Hoe de printer in foutstatus op Windows 10 te repareren

Krijgt u een Windows 10-printerprobleem, bevindt de printer zich in een foutstatus, kan hij geen documenten afdrukken of kan hij geen verbinding maken met de printer? Hier alle mogelijke oplossingen om de printer in foutstatus of offline op Windows 10 te repareren. Na de recente update van Windows 10 20H2 of Installeer de nieuwste updates, melden verschillende Windows-gebruikers dat ze zijn aangesloten printers werken niet meer of krijgen Printer in foutstatus probleem. Ook het verwijderen en opnieuw installeren van het apparaat lijkt niet te werken voor hen.

Printer in foutstatus Windows 10

Het probleem met de printer in foutstatus op Windows 10 is een fout die gewoonlijk wordt weergegeven wanneer de printer is vastgelopen, weinig papier of inkt bevat, de klep open is of de printer niet goed is aangesloten, enz. Hier zijn enkele toepasselijke oplossingen om deze fout op te lossen.

Controleer of de aansluiting goed is en start de printer opnieuw op

Controleer eerst uw printer op een fysiek probleem, dat in Windows 10 een “printer in foutstatusprobleem” kan veroorzaken. Controleer of de verbinding tussen uw printer en computer normaal functioneert. Zorg ervoor dat uw apparaten correct met elkaar zijn verbonden, probeer het met een andere USB-poort en het netwerk (draadloos of Bluetooth) of de kabel die u voor de verbinding gebruikt, heeft geen probleem.

Zet de printer uit, controleer op papierstoringen en sluit alle laden goed. Als er een papierstoring is, verwijder deze dan langzaam. Controleer of de printer bijna leeg is, vul deze bij als dit het geval is. Als u een WiFi-printer gebruikt, schakelt u de WiFi van de printer en de modemrouter in.

Voer de probleemoplosser voor printers uit

Windows 10 heeft een ingebouwde tool voor het oplossen van problemen met printers die automatisch problemen met het installeren en verbinden met een printer detecteert en oplost.

Druk op Windows + I om de app Instellingen te openen, klik op Bijwerken en beveiliging en vervolgens problemen oplossen, selecteer vervolgens printer, klik op de probleemoplosser uitvoeren, laat de probleemoplosser de problemen detecteren en oplossen, zodat de printer niet goed werkt. Start Windows opnieuw zodra de probleemoplosser het proces voltooit en controleer of dit helpt.

Controleer Print spooler-service actief

Druk op Windows +R, typ services.msc in het vak en druk op enter. Dit opent de Windows-serviceconsole. Zoek nu services genaamd Print Spooler, zorg ervoor dat de services zijn gestart en ingesteld op Automatisch. Om de service in te stellen op automatisch, rechts- klik op de service en klik op automatisch. Klik op Toepassen en klik vervolgens op ok.

Tweak in Apparaatbeheer

druk op Windows + R toetsen bij elkaar, typ devmgmt.msc en klik op ok. Hierdoor wordt Apparaatbeheer geopend en worden alle geïnstalleerde stuurprogramma’s weergegeven. Klik op de Visie menu en selecteer vervolgens “Verborgen apparaten weergeven” optie in het vervolgkeuzemenu.

Vouw vervolgens de . uit Poorten (COM & LPT) categorie.Klik met de rechtermuisknop op de Printerpoort, selecteer vervolgens de Eigenschappen optie.

Ga nu in het dialoogvenster Eigenschappen voor printerpoort (LPT1) naar de: Poortinstellingen tabblad en selecteer vervolgens de optie “Gebruik een interrupt die aan de poort is toegewezen” en vink vervolgens de “Lege Plug en Play-detectie inschakelen” doos.

Dat is alles Na de klik op de Oke om de wijzigingen op te slaan en vervolgens Apparaatbeheer te sluiten. Herstarten uw computer en printer om een ​​nieuwe start te maken en een afdruk te maken. Ik hoop dat u deze keer elk document moet afdrukken zonder de Windows 10-printer in een foutstatusprobleem te ervaren.

Printerstuurprogramma’s opnieuw installeren

Als u nog steeds hetzelfde probleem met de printer in foutstatus ondervindt tijdens het afdrukken? Probeer vervolgens de printerstuurprogramma’s bij te werken of opnieuw te installeren op uw systeem. Open hiervoor Apparaatbeheer door hieronder te volgen.

Druk op Windows101trucs + R, typ devmgmt.msc en druk op de enter-toets. Vouw in Apparaatbeheer uit printers en zoek vervolgens uw printer in de lijst. Klik nu met de rechtermuisknop op het printerstuurprogramma en selecteer vervolgens de Apparaat verwijderen optie uit het contextmenu.

Wanneer een waarschuwingspop-up verschijnt “U staat op het punt dit apparaat van uw systeem te verwijderen. “ Vink aan om de driversoftware voor dit apparaat te verwijderen en klik op de Verwijderen knop om door te gaan. Nadat de printerstuurprogramma’s zijn verwijderd, herstarten jouw systeem. Na het opnieuw opstarten probeert Windows 10 pc automatisch de printerstuurprogramma’s te installeren.

Download de nieuwste driver van de website van de fabrikant

Of bezoek de website van de fabrikant en download handmatig de nieuwste versies van printerstuurprogramma’s voor uw Windows 10-pc.

Installeer vervolgens het printerstuurprogramma, voer setup.exe uit en volg de instructies op het scherm. Het handmatig installeren van bijgewerkte printerstuurprogramma’s kan u helpen de printer in de foutstatus op te lossen Windows 10-printerprobleem en veel vergelijkbare printerproblemen.

Als u de bovenstaande methoden hebt geprobeerd en de fout blijft bestaan, moet u mogelijk contact opnemen met de fabrikant van uw printer. Zij kunnen u helpen de oorzaak van het probleem te achterhalen en uw printer laten repareren of vervangen.

0 Shares:
You May Also Like