Hoe de officiële Windows 11 ISO van Microsoft te downloaden

Microsoft rolt de nieuwste Windows 11 uit als een gratis upgrade voor in aanmerking komende Windows 10-apparaten. Als uw apparaat voldoet aan de systeemvereisten van Windows 11 en Windows 10 versie 2004 of later gebruikt, ontvangt u de komende dagen of maanden de gratis upgrade-aanbieding voor Windows 11. De laatste Windows 11 versie 21H2 brengt tal van nieuwe functies, waaronder een nieuw startmenu, widgets en een vernieuwde interface, een vernieuwde Microsoft Store-ondersteuning voor Android-apps, integratie van Microsoft-termen, opnieuw ontworpen gebruikersinterface, Snap Layout en meer. Ook heeft Microsoft officieel uitgebracht Windows 11 ISO-images waarmee u opstartmedia kunt maken om schone installaties van het besturingssysteem uit te voeren of opstartproblemen op te lossen.

Direct downloaden Windows 11 ISO-bestanden

Met de uitrol van Windows 11 heeft Microsoft ook de schijfkopieën van Windows 11 uitgebracht, die nu beschikbaar zijn om te downloaden. Als u op zoek bent naar Windows 11 ISO 64 bit-afbeeldingen
hier leest u hoe u Windows 11 ISO-bestanden rechtstreeks van de Microsoft-server kunt downloaden.

Dit ISO-bestand bevat alle onderstaande Windows 11-edities:

Windows 11 HomeWindows 11 ProWindows 11 Pro EducationWindows 11 Pro for WorkstationsWindows 11 EnterpriseWindows 11 EducationWindows 11 Mixed Reality

Windows 11 ISO handmatig downloaden van Microsoft-server

Volg de onderstaande instructies om Windows 11 ISO (HOME en PRO) officieel te downloaden van de Microsoft-server voor uw apparaten:

Open uw favoriete browser en bezoek de officiële Windows 11-downloadpagina. Scroll naar beneden om het gedeelte Download Windows 11 Disk Image (ISO) te vinden, klik in de vervolgkeuzelijst op Windows 11 en klik op Downloaden.

Kies onder Selecteer de producttaal uw voorkeurstaal en klik vervolgens op Bevestigen.

En tot slot, klik op 64-bits download om het proces te starten.

Opmerking: u ziet slechts één tabblad om de 64-bits Windows 11 te downloaden, omdat er geen 32-bits optie meer is.

De grootte van het ISO-bestand van Windows 11 is ongeveer 5,1 GB, maar het kan iets lager of hoger zijn, afhankelijk van het taalpakket dat u hebt geselecteerd. En de downloadtijd is afhankelijk van uw internetsnelheid.

Zodra de download is voltooid, kunt u op een eenvoudige manier Windows 11-installatiemedia maken met hulpprogramma’s van derden, zoals Rufus. Maak opstartbare USB-drives.

Windows 11-installatiemedia maken

Om een ​​opstartbare USB-drive voor Windows 11 te maken, hebt u een flashdrive van minimaal 8 of 16 GB nodig. Zorg ervoor dat de flashdrive leeg is of maak een back-up van alle gegevens op een ander apparaat en formatteer de flashdrive.

Er zijn een aantal tools van derden beschikbaar die u helpen bij het maken van installatiemedia voor Windows 11, hier gebruiken we een programma met de naam Rufus.

Sluit eerst uw USB-flashstation aan op de computer. Bezoek dan de officiële website van het bedrijf om Rufus te downloaden en te installeren. Het is een klein programma dat direct wordt gedownload. Dubbelklik erop om Rufus op uw pc te installeren en uit te voeren. Selecteer uw USB-station met behulp van de Apparaat vervolgkeuzelijst.Onder Opstartselectie selecteer Schijf- of ISO-image en klik vervolgens op de tekst die luidt KIES en kies het ISO-bestand dat u in de vorige stap hebt gedownload.

Klik Begin als je zeker weet dat alle opties zijn ingesteld, en wacht terwijl het programma zijn werk doet.

Zodra de opstartbare schijf voor Windows 11 is gemaakt, kunt u deze aansluiten op een andere pc en deze gebruiken om Windows 11 te installeren door de schijf te openen en te dubbelklikken op de setup.exe het dossier.

U kunt ook proberen het USB-station te gebruiken als opstartbaar installatiestation.

Opnieuw is een opstartbare USB-drive ook uitstekend geschikt voor het oplossen van problemen, zoals het verwijderen van malware, het verwijderen van een hardnekkig bestand, het verwijderen van problematische Windows-updates of het diagnosticeren waarom Windows 11 niet meer opstart.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like