows 10-pc, maar krijgt u een foutmelding zoals hieronder:

De schijf is niet toegankelijk. Toegang is geweigerd.

Het geeft aan dat uw Windows 10 uw USB-station heeft gedetecteerd, maar niet heeft herkend. Bijgevolg hebt u geen kans om de schijf te lezen en te schrijven. Hé, ontspan alsjeblieft. Dat betekent niet dat u gegevens verliest. Dit bericht biedt betrouwbare oplossingen om u te helpen de USB-drive niet toegankelijk op Windows 10 probleem zonder gegevensverlies.

Oplossingen voor het repareren van de USB-drive die niet toegankelijk is op Windows 10:

    Wijs een nieuwe stationsletter opnieuw toe aan het USB-station Wijzig het eigendom van het USB-station Verifieer het USB-station Formatteer het USB-station opnieuw

Gegevens herstellen van de ontoegankelijke USB-drive

Volgens onze en de meeste gebruikerservaringen wordt het probleem met de ontoegankelijke USB-drive voornamelijk veroorzaakt door corruptie van het bestandssysteem of het RAW-bestandssysteem. En elke verdere bewerking op het USB-station kan de gegevens erop beschadigen.

Dus om uw gegevens te beschermen, kunt u beter gegevens van uw USB-station herstellen voordat u de volgende manieren gebruikt om het te repareren.

Omdat de USB-drive niet toegankelijk is, is de enige manier om gegevens te redden het gebruik van software voor gegevensherstel. iBoysoft-gegevensherstel is zo’n professionele tool voor gegevensherstel met een hoog herstelpercentage.

Het ondersteunt het herstellen van verloren gegevens van beschadigde, RAW, onleesbare en ontoegankelijke USB-drives, externe harde schijven, SD-kaarten, enz.

U kunt de onderstaande stappen volgen om gegevens van uw ontoegankelijke USB-drive op Windows te herstellen:

Gratis download, installeer en start iBoysoft Data Recovery op uw Windows 10. Selecteer het ontoegankelijke USB-station en klik op Volgende om de verloren bestanden te scannen.

Kies uw gewenste gegevens en klik op Herstellen.

Nu komen uw verloren bestanden terug. U kunt aan de slag om uw USB-station te repareren dat niet toegankelijk is op Windows 10.

USB-drive niet toegankelijk op Windows 10?

De redenen voor ontoegankelijke USB-drives zijn verschillende, hier zijn de meest voorkomende oorzaken.

Het formaat van de USB-drive is niet compatibel met Windows.De USB-drive is beschadigd.De USB-driveletter is hetzelfde als die van andere schijven.De USB-drive is beschadigd.Uw onjuiste bewerking op de USB-drive.De USB-drive is aangevallen door malware .

Om de USB-drive weer toegankelijk te maken, kunt u deze oplossingen volgen.

Wijs een nieuwe stationsletter opnieuw toe aan het USB-station

Als uw USB-station dezelfde stationsletter heeft als andere stations die op uw Windows zijn aangesloten, treedt er een conflict op en is uw USB-station ook ontoegankelijk.

U kunt naar Schijfbeheer gaan om een ​​controle uit te voeren. Als dat het geval is, kunt u een stationsletter opnieuw toewijzen aan de USB en dan wordt het probleem verholpen. Als er geen probleem is met de USB-driveletter, probeer dan de volgende oplossing.

Ga naar Schijfbeheer. Selecteer de USB-schijfpartitie en kies Stationsletter en pad wijzigen… Klik op Wijzigen in het pop-upvenster en wijs een nieuwe stationsletter toe aan de partitie. Vergeet niet om een ​​andere letter van andere partities in te stellen op de USB-schijfpartitie.

Controleer vervolgens of u toegang hebt tot het USB-station.

Het eigendom van de USB-drive wijzigen

Soms is de status van de eigenaar in Windows de probleemmaker van de USB-drive niet toegankelijke fout. U kunt proberen het eigendom van de ontoegankelijke USB-drive aan te passen.

Hier is hoe:

Klik met de rechtermuisknop op het USB-station en selecteer Eigenschappen. Kies het tabblad Beveiliging en klik op Geavanceerd. Klik vervolgens op de knop Wijzigen. Klik op Geavanceerd > Nu zoeken. Selecteer uw gebruikersnaam en klik op OK.

Nu kunt u proberen toegang te krijgen tot de USB-drive om te controleren of deze nog steeds ontoegankelijk is.

Geverifieerde gebruiker toevoegen aan het USB-station

Omdat de USB-drive geen toegang heeft, kunt u proberen een geverifieerde gebruiker toe te voegen om toestemming te krijgen om er toegang toe te krijgen.

Klik met de rechtermuisknop op het USB-station en selecteer Eigenschappen. Selecteer het tabblad Beveiliging en klik op Bewerken om het vak Machtigingen voor nieuw volume te openen.

Klik op Toevoegen en voeg een nieuwe gebruiker toe met de naam Geverifieerde gebruiker. Klik vervolgens op OK. Controleer de optie Volledig beheer en klik op Toepassen > OK.

Formatteer de USB-drive opnieuw

Als de bovengenoemde oplossingen er helaas niet in slagen om de USB-drive weer toegankelijk te maken, zijn er twee scenario’s:

Het USB-station is niet compatibel met Windows. Het USB-station is beschadigd.

U kunt de USB-drive aansluiten op een Mac-apparaat om te controleren of deze kan worden herkend en geactiveerd in de lees-schrijfmodus. Windows ondersteunt standaard alleen NTFS-, exFAT-, FAT32- en FAT16-bestandssystemen. Als uw schijf APFS- of HFS+-geformatteerd is, staat Windows u er geen toegang toe.

Als u ervoor zorgt dat het USB-station compatibel is met Windows, is het station waarschijnlijk beschadigd. In deze situatie moet u het USB-station opnieuw formatteren.

Als u echter een schijf formatteert, worden alle gegevens erop gewist. U moet gegevens herstellen van de ontoegankelijke USB met software voor gegevensherstel zoals iBoysoft Data Recovery. Vervolgens kunt u de schijf formatteren.

Ga naar Verkenner > Deze pc. Klik met de rechtermuisknop op de USB-flashdrive en selecteer Formatteren. Selecteer het bestandssysteem, stel de grootte van de toewijzingseenheid in, kies een volumelabel en vink Quick Format aan. Klik op Start.

Nadat het formatteringsproces is voltooid, is de USB-drive weer toegankelijk. U kunt de herstelde gegevens terugzetten naar het USB-station.

Conclusie

Wanneer u het probleem tegenkomt – de USB-drive is niet toegankelijk op uw Windows 10, betekent dit niet dat u alle gegevens erop verliest. Er zijn oplossingen om dit probleem op te lossen en u in staat te stellen bestanden op de USB-drive te lezen, schrijven, bewerken of hernoemen.

Het belangrijkste punt is dat aangezien de schijf ontoegankelijk is, de gegevens op de schijf gevaar lopen. Dus voordat u doorgaat met het repareren van de problematische USB-drive, is het noodzakelijk om gegevens te herstellen. iBoysoft Data Recovery is hier om u te helpen bestanden te redden van beschadigde of ontoegankelijke harde schijven, zoals USB-drives.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like